Įkraunama...
Įkraunama...

PLEPESIAI PRIE ŽIDINIO

QUOTE(saintlina @ 2022 04 05, 10:20)
auksą perka todėl, kad infliacija didelė ir pinigai nuvertėja. O kad dėl to, jog keist į maistą.. čia karo atveju tik, šiaip taikos metu tikrai tokios situacijos neįsivaizduoju. Jei nebus karo, bado irgi nebus.

Karas jau vyksta ir tai sukels bada.Mes daug ko dar neisivaizdavom ir neisivaizduojam,bet vyksta.Kai nesidomi,nevyksta biggrin.gif biggrin.gif

QUOTE(Dusia37 @ 2022 04 05, 10:24)
Filosofinis pasvarstymas :
1.Rusija savo karu daugiau pasiekė  negu Gretutė savo akcijomis  biggrin.gif Pasirodo dujos ir nafta turi kitą medalio pusę  biggrin.gif
2.Lietuvoje bado tikrai nebus ...
Tik tiek kad žiauriai kils maisto kainos,
Ir kaip visada nukentės skurdžiausia tautos dalis. Mums dviems senukams nepasijaus skaudžiai  ax.gif  Bet jaunoms šeimos su dviems vaikais gyvenančioms "ant asfalto " ?

1.Tikrai taip.
2.rasai,kad nebus,o paskui rasai,kad nukentes skurdziausia tautos dalis,o ji gana didele,plius jaunos seimos.
Bus visur,bus ir LT.Kiek metu lietuviu ukius naikina?Moka subsidijas,kad neaugint raguociu,kiauliu.Vistoms gripas siaucia,ir t.t. ir panasiai.Padare mus visus vartotojais.Kiek zmoniu turi zemes,bet nezino ka su ja daryt.Privers gyvenim budas atsisukt i zeme kitu kampu.
Uk stebiu lentynas pardese,jos kazdien,kas savaite vis tustesnes ir tustesnes.Jei Tesco anksciau mesai buvo skirtas visas skyrius abiejse pusese,tai dabar vos pusantros lentynos.Miltai isnyks,duonos nebus,o aukstos kainos maistui,kurui,elektrai privers badaut.O is kur gausim elektra,dujas?Rusijos tai atsisake pabaltijos pirmieji,net europa negrysta dar to padaryt,o ar jie turi alternatyva??
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2022 04 05, 13:30)
Arba AE neatsisakys, ką daryt ruošėsi.

Vokiečiams matyk teks AE atsidaryti ? Vėjo malūnai tiek elektros neprimals ... Prancųzai kiek žinau neužsidarę .

Dėl viso kito - jei sulauksim Pergalės dienos , tai nieko blogo ir pasibadauti ar skūpiau pagyventi bigsmile.gif

Ex viso sutinku prisipirkti , kad tik neprireiktų . Ir likti paskutine durne biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif Valgyti tai neprašo mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Ex @ 2022 04 05, 12:32)
Vo kur nukrypo kalba.. 🤦‍♀️ Prisipirko žmonės palapinių, miegmaišių, duju balionų, kuro, druskos, dar kaži ko, dabar aukso, sidabro - karui, badui gi ruošiasi. Dar karstą betrūko nusipirkt iš anksto, nes gi ir tų pritrūks.. Kvaištelėjo visai liaudis.

Nieko išvardinto nepirkau, tik 2 kg druskos biggrin.gif
Ir rūpinimąsi savo ar savo vaikų gerove nepavadinčiau kvaištelėjimu. O ar teisingai rūpinasi, ar bus iš to naudos - niekas nežino.
O karsto tai kam reikia? Man tai nereikia biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2022 04 05, 12:35)
daug pas mane jų, kur ten pridengsi. Be to, kai deda kokie -9, tai ta agro grybo vietoj. Tai daba labai ankstyvų išvis neauginu, tegu vėliau būna, bet nors išvis būna smile.gif
Papildyta:
aš tai kol kas tik šuniui sausiako užpirkau )))))

O šiltnamyje ne ankstyvos braškės?

Aš nieko nepirkau, nieko nekaupiu, nes jei reiks bėgt, tai nepatempsiu tiek bulvių, konservų ir aukso biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Dusia37 @ 2022 04 05, 10:42)
Vokiečiams matyk teks AE atsidaryti ? Vėjo malūnai tiek elektros neprimals ... Prancųzai kiek žinau neužsidarę .

Dėl viso kito - jei sulauksim Pergalės dienos , tai nieko blogo ir pasibadauti  ar skūpiau pagyventi  bigsmile.gif

Ex  viso sutinku prisipirkti , kad tik neprireiktų . Ir likti paskutine durne  biggrin.gif  biggrin.gif  biggrin.gif Valgyti tai neprašo  mirksiukas.gif

Kiek skaitau,Vokieciai uzdarineja AE.Visi sunerime,bet raudona kepure neleidzia zemintis,geriau mirt... bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Luety @ 2022 04 05, 12:33)
Karas jau vyksta ir tai sukels bada.Mes daug ko dar neisivaizdavom ir neisivaizduojam,bet vyksta.Kai nesidomi,nevyksta biggrin.gif  biggrin.gif

Miltai isnyks,duonos nebus,o aukstos kainos maistui,kurui,elektrai privers badaut.O is kur gausim elektra,dujas?Rusijos tai atsisake pabaltijos pirmieji,net europa negrysta dar to padaryt,o ar jie turi alternatyva??

tikrai jau nebuvo taip, kad Ukraina ir Rusija visą pasaulį maitino. Grūdus tiekia ir kitos šalys - Kanada, Argentina, Australija, JAV. Ir net jau LT tikrai užaugina daugiau, nei patiems reikia. Bus tų miltų.
Elektrą mes ir taip gaunam toli gražu ne iš Rusijos. Gal dalis buvo iš ten, bet tikrai ne didžioji. Dujas taip pat tiekia ne vien Ru. Taip kad alternatyvų yra. Brangesnės, bet ką jau dabar.
Papildyta:
QUOTE(Dusia37 @ 2022 04 05, 12:42)

Dėl viso kito - jei sulauksim Pergalės dienos , tai nieko blogo ir pasibadauti  ar skūpiau pagyventi  bigsmile.gif

jie dar ne visas uždarę, tik susiplanavę iki kažkokių ten metų visai atsisakyti. Tai dabar mąsto, gal vis gi nebeatsisakyt.

tiap, visiškai sutinku. Tegu kukliau pagyvent, bet bent jau taikoj.
Papildyta:
QUOTE(Ex @ 2022 04 05, 12:44)
O šiltnamyje ne ankstyvos braškės?

man rodos, vidutinio ankstyvumo. Tik kad kai šiltai tupi, anksčiau uždera.
Praėjusį savaitgalį žemuogės šiltnamy žydėjo )) Puoduose pasodintos, žiemai buvau įtempus šiltnamin.
Atsakyti
QUOTE(Luety @ 2022 04 05, 13:33)
2.rasai,kad nebus,o paskui rasai,kad nukentes skurdziausia tautos dalis,o ji gana didele,plius jaunos seimos.

Luety Lietuva užaugina grūdų tiek , kad 5 Lietuvas išmaitintų .

Nukentės nes turės 80 pr. savo pajamų skirti maistui ir būstui .

O sunkiausiai ir gyvena Lietuvoje jaunos šeimos. Paskola už butą, darbe karjera nepadaryta- nes sergantys vaikaim, patirkties ne kažką ... . Vadinasi atlyginimai ne kažką . O jei dar abu labu "palepinti" , valgyti tik kavinių maistą ar pusfabrikačius ?
Iš savo " menkos" patirties ... 90 pr vadybos į darbą su savo maisto dėžutėmis , 10 pr sandėlio ir vairuotojų su savo maisto dėžutėmis .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dusia37: 05 balandžio 2022 - 13:03
QUOTE(saintlina @ 2022 04 05, 12:52)

Praėjusį savaitgalį žemuogės šiltnamy žydėjo )) Puoduose pasodintos, žiemai buvau įtempus šiltnamin.

Pasakei ir užmušei. Reik ir man nors vieną žemuogių krūmelį iškast ir į vazoną pasodint. Kažkaip atsilikau su žemės ūkiu, nepagaunu ritmo. Arba skubu, arba vėluoju.
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2022 04 05, 10:52)
tikrai jau nebuvo taip, kad Ukraina ir Rusija visą pasaulį maitino. Grūdus tiekia ir kitos šalys - Kanada, Argentina, Australija, JAV. Ir net jau LT tikrai užaugina daugiau, nei patiems reikia. Bus tų miltų.
Elektrą mes ir taip gaunam toli gražu ne iš Rusijos. Gal dalis buvo iš ten, bet tikrai ne didžioji. Dujas taip pat tiekia ne vien Ru. Taip kad alternatyvų yra. Brangesnės, bet ką jau dabar.
Papildyta:
jie dar ne visas uždarę, tik susiplanavę iki kažkokių ten metų visai atsisakyti. Tai dabar mąsto, gal vis gi nebeatsisakyt.

tiap, visiškai sutinku. Tegu kukliau pagyvent, bet bent jau taikoj.
Papildyta:
man rodos, vidutinio ankstyvumo. Tik kad kai šiltai tupi, anksčiau uždera.

Kai bus deficitas energijos,protingiausia pirkt is kaimynu,o ne is kazkur tai.Is kaimynu perkam per ofshorus.Galima pakeist 20% rusu energijos,bet ne visa simta.Nu bet as cia nesu kompetentinga,tai nesakau nieko.
Tik zinau,kad mes uzdejom sankscijas Baltarusiam,"neperkam"ju atomines elektros,bet perkam is latviu,kurie perka is Baltarusijos ir mokam brangiau. biggrin.gif biggrin.gif
Kukliau neiseis,pagal prognozes teks gyvent,kad isgyvent.
Grudai neaugs be trasu,o trasom sankcijos,va kodel visi trimituoja,kad grudu nebus.
O kaip bus,bus matyt.Ruostis reikia,blogiau nebus.
Atsakyti
QUOTE(Ex @ 2022 04 05, 12:58)
Pasakei ir užmušei. Reik ir man nors vieną žemuogių krūmelį iškast ir į vazoną pasodint. Kažkaip atsilikau su žemės ūkiu, nepagaunu ritmo. Arba skubu, arba vėluoju.

tai dar pridėsiu, kad ir šilauogės su lapeliais ir žiedpumpuriais ))))) čia netyčia. Irgi turiu kelias didžiulėse talpose. Norėjau pabandyt, ar geriau augs nei grunte. Tai tas žiemą buvau pirtin sutempus. O mamikė pergyveno, jog nesušaltų, ir pakurdavo kartais. Tai kad sužaliavo.. žydėt ruošiasi ))))
Papildyta:
QUOTE(Luety @ 2022 04 05, 13:05)
Kai bus deficitas energijos,protingiausia pirkt is kaimynu,o ne is kazkur tai.Is kaimynu perkam per ofshorus.Galima pakeist 20% rusu energijos,bet ne visa simta.Nu bet as cia nesu kompetentinga,tai nesakau nieko.
Tik zinau,kad mes uzdejom sankscijas Baltarusiam,"neperkam"ju atomines elektros,bet perkam is latviu,kurie perka is Baltarusijos ir mokam brangiau. biggrin.gif  biggrin.gif
Kukliau neiseis,pagal prognozes teks gyvent,kad isgyvent.
Grudai neaugs be trasu,o trasom sankcijos,va kodel visi trimituoja,kad grudu nebus.
O kaip bus,bus matyt.Ruostis reikia,blogiau nebus.

iki šiol ir aš maniau, kad protingiausia buvo iš batkos pirkt. Bet nebemanau. Latviai dabar irgi iš ten nepirks. Yra jungtys su Skandinavija, Lenkija, kaip nors. Šiuo metu elektra stipriai pigesnė nei gruodį, kai dar jokio karo nebuvo.
Trąšų yra, tik brangesnės. Manau, ne Europai reik pergyvent dėl bado.
Atsakyti
Aisku nereik,musu chemikai labai stengesi ir net pasieke dideles pazangos ir jau sekmingai pamazu ir nepastebimai pakeite grietine ir cukru i ,ai ne jums zinot ,su tokiu issilavinimu biggrin.gif
Atsakyti
Luety aš ne prieš FB ir t.t. svarbu "smegenų rėtis" būtų tinkamas atsijoti tai kas tau šiuo metu nereikalinga kaip sakoma atskirti pelus nuo grūdo... o dabar tiek visokių žiniuonių... mano rėtis nepermušamas biggrin.gif
Aukso nepirkau nors labai mėgstu kitokių papuošalų labai retai kada nešioju nuo sidabro galva svaigsta.
Su žemuogėm įdėja juolab pati šiemet pasisėjau ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Muka: 05 balandžio 2022 - 13:15