Įkraunama...
Įkraunama...

PLEPESIAI PRIE ŽIDINIO

Pou mano draugė gyvena. Jos vyrui reikėjo labai sunkios žarnyno operacijos . Paskui rekonstrukcijos... nieko neprarado . Dirba normaliuose darbuose, ir turi gerą sveikatos draudimą.
Mano žinios tokios...
Bet turiu pažįstamų lietuvaičių kurie "nešė muilą", ty gydymo sąskaitas ... Nes nemokėjo mokesčių . Arba biški mokėjo , biški ne .
Nesakau , kad Amerikoje tobula.
Pastaruosius 20 metų man būtų geresnė amerikoniška. Nes aš daug moku PSD. O jei ko prireikia rimčiau susimoku dar kartą ...
Tai mano nuomonė . Mudvi su drauge skaičiavom , kiek ji moka iš savo atlyginimo sveikatos draudimui ir kiek aš ... Labai panašios sumos .
Lygiavos sistema po kažkurio laiko užstringa, nes paspringsta. Nebepaveža . Mes einam ne ta linkme, mano nuomone.
Pou , mudvi skirtingose barikadų pusėse. Dabar ...
Amerikoniška sveikatos apsaugos sistema bent jau skatina žmonės saugoti savo sveikata. Lietuviška ne . Parašys pročkelę. O UK net nemokėsi pinigų už tą pročkelę .
Lietuvoje gerai tiems kurie gauna iš darbdavio 2500 Eur draudimą. Papildams, tyrimiams, odontologams ir tt.

Papildyta:
Ir pabaigai ...
Kodėl Amerike vis dar prestižas būti gydytoju , o Lietuvoje jau nelabai ... UK irgi "grynakraujai" nebenori užsiimti ta profesija ?
Atsakyti
QUOTE(Dusia37 @ 2023 05 04, 08:21)
Pou mano draugė gyvena. Jos vyrui reikėjo labai sunkios žarnyno operacijos . Paskui rekonstrukcijos... nieko neprarado . Dirba normaliuose darbuose, ir  turi gerą sveikatos draudimą.
Mano žinios tokios...
Bet turiu pažįstamų lietuvaičių kurie "nešė muilą", ty gydymo sąskaitas ...  Nes nemokėjo mokesčių . Arba biški mokėjo , biški ne .
Nesakau , kad  Amerikoje tobula.
Pastaruosius 20 metų man būtų geresnė amerikoniška. Nes aš daug moku PSD. O jei ko prireikia rimčiau susimoku dar kartą ...
Tai mano nuomonė . Mudvi su drauge skaičiavom , kiek ji moka iš savo atlyginimo sveikatos draudimui ir kiek aš ... Labai panašios sumos .
Lygiavos sistema  po kažkurio laiko užstringa, nes paspringsta. Nebepaveža . Mes einam ne ta linkme, mano nuomone.
Pou , mudvi skirtingose barikadų pusėse. Dabar ...
Amerikoniška sveikatos apsaugos sistema bent jau skatina  žmonės saugoti savo sveikata. Lietuviška ne . Parašys pročkelę. O UK net nemokėsi pinigų už tą pročkelę .
Lietuvoje gerai tiems kurie gauna iš darbdavio 2500 Eur draudimą. Papildams, tyrimiams, odontologams ir tt.

Papildyta:
Ir pabaigai ...
Kodėl Amerike vis dar prestižas būti gydytoju , o Lietuvoje jau nelabai ... UK irgi "grynakraujai" nebenori užsiimti ta profesija ?

Uk uz prockele moka visi,isskyrus vaikus ir senjorus virs 60 metu,neziurint ar jis milijonierius ar pasalpininkas.Tokia tvarka.
O geras gydytojas,turintis sazine,nepaisydamas jokiu sistemu turi dirbt savo darba ir laikytis Hipokrato priesaikos.Apie priesaika,abejoju ar paskutiniu laikotarpiu ji isvis buna priimama.
Atsakyti
Luety , jei neklystu tai yra dar neįgalieji su nemokamais vaistais ?
Pasakojau , kad dukra dirbo padėjėja mažoje vaistinėje. Vaistinė gyvuoja tik iš "vastybinių užsakymų", ty ale nemokamų vaistų už kuriuos vis tiek sumoka eilinis mokesčių mokėtojas.
Kai mudu +- sveiki žmonės, tai buvo pakraupusi nuo UK pesininkų naudojamų vaistų kiekio ...
Atsakyti
QUOTE(Dusia37 @ 2023 05 04, 10:40)
Kai mudu +- sveiki žmonės, tai buvo pakraupusi nuo UK pesininkų naudojamų vaistų kiekio ...

tai jūs nematot, kiek mūsiškiai pensininkai vaistų vartoja )) vien mano tėveliai maximos maišais kas du mėnesius perka. Paskambino seselė, klausia, kokių vaistų išrašyti. Na ir pirmyn, sąrašą diktuoja. Ir tik prisiperka, savaitė praeina, vėl man skambina - reikia vaistų!! ir niekaip neperkalbėsi. Tėvas migdomuosius saujom geria. O kam jam jie reikalingi? Kai visom dienom guli ir tv žiūri, kur ten naktį be vaistų užmigsi. Judėti reikia. Bet o kam? Jeigu gauna, anot Dusios, stebuklingą pročkelę.
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2023 05 04, 12:12)
tai jūs nematot, kiek mūsiškiai pensininkai vaistų vartoja ))  vien mano tėveliai maximos maišais kas du mėnesius perka. Paskambino seselė, klausia, kokių vaistų išrašyti. Na ir pirmyn, sąrašą diktuoja. Ir tik prisiperka, savaitė praeina, vėl man skambina - reikia vaistų!! ir niekaip neperkalbėsi. Tėvas migdomuosius saujom geria. O kam jam jie reikalingi? Kai visom dienom guli ir tv žiūri, kur ten naktį be vaistų užmigsi. Judėti reikia. Bet o kam? Jeigu gauna, anot Dusios, stebuklingą pročkelę.

Žinot visai neseniai uošvienė man rodė jos tėvo laišką mažaraštis žmogus buvo, bet vistiek rašė laišką dukrai iš Varnių į Klaipėdą... na nustebau ko prašė atsiųsti ogi vaistų, tiksliai nepasakysiu kokių, bet visgi ir tuomet vartojo žmonės vaistus ir daug, nes uošvienė pasakojo, kad siųsdavo labai daug ir dažnai, laiškas buvo 1951-1955...pas močiute visuomet būdavo dimedrolio, citramono ir analgino čia kokie 1985 nes močiutė mirė 1988 .... dabar žinoma daugiau papildų būtų....
Santlina kaip vaikio šašai, ar randų liko?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Muka: 04 gegužės 2023 - 10:38
QUOTE(Muka @ 2023 05 04, 11:38)
pas močiute visuomet būdavo dimedrolio, citramono ir analgino čia kokie 1985 nes močiutė mirė 1988 ....
Santlina kaip vaikio šašai, ar randų liko?

taip, citramonas buvo nuo visko smile.gif ir mano senelis jį nuolat gerdavo. Bet ne, tada vis tiek kiekiai ne tie buvo.

Šašus poliklinikoj visus nuėmė kai siūlus traukė. Liko raudoni plotai. Randelis kur siūta buvo liko, bet nedidelis. O va tie raudoni plotai tai nekaip atrodo. Ant rankų dar baika, bet ant veido nelabai kas. Tikiuosi, neliks balta tose vietose..
Atsakyti
QUOTE(Dusia37 @ 2023 05 04, 08:40)
Luety , jei neklystu tai yra dar neįgalieji su nemokamais vaistais ?
Pasakojau , kad dukra dirbo padėjėja mažoje vaistinėje. Vaistinė gyvuoja tik iš "vastybinių užsakymų", ty  ale nemokamų vaistų už kuriuos vis tiek sumoka eilinis mokesčių mokėtojas.

Gal ir nrigalieji gauna,to nezinau,bet turbut.Nieko negausi tu is nemokamu vaistu.Pas juos yra limitai,kiek receptu galima israsyt vienam ligoniui,o receptas kainuoja £8 jei neklystu.Neziurint koks vaistas.Lietuvoj mama turejo ir kavintono ir nos-pa ir nuo sirdies ir nuo skrandzio ir dar ir dar ir dar ir visko galejai gaut su gyd ar be recepto.Cia negausi .Jei as atejau pas gyd.man skirta 10 min.Galiu kalbet apie viena liga.Pvz.man yra trombeoflebitas,bet as noriu pakalbet dar apie sanarius apie galvos kraujagysles,figushki,registruokis is naujo kiekvienam negalavimui atskirai,kad ir ta pacia diena,jei gausi.Kadangi medicina dabar yra kashpirovskine-telefonu,tai ir vaistu niekas nerasineja kokiu nori.Pvz.man israse 2 tepalus,o ta odai minkstint,pasake,kad jis ne receptinis ir galiu nusipirkt pati.Jokiu antivirusiniu,kaip paracetamolis ar kokie antigripiniai niekas neisraso nemokamai,parekomenduoja ir pirkis pats.Vaistais tikrai nepapiktnaudziausi,nebent israsys ne tuos telefonu.Tada turi nest atiduot ir gausi kitus.Kodel dukrai susidare toks ispudis,nezinau,yra sunkiu ligoniu,kurie vartoja daugiau gal.Su vaistais cia grieztai.
O valstybiniai uzsakymai ir yra virs 60 metu zmones.Jiems nemokami receptiniai,kadangi UK yrs senstanti salis,mazas prieaugis(azijieciai pildo prieaugi),tai ir susidaro toks vaizdas.

QUOTE(saintlina @ 2023 05 04, 09:12)
tai jūs nematot, kiek mūsiškiai pensininkai vaistų vartoja ))  vien mano tėveliai maximos maišais kas du mėnesius perka. Paskambino seselė, klausia, kokių vaistų išrašyti. Na ir pirmyn, sąrašą diktuoja. Ir tik prisiperka, savaitė praeina, vėl man skambina - reikia vaistų!! ir niekaip neperkalbėsi. Tėvas migdomuosius saujom geria. O kam jam jie reikalingi? Kai visom dienom guli ir tv žiūri, kur ten naktį be vaistų užmigsi. Judėti reikia. Bet o kam? Jeigu gauna, anot Dusios, stebuklingą pročkelę.

Va va,ir tevelis,kai atvaziavo is LT atsiveze maisa vaistu.Brolis viska nusinese pas gydytoja ir jam paliko tik skyscius varancius,krauja skystinancius,tai aspirinas,kuri turejo nusipirkt pats uz savo pinigus ir dar tokie vaistai nuo raugejimo,jis labai tai darydavo pavalges.O produktalio nedave,sake nereikia,tai brolis siusdavosi is LT.Is visos sietkos vaistu liko 4 tabletes ir jei ne skiepai nuo kovido,but sulaukes 100 metu.
Atsakyti

Muka, vaistus pirkdavo...

Luety, teks kaip proseneliui  parduoti paršą ir už gautus pinigus nueiti pas daktarą. Tu dabar lankaisi pas sistemos pinigais apmokamą valdininką. 

Aš suprantu, kad istorija juda spirale. Bet kodėl man reikia tris paršus parduoti, norint gauti gydymą? Nemenkas paršiukas kas mėnesi, PSD vadinasi. Metams  pasibaigus visas meitelis, nuo IDV.  O jei susergu dar vokeliai arba mokamos konsultacijos...

Va taip...

Atsakyti

O nuo ko tie raudoni plotai? Nubrozdinta?

Atsakyti
QUOTE(Dusia37 @ 2023 05 04, 10:51)
<p>Muka, vaistus pirkdavo...</p><p>Luety, teks kaip proseneliui  parduoti paršą ir už gautus pinigus nueiti pas daktarą. Tu dabar lankaisi pas sistemos pinigais apmokamą valdininką. </p><p>Aš suprantu, kad istorija juda spirale. Bet kodėl man reikia tris paršus parduoti, norint gauti gydymą? Nemenkas paršiukas kas mėnesi, PSD vadinasi. Metams  pasibaigus visas meitelis, nuo IDV.  O jei susergu dar vokeliai arba mokamos konsultacijos...</p><p>Va taip...</p>

Taip,apie parsa ,tai dabar tie laikai.Tik parsu niekas neaugina,o ir kas noreu augint,turi limitus is sistemos.
UK mokamam gydymui turet pinigu,reikia but milijonieriui.Nebent dantim gali sutaupyt.

Atsakyti

Paršas metafora...

Nesakysiu kiek MB mamos onkologija kainavo. Nes nepadėjo nemokamas. Sugrįžo. Bet nepadėjo ir mokamas... 

Atsakyti
QUOTE(Dusia37 @ 2023 05 04, 13:51)
<p>Muka, vaistus pirkdavo...</p><p>Luety, teks kaip proseneliui  parduoti paršą ir už gautus pinigus nueiti pas daktarą. Tu dabar lankaisi pas sistemos pinigais apmokamą valdininką. </p><p>Aš suprantu, kad istorija juda spirale. Bet kodėl man reikia tris paršus parduoti, norint gauti gydymą? Nemenkas paršiukas kas mėnesi, PSD vadinasi. Metams  pasibaigus visas meitelis, nuo IDV.  O jei susergu dar vokeliai arba mokamos konsultacijos...</p><p>Va taip...</p>

Tai taip bet ir mes mokame ...na nebent UK..Aš rašiau kad vaistus vartojo visais laikais...
Saintlina na geriatai nepraeis, bet gal kad jaunas...
man po smilkinio operacijos šitą išrašė, gal ir padėjo rando nesimato
vartotojo įkelta nuotrauka
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Muka: 04 gegužės 2023 - 12:19