Įkraunama...
Įkraunama...

PLEPESIAI PRIE ŽIDINIO

Aha, dėkui Muka, aš čia net spirgu dėl tų braškių, o imt ir nenuvaziuot. Nemėgstu ir aš tokių susigrūdimų. Prie stoties kada ten kas prekiaus. Gal balandžio pabaigoj. Bus braškės jau su žiedais. Tokias pirkt, tai kaip ant durniaus. Tada jau geriau rudens laukt. Nu, žiūrėsiu, pagal nuotaiką, arba nuvažiuosiu, arba ne..

Ingrida, man neskauda rankų, netirpsta, nieko nejaučiu. Galėčiau sakyt, kad nieko neskauda, net nugaros. Vakare po darbų tik kojas paskausta nuo to velėnos kasimo. Žinai, pavaryt velėną 10 valandų beveik non stop, tai smagus darbas biggrin.gif Bet ryte jau gerai. O ir velėna jau baigėsi. Dabar tik maišus su kompostinėm žemėm reik atsitempt, išbarstyti, perkasti, sumaišyti, tai lyg ir viskas bus. Paskui darysiu lankus virš lysvės, dengsiu tinklu, kad paukščiai uogų nenulestų.

Saulė patekėjo. Gerai, greit nueis šalna, varysiu art biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Acqua Alta @ 2022 03 31, 08:06)
Nezinau as ,skubeti ar ne,priklauso kiek apdengti gali.Del to dengimo ir agropleves dalinai pirkau sodyba siltesneje vietoje,kur kiparisai auga.Ir ka ,kiparisai tebeauga, o pleves visokiu spalvu atplasnojo is paskos.Kas nors dar pypteles apie klimato atsilima dievaz kastuvu kaukstelsiu.
Ingrida ingrida ,spygliuociai sodinami rugpjucio menesi ,siaip,dabar sodinami maistiniai augalai.

na kadangi dar nieko nesodinusi o ir noro nėra dar ax.gif jau kelis metus kūrenu šiltnamį, šiemet gal būt nereiks nes pomidorai tik pradėjo dygti ax.gif
Papildyta:
QUOTE(Ex @ 2022 03 31, 08:20)
Aha, dėkui Muka, aš čia net spirgu dėl tų braškių, o imt ir nenuvaziuot. Nemėgstu ir aš tokių susigrūdimų. Prie stoties kada ten kas prekiaus. Gal balandžio pabaigoj. Bus braškės jau su žiedais. Tokias pirkt, tai kaip ant durniaus. Tada jau geriau rudens laukt. Nu, žiūrėsiu, pagal nuotaiką, arba nuvažiuosiu, arba ne..

Ingrida, man neskauda rankų, netirpsta, nieko nejaučiu. Galėčiau sakyt, kad nieko neskauda, net nugaros. Vakare po darbų tik kojas paskausta nuo to velėnos kasimo. Žinai, pavaryt velėną 10 valandų beveik non stop, tai smagus darbas biggrin.gif Bet ryte jau gerai. O ir velėna jau baigėsi. Dabar tik maišus su kompostinėm žemėm reik atsitempt, išbarstyti, perkasti, sumaišyti, tai lyg ir viskas bus. Paskui darysiu lankus virš lysvės, dengsiu tinklu, kad paukščiai uogų nenulestų.

Saulė patekėjo. Gerai, greit nueis šalna, varysiu art biggrin.gif

oi Ex padabok savi kas kitas nei tu pati 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Acqua Alta @ 2022 03 31, 07:06)

Ingrida ingrida ,spygliuociai sodinami rugpjucio menesi ,siaip,dabar sodinami maistiniai augalai.

Tai kad iš rudens kiek susodinau,gyvena.Tik dviem pušaitėms stirnos apvalgė viršūnes. ax.gif
Man ir nugarą skaudėjo iš vakare,atsikėliau vėl kaip agurkėlis.Pas mus dabar -8. ax.gif Pasisvėriau vakar -1 kg. mirksiukas.gif Kad ir ledų dvi porcijas suvalgiau. mirksiukas.gif
Atsakyti
Vajej ,jus mokslu ,inzinerija ,mechanizacija netikit? O ir tikek ir atnasaut aukas nereikalauju.Tik apsviest jusu protelius naudotis ,uzuot savo senus kaulus kankinus.Isigykit mazus kultivatorius,,panaudokit ar herbicidus at juoda pleve,kartono mulca ,kad velena uzmust ir suaktyvint mikrobiologinius procesus.Svarbiausia ,manau kad tokios kaip ex ir pacios ta zino.Tik kankinio aureoles prasosi biggrin.gif
Musu raketinio kuro naudotojos, uzsipila cukraus ir skraido,nepasilygint letiesiems dyzeliams biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Muka @ 2022 03 31, 07:27)
na kadangi dar nieko nesodinusi o ir noro nėra dar  ax.gif jau kelis metus kūrenu šiltnamį, šiemet gal būt nereiks nes pomidorai tik pradėjo dygti  ax.gif
Papildyta:

oi Ex padabok savi kas kitas nei tu pati  4u.gif

Tai kad dar kažką lauke sodint anksti. Nėra ką. Tik Alta ten jau sėja, pas ją gi šilta, bananai auga..

O ką dabot.. Nu niekas man tų darbų nepadarys, net nepadės. Viską pati turiu daryt. Viena. O braškių tai noooriu kaip mažas vaikas biggrin.gif
Turbūt nei viena dėl braškių čia taip neišprotejusi kaip aš.
Atsakyti
QUOTE(Acqua Alta @ 2022 03 31, 08:40)
Vajej ,jus mokslu ,inzinerija ,mechanizacija netikit? O ir tikek ir atnasaut aukas nereikalauju.Tik apsviest jusu protelius naudotis ,uzuot savo senus kaulus kankinus.Isigykit mazus kultivatorius,,panaudokit ar herbicidus at juoda pleve,kartono mulca ,kad velena uzmust ir suaktyvint mikrobiologinius procesus.Svarbiausia ,manau kad tokios kaip ex ir pacios ta zino.Tik kankinio aureoles prasosi biggrin.gif
Musu raketinio kuro naudotojos, uzsipila cukraus ir skraido,nepasilygint letiesiems dyzeliams biggrin.gif

bebe.gif
Papildyta:
QUOTE(Ex @ 2022 03 31, 08:42)
Tai kad dar kažką lauke sodint anksti. Nėra ką. Tik Alta ten jau sėja, pas ją gi šilta, bananai auga..

O ką dabot.. Nu niekas man tų darbų nepadarys, net nepadės. Viską pati turiu daryt. Viena. O braškių tai noooriu kaip mažas vaikas biggrin.gif
Turbūt nei viena dėl braškių čia taip neišprotejusi kaip aš.

jo aš braškių ankščiau mėgėja buvau o dabar gal dvi per sezoną ax.gif vis klausiu kam aš auginu biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Acqua Alta @ 2022 03 31, 07:40)

Alta, tuoj gausi į straublį. Būsi kankinys biggrin.gif
Kada tas kartonas velėną užmuš, per metus, du? Man reik DABAR žemės, braškių. Viską žinau, anksčiau kartonu oho kokį plotą velėnos užmušiau. Bet tada turėjau laiko. Dabar ne. Skubu. Ir dėl vienos lysvės traktoriaus nepirksiu.
Atsakyti
Jo kol tas kartonas užmuš viską?Šiltnamius tai perstatėme šiemet.Kultivatorius susmulkins šaknis.Nu ne aš noriu savo rankelėmis išrinkti visas šaknis. ax.gif Kad kuo mažiau darbo būtų paskui. ax.gif
Pažystamas kažkodėl mišką atsodinėja dabar pavasarį?
Atsakyti
Mukut ,as irgi letas dyzelis.As net vaikstau letai ,zeme tyrineju.Bet jei nedega tai begt nera kur.O jei kas i mane saus ,as zengsiu zingsni i prieki.
Raketinio kuro tai nesipilsiu ,jauciu iskart sudegtu filtrai ,katalizatorius ir variklis biggrin.gif
Ingrida ,panevezio medelyno savininka,ta kur uz ekrano prudo ir gelezinkelio gyvena,pazistu artimai biggrin.gif Tai irgi istisus metus turbut sodina, bet tai intensyvi veikla,jie naudoja mokslo pasiekimus prigijimui,jus tuos pasiekimus neigiat.
O zemes ir misku ukis nera labai greita veikla.
Bet tai apie mane.As biodinamikos krypties apologete.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Acqua Alta: 31 kovo 2022 - 07:58
labas rytas,
Ingrida šiltnamių nereikia kasti smile.gif Pernais naujas šiltnamis buvo , kasiau duobes pievoje, pyliau gersnės žemės, ant pievos klojau kartonus , o tada storai šieno . Iki rudens supuvo velėna ... Derlius buvo labai geras, rodžiausi . Pačios derlingiausios žemės vežti iš šiltnamio nenorėjau . Mano smėlynuose tai savižudybė. Aš šiltnamio neraviu . Kloju storai mulčo, mažiau reikia laistyti ir tt.
EX jei nori šiemet braškių sodink šaldytus daigus . A++ tai pilna burna valgysi . Taip kalba mano sekami braškių augintojai .
Aš iš tų žmonių kurie juo labiau skuba , tuo lėčiau viską daro ax.gif Kad nesuklysti .
Ir dar planuotoja biggrin.gif
Man irgi reikia vieną lysvę braškių pasisodinti , bet dar anksti ir sausa...
Davusi ne vieną pažadą -jokio auglao nepirkti mugėse. Ne kartą apgavo ...
Braškių daigus esu pirkusi internetu , paštomatu atsiunė. Superiniai daigai už gerą kainą !

Miškus sodina pavasarį šiais laikais. Ne vieną ha pasodinusi ... Eglučių . Sodinami pikirantai, tankiai . Kiši kąstuvą , praveri žemę , meti daiga ir primini koja . Viskas ...
Kitaip hektarų nepasodinsi .
Manęs laukia nemžai kasimo - mano ale gėlynai turi būti pertvarkomi . Ten kur sodinsiu melsves klojau šieną ir kartonus - žemė jau perpuvo .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dusia37: 31 kovo 2022 - 08:31
gerai kaip žemės nedaug tai dražai jau suformuoti tik sėjomainą taikyti. Iš pavasario sliekų gėrio permala MB žodžiu tinginė pasilyginus su jumi ax.gif Bet kaip AA sako dyzelis lėtas viską apgalvotai jokio žingsnio papildomai tongue.gif
Dusia primink pas ką pirkai jklmn ir dar nežinau kaip keiktis nu iškapstė tas gyvūlys puse lysvės verysad.gif skutus geotekstilės nurinkau tai net aiktelėjau cry.gif nesikeikus nu pagaučiau aggressive.gif
Atsakyti
Dusia, mano norimos veislės šaldytų braškių daigų nėra. Jų nešaldo niekas. O bet ko pirkt kad tik bele braškė, man netinka. Žodžiu, noriu to, ko nėra.. biggrin.gif Bet yra.
Atsakyti