Įkraunama...
Įkraunama...

PLEPESIAI PRIE ŽIDINIO

QUOTE(Dusia37 @ 2023 03 23, 12:52)
dar iš neišnaikinamų giminės yra smidras.  Kasiau, šienavau ir tt. Be chemijos niekaip nesukariausiu. Palikau maistui biggrin.gif </p><p></p>

pas mus kadaise augo bobutės daržely. Bet kažkur prapuolė savaime. Man visai gražus buvo. Tuo metu nieks nežinojo, kad valgomas smile.gif Ar tie senoviniai nevalgomi buvo?
Atsakyti

Saintlina, valgomas ir tas. Pusbrolis atkirto ir pirminis augalas nunyko.

Man garšva neužmušama. Ir dar yra tokia bjauri pieninė žolė, bet koks snargliukas plečiasi. Dusinu mulčium ir neleidžiu žydėt. Gražiai minkštą žemė krapštau, traukau šakneles, kapstau, kad išimčiau gabaliukus. Bet vis tiek šūdskis. Gaji, r0pūžė.

Atsakyti
QUOTE(Pou @ 2023 03 23, 13:36)
Man garšva neužmušama.

aha, šita irgi bobutės daržely auga )) bet tai darže jos nėra. Darže pastaraisiais metais atsirado dar dvi bjaurios piktžolės, kurių šaknys fig znaet kur nueina. Tokios kaip vijokliai, šaknys susisukusios ir iiilgos ilgos. Ir tokios su besibadančiais stiebais, irgi šaknys ilgos baltos, iškasus kastuvu kažkur žemai yr pagrindinė atšaka iš kaži kur atėjusi. Mama turi madą raut ir mest ant žemės. O aš basa vaikštau, tai išdžiūvusios kaip adatėlės į pėdą sulenda. Fui.
Per porą sklypų apleistas daržas, net nešienaujamas. Iš ten visokiausių cholerų sėklų prineša, o turbūt ir taip šaknim atkeliauja.
Atsakyti
Pas mane net šiltnamyje atsiranda slyvų ūglių.Šiltnamiai naujai pastatyti,šalia slyvos,neužmušamos teisybė. bigsmile.gif
Dusiuk,prieš lietų bitės jau su lagaminais žeidadulkių keliauja avilin,mano sedula pirmoji sužydo. wub.gif
https://www.part.lt/...8f64da4b892.jpg
Jaunas vynuogių vynas,labai gražiai nuskaidrėjo,gavosi baltas sausas vynas,ne veltui vargta. ax.gif
Ačiū už patarimus. ax.gif Likęs plotas kažkur 3 ant 3,buvo iškastos ekskavatoriaus senos vyšnios,žemė sujaukta,pernai nepjauta nes nei su traktoriuku nei su žoliapjove beįvažiuosi ir ten gervuogės dar veši.Nors metrą ant metro šiemet sutvarkyti,apsodinti krūmais. ax.gif Norisi kvepiančio sodelio,suoliuko pastatyto,svajonė. ax.gif Na kaip išeiti,kai tokie planai......... biggrin.gif Pusę ploto pernai sukasta,apsodinta buvo jurginais,dabar ten sodiname alyvas,jazminą reikės praretinti,erškėtrožių susodinti. mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(IngridaB @ 2023 03 23, 14:21)
Na kaip išeiti,kai tokie planai......... biggrin.gif Pusę ploto pernai sukasta,apsodinta buvo jurginais,dabar ten sodiname alyvas,jazminą reikės praretinti,erškėtrožių susodinti. mirksiukas.gif

kur tu čia eit sugalvojai? blink.gif
O kiek pas tave išvis to ploto? Sodini sodini, atrodo, turėtų būti parkas didžiulis bigsmile.gif
O erškėtrožės kam? Žydi trumpai, o badosi visą laiką biggrin.gif

Vynas gražiai atrodo thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo saintlina: 23 kovo 2023 - 14:49
Tai va ir galvoju,ar verta erškėtrožes sodinti?Bet kai žydi,kvepia?alyva,jazminas irgi trumpai,tik,kad ravėti gerai,nesibado.Hektaras tik pas mus,bet gi rimtai ėmėmės tvarkyti tik du metai.Buvome viską apleidę. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(IngridaB @ 2023 03 23, 14:53)
Tai va ir galvoju,ar verta erškėtrožes sodinti?Bet kai žydi,kvepia?

nelabai jos kvepia, kiek teko šalia būti. Nebent kelių rūšių yra. Bet vis tiek, tada jau geriau kvapnios rožės. Ir puošnesnės, ir žydi ilgiau. Tik kad priežiūros joms daug reikia.
Leukonijų pasisėk, jei svaigaus kvapo nori smile.gif va ten tai aromatas gėlyčių, ypač vakarais.
Atsakyti
Mano kaime vienas smidras po langais auga. Buvau sugalvojusi jį iį ten iškasti . Pati nepajėgiau, MB pasikviečiau . Paskui porą metų šienavau, karpiau atžalas ... lindo ir lindo . Pabodo kariauti , apleidau. Tai dabar keli krūmai toje vietoje užaugo, pasidaugino ir tiek nuo kasimo. Valgom , jei pagaunam laiku . PS kas turi podagrą negerai ? Tiems reikia trešnes valgyti ... Taip skaičiau .
Slyvų ir pas mus buvo . MB kariavo kirvuku , chemija ir tt su atžalom ... Kelis metus.
O chemija reikia dar pataikyti - per vėlai nesuveiks, per anksti nesuveiks... Ir lietaus kad nebūtų .
Erškėtrožės ir kiti dygūs krūmai ( gudobelės) geros slėptuvės paukštukams ?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dusia37: 23 kovo 2023 - 15:55
QUOTE(saintlina @ 2023 03 23, 15:14)
nelabai jos kvepia, kiek teko šalia būti. Nebent kelių rūšių yra. Bet vis tiek, tada jau geriau kvapnios rožės. Ir puošnesnės, ir žydi ilgiau. Tik kad priežiūros joms daug reikia.
Leukonijų pasisėk, jei svaigaus kvapo nori smile.gif va ten tai aromatas gėlyčių, ypač vakarais.

Oi naktinukų kasmet pasėju,tiesiai į žemę. wub.gif wub.gif
O gal tikrai dar krūmines rožes pasodinti?Dar mieste turiu geltoną didelę rožę krūminę.Gal išeis šimet persodinti kaip nors? ax.gif
Pas mus name prie buto,iš šiaurės pusės už namo gyvatvorė erškėtrožių,kai žydi -kvepia. bigsmile.gif Bet tikrai labai neilgai. ax.gif
Atsakyti
Luety kur dingai ?
Paskambino daktaras vakar ?
Atsakyti
QUOTE(Dusia37 @ 2023 03 23, 15:41)
Luety kur dingai ?
Paskambino daktaras vakar ?

Labos nakti,

buvau uzsiemus,pasiemus atostogas nuo kompo.
Paskambino vakare,vakar jau buvom nueje,slapima cia tikrina su lakmuso popieriuku ax.gif biggrin.gif biggrin.gif sake infekcijos inkste nera ir jam visai ne inkstas,o gali but vidinis raumuo.Liepe tept tepalais ir sildyt.Ber krauja pilna padarys su visais kepenu ir kt rodikliais,pirmadieni gavo teloneli.,eis.
Sake,jei butu inksto infekcija butu slapimas drumstas ir jau butu isisiautejus infekcija.Nu ziuresim,ar cia raumuo,nors as jam sakiau,kad raumuo.Vyram reik autoritetingu nuomoniu.
Visa diena lietus lojo,tik ka apstojo,bjaurus metai,neduos niekam augt,jei tokie bus.
Labanakt.
Atsakyti
vartotojo įkelta nuotrauka

Labas rytas.
Vakar sūnus atvažiavo pas dukrą vakare prasiėjome 6 km per lietų su šanūku,visi trys.Labai šiltas lietus.
Bijau bijau šiandienos,kai jau žinau procedūrą. mirksiukas.gif
Atsakyti