Įkraunama...
Įkraunama...

PLEPESIAI PRIE ŽIDINIO

Dusia,paskaičiuokite,šokoladinis tortas,riešutėliai,grybukai,aguoninis pyragas,trupininis,jau va 5 pokeliai.Gal dar ką sugalvosiu?Vaikai sakė kiaušinius šiemet nudažys,jei man procedūra bus prieš pat velykas paskutinė.Matysime.
Liko rankovės,antram dubliui vaivorikštiniam. ax.gif
Muka,tikrai ramaus poilsio,gerų procedūrų. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2023 03 20, 10:44)
jokia ne šventė smile.gif man nepatinka nei konservai, nei jų statytinis. Ir pusei Vilniaus nepatiko, matyt, jei 48 proc už Zuoką subalsavo. Na bet.. vėl keturis metus tęsis tai, prieš ką visi burbėjo, bet ir toliau išrinko.

Taip, teisybę jis dėl to rašė. Skaičiau kažkur oficialesnėj vietoj.

Konservams žūtbūt reikėjo šito mero, bet kokiom priemonėm. Nu ką - turi.
Man be saviškio mero tik Vilnius dar domino. Net šiandien pagalvojau, kad sostinės merą galėtų visa Lietuva rinkt smile.gif. Juk nuo situacijos sostinėje labai nemaža dalimi priklauso ir visos Lietuvos situacija ir likimas.
Atsakyti
QUOTE(IngridaB @ 2023 03 20, 10:46)
grietinėlės sviestas nebent su grybais skanu. ax.gif

tai kad visas padorus sviestas iš grietinėlės turėtų būti?..
Atsakyti
Ingrida, jei Tavo šeimyna mėgsta ir valgo , ko gi ne 4u.gif
Maniškiai vieno pyrago nesuvalgo per šventes biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Pastebėjimas apie miltus "iš gyvenimo" : mano mergytė , kol gyveno pas mane turėjo puikią veido odą. Kai atsisėdo "ant savęs" prasidėjo veido bėrimai , reikia krūvos priemonių ir tt. Va dabar pagyveno pas mane 2 savaites, veidas apklijuotas, sutaipuotas pleistrais ir tt, taip, kad nei nusiprausi normaliai , tik kokiais tamponėliais pasivalysi . Bet kadangi pas mane miltų minimaliai ( vieną kartą kepiau varškėčius) išleidau gražia oda. Liepiau pagalvoti ką deda į burną ... Pieno produktus kimšo pilna burna. O be šokolado ji nelabai išgyventi gali . Bepiga kai džinsai 34 dydžio ... Tėvo genai .
Papildyta:
QUOTE(saintlina @ 2023 03 20, 11:45)
tai kad visas padorus sviestas iš grietinėlės turėtų būti?..

Kaip kaimietė papasakosiu :
Kaimiškas sveistas gaminamas iš grietinės- ty raugintos grietinėlės. Kokiais procesais gaunamas grietinėlės sviestas nežinau ... Ate42 gal žino ?
Grietinėlės sviestas maisto pramonės produktas...
Atsakyti
QUOTE(Dusia37 @ 2023 03 20, 11:12)
Bijau pagalvoti apie kepinių kiekį pas Ingridą, jei vien sviesto tiek reikia  biggrin.gif

Apie rinkimus galvoju moteriškai - buvęs meras nors Češyro katino šypseną turėjo . O dabartinis piktas ir pasimetęs...

aš irgi 20 pakelių pirkau ))) bet ne konkrečiai Velykoms. Sudedu į kamerą. Kada reikia kepimui, išsiimu. Vaikis savo kulinariniams eksperimentams nemažai sunaudoja. Jis viską ant sviesto kepa, kai sugalvoja kept - ir žuvį, ir mėsą, ir kiaušinius. Ir aš tai krevetėms, tai kokiam kepiniui, tai dar kam nors.

Dabartinis man ir arogantiškas atrodo, ne tik piktas. Bet ta arogancija turbūt konservatorių bruožas.. Vienžo, rezultatai man nepatinka. Va kas patiko, tai Vilniaus rajonas. Neįtikėtina, bet išpirdolino savo šaknis įleidusį tomaševskinį merą.
Papildyta:
QUOTE(Dusia37 @ 2023 03 20, 11:58)

Kaip kaimietė  papasakosiu :
Kaimiškas sveistas gaminamas iš grietinės- ty raugintos grietinėlės.

tai iš grietinėlės vistiek gi gaunasi.

Atsakyti
Sviesto ir aš mėgėja užsipirkti - ghi darau . Nes pirktas ghi man smirda senatve biggrin.gif O geriausias ghi gaunasi iš sveriamo . Yra mano Kauno kaimo turgelyje. Kokia kaina kg nepasakysiu , senokai pirkau . Būdavo kaip pakelinis akcijinis. Tik kad kokybė geresnė ...
Papildyta:
QUOTE(saintlina @ 2023 03 20, 12:03)

tai iš grietinėlės vistiek gi gaunasi.

Nu biški ne biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Grietinėlės sviestas buna švelnesnio skonio negu normalus grietinės sviestas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dusia37: 20 kovo 2023 - 12:04
QUOTE(Dusia37 @ 2023 03 20, 12:06)
Nu biški ne  biggrin.gif  biggrin.gif  biggrin.gif
Grietinėlės  sviestas buna švelnesnio skonio negu normalus grietinės sviestas.

Specialiai paskaitinėsiu sudėtis parduotuvėje smile.gif bent tų, ką aš perku, sudėtyje visad grietinėlė nurodyta smile.gif Nesu mačiusi sudėtyje grietinės. Arba neatkreipiau dėmesio.
Pagooglinau. Radau 'Smetonišką' sviestą iš raugintos grietinėlės smile.gif reiškia, yra, tik neatkreipiau dėmesio.
Bet vis tiek gi iš grietinėlės ))))
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo saintlina: 20 kovo 2023 - 12:21
Na taip ,per rusų blokada plakėme sviestą iš grietinėlės. bigsmile.gif Nelabai aš nusimanau. ax.gif
Dusia,kad tik mano šeimyna valgytų tuos kepinius,jau sūnėną pas mamą buvo, užkviečiau su antra puse,dar gi giminė yra,geri pažystami,kur jau n metų užsuku prieš šventes,Kaimynus reikia pasveikinti,sueina tie kepiniai.Vaikai mažiausiai suvalgo. ax.gif
Dukra,marti irgi vargsta su veido oda,kiek gydytojų aplankyta,ištisai veido valymai,žiūrima ką deda į burną. bigsmile.gif Kaip mano a.a. babytė pasakytų,gimdyti reikia. biggrin.gif
Atsakyti
Saitlina - kai gyvensi kaime , turėsi karvę - žinok sviestas mušamas iš surūgusios grietinės biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif tongue.gif wub.gif
O tai ką gamina ax.gif Nėr Natūrinis Ūkis smile.gif
Atsakyti
Labos 4u.gif

Jau Birštone rolleyes.gif ačiū visoms už palinkėjimus tongue.gif Dusia pirmas įspūdis Druskininkai arčiau širdies, bet tik pradžia biggrin.gif
Meras Vilniaus oi ne ...neduok die..bet viską pamatys patys žmonės...ne kvaili..dėl rajono širdis ir man dainuoja..na nėra reikalo ale vistieksmagu..Klaipėda man kažkaip ...nors gal žiū bus kaip Kaune..
Svietas tik iš smetonos ir dar kur šioks toks kvapas yra wub.gif
Bučkas
Atsakyti
QUOTE(Dusia37 @ 2023 03 20, 12:37)
Saitlina - kai gyvensi kaime , turėsi karvę  - žinok sviestas mušamas iš surūgusios grietinės biggrin.gif  biggrin.gif  biggrin.gif  tongue.gif  wub.gif 

turėjo seneliai, ir net pamenu, kad mušdavo sviestą, bet kokia ten buvo grietinėlė ar grietinė - nebeatgaminu. Ikimokyklinukė tebuvau tuo metu.
Bet man rodos, perplakus grietinėlę sviestas irgi gaunasi?
Papildyta:
QUOTE(kavasucitrina @ 2023 03 20, 11:24)
Konservams žūtbūt reikėjo šito mero, bet kokiom priemonėm. Nu ką - turi.
Man be saviškio mero tik Vilnius dar domino. Net šiandien pagalvojau, kad sostinės merą galėtų visa Lietuva rinkt smile.gif. Juk nuo situacijos sostinėje labai nemaža dalimi priklauso ir visos Lietuvos situacija ir likimas.

o visai gera mintis smile.gif bet vargu ar įgyvendinama..
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2023 03 20, 12:57)
turėjo seneliai, ir net pamenu, kad mušdavo sviestą, bet kokia ten buvo grietinėlė ar grietinė - nebeatgaminu. Ikimokyklinukė tebuvau tuo metu.
Bet man rodos, perplakus grietinėlę sviestas irgi gaunasi?

Va šitą pirktą tai gaunasi , o ar iš naminės gautusi - nežinau. Bent tokia buvo technologija kiek aš pamenu bigsmile.gif
Aš taigi net ne iš kaimo , aš iš vienkiemio tongue.gif
Natūrinis ūkis ...
Atsakyti