Įkraunama...
Įkraunama...

PLEPESIAI PRIE ŽIDINIO

QUOTE(saintlina @ 2023 05 20, 08:26)
Mamikė nusprendė darželį išravėt. Nebeliko nei ežiuolių, nei ramunių mėlynų. Ir kam aš perku?

Labas rytas,

te laimina ja Dievulis,tokia jau ta senatve.Niekuom nebesistebiu.Mano tevelis toks buvo jaunystej,tai ka noret is pagyvenusio zmogucio. biggrin.gif Bus tu geliu,o tau pamoka kaip apsaugot tai. 4u.gif 4u.gif
Buvau turgelyje,pripirkau ko truko,dabar pusryciauju ir i soda.
Grazios dienos,nepervarkit. 4u.gif
Atsakyti

Patikrinau nuostolius...trešnių bus, serbentų agrastų irgi. Labiausiai kliuvo vyšnioms. kažkiek bus... tai gerai, nes vyno nedarau, uogienių nevalgom, pavalgyti užteks. Vėl galvosopis, špokai...

Atsakyti
http://talpix.lt/upl...68a217985d2.jpg
Bitės iš proto eina.Ant medėjančio bijūno žiedo po 5-6,gurmanės. wub.gif mirksiukas.gif Trys aviliai jau vos imti medų,kiti trys tinginiauja šiek tiek. ax.gif Na bet dirba visos.
Atsakyti
QUOTE(Dusia37 @ 2023 05 20, 12:19)
<p>Patikrinau nuostolius...trešnių bus, serbentų agrastų irgi. Labiausiai kliuvo vyšnioms. kažkiek bus... tai gerai, nes vyno nedarau, uogienių nevalgom, pavalgyti užteks. Vėl galvosopis, špokai...</p><p></p>

Pas man trešnės nei vienos iš keturių trešnių. Vyšnios kelios, ir tai nežinia ar augs toliau. Kriaušės nei vienos. Agrastai lyg nenukentėjo?.. serbentų mažiau nei pusė. Slyvos panašu kad užmegztos.
Papildyta:
QUOTE(Ex @ 2023 05 20, 11:50)
Ramunių stiebai tai jau paaugę, turėjo gal pastebėt  unsure.gif
O tai kas liko augt rūtų darželyje, nieko?

Nebuvo stiebų dar, tik lapukai nedideli.
Liko kas jau iki krūmelio formos buvo spėję užaugt smile.gif
Atsakyti
Dar labai nesuprantu kiek užmegzta uogų.Va šilkmedis dar tik sprogsta,galvojau nušąlo.Tikiu,kad apšąlo,dar tik sprogsta lapukai vos vos.Klaikiai atrodo tarp medžių,visi jau sulapoję,o jis nuogas,net grakiniai susprogo ačiū dievui. ax.gif
Auksaspalvis žilakrūmis dar tik žydėti pradeda.Kiek jis prisikentėjo,tiek metų vis buvo nupjaunamas,išsilaikė,dabar jau nemžas krūmas,matosi. ax.gif
Aš vis ravėdama irgi išraudavo,ką nors.Dabar neskubu ravėti,kol viskas nesudygsta. ax.gif
Šiandien varėme žolę dviese,mb su traktoriuku,aš su žoliapjove,tarp medžiū,krūmų.Nebe leidžiu trimeriu,vis kamieną kam nors užkliudo. ax.gif
Baigiasi žoliapjovė virš 20 metų,variklis neužmušamas,bet kėbulas,kėbulas.Tik suvirino ratą,šiandien atplyšo rankena.Skystas metalas korpuso. blink.gif
Jaučiu rytoj sukišiu moliūgus laukan,norisi pasibaigti darbus.Arbūzus,melionus dar palauksiu sodinti. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(IngridaB @ 2023 05 20, 11:36)
http://talpix.lt/upl...68a217985d2.jpg
Bitės iš proto eina.Ant medėjančio bijūno žiedo po 5-6,gurmanės. wub.gif  mirksiukas.gif Trys aviliai jau vos imti medų,kiti trys tinginiauja šiek tiek. ax.gif Na bet dirba visos.

Pasiseke tam bijunui biggrin.gif biggrin.gif
Mes irgi tik ka vos ne keliais is sodo.Tiek begali senas zmogus.. ax.gif ax.gif
Papuosiau terasa kabanciais dviem krepseliais su verbenom,surfinijom,gvazdikuciais,pamaisius,dar i viena vazona pasodinau petunija,verbena ir gvazdikuti,tokios grazios spalvos,palaisciau agurkus,paprikas,sparagines ,cukinijas,arbuzus.Arbuzai kol kas visi trys gyvi ,kurie isliko,isliko.
Vaziuojant i soda nusipirkau geltona cukinija,labai norejau,bet dar tik su vienu tikruoju lapeliu.Persodinau i didesni vazona,nesujudindama saknu ir palikau siltnamyje,dar turbut s[es uzaugt ir duot vaisiu.Agurku daug uzmegztu ir keletas jau su nedideliais agurkiukais,kita ar dar kita savaite jau ragausim.Apdengiau braskes siaudais,uzdejau tinklus,nu daug padariau,visko neaprasysi,abu ejom kaip tankai,MB iskrito miega,as negaliu diena moegot,tai pas jus atvariau. biggrin.gif biggrin.gif
Atsakyti

Labas rytas. Mano bijūnas žydi, bet ne taip gausiai kaip pernais . Krūmas žymiai paaugo, matyt viskam jėgų neužteko. O žiedai dvigubai didesni negu pernais.  Darbų nepadariau kiek suplanavus, Vakar vaikas su drauge pavakare sugalvojo atvažiuoti... bus tų daržų, pasibuvimas labiau džiugina.  Geriu kavą ir klausau paukščių choro. Mano uosyje žvirblinių porelė santykius aiškinasi... įtariu žmona neša vyrui protą. Nes vienas ištisai kalba, kitas tik pritaria į tarpus :D . Šiandien pagalvojau kaip man taupo laiką maisto gaminimui kepsninė. Jau pakūriau, pašils, dėsiu puodą ir eisiu į daržus. Po geros valandos sumesiu dažoves.   Jokio šokio prie puodų, tik dažoves susipjaustyti. Mėsą pasikepinau vakar. Viskas lėto gaminimo, nes dėsiu padą.  Gražaus sekmadienio :4u:​ 

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dusia37: 21 gegužės 2023 - 07:27
vartotojo įkelta nuotrauka

Labas rytas.
Mano bijūnas labai ūgtelėjo,jau beveik mano ūgio. bigsmile.gif Vadinasi jie labai auga?Kaip rododendrai bus? blink.gif
Įtariu,man kažkam alergija.Dieną visai ne kosau,naktį vėl priepuolis.Gal rapsams?MB vienais metais nusidraskė visas rankas,kai žydėjo rapsai.Šiemet kažkaip ramu kol kas? ax.gif
Atsakyti
Labas rytas.
Tokia rytinė šokoladinė kava ne man. Dėkui, pasigrožėjau ir apeinu dideliu ratu.
Gal kuri turit gerų minčių kaip atbaidyti skruzdes iš braškių krūmelių? Priminkit, jei turit idėjų, aš jau pamiršau arba nežinau.. Tiesiog stato pilis pačiame braškių krūme, iki pat žiedų kaminus sulipdo. Ten visokie ekologiški milteliai, pabarstukai, muiliukai nepadeda. Skruzdės jau prisitaikė prie tos ekologijos. O Bros'ų kažkaip nesinori pilt.
Atsakyti

Ex, jei nebandei, pabandyk soda apipilt. Bet po kurio laiko neveiks ir sitas reikalas. Dar cinamonas.

Bet visos priemonės laikinos. Pas mus po naujuoju agrastu pilis stato. 

Atsakyti
QUOTE(Ex @ 2023 05 21, 11:04)
Labas rytas.
Tokia rytinė šokoladinė kava ne man. Dėkui, pasigrožėjau ir apeinu dideliu ratu.
Gal kuri turit gerų minčių kaip atbaidyti skruzdes iš braškių krūmelių? Priminkit, jei turit idėjų, aš jau pamiršau arba nežinau.. Tiesiog stato pilis pačiame braškių krūme, iki pat žiedų kaminus sulipdo. Ten visokie ekologiški milteliai, pabarstukai, muiliukai nepadeda. Skruzdės jau prisitaikė prie tos ekologijos. O Bros'ų kažkaip nesinori pilt.

Labas rytas yra Žalioje stotelėje Detia SKRUZDĖLIŲ JAUKAS SKARDINĖ. Veiksminga.
Atsakyti
Tai jau skruzdes jus nugalejo?
Dristu informuot ,kad tamsieji viduramziai baigesi.Pamirsot ,ecukated vaccinated? Yra priemoniu net ekologiniam ukininkavimui.Labai efektyviu.Uzkreciant amarus,kuriuos eda skruzdes.Manot jos siaip ten gyvena, jos amarus explotuoja.
Va mukute zino.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Acqua Alta: 21 gegužės 2023 - 09:23