Įkraunama...
Įkraunama...

PLEPESIAI PRIE ŽIDINIO

Saintlina, aha, Varėnos raj. stiproka šalna. Gerai, kad purškei.

Šilauogių žiedukus nuvirindavo.

Mergikės, svogūnų sodinukų pasilikit vėlyvesniam sodinimui- gražus laiškų derlius bus, kai pirmieji peraugs.

Muka, na bet bulves pasodinai, o svogūnai- po Stasinių.

Atsakyti

Pou, ne po, o per... gegužės 8?

Atsakyti
Klausykit ,jei as savo wisterijas ,rozes ir net alyvas su tinkamom trasom ir preaparatais prazydinu kada noriu ,na beveik,dar padegu ir apdengiu ,zodziu galima pazadinti miegancius pumpurus.Klausimas ar paskui dar spes sunokt ,jei uogos.
Ir pou ,as jauciu antipatija tik tavo politinems paziuroms.As tavo asmens nepazistu ,neturiu supratimo ,net kas tu tokia ir koks zmogus tikrame gyvenime.As slaptu tyrimu nevykdau ir interpolo agentes nevaizduoju.Ir taip sitas duris yra apgalvotas ,samoningas ir tikslingas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Acqua Alta: 06 gegužės 2023 - 12:55

Pou, ne po, o per... gegužės 8?

Taip, per - gerai patikslinai.

Aha, gegužės 8 d.

Dusia, o ar žinojai, kad ir apie medų spręsdavo tądien? Šis paprotys man buvo naujiena.

Atsakyti

Negavo ežiuolių. O aš net jau vietą paruošiau. Reiks medelyne kokiam paieškot. Jau džiaugiaus, kad 4 spalvų gausiu.

Atsakyti
QUOTE(Pou @ 2023 05 06, 14:18)
<p>Negavo ežiuolių. O aš net jau vietą paruošiau. Reiks medelyne kokiam paieškot. Jau džiaugiaus, kad 4 spalvų gausiu.</p><p></p><p></p>

Aš kur siunčiausi internetu ežiuolės šakneles, tai iš trijų viena dar rodo gyvybės ženklus. O šiandien važiavau į Dargužių šilauogyną (berods Jūsų sodui vadinasi), ten pilna vazonuose jau su krūva lapų, nemaži kereliai. Tik spalvos nepasakė )) ale nusipirkau, pasodinau. Dar kokį tai burbulį nusipirkau, pentinių ir dar kažką. Visi augalai jau nemaži, su puikiom šaknim. Ištraukei iš vazono kerą ir sodink.
Tai tikrai bandyk užvažiuoti kur nors kur augalais prekiauja
Atsakyti

Apie medų papročio nežinau... pasakok!

Atsakyti

Pou, ežuolių kelių spalvų Šilainių turguj moteriškė pardavinėjo. Paėmiau oranžinę ir geltoną. Penktadienį at šeštadienį užvažiuok.

Atsakyti
QUOTE(Acqua Alta @ 2023 05 06, 13:52)
Klausykit ,jei as savo wisterijas ,rozes ir net alyvas su tinkamom trasom ir preaparatais prazydinu kada noriu ,na beveik,dar padegu ir apdengiu ,zodziu galima pazadinti miegancius pumpurus.Klausimas ar paskui dar spes sunokt ,jei uogos.

Tai jei tu jas žydinsi prieš rudenį, tai nespės. O jei labai anksti - nušalt gali. Bet tai tavo paminėtos lyg uogų nenokina? Visterijos tik nežinau, internete tik žydinčias rodo )) o tiesa, visterijos kvepia?
Atsakyti

Apie medų papročio nežinau... pasakok!

Liaudyje tai Galios diena arba Cibulinė. Šią dieną sėdavę žirnius ir sodindavę svogūnus. Kad svogūnai būtų geri, juos sodindavo tuomet, kai danguje kartu nebūna saulės ir mėnulio – t. y., arba anksti ryte, kai dar saulė nepatekėjusi arba vėlai vakare, kai dar nespėja pasirodyti mėnulis.

Šią dieną bitininkai spėdavo, koks šiemet bus medus. Jei diena giedra, saulėta – bus daug medaus, jei apsiniaukusi – mažai.

Atsakyti

Saintlina, aš buvau rezervavus internetu kur užrodė Atė, bet negavo daigų ji pati.

Dusia, tiksliai, ten daug daigų. Arba reiks į kokį Botanikos sodą užvažiuot, ten sako, kad perteklių parduoda.

Nenoriu svogūnų, noriu gėlių, kas čia man užėjo...

Atsakyti
Wisterija kvepia nuostabiai.Pernai isaugino viena sekla,na tik viena radau ir ta sekla jau augaliuks kibirelyje.Siemet tie pirmi wisterijos ziedai irgi nusalo,bet alchemija visagale,sukrove naujus.
Rozes gi aisku uogas turi,bet jos cia nejautrios.
Figos nusala,kiti valgomi tai ne.Net agurkai kazkaip isgyvent isigudrino.Laukiu kol apsiniauks ,eisiu baklazanu sodint.But gerai kad be ziemines striukes biggrin.gif
Atsakyti