Įkraunama...
Įkraunama...

PLEPESIAI PRIE ŽIDINIO

Tokia diena ,kritiska.Bet as noriu tiketi .Kad viskas baigsis gerai.
https://www.youtube....h?v=gRpYz-3amEw

Kodėl kritiška? Kas nutiko?🧐

Man tai žiauriai sunkus darbe šis mėnuo. Galvos beveik neatkeliu 😳, vakarais guliu be pulso, kažkokie žmonės neatsargus pasidarė, ar kas čia vyksta, eina ir eina be sustojimo. Net per išeigines skambina 😁, prašo ateit į darbą. Gerai kad savaitgaliais toli esu, nes jaučiu neatlaikyciau spaudimo 🤣

Atsakyti
vartotojo įkelta nuotrauka
Atsakyti
[quote=Ex,2023 05 24, 17:49]
Kaži kodėl kelintą kartą iš eilės tapau pati sau faina? Kažkaip užsikirto tavo plokštelė. Čia pati sugalvojai tokį niekalą? Žiū, trečią kartą jau nebebūsiu faina..

Aisku kad as pati sugalvojau.O kas tavo postus sugalvoja? Turi verga?Ir viska ka rasau yra tik is tavo postu.Is niekur kitur.
Matai as kazkaip praleidau ta momenta,kada tave kanonizavo.Todel komentuoju ta,ka matau.
Sunkius laikus tenka pragyventi daugumai,daug kovoti su savim.
Aninanda ,gerai aisku kai vaistai padeda zmogui geriau jaustis,tam jie ir yra.Toks yra kilnus tikslas.Palengvinti emocine nasta.O priprantama prie bet kokiu vaistu ,na nebent prie laisvinamuju gal ne biggrin.gif
Kai kunas dar neprarades gebejimo gintis,tai kas kenksminga labai gerai pats atmeta.Net visokius saldiklius,erzacus.
Baisu ,kad su tais vaistais uzglaistoma gynybine sistema.Emocine ir fizine.Nes is esmes tik zmogaus kunas gali save isgydyt ,tik reikia jam padet.Ne vaistai,ne gydytojai.Dvasia labai svarbu.Reikia ja gydyt,kaip ir kuna.

Atsakyti

AA, prie kai kuriu laisvinamųjų dar ir kaip priprantama.

Aš tokia vaistininkė, kuri labai atsargiai kai kuriuos vaistus rekomenduoju. Tik tada kai reikia. Tikrai reikia.

Antipsichotiniai, psichotropiniai vaistai daro įtakos ir asmenybės pokyčiams. Na nesiplėsiu. Lietuvoje labai neišnaudojamos alternatyvos. Labai. Juk geriau, greičiau proškelė.

Mano Sūnui vaistai sugriovė gyvenimą. O ir mums labai nelengva. Ir tai net tada, kai aš suprantu apie vaistus. Kokius kelius reikėjo nueiti, kad įrodyčiau, kad parinktas gydymas kenkia... ai.

Tad kartais mažiau yra daugiau.

Atsakyti
pavyzdį apie pripratimą prie visokių migdomųjų aš gyvai matau ne pirmi metai. Tėvams mano juos išrašinėja tiek, kiek jie prašo. O prašo pastoviai ir daug. Kai griežtino tvarką, maniau, jau kiek apmažins. Kur tau. Paskambina seselei su A4 dydžio sąrašu ir sudiktuoja, kokių vaistų jiems reikia. Ir viską gauna. Tame tarpe migdomuosius, psichotropinius ir t.t. Nes tėvas rėkia, kad jis negali užmigt, mama verkia, kad tėvui jau psio, vėžys į kaulus perėjo, jam skauda, duokit vaistųųųų. Ir čia n metų tęsiasi šita daina. Nifiga jam nieks neikur neperėjo, neseniai darė kaulų skenavimą, tomografiją. Bet mama vis tiek užsiciklinusi, kad psio, jau finišo tiesioji (20 metų), o tėvas tiesiog tuo naudojasi. Kaip jis gali užmigt naktį, jei jis ištisom dienom nieko neveikia - guli ir tv žiūri. Ir miega. Vaikščioti gali, bet o kam? Atnešk, paduok, kavos padaryk, pieno įpilk, šaukštelį padėk, sumuštinį sutepk. Tai kiek žmogus gali miegoti? Natūralu, kad naktį jau nebesimiega. Tada - vaistųųų duok!!! O tada jau ir mamai migdomųjų reik, nes ji nors ir duodasi už penkis, bet naktį tėvas jai miegot neduoda, ištisai burba - man blogai, duok tabletę, spaudimas turbūt per didelis/per mažas, duok tabletę ir t,.t., ir pan.
Tai čia tik vienas mažas pavyzdys, kad tikrai jokio reikalo nėr tų vaistų vartoti, galima spręsti kitais būdais. Bet nieks nenori.
Atsakyti
Saintlina, o kas tavo manymu turetu spresti tavo tevu bedas? Jie savarankiski veiksnus zmones.Jie ir sprendzia.
Atsakyti

pavyzdį apie pripratimą prie visokių migdomųjų aš gyvai matau ne pirmi metai. Tėvams mano juos išrašinėja tiek, kiek jie prašo. O prašo pastoviai ir daug. Kai griežtino tvarką, maniau, jau kiek apmažins. Kur tau. Paskambina seselei su A4 dydžio sąrašu ir sudiktuoja, kokių vaistų jiems reikia. Ir viską gauna. Tame tarpe migdomuosius, psichotropinius ir t.t. Nes tėvas rėkia, kad jis negali užmigt, mama verkia, kad tėvui jau psio, vėžys į kaulus perėjo, jam skauda, duokit vaistųųųų. Ir čia n metų tęsiasi šita daina. Nifiga jam nieks neikur neperėjo, neseniai darė kaulų skenavimą, tomografiją. Bet mama vis tiek užsiciklinusi, kad psio, jau finišo tiesioji (20 metų), o tėvas tiesiog tuo naudojasi. Kaip jis gali užmigt naktį, jei jis ištisom dienom nieko neveikia - guli ir tv žiūri. Ir miega. Vaikščioti gali, bet o kam? Atnešk, paduok, kavos padaryk, pieno įpilk, šaukštelį padėk, sumuštinį sutepk. Tai kiek žmogus gali miegoti? Natūralu, kad naktį jau nebesimiega. Tada - vaistųųų duok!!! O tada jau ir mamai migdomųjų reik, nes ji nors ir duodasi už penkis, bet naktį tėvas jai miegot neduoda, ištisai burba - man blogai, duok tabletę, spaudimas turbūt per didelis/per mažas, duok tabletę ir t,.t., ir pan.
Tai čia tik vienas mažas pavyzdys, kad tikrai jokio reikalo nėr tų vaistų vartoti, galima spręsti kitais būdais. Bet nieks nenori.

Na čia jau tipiškas manipuliatorius ir auka. Bet akivaizdu kad jiems patinka toks gyvenimo modelis. Spręsti tai aš čia matau tik vieną būdą - skirybas. 

Atsakyti
QUOTE(Acqua Alta @ 2023 05 25, 08:12)
Saintlina, o kas tavo manymu turetu spresti tavo tevu bedas? Jie savarankiski veiksnus zmones.Jie ir sprendzia.

tai aš būtent tai ir turėjau omeny - kad jie patys nesunkiai galėtų pakeisti gyvenimo būdą, kad apsieitų bent be tokių vaistų. Bet net minties tokios neturi ir neklauso.
Papildyta:
QUOTE(Anidanda @ 2023 05 25, 08:16)
Na čia jau tipiškas manipuliatorius ir auka. Bet akivaizdu kad jiems patinka toks gyvenimo modelis. Spręsti tai aš čia matau tik vieną būdą - skirybas. 

šito sprendimo tikrai jau nebus )) aišku, kad taip jau ir nugyvens. Vienai pusei tai be abejo patinka. Kitai gal patinka rūpintis? Ar priprato? Bet gali sakyt ką nori - kaip žirniai į sieną.
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2023 05 25, 07:21)
tai aš būtent tai ir turėjau omeny - kad jie patys nesunkiai galėtų pakeisti gyvenimo būdą, kad apsieitų bent be tokių vaistų. Bet net minties tokios neturi ir neklauso.

Na ir tegu sau gyvena,jiems taip gerai,juk ir asilui jau aisku ,kad niekas nebepasikeis.
Ir tu jau nieko nepakeisi.
Moliuginiai visi kazkuo apsirgo.Agurkai neauga ir nemezga.Aisku dar pilnas rusys konservu ,bet baisingai jau veluoja jie siemet.Reiks kaz kuom nupurksti ,o tai visai uzsilenks.
Prisodinau tuzina veisliu moliugu siemet.Reiks daryt sulciu ,nes slyvu sultys jau per rugstu.
Atsakyti
vartotojo įkelta nuotrauka

Labas rytas.
Atsakyti
Saitlina, kaip suprantu Tave 4u.gif Aš su mama tai perėjau . Vyresnis žmogus , sveikata pasiskundžia tai iš karto paskiria "nuotaikai pakelti " pročkelę. Nes kiek čia beliko ...

Lietuvoje tai žiauriai sausa. MB vakar išvažiavo į kaimą , tai liepiau "kvartirantus " šiltnamyje palieti ... Kažin susiprotėjo visus palieti ? Ne daržininkas jis pas mane. Ir vėl savaitgalį teks viską laistyti . Kaip pabodo . Vienintelis išsigelbėjimas , kad gręžinys yra. Šulnio užtenka tik šiltnamui ir daržiukui ... O visi jauni medeliai kentėdavo sausrą.
Muka, Luety pareikit namo ką ? Liūdna man ax.gif o tai teks pročkelių ir man ieškoti tongue.gif biggrin.gif

Atsakyti
QUOTE(Dusia37 @ 2023 05 25, 10:02)

Lietuvoje tai žiauriai sausa. MB vakar išvažiavo į kaimą , tai liepiau "kvartirantus " šiltnamyje palieti ... Kažin susiprotėjo visus palieti ? Ne daržininkas jis pas mane. Ir vėl savaitgalį  teks viską laistyti . Kaip pabodo . Vienintelis išsigelbėjimas , kad gręžinys yra. Šulnio užtenka tik šiltnamui ir daržiukui ... O visi jauni medeliai kentėdavo sausrą.

pas mus truputį atvirkščiai su laistymu smile.gif mama šiltnaminius kvartirantus pila kasdien. Aš jai sakau, kad nors pradžiūt leistų, nes praėjusį savaitgalių tris paprikas jau su puviniu išroviau. Nežinau, ar paklausė.
O medelius krūmelius tai ir man teks laistyt. Ir šilauoges. Pas mus kol kas šulinio laistymui užtenka, pagilinom pernai. Jeigu ką, yra ir gręžinys, tik jis prie namo, iki daržo reik šlangą per gatvę tempt.
Atsakyti