Įkraunama...
Įkraunama...

PLEPESIAI PRIE ŽIDINIO

Aš vėdarų nevalgau. Iš kavinės išeinu, jei užuodžiu vėdarus.

Močiutė kepdavo krosnyje aukštuose britvonuose bandas (kugelį), tą tai valgydavau.

Kepdavo ir smegenis, valgius, na bet nesužavėjo kažkaip, o va močiutei buvo delikatesas.

Močiutė vištas tokiuose moliniuose aukštuose troškintuvuose troškindavo, tai su sese pešdavomės dėl širdelės ir skranduko - kaip prizas būdavo, kas rasdavo :) Ir vištų kojytės patikdavo - kitiems baisu, britku, o va mums būdavo skanu.

Koks nuostabus oras  :wub:​ 

Atsakyti
QUOTE(Pou @ 2023 02 14, 12:45)
Ir vištų kojytės patikdavo - kitiems baisu, britku, o va mums būdavo skanu.

čia ta dalis, kur su pirštais? smile.gif Pas mus nieks jų nevalgydavo. O dabar kai mama broilerius augina, aš tas kojas ilgai ilgai verdu, paskui tą šaltieną ledukų kubeliuose šuniui sušaldau.
Atsakyti
QUOTE(Acqua Alta @ 2023 02 14, 09:19)
Jau dabar indaploves namuose net beveik visi cigonai turi ,o kad maitinimo istaiga kas leistu atidaryt be jos tai kaz\kaip menkai isivaiz\duoju.
Nebent kokie neatsakingi vaikai taip dare.

Kavine prie juros krantinej,toks igilintas tuneliukas,nisa ir jame isikure kavinuke.Vandens ten ne kazka ir su elektra ribotai,bet tokiu psajury daug pas mus,bet tik sitoj uzmaciau,kaip plauna.Kodel nera indaploves?Gal ji ir yra,bet puoduku matyt truksta,kam ten kist,kai gali pateliuskuot ir vualia.Gal ir sudeda karta dienoj,nakciai i ta indaplove.Uk isvis ne kas su higiena.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Luety: 14 vasario 2023 - 13:01

Tiesiog pajuryje iejus i kavinuke kavos,buvo atv iros durys i ju pagalbines patalpas,matau,stovi bliudas,ploveja paeme puodelius,imete i bliuda,pamakalavo ir istrauke,atnese ant kavos aparato dziut.Apsisukau ir isejau. bigsmile.gifbigsmile.gif
Lietuvoj sanepid stotis daznas svecias maitinimosi istaigose,o cia metuose karta,kad nustatyt food higienos sertifikatui.Ir yra teke viesbuty,pabe matyt virtuves,tai ojojoj.Uztai ir nesinori nieko uzsisakinet,geriau savo.
Kai nebegeriu kavos kavinese ir sloga neatmenu kada sirgau biggrin.gif

Papildyta:
MSM pagarba Tau. Kai kurie žmonės gimsta išmintingi 4u.gif4u.gif4u.gif
Pagal metu Tau dar vėjai turėjo būti galvoj biggrin.gifbiggrin.gifbiggrin.gif
Aš 25 tokia "užaugus" nebuvau. Gyvenau viena, retai gamindavau , daug dirbau ir daug gastroliuodavau biggrin.gifVaikas mane pasodino ant žemės ...

Aha, bet va sese kazkaip visai vaikas dar man atrodo, 18 po keliu savaiciu, o protelis kaip 12-kos  :D  :D  :D  :D 

As kavinese niekada negeriu kavos is ju puodeliu, arba savo duodu, arba i vienkartini prasau  :rolleyes:  :D​ 

Atsakyti
QUOTE(Luety @ 2023 02 14, 10:49)
Zija,kur kavute imete nuoroda  ir dar cia https://www.facebook...s/zoevartotojai

Ačiū. Man draugė rekomendavo, jos sūnui kažkoks stebuklas buvo. Šiaip aš nekliūvu už tokių dalykų - tikrai marketingas ir tiek. Nu bet jei kažkam padeda...

Kraujinių vėdarų nesu valgius, o paprasti labai skanu. Vištos pirštų irgi nesu valgius. Kai dar augindavom broilerius, tai vyras tas kojas užkasdavo unsure.gif
Atsakyti

čia ta dalis, kur su pirštais? smile.gifPas mus nieks jų nevalgydavo. O dabar kai mama broilerius augina, aš tas kojas ilgai ilgai verdu, paskui tą šaltieną ledukų kubeliuose šuniui sušaldau.

Oi, neklauskit, kaip mes su Sese jų užsimanėm. Močiutė gal šuniui virė, užmatėm. Šiaip kiti šaltieną verda dar iš jų.

Čia kaip kad užmatėm, kaip kiaulėms perlines kruopas verda.

Tai Močiutė gi juokdavosi ir pykdavo, sakydavo "Ko tik norit, sakykit, padarysiu", o mes kokios zacirkos, vermišeliukų, perlinių kruopų užsiprašydavom. Sakydavo, kad kažkokios pigios mes su Sese ir valgom "varguolių" maistą, kurį realiai nepritekliuje valgydavo arba būdavo gyvuliams skirtas.

Atsakyti

Ai, mano Mama, Močiutė išmesdavo sparniukų tą patį galiuką, o man pati skaniausia dalis tie kauliukai būdavo. Dabar skaniausia vidurinė sparnelių dalis - matyt, užaugau :).

Atsakyti
Vištų kojų būna pirkti Lenkijoje.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dusia37: 14 vasario 2023 - 15:24
QUOTE(Dusia37 @ 2023 02 14, 15:23)
Vištų kojų būna pirkti Lenkijoje.

manau, kad ir pas mus būna. Bent jau putpelių pėdutes esu pirkus.
Papildyta:
QUOTE(Pou @ 2023 02 14, 15:08)
Oi, neklauskit, kaip mes su Sese jų užsimanėm. Močiutė gal šuniui virė, užmatėm. Čia kaip kad užmatėm, kaip kiaulėms perlines kruopas verda.

pralinksminai )))
Atsakyti

Nežinau ar man tos vištų kojos dabar atrodytų apetitnai :) Juk čia vaikystėj buvo :) Pirkti, tai nemačiusi.

O kraujinius vėdarus, tai mūsų Kaimynė virdavo su kažkiomis krupomis, bet ji kilusi iš Žemaitijos. Ji ir cibulyne pavaišindavo.

Atsakyti
Lietuvoje nesu mačiusi vištų kojų pirkti . Gal ir būna...
Kraujiniams vėdarams mirko ir verda kruopas - bet neperverda, atvėsina kad kraujo nesutrauktų, bet neatšaldo , kad nesuliptų , deda druskos pirpirų, pila kraują ir kemša į storas žarnas. Galus užsmaigsto pagaliukais , kad oras išeitų, o neperplyštų . Valgo šiltus. O kitą dieną supjausto riekėmis ir pakepa ... Va kitą dieną dar skaniau smile.gif Čia šiaurės Lietuvos , Latvijos patiekalas. Kaip ir skaba putra biggrin.gif man nuo vaikystės gražiai skamba.

Aš kartais verdu prancūzišką svogūnų sriubą . Man neskanu , bet vyrai labai skaniai valgo . Svarbu gerai sukepinti svogūnus.
https://www.lamaista...nu-sriuba-58685
Kažkas tokio...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dusia37: 14 vasario 2023 - 16:30

Vajej vedaru niekada gyvenime negalejau ir negaleciau i burna isidet, mane net nuo vaizdo/kvapo tasyt pradeda  :unsure: 

O va prancuziska svogunu sriuba patinka  :D​ 

Atsakyti