Įkraunama...
Įkraunama...

PLEPESIAI PRIE ŽIDINIO

QUOTE(Acqua Alta @ 2023 05 21, 11:21)
Tai jau skruzdes jus nugalejo?
Dristu informuot ,kad tamsieji viduramziai baigesi.Pamirsot ,ecukated vaccinated? Yra priemoniu net ekologiniam ukininkavimui.Labai efektyviu.Uzkreciant amarus,kuriuos eda skruzdes.Manot jos siaip ten gyvena, jos amarus explotuoja.
Va mukute zino.

Aš terasoje išbandžiau
Atsakyti

AA, skruzdės neminta amarais. Jos piemenauja, prižiūri amarų bandas, nešioja juos ant augalų. Jos minta amarų išskiriamu lipniu skyčiu.

Atsakyti
Man pernai namuke padėjo skardinė.Kai svečiai buvo pradėje naudoti medų pirtyje,vienu metu susikraustė skruzdėlės.Po skardinės padėjimo ir šiemet ramu.
Šiltnamiuose irgi nemažai yra,reiktų kelių skardinių. ax.gif
Atsakyti
Pirmas spiečius šiemet,kaip mb sako vargo spiečius.Gerai,kai vietoje gyvename,išeiname ir jau girdisi burzgimas.Akurat,ant šakos slyvos formuojasi.
MB supurškė ir sukratė į mažoką avilį bičių.Matysime,kas darysis.Kavailutės graužiasi į kriaušę,kur niekada neperžiemoja.MB užtaisė visas landas,tai jos graužia naują landą.Prieš gamtą nepašokinėsi labai. ax.gif
Meduvės uždėtos,darbo yra???????
Komado tik kartą naudojome,daug plovimo po visko.Tai net svečiams nesiūlome.Man lengviausia be jokių riebalų vistiktai karšto oro gruzdintuvėje ,nustatau 180 laipsnių 20 minučių ir mėsa iškepė,apverčiu dar kitą pusę 5 minutėms. ax.gif Nereikia irgi stovėti. mirksiukas.gif
Atsakyti
Naikint reikia amarus,jie platina augalu virusines ligas.
Gal jau reikia pradet grizt prie logikos.Turiu cia tokia idea fix,kad zmones gal galvot logiskai prades.Pasalinus maisto saltini,kuris dar ir ligas platina ,dings ir valgytojai.
Ingrida, jus indaplove turit? Tau butinai reikia visokias imanomas pagalbas sunkiems darbams .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Acqua Alta: 21 gegužės 2023 - 11:08

AA, vis tik nesutiksiu. Soduose nenuilstamas ratas. Dėl to ir reikia ant vaismedžių, vaiskrūmių juosteles uždėt ar klijus purkšt, kad skruzdės neneštų savo bandos ant jaunų ūglių. Skrudžių maistas tikrai ne vien amarų išskiriamas skystis - čia juk tik desertas. Tad panaikinus amarus, skruzdės neišnyks. Man amarai visai kita bėda nei skruzdės. Susijus, bet ne ant tiek, kad panaikinus, skuzdės išsikraustytų. Jau jos maisto tikrai suras. Čia atvirkštinė logika.

Sode be galo daug skruzdžių, tikrai dažnam augalui kaput, jei jos su savo skruzdėlynais įsibėgėja.

Atsakyti
QUOTE(Ex @ 2023 05 21, 08:04)
Labas rytas.
Tokia rytinė šokoladinė kava ne man. Dėkui, pasigrožėjau ir apeinu dideliu ratu.
Gal kuri turit gerų minčių kaip atbaidyti skruzdes iš braškių krūmelių? Priminkit, jei turit idėjų, aš jau pamiršau arba nežinau.. Tiesiog stato pilis pačiame braškių krūme, iki pat žiedų kaminus sulipdo. Ten visokie ekologiški milteliai, pabarstukai, muiliukai nepadeda. Skruzdės jau prisitaikė prie tos ekologijos. O Bros'ų kažkaip nesinori pilt.

Labos,
tvarkiau gelynus apie namus,sodinau,persodinau,darbo yra,silta,16 silumos.
Ex,nezinau kokio masto tavo skruzdziu uzimtas plotas,bet siltnamyje atradus lizda isnaikinau su kavos tirsciais.mes renkame juos,tai nuveziau ir iskraciau.Nebera,gal hgrys,kai kava sunyks.
Atsakyti
QUOTE(Pou @ 2023 05 21, 12:34)
<p>AA, vis tik nesutiksiu. Soduose nenuilstamas ratas. Dėl to ir reikia ant vaismedžių, vaiskrūmių juosteles uždėt ar klijus purkšt, kad skruzdės neneštų savo bandos ant jaunų ūglių. Skrudžių maistas tikrai ne vien amarų išskiriamas skystis - čia juk tik desertas. Tad panaikinus amarus, skruzdės neišnyks. Man amarai visai kita bėda nei skruzdės. Susijus, bet ne ant tiek, kad panaikinus, skuzdės išsikraustytų. Jau jos maisto tikrai suras. Čia atvirkštinė logika.</p><p>Sode be galo daug skruzdžių, tikrai dažnam augalui kaput, jei jos su savo skruzdėlynais įsibėgėja.</p>

O dar kiek braškių suvalgo. unsure.gif
Susodinau 31 moliūgą,dar 6-šiems reikia sukasti žemę.Na gi gražūs daigai,kurį išmesti?Moliūginsimės rudenį. rolleyes.gif Ir tik trejų rūšių. ax.gif
Atsakyti
Nezinau ar jos valgo tas braskes.Pas mane visai prie braskiu skruzdelynas,bet minta akacijos sakais ir kadangi niekam nekliudo tai leista gyvent.Siaip pastebejau ,kad minta skruzdes visokiais sakais,gal ir pacios tuos virusus nesioja.Nuo kuriu zusta augalai.
Bet as ant sito punkto kapitaliste.Kai pasikesinama i man naudinga augala,priesas turi mirti.
Atsakyti

Ką kamado galima plauti? Kartais pelenus išvalai. Groteles nudegini jei apsibėgini. Viskas....  "elektrinio" maisto žiemą pavalgom, vasara norisi tikro. Lėto kepimo mėsytės ir tt.  Steiko tik dar nemoku gero iškepti. O visa kita puikiai.

Mano mergos lyg nežada spiest , lopšelių nemačiau.

Atsakyti
Dėkui už patarimus, bandysiu kada nors nusipirkt tą dėžutę 4u.gif Bet iki žalios stotelės dar ilgai nepavyks nulėkt. Nuvažiavau iki Senių, bet ten nėra nieko normalaus. Žalias muilas tik.
Luety, lauke pas mane skruzdės braškes puola. Šiltnamyje irgi yra, bet ten jos turi savo privatų kampą ir nesikiša į mano gyvenimą, o ir aš pas jas nelendu. Kaip ir taika.

Lauke pekla, gerai kad pavėsio visur yra, tai sėdžiu po beržais, mėgaujuosi laikina ramybe, laukiu kol šita kepykla atvės, turiu truputį veiklos susitvarkyt nenaudojamą suartą žemės plotelį.

Saintlina, ar pasveiko vaikis? Sugijo?
Atsakyti
QUOTE(Ex @ 2023 05 21, 13:51)
Saintlina, ar pasveiko vaikis? Sugijo?

Ne visai. Bet dantį kaip užplombavo.. žiūrėjau žiūrėjau ir net pasitikslinau, kurį klijavo ))) o nuskelta buvo 2/3 danties. Dar trys liko, bet ten po mažiau.

Atsakyti