Įkraunama...
Įkraunama...

PLEPESIAI PRIE ŽIDINIO

O kodėl neužvežat derlingo sluoksnio? Molis po apačia, jo neišplautų. Bet tikriausiai, žvėriški pinigai.

Kartoną tiest sulaisčius, klot natūralų mulčą: lapus, nupjautą žolę, ten kur nori sukultūrint. Žemė lengvėja su laiku. Bet reikt dirbt tuo klausimu. Arba palikt kaip yra. Ir taip labai gražu.

Atsakyti

O kodėl neužvežat derlingo sluoksnio? Molis po apačia, jo neišplautų. Bet tikriausiai, žvėriški pinigai.

Kartoną tiest sulaisčius, klot natūralų mulčą: lapus, nupjautą žolę, ten kur nori sukultūrint. Žemė lengvėja su laiku. Bet reikt dirbt tuo klausimu. Arba palikt kaip yra. Ir taip labai gražu.

45 arai. Tai bankrotas juk ištiktų 🤣. Atsivežam tik į duobes biski, medžiams ir lysvėms. 

Kitur tiesiog ant molio pasėjom žolę, po biski užžėlė.

Taip ir dariau po pakeliamom lysvėm - kartonas, sienas ir ant jų pirktine zeme. Pažiūrėsiu, kaip čia gausis.

Ten ne šiaip molis, o iš žemės gelmės jis. Kai iškasė prūda, visas zemes is jo paskleidė po sklypą ir taip pakėlė. Tai įsivaizduokit is 4 m gylio, koks ten molis 😎. Lipdyti plytas galima iš jo laisvai

Atsakyti

Gaila, kad iš pradžių niekas nenustūmė derlingo sluoksnio. Paprastai taip daro. Nustumia derlingą, tada pakelia sklypą, tada vėl išstumdo derlingą.

O dėl užvežimo- tai priekaba būtų neblogai. Maišais juk bankrotas, jei maišais perki.

Jūs ten planuojat gyventi ar tik vasaroti, savaitgaliais būt?

Atsakyti

Gaila, kad iš pradžių niekas nenustūmė derlingo sluoksnio. Paprastai taip daro. Nustumia derlingą, tada pakelia sklypą, tada vėl išstumdo derlingą.

O dėl užvežimo- tai priekaba būtų neblogai. Maišais juk bankrotas, jei maišais perki.

Jūs ten planuojat gyventi ar tik vasaroti, savaitgaliais būt?

Taip, kažkodėl tai nebuvo padaryta. Pirkom sklypą jau tokį. 

Taip, priekabą planuojam daržams kitąmet. Gal jau šiltnamį pirksim, daugiau lysviu darysim. Šiemet dar laukia fasado apdaila ir terasos statyba. Tai kol kas statybų aikštelė nesibaigė. Kol kas maišais sukamės, nedaug čia tų sodiniu dar.

Dabar aš būnu nuo ketvirtadienio iki sekmadienio. Kartais ir dažniau, nes dirbu sau, tai pasiderinu. Šeima nuo penktadienio atvaro. Po 2-4 m gyvensim pilnai. 

Atsakyti

Nebijai viena būt?

Atsakyti

Nebijai viena būt?

Ne, nei kiek. Ten tokia vieta kad pro šalį nieks neina. O ir gatvelėj du kaimynai yra. Bet aš ir be jų nebijociau. Kažkaip gamtoj aš niekad nieko nebijau

Atsakyti
Anidanda, išties graži vieta. Ir taip ramu atrodo wub.gif
Atsakyti

Anidanda, išties graži vieta. Ir taip ramu atrodo wub.gif

Taip, ramuma pas mus visiška

Atsakyti
Pasodinau pusę braškių smile.gif ryt ta pati procedūra antrai pusei - sukultivuoti žemę, išrinkti šaknis, įkasti skardą nuo kaimynų dilgėlių pusės, užkloti agrotekstę ir - smulkmena - sukišti braškes smile.gif
Galėčiau tiesiog nusipirkti tų braškių. Ale kad amžūnau nesaldžios pirktinės. smile.gif

Purkšt šiąnakt nieko neisiu . Vistiek jau nušalo. Einu Alitos maktelsiu vietoj to ))
Atsakyti
Labos smile.gif
Šalnų nebūta, žvakes vistiek palikome dagti … ai maža ką ax.gif
Vakar visa diena pakampiuose nieko nenuveikiau …. et tokios dienos reikėjo smile.gif Šiandiena jau geriau gal ir dirbti galėčiau bet vaziuojam miestan mamuko sveikinti tongue.gif
Dusia geros keliones 4u.gif
Ingrida joooo ten masažai tai ne glostymas wub.gif
Aninanda gražu o dėl žemės lauko reikia aš va kalniuką sumesta iš šulinio molio, apzeldinau ax.gif žinia kabinosi tik spygliuočiai ir rasakilos rolleyes.gif
AA jo gražu tokios augalų grupes ax.gif
Geros dienos 4u.gif
Atsakyti
La.

Saintlina, sviestinė tikrai graži. Ne taip seniai ir aš ieškojau panašaus tipo sviestinės , kai ją radau pačią pačiausią, nepirkau - atsikvošėjau ir supratau, kad man jos nereikia, nes seniai nevartoju, nevalgau , neperku sviesto. Kam man daiktas, kurio niekad niekur nepanaudosiu. Bet patyriau azartą, malonumą jos ieškodama. Buvo smagu knaisiotis.

Kokių braškių veislių užsipirkai ir kokį kiekį?
Parsisiunčiau ir pasodinau šįmet tik 100. Nuo pernai turiu apie 200, bet buvo mažai, neprivalgiau, šaldymui nei vienos uogos neliko. Gal kad pirmametės buvo derlius nepakankamas mano poreikiams. Ar aš viena čia tokia ėdri??

Šiandien eisiu kur nors pievos keliais mažyčiais lopinukais padraskyt ir pasėt kosmėjas. Nu kažkaip neatsilaikiau ir nusipirkau sėklų. Gražios gėlės, pievoje tiks.
Atsakyti
vartotojo įkelta nuotrauka
Labas rytas.
Paskutinė atostogų diena,bent saulėta. wub.gif
Atsakyti