Įkraunama...
Įkraunama...

PLEPESIAI PRIE ŽIDINIO

Rabarbarams reikia labai daug organiniu trasu.Svieziu ,nesvieziu ,bet reikia.Paskui dar reikia kibirais apvoztus augint.Ir isvis ,visas daugiametes darzoves reikia kazkaip slept.Sparagus apkasti,jeruzales artisokus apkast,geltekles apdengt ,rabarbarus apdengt.
Ingrida ,mieloji ,tau kaip niekad reiks daug burokeliu,morku,brokoliu,raudonuju svogunu valgyt.Todel mesk augint tas cukringas nesamones ir pasisek tu paprastu darzoviu,kad butu savo.Jos lengvai auginamos.Taip pat auginkis papriku ir kopustu.
Tavo gyvenimas pasikeite,reikia su tuo susitaikyt ir keistis.Keisti darzo asortimenta.Dabar pasisek spinatu,uzdenk agropleve.Taip truputi maziau oxalatu prikaupia.
Dar poru reiketu ,nes irgi labai vertinga darzove.
Ei ex,kaip gyva su savo superisrankumu? Kiek augalu neatitiko tavo standartu praeita savaite?
Atsakyti

Labas rytas, 

Saulėtoje vietoje mano rabarbarai augo. Išsikerojo taip , kad pusę lysvės užėmė. Pati užsiauginau iš sėklų. Teko  persodinti. Į saulėtą vietą irgi sodinau. Dabar ne toks gražus... nieko aš iš jo nedarau. Nors esu virusi uogienę. Ne kiekvienais metais pyragą iškepu. 

Luety liepą brangūs bilietai būna... nebent labai iš anksto pirkti. Atostogų metas. Mes pernai liepą neskridom dėl bilietų kainų į diplomo teikimo šventę... kai paskaičiavom kiek kainuos keturiems žmonėms, nutarėm neverta.

Pikta, darbo dienom geras oras savaitgaliais prastas. Gal nors žirnių pabersiu... ir dar remontas kaime,visai nesmagu bus. 

Atsakyti
QUOTE(Dusia37 @ 2023 04 14, 07:14)
<p>Labas rytas, </p><p>Saulėtoje vietoje mano rabarbarai augo. Išsikerojo taip , kad pusę lysvės užėmė. Pati užsiauginau iš sėklų. Teko  persodinti. Į saulėtą vietą irgi sodinau. Dabar ne toks gražus... nieko aš iš jo nedarau. Nors esu virusi uogienę. Ne kiekvienais metais pyragą iškepu. </p><p>Luety liepą brangūs bilietai būna... nebent labai iš anksto pirkti. Atostogų metas. Mes pernai liepą neskridom dėl bilietų kainų į diplomo teikimo šventę... kai paskaičiavom kiek kainuos keturiems žmonėms, nutarėm neverta.</p><p>Pikta, darbo dienom geras oras savaitgaliais prastas. Gal nors žirnių pabersiu... ir dar remontas kaime,visai nesmagu bus. </p><p></p>

Labas rytas,

neauginu rabarbaru,nes jos grazu pavasari tik paziuret,man jos skanios buvo tik vaikystej,kai anksti norejosi vitaminoC.O dabar del grozio ir tulpes gerai,o vietos tokiam gigantui as neturiu.Net kalijas apmazinau ,kad neuzstotu saules svarainiam dviem.O kalijos guli slapioj vietoj,kur niekas neauga ir turi but takas,bet as sugalvojau,kad galiu apeit kitu taku ir uzveisiau kalijyna,man taip grazu,kai jos suzysta.
Bilietu ieskomes,o kad ir bus brangus,bet bus iperkami dviem gal. biggrin.gif biggrin.gif Jie pabrangsta ,kai UK vaikai baigia mokykla liepos gale.Bet ir siaip nepigus bilietai ir dabar jau.

Dusia,ka remontuojat namelyje?Ruosiat jau gyvenimui ilgam?
Pas mus vel lyja,nors silta 8 silumos.Bet kita savaite rodo iki 15-16 ir be lietaus,tai ruoskites Lietuvoj atsalimui,nes pas mus apoziciniai poliai,visada atvirksciai nei Lietuvoj. biggrin.gif

Atsakyti
Ačiū AA.
Tai va susikasu mažą daržiuką,ką išvardinai viską pasisėsiu dėl savęs.Paprikų nemėgstu,pavalgius atsirūgimas nuo jų neskanus. ax.gif Kopūstus raugintus su burokėliis dar savus valgome.Brokolių nemoku auginti,perku iš pažystamos vasarą,moka užauginti,bet manau ir trešia,be to tokių gražių neužaugintų.Arba sėkla gera?
Mano morkos šiltnamyje ju sudygo. mirksiukas.gif
Špinatai paruošti sėti šiltnamyje,lauke jau pradeda po truputi žaliuoti,trys .
Porai dar keli stypso pernykščiai darže,rausiu šiandien. ax.gif
Pas mane rabarbarai puikiai auga gėlyne,svogūniukai,laiškiniai česnakai.Dabar kol mažai dar gėlių,taip ryškiai žaliuoja dabr.
Luety,kad pas mus ažda atšilimą kitą savaitę,dabar atvėso šiek tiek +13 tik šiandien ir lynoja lengvai.O skalbimo diena. bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo IngridaB: 14 balandžio 2023 - 08:35
QUOTE(Acqua Alta @ 2023 04 14, 08:06)
Rabarbarams reikia labai daug organiniu trasu.Svieziu ,nesvieziu ,bet reikia.Paskui dar reikia kibirais apvoztus augint.Ir isvis ,visas daugiametes darzoves reikia kazkaip slept.Sparagus apkasti,jeruzales artisokus apkast,geltekles apdengt ,rabarbarus apdengt.

Žiemai apdengt tuos rabarbarus? Nes kitų išvardintų neauginu smile.gif
Atsakyti
Spinatai yra salto oro ir trumpos dienos augalas.Nereikia jiems jokio siltnamio,brokolius pirk kokius nors hibridinius tikrai uzaugs.Nepamenu kad buciau juos tresus.Tiek kad dirva bendrai tresiama.Ir ijungiu labai gaud gerumo.Todel nuosirdziai patariu tinkamai tresti augalus,nesibaidyti trasu ,augint tinkamai.Netresti augalai bandydami kazka isgaut is dirvos prikaupia nitratu ,nes jaucia trukuma.Kad to isvengti ,nebutina labai stropiai ravet.Piktzoles pirmos sukaupia visa perteklini azota.Todel kai jos graziai dideles uzauga,jas nukerpam ir pagarbiai sukompostuojam.Puikiausia trasa.
Saintlina,ne ziemai ,o pavasariui,kad issistiebtu.Tokia technologija.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Acqua Alta: 14 balandžio 2023 - 08:40

Luety grindis remontuos, išlūžo.Kadangi mano MB geriau moka kitus darbus negu rimtesnio remonto tai samdo.... 

Atsakyti
QUOTE(Luety @ 2023 04 14, 08:29)
neauginu rabarbaru,nes jos grazu pavasari tik paziuret,man jos skanios buvo tik vaikystej,kai anksti norejosi vitaminoC.O dabar del grozio ir tulpes gerai,o vietos tokiam gigantui as neturiu.

Pas mane niekad gyvenime jie iki gigantų nėr užaugę )) kiek bandžiau augint, labai kuklaus dydžio būdavo, paskum išnykdavo suvisam. Ale netręšiau ir smėlyne gi. AA va sako, kad ėdrus labai anas, tai gal dėl to pas mane augt nenorėjo. Pabandysiu primaitint.
Papildyta:
QUOTE(Acqua Alta @ 2023 04 14, 08:39)
Netresti augalai bandydami kazka isgaut is dirvos prikaupia nitratu ,nes jaucia trukuma.Kad to isvengti ,nebutina labai stropiai ravet.Piktzoles pirmos sukaupia visa perteklini azota.Todel kai jos graziai dideles uzauga,jas nukerpam ir pagarbiai sukompostuojam.Puikiausia trasa.

Saintlina,ne ziemai ,o pavasariui,kad issistiebtu.Tokia technologija.

O, panašu į mano technologiją )) kadangi daržas didžiulis, piktžolių niekur neišnešinėju, o išrautas metu ant tarplysvių sudžiūti.

Pala, apie rabarbarus galima truputį išsamiau?.. dabar pasodinsiu aš juos ir kada reik pridengti? Ir kuo? Skaidriu kažkuo ar tamsiu? Ir kuriam laikui? Kiek skaičiau, niekur nerašo apie tokį dalyką.
O, radau bigsmile.gif ra6o, pridengti moliniu puodu, kad išsaugoti raudoną spalvą, pridengus nepažaliuos stiebai smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo saintlina: 14 balandžio 2023 - 08:52

Labas rytas  :4u: darzai darzeliai, pas mane kai nera kur augint tai ramybe. Praeitam nameli kur nuomavomes turejau vietos keliom rozem, ir bijunui. Maziukus nusipirkau ir susodinau. Kaip graziai rozes isbujojo, gaila buvo palikt. Bijuna kelis kartus galvojau kad nubaigiau per ziemas, nieko as jam nedariau  :D  :rolleyes: bet kai atsildavo oras jis vel gerai suzaliuodavo man  :D ech gaila buvo palikt, bet pas mus dabar nera net kur sodint, buciau iskasus ir numarinus tai geriau jau tegu auga ten  :rolleyes: nors sake nauji nuomininkai nubaigt visus namus baigia, tai speju su rozem tas pats  :unsure: 

Pomidorus moku augint, mama vis atvaziavus bardavo, kad pazastu laiku nenuimdavau, bet kazkaip vistiek pas mane daugiau pomidoru nei jos darze budavo  :P  :lol: 

Penktadienis pagaliau  :bigsmile: 

Pritrukau siulu antros kojnes padukui ir raisteliam, pirkau dar, tai aisku vieno gi nepirksiu. Paimiau du tai dar suknyte ar kombis vasarai iseis  :bigsmile: nu ir tu garstyciu dar 5 pasiimiau, nes vyro megztiniu truko tai sitam ir gi vadinas truks  :ax: 

Atsakyti

Saintlina, tik pasodinus nieko nedenk... kitiems metams nebent. Mano buvo vienas raudonos spalvos lapais ir kotais, kitas žalesnės . Tai tą žalią nužudžiau seniau, man raudonas gražesnis.   Tręšdavu tik po Joninių, kai jau kotai nevalgomi. Nuskynus lapus visada gerai paliedavau. Žiemai  užmulčiuodavau lapais.  Trešiau pirmus tris metus, paskui kai įsikabino tik mulčas rudenį.  Šaknys buvo tokio storumo kai mano ranka.... 

Atsakyti

Priedas  received_792249939160109.jpeg   511,63KB   0 Parsiųsta kartų   Priedas  received_792249939160109.jpeg   511,63KB   0 Parsiųsta kartų   Šiandien dienai...

Pridėta:

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dusia37: 14 balandžio 2023 - 11:54
QUOTE(Dusia37 @ 2023 04 14, 10:44)
Saintlina, tik pasodinus nieko nedenk... kitiems metams nebent. Mano buvo vienas raudonos spalvos lapais ir kotais, kitas žalesnės

supratau. Kokie jau dideli pas tave bigsmile.gif
Čia kur davė man jį irgi sakė, kad šaknys kaip medžio, o žiedynai bemaž dviejų metrų aukščio. Bet pas juos molis. Sunkiai tikisi, kad mano smėlyne galėtų tokie užaugt. Bet pabandysiu.
Dar pernai buvau pasodinus turguj pirktus. Pamiršau pažiūrėt, kaip jie peržiemojo.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo saintlina: 14 balandžio 2023 - 11:48