Įkraunama...
Įkraunama...

PLEPESIAI PRIE ŽIDINIO

QUOTE(Acqua Alta @ 2023 04 27, 09:49)
Use and toxicity
Pulsatilla is a toxic plant. Misuse can lead to diarrhea, vomiting and convulsions,[9] hypotension, and coma.

tai ir sakau - kiek reikėjo knist, kad surast tokią info. Ir aš specialiai ieškojau, suvesdama į paiešką 'nuodinga šilagėlė'. Kitaip išvis nė žodžio ta tema nėr. Tik kad skinti negalima, nes baudą gausi smile.gif
Ale geriau neieškočiau. Tuo pačiu radau, kad ir pakalnutės nuodingos, o jų pas mane pilna auga ir plinta kaip piktžolės. Ale ir šitų nevalgom, ir tiek. Kiek metų auga. Tik užknisa, kad išnaikint nesigauna.
Papildyta:
QUOTE(Dusia37 @ 2023 04 27, 09:54)
Ir dar su MB kariauti  - jam visur  netinka sodinti nes žolės negali nupjauti , reikia apipjauti  tongue.gif  ax.gif .

tai jis nors apipjauna. Mano vaikams jei duodu šienaut, tai varo tiesiai. Kartą ir avietes nušienavo. Kai pasakiau, tai po to kiekvieną didesnę piktžolę aplink apšienaudavo )))
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2023 04 27, 10:02)

tai jis nors apipjauna. Mano vaikams jei duodu šienaut, tai varo tiesiai. Kartą ir avietes nušienavo. Kai pasakiau, tai po to kiekvieną didesnę piktžolę aplink apšienaudavo )))

Mano vaikai jau tik svečiai kaime , žolės nebepjauna rolleyes.gif
Atsakyti

oj, saintlina, geras su sienautojais tavo 😁

Apziurejau bulvidora, nu gal apsieisiu

Del nuodingų augalų tai daug jų, reikia žinių kažkiek ir proto gal tureti, kad ne viskas kas auga valgoma

Beje pelynas skaičiau, kad kaupiasi kepenyse ir labai alergizuojantis vaistas, pas mane namie 3 iš 4 jam alergiški 

Atsakyti

QUOTE(Dusia37 @ 2023 04 27, 07:54)
4u.gif  wub.gif
biggrin.gif  biggrin.gif  biggrin.gif
O juos pasodinti reikia.  Paskui pirmą vasarą laistyti . Ir dar su MB kariauti  - jam visur  netinka sodinti nes žolės negali nupjauti , reikia apipjauti  tongue.gif  ax.gif .

Labas rytas,
ta pati problema ir pas mane.Kada geles zydi,grazu jam,bet,kai zole pjauna,tingi aplink apipjaut,sniokscia per viska,tai dabar pagaliukais apsmaigstau,kol zemos buna,o po to aplink ispurenu ir pasakau,kad ten,kur aplink apipurenta,grazios geles.O kai nusienauja kokia,aiskinu jam,kad ta tau patiko,ir buvo grazu,sako tada ,kad nieko is jos nebus,neisaugs ,maza kokia,zodziu ijungia dura.Va del to,pykstames.To zolyno pas mus nedaug,bet ten pasodinta hortenzija ir alstramerija tik.Kai zydejo,sake reik ju daugiau isiveist,bet,kai tik lapai,negerai,nemato. bigsmile.gif bigsmile.gif Dabar einu su pirstu rodau,kol kerpa,kad iprastu.
Visi jie vienodi tuo reikalu. bigsmile.gif bigsmile.gif
Pas mus rodo lysiant,eisiu pas seimynista registruotis,gerai,kad netoli yra ,tai nueisiu.
O man pakalnutes grazu,bet zinau,kad jos,kaip kalijos,isiveisei nebeisnaikinsi.Tai nusipirkau ir i vazona pasodinau,kad neplistu.Jei augs,bus grazu.Bet esu pirkus,zinau,kad vazone nepatiko joms.
Atsakyti

​vakar ant keliuko radau vakcina nuo pasiutligės laukiniams žvėrims, numečiau į pievą, paskui paskaičiau, kad ten aštri membrana yra, tai gerai, kad nepasiskiepinau 😂

Atsakyti
QUOTE(Dusia37 @ 2023 04 27, 07:23)
Labas rytas,
Vakar FB užmačiau naują augalą :
Gėlininkystės ūkis "Sodo Rožė". Absoliuti naujiena Lietuvoje! BULVIDORAS!
Tvirtina, kad ne balandžio 1 pokštas. Na man Neveronys pakeliui į kaimą , jei  gausiu nusipirksiu . Kitą savaitę pradės pardavinėti .

Man ivedus i paieska,rodo pomidoro ir bulves hibrida.Tai koks skirtumas jo grozio,nes bulviu nesimatys,tik pomidorai.
Atsakyti
QUOTE(Luety @ 2023 04 27, 10:25)
Man ivedus i paieska,rodo pomidoro ir bulves hibrida.Tai koks skirtumas jo grozio,nes bulviu nesimatys,tik pomidorai.

Kad ne dėl grožio pirkčiau , dėl įdomumo . Luety Tau labai tiktų , vietą taupo ... O tai vis guodiesi , kad nėra vietos kur sodinti bulbas mirksiukas.gif Netikiu , kad kas gero bus. Du viename , tai nei vieno gero biggrin.gif rolleyes.gif
Aš visada turiu apsmaigstyti jei ką nors naujo pasodinu. Bo savo plotuose tai ir pati galiu pamiršti. Šį pavasarį stovėjau kelias minutes prie akacijų , kol atminiau ką pasodinau ...
PS - vaikai tai vaikai , bet pernais MB nusišienavo savo sodintas kalnines pušis . Kiemą - sodą dažnai pjaunam , kai žolė maža pamatysi augaliukus. O savo "parką" anas šienauja 1-2 kartus metuose trimeriu... Šiemet pirko iš naujo blink.gif
Atsakyti

Sveikos,

AA, bet pažiūrėjus, ką lietuvaitės augina gėlių darželiuose ar namuose ant palangės, retai surasi nekenksmingą augalą, kuriuo gali paskanaut. Aš nekalbu apie energetines vibracijas, bet apie sudėtį. Tiesiog reik įvertinti ar yra mažų vaikų, augintinių, kurie mėgsta nušlamšti žolynus, na ir persodinant, genint - nusiplauti rankas, neįsitrinti gleivinių.

FB mačiau, kad ir žalčialunkiu daug kas žavėjosi... Mėlynoji kurpelė nuo senų senovės kaimo darželių gėlė. 

Tą pačią ežiuolę per ilgai pavartojus imuninė sistema slopinama.  Kiekvienas augalas - nebloga laboratorija.

Atsakyti

Maniškis agrastus ir hortenzijas jau ne vieną kartą nušniojo. Hortenzija dar atsprogo, o va agrastus naujus šįmet pasodinom. Įrėminau, kad iš tolo matytų.

Atsakyti
Aga,be reminimo niekaip.Ne be reikalo sakoma,kad pas moteri,kai ji masto,atsidarineja smegendezej daug dureliu i minciu dezutes,o pas vyrus tik po viena atsidaro ir kita neatsidaro tol,kol neuzsidaro pirmoji.Jei vyras mato buivola,jis vejasi ji kol nudobs ir niekas jam nerupi,jei jis pjauna zole,mato plota,kol neatsimus i kliuti.Todel ir statau kliutis,nes kalbos bereiksmes. biggrin.gif biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Luety: 27 balandžio 2023 - 10:05
QUOTE(kukuska007 @ 2023 04 27, 10:12)
Beje pelynas skaičiau, kad kaupiasi kepenyse ir labai alergizuojantis vaistas, pas mane namie 3 iš 4 jam alergiški 

nieko sau.. mano mama mėgėja pelyno pagert.
Kuo pasireiškia šita alergija? Kaip ir kitos ar kaip nors specifiškai?
Papildyta:
QUOTE(Luety @ 2023 04 27, 10:22)

O man pakalnutes grazu,bet zinau,kad jos,kaip kalijos,isiveisei nebeisnaikinsi.

tai jos kol žydi gražu, bet visą ilgą likusį laiką tiesiog lapai. Daug lapų.
Atsakyti

skaičiau apie šitą jau gana seniai, bet atrodė nesąmonė kažkokia )) tai lauksim atsiliepimų iš pirmų lūpų smile.gifsu nuotraukom, aišku.
Įlindau į tą sodo rožę, tai aišku užsikabaliavau ant rožių. Dar skiepytus agurkus/pomidorus radau )) bet nėr foto, kuo jie skiriasi nuo neskiepytų.
Papildyta:

tai bet neės gi niekas tos šilagėlės. O šiaip kampe augdama turbūt neskleis oru kokių nors ten medžiagų? Pas mus jos jokiuose šiluose neauga, aš jos gyvai turbūt išvis nesu mačiusi.
Pagooglinau, tai praktiškai niekur net nerašo, kad jos prie nuodingų būtų priskiriamos. Ot tiap, prie narcizų ir snieguolių. Nors dar paknisus radau ir prie pavojingesnių priskirtą. Bet tai kiek specialiai ieškot reikėjo.. Na, bet vis tiek simptomai suvalgius. Nevalgysim. Mažų vaikų nėr.

Gal ir žiedadulkės toksiskos, dėl to nerekomenduojama 🤔

Atsakyti