QUOTE(Dusia37 @ 2023 05 15, 08:37)
Ingridos jurginai primena , kad ruduo ateis
tai ir puiku ruduo mano mylimiausias metų laikas O iki rudens karšta, tropinės naktys, uodai, sausra.. Va, lietuviška vasara super būtų, bet kažkur jos dingo, tos lietuviškos vasaros.
O man tai Ingridos kavos serviravimas arbatinuką primena, kurį už dešimt pinigų Kaziuke 'nukoviau' )) va tokį, kur fotkėj aukščiausias. https://www.ebay.com/itm/202724822981
ui, dar kaip auga pelynai smėlynuose. Pas mus mamikė išnaikint negali ji naudoja pelyną, kelis krūmus tikrai mielai paliktų, bet vienam plote jų pilna, kiekvienais metais iškasinėja šaknis, o jie bujoja kaip niekur nieko. Na, nebent tie pelynai skirtingi ir yr kokie kultūriniai, o pas mus kokie laukiniai išsiplėtę.
va, kaip nekeista, slyvų pas mus panašu kad nemažai primegzta. Tai vienintelių slyvų turbūt ir bus. Na, jeigu neklystu )) Nes kaimo pakrašty kaukazines slyvukes apžiūrinėjau, tai viena kita tik užmegzta. Tai keista būtų, jei tikrai maniškės būtų atsilaikiusios. Gal obuolių dar kažkiek, jei pumpurai nenušalo. Nes obelys tik dabar žydi. Visa kita nušalo visiškai. Trešnės nei vienos užmegztos nemačiau. Kriaušės irgi visos nujuodę. Serbentai, ir tie nušalę dar tokio atvejo neprisimenu.
Braškių pumpuriukai dar visai nedideli per šalnas buvo, o dabar praėjo žydėt - visi viduriukai pajuodę, nė vieno gero žiedo nemačiau.
Papildyta:
QUOTE(Luety @ 2023 05 15, 09:34)
Šilumos jiems reik. Ir mėgsta būti patręšti. Daugiau nieko ypatingo aš nepastebėjau. Pas mane durpėj/smėly auga puikiai, kitoj žemėj nežinau kaip būtų. Kai karšta ir sausa reik laistyt, bet pas jus lietaus turbūt netrūksta. Kai užmegs, nejudink labai tų arbūzų iš vietos. Pagal tą vietą ant kurios guli arbūzas, galima orientuotis kiek sunokęs. Šiaip balta dėmė būna, o sunokus pagelsta