Farsiruoti karpiai,vistos ir isvis lietuviska virtuve yra kazkokia represijos priemone,dar ir siaubingai nesveikuoliska.
Pavalgem bulviu su kefyru ,eisim pomidoru sodint.Vakar buvo didelis vejas ,siandien jau ramiau.
Farsiruoti karpiai,vistos ir isvis lietuviska virtuve yra kazkokia represijos priemone,dar ir siaubingai nesveikuoliska.
Pavalgem bulviu su kefyru ,eisim pomidoru sodint.Vakar buvo didelis vejas ,siandien jau ramiau.
Farsiravimas daugiau jidis virtuve ;)
Na neauga sakau net lubinai toje vietoje numiršta piliarozes taip pat.
Sveikos,
Dusia, pas mano senelius buvo 15 ha, na bet tiek niekas daržais ir nesodino. Kaip minėjau, nepalanki vietovė - labai kalvota, akmeninga, tad daug ką tik arkliuku apeidavo. Va kur lygi vieta - ten javai, kai kur šienaujamos pievos.
Kosmėjos labai gražios, nusipirkau sėklų bandysiu sėti ir aš šiemet.
Mano mama mokėjo vyniotinius visokius daryt, dabar tik žuvį farširuoja, negamina visokiausių vyniotinių - daug darbo, galima gabaliuką nusipirkt, nes gaminant vištai būtų tokia pati pirktinė.
Na nežinau bet mama mokino farsiruoti jos anyta o pastaroji buvo tikra jidis tautos atstove. Man labai skanus maistas jidis kaip buvau pažadėtoje žemėje vis stebėjausi kaip gali būti tokie paprasti valgiai skanus iki šiolei pamenu ėriuko kumpį per šabą patiekta.
Papildyta:
O aš gaminu vyniotinius man skaniau nei pirktiniai. Išvis pusgaminiu neperku va tik su rukinimu nesusidraugauju niekaip nemoku tiksliau va su sudymu pratinuosi jau lašiša išmokau bandau šonine sudyti ale dar ne tas .
Paprašiau. Nu jau toks stebuklas atrodė.
Nieko absoliučiai neko nemokėjau nei megzti nei siūti,nei karvės melžtiBuvau asfalto pricesė.Viskas įmanoma išmokti. Tikiuosi nors vaikai iš šono išmoko kažką?Nors mažasis pats augino žirnius pardavimui kokioje šeštoje klasėje.Rankų nekišau,pats ėjo į mišką lazdučių,pats ravėjo. Aš tik į turgelį nuvežiau. Mažoji pyragus irgi kepa,dičkis iš vario kažkada papuošalus gamino.Vadinasi noras kažkam buvo. Vat megzti niekas nenori.Mažoji dar kairiarankė,kai reikėjo parodyti.........
Net skaityti vaikų nemokiau , kažkaip patys raides paklausinėjo ir skaitė iki mokyklos laisvai ...
Du labai gerus patarimus gavau iš mamos apie vaikų auginimą : pirmas buvo ne sau augini , o antras mylėk protingai
Papildyta:
Aš kaime gyvenau prie tarybų tik , iki 18, kol vidurinę baigiau .
Tai tų hektarų nemačiau Arai kiek priklauso ir tiek . Gal kiek daugiau , nes vienkiemis O šiap pagal tėvą tai iš stambių ūkininkų šeimos būčiau ...
Aš kaime gyvenau prie tarybų tik , iki 18, kol vidurinę baigiau .
Tai tų hektarų nemačiau Arai kiek priklauso ir tiek . Gal kiek daugiau , nes vienkiemis O šiap pagal tėvą tai iš stambių ūkininkų šeimos būčiau ...
Hektarus grąžino, kai buvau paauglė, bet kai grąžino - gal lengviau ir buvo - viskas vienoj vietoj. Nes kai buvo arai, tai kur kas duodavo savo nusišienaut, tai ir lėkdavom, nesvarbu, už kiek kilometrų. Senelių sodyba pirma kaime, ant kalno, o už jų jau toliau vingiavo išsitęsęs kaimas.
Na žodžiu, nėra lengvas tas gyvenimas ūkyje, yra darbų.
Kai senelius išbuožino, jų lygiausiose ir derlingiausiose žemėse du naujakurius įkūrė, dvi didelės sodybos atsirado. Tad kai grąžino žemę, tai gavosi visokie kalvoti gabalai, kur žemė nederlinga. Tik tiek, kad ten labai gražu. Pusbrolis dabar augina avis, ožkas ir paukščius.
Tai tų hektarų nemačiau Arai kiek priklauso ir tiek . Gal kiek daugiau , nes vienkiemis O šiap pagal tėvą tai iš stambių ūkininkų šeimos būčiau ...</p></div></blockquote><p></p><p></p><p>Hektarus grąžino, kai buvau paauglė, bet kai grąžino - gal lengviau ir buvo - viskas vienoj vietoj. Nes kai buvo arai, tai kur kas duodavo savo nusišienaut, tai ir lėkdavom, nesvarbu, už kiek kilometrų. Senelių sodyba pirma kaime, ant kalno, o už jų jau toliau vingiavo išsitęsęs kaimas.</p><p>Na žodžiu, nėra lengvas tas gyvenimas ūkyje, yra darbų.</p><p></p><p>Kai senelius išbuožino, jų lygiausiose ir derlingiausiose žemėse du naujakurius įkūrė, dvi didelės sodybos atsirado. Tad kai grąžino žemę, tai gavosi visokie kalvoti gabalai, kur žemė nederlinga. Tik tiek, kad ten labai gražu. Pusbrolis dabar augina avis, ožkas ir paukščius.</p>
Jauna tu
Mano dabartiniame kaime irgi gražu - kalniukas, pakalnė ... O su savo ha ir tokiu derlingumu iš žemės ūkio niekaip nepragyvenčiau Nebent kažką nestandartinio auginti
Papildyta:
Gal kam reikia pamokų ?
https://www.asirpsic...AmJ2zryZdY5MgK4
ziauriai salta,Londone net sniego yra.Nakti rode -3.Turbut mano siltnamy bus pzd...iec,jei istiesu tiek buvo,nes ten dar daugiau buna,bet tik tiek,kad siaures veja uzstoja miskelis,o siaures rytu vejas buna tiesiai i siltnamio duris.Apdangsciau viska vakar,bet tik su vienu sluoksniu agro,nes daug reikejo,visiem neuzteko.Obelaitei uzmoviau celofanini balta maisa ant galvos,ant kuolu,o vynuoge paslepem po baltu plastmasiniu kubilu.Siltnamyje vazonuose dvi raganes,silauoge,trys naujos pilnavidures pelargonijos vazonai liko nedengti nei kuo,pagalvojau,kad nebus tiek daug.Kaip bus,taip.Svarbiausia,kad su veju dideliu saltis,tai jis lenda giliau.
Daug zemes neturejom,tik tiek kiek prie namu,darzelis,bet vaikystej manes nedomino tokie darbai,as tik ravetoja buvau,kazka maciau is mamos,kazka skaiciau,po to daug metu jokio zemes darbo,apart geliu pasodinimas,tai gavus cia soda buvo daug issukiu.Viska mokinaus is naujo,dar ir oro salygos kitos,kai nori ismoksti.Svarbu noret.Dar kazkoki poveiki turi ir genai.Pvz.MB is seimos atsinese puiku nora gamint maista,dukra musu seimoj ismoko tik pagrindus,nesidomejo,leke tik su draugem,o sunus visada sukosi virtuvej ir dabar gamina labai skaniai savo seimai.Sunus ir MB turi ta gena pajautimo,kiek det,ko det,kad nepagadint,o as ne,man reikia griezto recepto.Dukra irgi turi pajautima,gali experimentuot.
Kavasucitrina,ar jau baiges tavo prezentacija?Kaip sekesi?Nors lyg ten sakei trim dienom prezentuosi,o gal klystu?
Saturnus jau atbega saukiamas,prasosi i tulika,kale jau ima jam pavydet musu demesio ir siaip ji jam nedrauge.Aciu dievui ismaitino ir uzaugino.Ji itin protinga ir matosi kad mazas prota paveldejo.
Saturnus jau atbega saukiamas,prasosi i tulika,kale jau ima jam pavydet musu demesio ir siaip ji jam nedrauge.Aciu dievui ismaitino ir uzaugino.Ji itin protinga ir matosi kad mazas prota paveldejo.
Idomus metodas pomidoru sodinimo,gal galima placiau,please.