Įkraunama...
Įkraunama...

PLEPESIAI PRIE ŽIDINIO

Luety, lankai pas mane 2cm skersmens. Tokia kieta šlanga, viršuj ant jų dar dėsiu medienos ar plastiko siaurą juostą, kad tarpusavy jas visas sutvirtint. 50cm metalo kuoliukus sukaliau į žemę, palikau apie 15-17cm virš žemės ir ant jų užmoviau tuos lankus. Stengiuosi daryt tvirtai, ūkiškai ir patogiai sau, kaip priklauso.
Atsakyti
O jau vėjas, o jau vėjas kyla...
Ir atsakymas jau yra: visokie ten cholesteroliai, trigliceridai ir gliukozės savo vietoj - tą aš ir be tyrimo žinojau biggrin.gif
Mano lapinius salierus reikia pikiuot. O tai kaip? Negi kiekvieną į atskirą induką kaip pomidorus? unsure.gif. Prapultis tada. Gal galima į kokį lovelį? unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Acqua Alta @ 2022 04 04, 18:42)
Siaip vynuoges atauga,net sudegintos atauga.Net pomidorai ,jei buna isisaknyje atauga.Svarbiausia neskubet ismest ir nestradalint ikirptos uodegos sindromu.Petrazoles ilgai dygsta,agurkams reikia gana siltos patalpos.

Su petražolėm pas mane šnipštas gaunasi. Sudygsta ir atgal į žemę sulenda. Tai nusprendžiau nebevargti, nusiperku prekybcentryje vazoniuka su petražolėm, pasisodinu ir turiu jų 2-3metus.
Atsakyti
Tie salierai gi nera silumamegiai augalai.Kam juos isvis pikuot? Jier isvis per ziema lauke isbuna.
Beje pagal vx chartus balandis bus nepersilciausias visur.
Atsakyti

Aš tai petražoles ir salierus padarau grioviuką, palaistau ir paberiu, čiut užžeriu, ant viršaus nelaistau. Kaip kad ir morkas. Ir nelaistau iki kol sudygsta. Kai sėklos išbrinksta, sudygsta. Ilgai dygsta. O jau išdygusius daigiukus laistau. Sėju, kai jau galiu įeit į lysvę.

Atsakyti
Nu bliamba - ant pokiuko nurodytas II-III mėnesiai sėt. Tai pasėjau biggrin.gif. O dabar ką daryt? biggrin.gif
Jo, pažiūrėjau dar paveiksliuką ant pokelio - IV mėn. turbūt tiesiai į lysvę, kaip suprantu. Nu bet kada dar bus galima? Tai tegul jie ir laukia to geresnio oro, tada nepikiuoju. Bet iš kur aš ištraukiau, kad reikia pikiuot? unsure.gif
Atsakyti

Nu bliamba - ant pokiuko nurodytas II-III mėnesiai sėt. Tai pasėjau biggrin.gif. O dabar ką daryt? biggrin.gif
Jo, pažiūrėjau dar paveiksliuką ant pokelio - IV mėn. turbūt tiesiai į lysvę, kaip suprantu. Nu bet kada dar bus galima? Tai tegul jie ir laukia to geresnio oro, tada nepikiuoju. Bet iš kur aš ištraukiau, kad reikia pikiuot? unsure.gif

Mano kolegė papikiuoja į lovelį, o vėliau į lysvę. Aš tai nesicackindavau. Esu kartą net birželį pasėjus ir liuks buvo, bet čia labiau nuo vasaros priklauso.

Dabar nebesėju, nes dėl savęs vienos brangiausios labiau apsimoka nusipirkt :) Nusiperku, atsilaužiu kiek reik, sutvarkau likusius, į šaldiklį ir liuks. Vyras tik daržovinėj sriuboj pakenčia.

Atsakyti
QUOTE(Pou @ 2022 04 04, 20:07)
<p>Mano kolegė papikiuoja į lovelį, o vėliau į lysvę. Aš tai nesicackindavau. Esu kartą net birželį pasėjus ir liuks buvo, bet čia labiau nuo vasaros priklauso.</p><p>Dabar nebesėju, nes dėl savęs vienos brangiausios labiau apsimoka nusipirkt smile.gif Nusiperku, atsilaužiu kiek reik, sutvarkau likusius, į šaldiklį ir liuks. Vyras tik daržovinėj sriuboj pakenčia.</p>

Nu va, ačiū - papikiuosiu tada ir aš į lovelį ir ramiai lauksiu pavasario biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(kavasucitrina @ 2022 04 04, 20:19)
Nu va, ačiū - papikiuosiu tada ir aš į lovelį ir ramiai lauksiu pavasario biggrin.gif

Kad apie daržoves prakalbot, labai noriu įsiveist gelsvės. Gal kuri turit, pasidalintumėt?
Skani ji man labai, kaip prieskonis.
Atsakyti
QUOTE(Acqua Alta @ 2022 04 04, 16:42)
Siaip vynuoges atauga,net sudegintos atauga.Net pomidorai ,jei buna isisaknyje atauga.Svarbiausia neskubet ismest ir nestradalint ikirptos uodegos sindromu.Petrazoles ilgai dygsta,agurkams reikia gana siltos patalpos.

Aciu,Alta,nerovem lauk,matau,kad dar pumpuru sirdeles gyvos,gal atzels.MB su tokia meile ja sodino,kad dabar uzsimane antra vaziuot nusipirkt,sakau,palaukim kiek.Na,o agurkus teks set namie i indelius,kai palikau sode,tada buvo silta ir jiems ten tiko,o kai atsalo ir buvo stop.

QUOTE(Ex @ 2022 04 04, 16:49)
Luety, lankai pas mane 2cm skersmens. Tokia kieta šlanga, viršuj ant jų dar dėsiu medienos ar plastiko siaurą juostą, kad tarpusavy jas visas sutvirtint. 50cm metalo kuoliukus sukaliau į žemę, palikau apie 15-17cm virš žemės ir ant jų užmoviau tuos lankus. Stengiuosi daryt tvirtai, ūkiškai ir patogiai sau, kaip priklauso.

Aciu,reiskia turi aki Mb.Jis zada irgi sutvirtint tuos lannkus,bet jis dar nori pritvirtint juos prie remo,kad but transportabilus.,kad galetu nuo vienos lysves nuimt,uzdet ant kitos.
Dar turiu gabaleli zemes,kur norim zolyno,bet nezinau kas iseis.Galvoju ar cia pirkt kilimine zole,bet plotas mazas,ar set is seklu.Kilimine greiciau prigytu,but tankesne ir greiciau suzaliuotu.Ko gero reiks taip ir daryt.
Ex,tu saunuole.Nu gal jaunesne ir as pasidaryciau,bet,kai man jau netoli 70,tai jau turineju,nebe tokia zgrebna. unsure.gif
Gelsves neturiu,einu apie ja skaityt,verstis i angli kalba,gal ir man reiks. wub.gif
Atsakyti

Kad apie daržoves prakalbot, labai noriu įsiveist gelsvės. Gal kuri turit, pasidalintumėt?
Skani ji man labai, kaip prieskonis.

Ate, gaila, neturiu - aną žiemą numiro. Jau antras kelmas po kurio laiko žiemos neatlaiko. O bandžiau sėt, neužsikabino niekaip. Pernai ieškojau turguj, neužtaikiau.

Taip džiaugiaus, perkėliau į pakeltą lysvę, ji kad išbujojo, atsigavo, tačiau pakeltoj, matyt, kad šaltis smagiau kanda.

Reiks šiemet vėl pabandyt pasėt, gerai, kad priminei. Turiu nusipirkus džiovintos, bet man šviežia ar šaldyta yra super, žymiai kvapnesnė nei džiovinta.

Atsakyti
https://www.shtfprep...cH-AeapgUv5mpbQ
as summon te
Luety ,tik tu nepersistenk,del dievo meiles.Dazniausiai augalai mirsta ne nuo blogos prieziuros, o nuo perdideles meiles.Vynuogemes reikia kalkiu ,kalcio trasu .
O ant to ploto gali bulviu daugiau pasodint,augint paprasta,galima islaikyt ,nereikia konservuoti,bet jau pernai kiek pamenu praradai konservavimo nekaltybe biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Acqua Alta: 05 balandžio 2022 - 06:20