QUOTE(Luety @ 2023 03 26, 11:51)
O as skaiciau,kad birzely
Man tai logiška, kad vėlesnį pavasarį ir vasarą visos naudingos medžiagos susikoncentruoja lapuose, žieduose. O kai jų nėra, tai šaknyse. Ir galvoju, aš net neskaičiau, bet Mariaus Lasinsko paskaitoje girdėjau.
Papildyta:
QUOTE(Acqua Alta @ 2023 03 26, 11:43)
Zalumynai ,ne tik pienes ,visoms gerai.Ir visos tos kiaulpienes ,cikorijos,salsifijos(pas mane situ kad prisisejo)yra butent valgomos.Ne arbatos .Jas dabar reikia valgyt.
Vakar net ritualinis blaviesciaus zalesiu valgymas bulgarijoje buvo.
Ir tai visoms galioja.Sitie augalai net truputi skausma malsinanciu ingridientu turi.
Cikorijų neturiu, salsifijos nežinau. Kol kas man užtenka dilgėlių ir garšvų. Ir man taip jų norisi pavasarį jau kelinti metai, anksčiau nei norėjau, nei valgiau. Kažin, ką tai galėtų reikšti?
Papildyta:
"Anot žolininko, kiaulpienių šaknys renkamos anksti pavasarį kovą ir balandžio pradžioje arba vėlai rudenį (spalio, lapkričio mėnesiais), tuomet jos turi daugiausia naudingų medžiagų. Kai kiaulpienių lapai paauga, tampa didesni, šaknų jau nekasame, o renkame lapus salotoms, prieskoniams, arbatoms, dar vėliau kotus ir žiedus (kaip vitaminų šaltinį, kaip kepenų veiklą gerinančią arbatą), aiškino M.Lasinskas".