Įkraunama...
Įkraunama...

PLEPESIAI PRIE ŽIDINIO

QUOTE(Dusia37 @ 2023 05 15, 08:37)
Ingridos jurginai primena , kad ruduo ateis  ax.gif  tongue.gif

tai ir puiku smile.gif ruduo mano mylimiausias metų laikas smile.gif O iki rudens karšta, tropinės naktys, uodai, sausra.. Va, lietuviška vasara super būtų, bet kažkur jos dingo, tos lietuviškos vasaros.
O man tai Ingridos kavos serviravimas arbatinuką primena, kurį už dešimt pinigų Kaziuke 'nukoviau' )) va tokį, kur fotkėj aukščiausias. https://www.ebay.com/itm/202724822981

ui, dar kaip auga pelynai smėlynuose. Pas mus mamikė išnaikint negali smile.gif ji naudoja pelyną, kelis krūmus tikrai mielai paliktų, bet vienam plote jų pilna, kiekvienais metais iškasinėja šaknis, o jie bujoja kaip niekur nieko. Na, nebent tie pelynai skirtingi ir yr kokie kultūriniai, o pas mus kokie laukiniai išsiplėtę.

va, kaip nekeista, slyvų pas mus panašu kad nemažai primegzta. Tai vienintelių slyvų turbūt ir bus. Na, jeigu neklystu )) Nes kaimo pakrašty kaukazines slyvukes apžiūrinėjau, tai viena kita tik užmegzta. Tai keista būtų, jei tikrai maniškės būtų atsilaikiusios. Gal obuolių dar kažkiek, jei pumpurai nenušalo. Nes obelys tik dabar žydi. Visa kita nušalo visiškai. Trešnės nei vienos užmegztos nemačiau. Kriaušės irgi visos nujuodę. Serbentai, ir tie nušalę blink.gif dar tokio atvejo neprisimenu.
Braškių pumpuriukai dar visai nedideli per šalnas buvo, o dabar praėjo žydėt - visi viduriukai pajuodę, nė vieno gero žiedo nemačiau.
Papildyta:
QUOTE(Luety @ 2023 05 15, 09:34)

Arbuzu neauginus,jei kas zinot kokiu jiems reikia ypatumu,prasau,pasidalinkit

Šilumos jiems reik. Ir mėgsta būti patręšti. Daugiau nieko ypatingo aš nepastebėjau. Pas mane durpėj/smėly auga puikiai, kitoj žemėj nežinau kaip būtų. Kai karšta ir sausa reik laistyt, bet pas jus lietaus turbūt netrūksta. Kai užmegs, nejudink labai tų arbūzų iš vietos. Pagal tą vietą ant kurios guli arbūzas, galima orientuotis kiek sunokęs. Šiaip balta dėmė būna, o sunokus pagelsta smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo saintlina: 15 gegužės 2023 - 10:20
QUOTE(Dusia37 @ 2023 05 15, 11:03)
Luety , tokioj šaly gyveni , kur lyja arba  šiaip prastas oras.
Arbūzai mėgsta lengvesnę žemę ir sausrąsmile.gif  Jie geria per lapus rasą. Dar šiltą žemę, užuovėją , saulę. Turiu šiemet kelis daigus. Augindavau  daugiau . 
Pelynai matyt smėlynuose neauga ... Pievose nesutikus savo kraštuose. Jei būna pirkti turguje tai  nusipirksiu  wub.gif . Nežinau , kas netiko - labai gražus buvo rudenį. O pavasarį neatžėlė . Gal pelėnai šaknis pagraužė ?
Muka aš irgi daug darbelių nenudirbus pas save . Morkos ir burokėliai nesėta.  Palis - pasėsiu . O tai jei sipresnis lietus po tokios sausros žemę užplaks ir sunkiai dygs.
O jau šalnos kiek bėdų medžiams pridarė ... Ąžuolai gavo per lapus. Vieną ką tik pasodintą riešutmedį visai nuvirino . Kažin ar ras jėgų naujus išmesti ? Gaivinau, purškiau stimuliatorium , laisčiau.  Persikai ir abrikosai net per lapus gavę . Slyvos nebus paragauti ... nemažai žydėjo. Ir garšvos kai kuriuos juodos . Turiu garšvyną  už tvarto  prie lazdynų . Tų tai negaila  biggrin.gif

kokiu stimuliatoriumi laistai/purški mano slyva šiemet atsodinta jau tokia biedna ...
Atsakyti
Arbuzai yra is tu kurie tesiog vesi po juoda pleve.Viena kart matavau temperatura po ta pleve ,tai +75C rode biggrin.gif Dar ta megsta paprikos.Ir taip manau kad visi augalai kurie naturaliai kabinasi su usais nemegsta but judinami.Net ravet reikia vengt,Zodziu luety palikt augala ramybeje ,gal ir uzaugs.O pas mus irgi nei saules nei silumos.O jau iki vasaros augimo pertraukos tik 1,5 men liko.Pas mus liepa rugpjuti buna tokia vasaros atostogu pertrauka,augalai sustoja augt.Na tik tie arbuziniai ir auga tada.
Dusia tu neteisi.UK bent kokiu 10 metu atgal buvo oras daug geresnis nei lietuvoje,daug palankesnis sveikatai.Ir as pati ten gyvenau ir patyriau.
As irgi megstu tokius etoile stiliaus indus.Su roz wub.gif iniu turiu du megstamus bliudus o su melynu lekstes.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Acqua Alta: 15 gegužės 2023 - 10:42
QUOTE(Acqua Alta @ 2023 05 15, 11:39)
A
Dusia tu neteisi.UK bent kokiu 10 metu atgal buvo oras daug geresnis nei lietuvoje,daug palankesnis sveikatai.Ir as pati ten gyvenau ir patyriau.

Tikrai galiu būti neteisi . Na bet GB niekada nebus Italija , Ispanija , Portugalija ar tokio gerumo sala kaip Madeira. Mano žinos iš trumpų apsilankymų , vaikų pasakojimų ir knygų biggrin.gif
Atsakyti
Dusia ,dar yra saules svietimo kampas ,infraraudonas spektras ir daug kitu rodikliu.
Beje spaiko baltymas, ko cia nieks apie covid nebesneka? Dabar madingiausiose gydymosi vietose siulomos programos kaip isboginti ta spaiko baltyma,sukalibruot mitochondrijas ir is naujo isielektrinti ,ar kaip cia pasakius biggrin.gif Ka galiu pasakyt apie metodikas - tai gali prireikt atsisakyt isitikinimu kai kuriu.Kai kurios doktrinos yra butinai ir priverstinai perziurimos ir atestuojamos.Cia as kaip imanoma lietuviskiau pasakiau.As dar galvoju ,ar lietuvoje kokiu kaltu bus? Kas nors uz ka nors kokiu budu atsakys? Bet gi teisme sveikatos nerasi biggrin.gif .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Acqua Alta: 15 gegužės 2023 - 11:29
QUOTE(Muka @ 2023 05 15, 11:32)
kokiu stimuliatoriumi laistai/purški mano slyva šiemet atsodinta jau tokia biedna ...

Muka , jei sustosi ŽS gausi tikrai gero purškalo- gaivintojo , amino rūgščių pagrindu. Ten žmonės išmano , ne vieną auglą esu ištraukusi. Kaip Pou uošvienė visus žudo, taip aš visus reanimuoju smile.gif O juo labiau nupeipusį išgelbėju , juo labiau džiaugiuosi . Šiemet nupirkau kažkokio Augalų daktaro Depe, nebuvau užsuskusi į ŽS. Akcija buvo,tai pagreibiau.
Ir dar palaistau:
https://kletele.lt/p...iatorius-900-g/
Vieną kartą laistau , tik pasodinusi. Pirkau tikrai ne tokia kaina. Ilgam jo užtenka, pirkau pernais ir liks dar kitai vasarai .
Jei jau visai neturi slyva jėgų atsilaikyti kai taip sausa ir šilta - bintuok kotą šalpiu skuduru . Biški pagers per žievę . Esu taip persikus gelbėjusi, suveikė. Pats Amšiejus mane asmeniškai mokė ... Senai tai buvo , prieš 10 metų mirksiukas.gif
Atsakyti
Inovacija del kamieno drekinimo - as uzmoviau tuos poroloninius vamzdziu apsiltintojus - ilgalaike kempine.Galima gausiai pripurskti ant jo.Paskui nutraukt ir sudegint su visais kenkeju kiausiniais.Taip obeli isgelbejau jau nuluzusia.Tiesa ir dabar ji prie spaleriu priraisiota ,bet gyvena ir dera.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Acqua Alta: 15 gegužės 2023 - 11:42
AA gera įdėja dėl kamieno drėkinimo 4u.gif
Gyveni ir mokaisi .
Luety , dar -aš nelabai raviu arbūzus kai jau ima megzti vaisius. Nepatenkinti būna. Nebent didelę žolę atsargiai išraunu . O tai ima ir nudžiūna virkščia kai pakrutinu. Tai paskui rudenį iš "gyvatyno -ty piktžolyno" susirenku arbūzus . Mano daržas mano taisyklės. Sodinti kas metrą , augalas vešlus - ar rasi vietos savo mažam daržiuke ?
Atsakyti
https://www.part.lt/...1eddbec1178.jpg
Pirma braškė jau yra.Lauke įdomiai keli krūmai praeidama mačiau apsipylę žiedais,kiti dar laukia kažko.Kaip pernai braškės noko iki pat šalnų,galvoju šiemet nieko nebus.Žiedų dar nežiūrėjau,jaučiu bus juodi. ax.gif
Saitlina,labai mėgstu irgi tokius indus. wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo IngridaB: 15 gegužės 2023 - 12:44
https://kletele.lt/p...aujiena-2022-m/
Dusia ,nieko toje zalioje stopteleje nera.O va kleteleje daugiau.Sita rekomenduoju.
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2023 05 15, 09:26)

ui, dar kaip auga pelynai smėlynuose. Pas mus mamikė išnaikint negali smile.gif ji naudoja pelyną, kelis krūmus tikrai mielai paliktų, bet vienam plote jų pilna, kiekvienais metais iškasinėja  šaknis, o jie bujoja kaip niekur nieko. Na, nebent tie pelynai skirtingi ir yr kokie kultūriniai, o pas mus kokie laukiniai išsiplėtę.

Šilumos jiems reik. Ir mėgsta būti patręšti. Daugiau nieko ypatingo aš nepastebėjau. Pas mane durpėj/smėly auga puikiai, kitoj žemėj nežinau kaip būtų. Kai karšta ir sausa reik laistyt, bet pas jus lietaus turbūt netrūksta. Kai užmegs, nejudink labai tų arbūzų iš vietos. Pagal tą vietą ant kurios guli arbūzas, galima orientuotis kiek sunokęs. Šiaip balta dėmė būna, o sunokus pagelsta smile.gif

Ir pas mane auga tokie medziai,kad reik isgenet,nors pas mane ten dregna,daznai stovi vanduo per lietu sezona,bet neuzmusamas augalas.
Arbuzus pasodinau pietu pusej salia siltnamio sienos padarytoj is rudens siauroj lysvej,su perpuvusiu arkliu meslu.Krypti nutiesiau i tarpvagius,tarp svogunu ir kt.augalu su salyga,kad juos apeisim.Kitur vietos neturiu.Esu sodinus kelis kartus,numire,bet augo bendrose lysvese.Jiems tik vejo bus daug,bet kitos siltos vetos neturiu.Manau,kad daugiau jau as ju netresiu,nes ten labai jau riebi zeme.

QUOTE(Dusia37 @ 2023 05 15, 11:14)
AA gera įdėja dėl kamieno drėkinimo  4u.gif
Gyveni ir mokaisi .
Luety , dar -aš nelabai raviu arbūzus kai jau ima megzti vaisius. Nepatenkinti būna. Nebent didelę žolę atsargiai išraunu . O tai ima ir nudžiūna virkščia kai pakrutinu. Tai paskui rudenį iš "gyvatyno -ty piktžolyno" susirenku arbūzus . Mano daržas mano taisyklės. Sodinti kas metrą , augalas vešlus  - ar rasi vietos savo mažam daržiuke ?

Pas mane ravet nereikia,beveik nebuna zoliu.Tik tarplysviuose.Siaip lysvese mazai mazai.as iskart israunu,jei kokia pamatau svogunuose ar braskese ar kur kitur.
Saintlina,atvaziuok i UK blusu turgus,prisipirktum daug tokiu indu.Nors as pati nesu buvusiu juose gal 5-6 metus.Nebera poreikio. biggrin.gif
Atsakyti

Luety svarbu neperlaistyk arbūzų. Vis tik pusdykumių augalas. Ne cukinija, ne moliūgas ar agurkas...

LT irgi jau pilna tų blusturgių. Kas mėgsta...

Atsakyti