<p>Pietus....
received_721353458861562.jpeg 68,33KB
0 Parsiųsta kartų</p>
Pietūs....
Muka, skanūs tavo pietūs turėtų būti triušis vyne ir 4 ridikai. Vyno ne tik triušiui duok, bet ir sau įsipilk
Pietus tingėjau gamint. Suvalgiau vakarykščius kelis bulvinius blynus, jogurto irrrr... vandens. Nu, vanduo - ne vynas, tai gėriau daug troškino.
Pasodinau braškes, oras toks nelabai koks, bet daugiau nėra iš ko rinktis, paskui lietūs prasidės. Muka, pirkau savo išsvajotą antikvarinę senovinę lietuvišką veislę Venta. Taip sakant šiaip taip gavau to, ko nėra Dar vėlyvą Malvina. Kažkada ir Ventą, ir Malviną auginau, labai skanios uogos. Ir dar veislę Asia pirkau. Iš viso 80 daigų. Tokia pradžia šįmet.
Pietus tingėjau gamint. Suvalgiau vakarykščius kelis bulvinius blynus, jogurto irrrr... vandens. Nu, vanduo - ne vynas, tai gėriau daug troškino.
Pasodinau braškes, oras toks nelabai koks, bet daugiau nėra iš ko rinktis, paskui lietūs prasidės. Muka, pirkau savo išsvajotą antikvarinę senovinę lietuvišką veislę Venta. Taip sakant šiaip taip gavau to, ko nėra Dar vėlyvą Malvina. Kažkada ir Ventą, ir Malviną auginau, labai skanios uogos. Ir dar veislę Asia pirkau. Iš viso 80 daigų. Tokia pradžia šįmet.
Grįžau. Luety, šiandien paskutinė diena. Alta, Muka, ačiū už gerus žodžius.
Prekyba, sakyčiau, žemiau vidutiniškos. Kaimynystėj bulkas, baronkas ir latviškas karvutes žyyymiai geriau pirko , nors ir bulkų pardavėja sakė, kad per 14 metų, kiek ji prekiauja, tokios prastos prekybos nebuvo. Sutikau įdomių žmonių, pvz., kurie pirkdami neklausia kainos, nes, kaip sakė, jei prekė tinka, jiems kaina nesvarbi. Ir perka daug - viskas, ką paragavę "užskaito". Kai kas ateina jau spėję paragauti draugų / kolegų pas mane nusipirktų prekių - ir jie tokių nori . Smagu, kai mama, vežimėlyje veždama kokių 1,5 m mergaitę, ieško kažko užkąsti būtent be cukraus ir apsidžiaugia radus. Žodžiu, čia ta "tikslinė" grupė nebuvo didelė, bet įdomi, faina. Tik vakar sušalau
Prekyba, sakyčiau, žemiau vidutiniškos. Kaimynystėj bulkas, baronkas ir latviškas karvutes žyyymiai geriau pirko , nors ir bulkų pardavėja sakė, kad per 14 metų, kiek ji prekiauja, tokios prastos prekybos nebuvo. Sutikau įdomių žmonių, pvz., kurie pirkdami neklausia kainos, nes, kaip sakė, jei prekė tinka, jiems kaina nesvarbi. Ir perka daug - viskas, ką paragavę "užskaito". Kai kas ateina jau spėję paragauti draugų / kolegų pas mane nusipirktų prekių - ir jie tokių nori . Smagu, kai mama, vežimėlyje veždama kokių 1,5 m mergaitę, ieško kažko užkąsti būtent be cukraus ir apsidžiaugia radus. Žodžiu, čia ta "tikslinė" grupė nebuvo didelė, bet įdomi, faina. Tik vakar sušalau
QUOTE(kavasucitrina @ 2022 04 02, 19:11)
Grįžau. Luety, šiandien paskutinė diena. Alta, Muka, ačiū už gerus žodžius.
Sveikos,
salta dar ,siandien turbut salciausia,bet rytoj jau rodo atsilima,nezinau,ar isgyveno mano augaliukai tokio salcio.Kaip bus,taip,krize bus pasauline.
Nu zinoma,norisi puikios prekybos,bet potyriai irgi naudingi.Tave pamate,tu pamatei.Ne visada buna viskas ko tikiesi.Svarbiausia ,kad nesusirgtum dabar.Ieskok kayeno pipiro tinkturos,ji magiska,ant saves jau istirta.
Ex,nu va ir prasideda pokyciai tavo gyvenime.Nenorejai nieko daryt,jokio zemes ukio,o pradejai nuo braskiu,po truputi ir isivaziuosi,koki pomidoriuka,salota,sukisus pirstus i zeme ir nusiraminimas ateina.Saunuole.Ka pasidarei pati,bus brangu.Gero derliaus tau.
Labas rytas.
Gražus rytas su saule, miškelyje paukščių koncertas.
Kavute, ką tu ten skanaus be cukraus turi? Kur tu buvai, kur sušalai? Kažką būsiu praleidusi..
Ačiū, Luety, šiaip braškių bent keletą daigų visada turėjau. Net iki dabar. Anksčiau buvo ir šiokia tokia plantacija, bet paskutiniu metu buvau labai juos apleidusi, kai kurios veislės visai išnyko žolynuose 🤦♀️ Labiausiai buvo gaila Ventos veislės. Dabar gavau ją, tai džiūgauju. Nors ne visiems ji patinka. Skani, saldi, bet netransportabili. Bet man tinka, nes transportuoju tik iki burnos
A.Alta rodyk šunį. Puošk temą. Saintlina jau neberodo. Skrudžina..
Kur Dusia? Sodyboj? Aūū!..
Kavute, ką tu ten skanaus be cukraus turi? Kur tu buvai, kur sušalai? Kažką būsiu praleidusi..
Ačiū, Luety, šiaip braškių bent keletą daigų visada turėjau. Net iki dabar. Anksčiau buvo ir šiokia tokia plantacija, bet paskutiniu metu buvau labai juos apleidusi, kai kurios veislės visai išnyko žolynuose 🤦♀️ Labiausiai buvo gaila Ventos veislės. Dabar gavau ją, tai džiūgauju. Nors ne visiems ji patinka. Skani, saldi, bet netransportabili. Bet man tinka, nes transportuoju tik iki burnos
QUOTE(Ex @ 2022 04 03, 06:50)
Labas rytas.
Labas, dieną.
Apie braškes- nusipirkau frigo. Senga sengana ir kažkokias Hanoye, gal panašiai. Antras esu auginusi- patiko.
Venta- nepakeičiamos. Turėjau, per statybas neišsaugojau, tiksliau priežiūros neužteko. Jos liko už 50+ km, pati kalta.
Kitais metais kažkur ieškosiu nusipirkt. Man jos pačios pačiausios.
MB pomidorų daigus nešioja nakčiai namo iš šiltnamio. Šnd pažiūrėjau- jau žiedų užuomazgos matos, pažastis išskabiau. Durna, kitaip nepasakysiu. Kur juos reiks dėt. Taip šalta.
Sodinu po du į litrines dėžutes nuo vaisių. Kaip kiwi būna sudėta.
Kaip su jais elgtis?
Vakar truputį garderobą atnaujinau. Smagu- pasijutau motera.
Pietums triškinu raugintus kopūstus su rūkyta karka. Sudėjau į britvoną ir į orkaitę. Taip nedarius. Eksperimentas.
Labai gerai rauginti kopūstai šiemet išsilaikė. Jau pavasaris, o jie kaip šviežiai raugti.
Luety, labai kažko nesitikėjau, bet šiek tiek geriau tai taip . Vis tik Kauno ir Vilniaus publika skiriasi. Manau.
Ex, nenoriu čia išsiviešinti savo personos . Įmesiu tau į a.ž. kuo aš bandau užsiimti. Ir kitoms naujesnėms smalsaujančioms taip pat galiu. Senbuvės tai žino
Braškės, braškės... Nesodinu, neauginu ir nevalgau. Ir niekas šeimoj nevalgo. O kažkada bent aš lyg ir mėgau... Gamybai nusiperku, o daugiau niekam nereikia.
Su pomidorų daigais prastai, labai prastai... Mažylius varau pikiuot, nežiūrint į sekmą dieną, didesnius irgi reikia į padoresnius indus perkelt. Ištįsę, išstypę - gal dar niekad tokių prastų neturėjau... Pati kalta - nenešioju į šiltnamį...
Ex, nenoriu čia išsiviešinti savo personos . Įmesiu tau į a.ž. kuo aš bandau užsiimti. Ir kitoms naujesnėms smalsaujančioms taip pat galiu. Senbuvės tai žino
Braškės, braškės... Nesodinu, neauginu ir nevalgau. Ir niekas šeimoj nevalgo. O kažkada bent aš lyg ir mėgau... Gamybai nusiperku, o daugiau niekam nereikia.
Su pomidorų daigais prastai, labai prastai... Mažylius varau pikiuot, nežiūrint į sekmą dieną, didesnius irgi reikia į padoresnius indus perkelt. Ištįsę, išstypę - gal dar niekad tokių prastų neturėjau... Pati kalta - nenešioju į šiltnamį...
Atejau atsiprašyt Rašydama sumaišiau Mukos ir Dusios vardą/niką. Ten Dusios zuikis pietums su promilėm
Eisiu šiandien toliau durniuot dėl savo braškių - gaminsiu lankus lysvei, kad apsaugot nuo paukščių. Pasiruošiu iš anksto, paskui galiu nespėt.
Stirnos nuo ryto nervus gadina, stovi po langais ir punta mano bergenijas. Tai ir braškes jos ***** man taip nuės..
Eisiu šiandien toliau durniuot dėl savo braškių - gaminsiu lankus lysvei, kad apsaugot nuo paukščių. Pasiruošiu iš anksto, paskui galiu nespėt.
Stirnos nuo ryto nervus gadina, stovi po langais ir punta mano bergenijas. Tai ir braškes jos ***** man taip nuės..
Veliau nuimsiu ta suni.Visa ryta dirbau,vejas nurimo tai ir soda fungicidais ir darza herbicidais ir kurmio urvus vandeniu ir dar pomidorus neisgyvenusius savaites atsodint.Braskes jau tik fungicidu likucio biski gavo.Reiks vel uzsitaisyt ,tik vieninteli karta ir purskiu anksti pavasari.
As irgi atnaujinau ,ilindau i seniai nebeilendamus dzinsus.
Vakar kepiau moliugu ,obuoliu ,baltu miltu na zodziu labai angliavandeningus blynus,nes buvo iseigine ir mano zmogus nusipelne pavalgyt ko jis nori.Zodziu mano sistema blynu nebpazino ir staigiai pasalino greituoju budu.Teko lasiniu su svogunais ir salotom bei sena bulba uzkast.
Dar prigaminau kazka panasaus i balta misraine,sudytu cesnakiniu lasiniu,sumarinavau kepsniu.Vyno isgeriau ir miegot devinta valanda.
As irgi atnaujinau ,ilindau i seniai nebeilendamus dzinsus.
Vakar kepiau moliugu ,obuoliu ,baltu miltu na zodziu labai angliavandeningus blynus,nes buvo iseigine ir mano zmogus nusipelne pavalgyt ko jis nori.Zodziu mano sistema blynu nebpazino ir staigiai pasalino greituoju budu.Teko lasiniu su svogunais ir salotom bei sena bulba uzkast.
Dar prigaminau kazka panasaus i balta misraine,sudytu cesnakiniu lasiniu,sumarinavau kepsniu.Vyno isgeriau ir miegot devinta valanda.
QUOTE(Ex @ 2022 04 03, 10:00)
Kavute, nuos-ta-bu! ✨ Koks skanėstų pateikimas, koks grožis 💕 Skanu net virtualiai. Auksarankė, darbštuolė. Net nežinau kaip dar pagirt. Turėsiu mintyje
Jetus, kaip tu čia gražiai išgyrei mane... Nu ačiū, ačiū
Ai, lyg tu klausei, kur buvau ir sušalau. Nugi tai "Ką pasėsi" lauke palapinėj prekiavau . Lauke pirmą kartą, tai dabar galvoju - norėsiu dar ar jau bus gana
O šiandien šaltis lauke tai man atrodo bent kol kas bezbožnas...
QUOTE(kavasucitrina @ 2022 04 03, 07:36)
Luety, labai kažko nesitikėjau, bet šiek tiek geriau tai taip . Vis tik Kauno ir Vilniaus publika skiriasi. Manau.
Labas rytas,
as kaip visada nuo oru UK pradedu.Salta naktis buvo labai,bet dabar jau 5 silumos,ir naktiniai salciai baigesi,Ryt jau lietus,atsyla iki 10,naktimis 7 ir kasdien vis silciau.Matysim,ar isgyveno mano darzas. Bet nebuvo matyt taip baisiai salta,jei prie namu kiemelyje kalija zydi iskelus 5 ziedus jau ir ziedai nenukentejo,anei kiek,o kaliju ziedau labai jautrus salciui,tai viliuosi,jei prie namu taip,tai gal ir lauke,siltnamyje isgyveno viskas.Vaziuosim gal paziuret.
Kavute,o tu nebijok reklamuotis,SM gana gera platforma reklamai,bent mus ateina paskaityt nemazai,o paskui jau is lupu i lupas sklinda.
Ex,smagu kad tu jau kazko nori savo sodyboj,reiskia eini i gera.O as tavo vietoj braskes pridengciau tais lankais ir agro,kad nei stirnos pasiektu,o ir silciau joms butu,anksciau turetum braskiu,o paskui gali agro pakeist tinkleliu.Bet tau geriau zinot,ka daryt.Nuo stirnu atbaidymo tau norimose vietose Dusia zino kazkoki gera buda su krauju ar kuom ten,tai gal bent i darza neitu,o kiemo zole lai rupsnoja,nereiks skust.
Alta,tau bet kokia mityba tiks siuo sunkiai dirbamu laikotarpiu ir svoris kris.
O as nuo rytojaus jungiuos i Vaistarienes grikiu dieta(metykit plytom,kuo norit,,vistiek isbandysiu,nors kelis kilus numesiu ,o vasara darzuose ir taip apkrinta).Sako jie ten valysis organizma,dar niekada nebandziau,nezinau,bet ko neisbandyt?Laukiu instrukciju,rytoj ides.
O siaip sekmadienis pas mus tinginio,kaip nebutu keista,mano sportininkas dar lovoje vartosi.As negaliu tiek ilgai,man ima skaudet stubura,o ir ji per visus 48 gyvenimo metus matau pirma kart,isskyrus liga.Matyt reikia zmogui pakimarint,kaip jis sako.