Įkraunama...
Įkraunama...

PLEPESIAI PRIE ŽIDINIO

QUOTE(saintlina @ 2023 04 06, 08:23)
Pas Ingridą obelys žydi  wub.gif  Obels žiedai, pavasario kerai..  wub.gif (J. Galswarthy)

Dėjau jazminus,neįsidėjo nuotrauka su kava.Tai liko obelys.
Pasiteisino jazminų žiedai į arbatas,visai nieko. ax.gif
Labai lėtai ateina šiltas oras,kai sušils jau reikės judėti sostinėn,o noriu patrešti šilauoges ir tujas pagaliau. ax.gif Paskui gali nebūti kada. ax.gif
Pas mus irgi šalti liežuviai valgomi. mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Dusia37 @ 2023 04 06, 08:57)
Saitlina, o jūs šiltus liežuvius valgot? Sakei kad virsit ? Pas mane jie valgomi šalti, su krienais ir majonezu ... Šiltų nevalgiusi .

Mano vaikystėje naliesnikai su daug varškės būdavo.

man skaniausi šilti. Bet valgom ir šaltus, jei šilti visi nesueina smile.gif
MB nupirko du liežuvius. Sakė, vieną sau, kitą šuniui biggrin.gif Bet tai per anksti pagal mane. Nei į kamerą dėt, nei taip laikyt..
Vyno tokių atsargų neturiu )) MB vynuose nieko nesupranta, nuperka man tik putojantį.

O kas tie naliesnikai? Koldūnai?
Papildyta:
QUOTE(Luety @ 2023 04 06, 09:02)
tortus mergicos darosi ir pas mane atsinesa,ir skaniu.

na va, tortą jei atsineš, irgi puiku thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2023 04 06, 10:25)
man skaniausi šilti. Bet valgom ir šaltus, jei šilti visi nesueina smile.gif
MB nupirko du liežuvius. Sakė, vieną sau, kitą šuniui  biggrin.gif Bet tai per anksti pagal mane. Nei į kamerą dėt, nei taip laikyt..
Vyno tokių atsargų neturiu )) MB vynuose nieko nesupranta, nuperka man tik putojantį.

O kas tie naliesnikai? Koldūnai?

O šiltus kaip mėsą valgot ? su dažovėmis ?

Nėra šiaurės Lietuvoje koldūnų. Yra virtieniai biggrin.gif
Naliesnikai - blyneliai su varške.
Va kokie būdavo vaikystėje :
vartotojo įkelta nuotrauka
Aš Kaune išmokau sukti apvalius. O ne lankstyti . Kepdavau su varške, su sūriu arba su bananais ... Su mėsa niekada.
Atsakyti

Labos, žinok Luety, yra dar tinginio cepelinai, kur sunkti nereikia, kai ne pirmas kartas, tai gan greitai pasidaro, neseniai dariau, tai 20 cepelinų per valanda tikrai spėjau + laikas virimui. Aišku šventei ir pirmą kartą nerizikuočiau . 

Atsakyti
QUOTE(Dusia37 @ 2023 04 06, 09:34)
O šiltus kaip mėsą valgot ? su dažovėmis ?

Naliesnikai - blyneliai su varške.
Va kokie būdavo vaikystėje :

su daržovėm, tiap. Labai tiktų ir su patroškintom daržovėm.
Nidoj Kuršyje būdavo karštas patiekalas liežuvis su bulvių koše ir daržovėmis bei krienų padažu. Labai skanus, niam. Tik aš tą krienų padažą nubraukdavau šonan smile.gif

ach štai kas tie naliesnikai )) pas mus tiesiog blyneliais su varške vadina ))
Papildyta:
QUOTE(kukuska007 @ 2023 04 06, 09:47)
yra dar tinginio cepelina

kas čia per daiktas? Ir man įdomu smile.gif
Atsakyti
Luety wub.gif tikrai duok die wub.gif o tu šaunuolė nelendi vaikų gyveniman 4u.gif
Apie naliesnikus jau pasakė kitaip lietiniai su mėsyte niam skanu. Dar cepelinai labai skanu su plaučiais, bet tada vos kepenėlių reikia įmalti. Aš vėl in mėsą negaliu žiūrėti .... jautiena net sutąso ....vištiena krūtinėlė fek...žodžiu unsure.gif O va visi subproduktai ax.gif Karšti liežuviai skanu tikrai pritariu Saintlinai aš tik verdu ne jaučio o paršienos liežuvius biggrin.gif
Aha prašau greitai apie tinginio capalinus biggrin.gif

Atsakyti

Sauntlina https://worldrecipes...pelinu-receptas

as tarkuoju žalias bulves morkų tarka, ta kur mažesnė nei burokų ir verdant į vandenį dedu šaukštą krakmolo su mažu kiekiu vandens, tokį lengvą kisieliuką pasidarau

ir laisvai Luety galėtų iš vakaro išsivirti, o kitą dieną visą puodą pašildyt

Atsakyti
Kukuska, mūsų tinginystės supratimas turbūt skiriasi )) daug man čia darbo atrodo, tik kad tarkių nusunkti nereik.
Atsakyti

Kugelis skaniau negu cepelinai....

Muka, aš be mėsos nei dienos.  

Atsakyti
QUOTE(Dusia37 @ 2023 04 06, 11:27)
Kugelis skaniau negu cepelinai....

cepelinai skaniau.. ypač jeigu kas kitas išverda )))
Atsakyti
Vat aš šeštadienį ir kepsiu kugelį,mažiau darbo,vaikai suvažiuos reikės kažkuo maitinti? ax.gif
Kur ta šiluma?Dar matyt eina mažais žingsneliais. bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Dusia37 @ 2023 04 06, 13:27)
<p>Kugelis skaniau negu cepelinai....</p><p>Muka, aš be mėsos nei dienos.  </p>

aš žinok po turkų net pažiūrėti negaliu į mėsą verysad.gif o sakau ypač jautieną net nupurto nuo minties verysad.gif
Na darbo nemažai su capalinais tinginių...et gerai, kaip MB daro tik jį reikia vis tramdyti, kad neįsibėgėtų su preiskoniais rolleyes.gif
Ingrida ir aš pamislinau sakę jau nuo ketvirtadienio šils ir nė velnio:( jaučiu ant velyknačio eisiu su šilta striuke...
Atsakyti