QUOTE(Acqua Alta @ 2023 02 12, 06:28)
Labas rytas.Del pensiju fondu.Daug maz\ visose vakaru valstybese privacios pensijos yra mokamos taip-25 % be mokesciu gali issiimti ,paskui menesio pensija priklausomai nuo sukauptos sumos.Jei nori issimti viska ,bent uk tai beveik 45 % mokesciu ,na z\odz\iu puse atiduok.Ir siaip tai net fondu vadybininkai nesl;epia ,kad tai visgi piramides ,nebus kas moka ,sumaz\esir pensijos.Beto jos visiskai laisvos rinkos produktas.Yra ten kaz\kiek apdrausta,ar ne tie 25%.Ir tai cia tokios senos pensijos,kokiu 1973 ,kurios finansavo visas skaitmenines revoliucijas ir pan.Metropolijose jos dar kaz\kiek laikosi ,nes ten idarbinimo sutartyje tos pensijos numatytos,individu ten maz\ai kas beklausia.Kaip bus kolonijose teisybe sakant ,nieks nez\ino.
Z\mones buvo vertingiausia ,ka Lietuva eksportavo.Dabar paskui z\mones jau karves Lenkijon islydit.Tik nesuprantu ,kaip lenkija sugebejo islaikyt rinkas ,su tokiu lexikonu.
O po teisybei ,tai tos karves dave piena rusijos rinkai.Jos nebeliko ir tenka vaz\iuot von.Tesiog biz\nis,kapitaliz\mas ,nieko asmenisko.
Laba ryta,
Uk papasakosiu is savo potyrio,kaip yra.Niekas varu nevaro moket privacios pensijos,tik pasiulo pasirasyt sutarti 50% pats moki,50% darbdavys moka uz tave.Pvz.Mb kas savaite mokejo £7 nuo atlyginimo ir £7 darbdavys dejo i jo fonda.Zinoma,MB dirbo iki pensijos trumpai,tai ne kazka ir sutaupe.Suejus 55m gali nusiimt visa savo sutaupyta ir jei nori,nebedirbt.Kas dirbo visa gyvenima,susitaupe nemaza suma,tie ir move i Ispanijas,pirko ten chatas ir gyveno.Kai sueina pensijaai laikas,gauni dar ir ta vadinama state pensija,jei visa gyvenima dirbai,bus kazkur 160£ i sav.Pensijai gaut uztenka 10 m.darbo stazo.Kai MB isejo is darbo,jam atsiunte pensijos kaupimo kompanija pranesima,kiek jie susitaupe su pasiulymu,moket kas savaite mizeri,jei,nori nusiimt visa,tai moki kaip ir visi mokesciai apmokestinami 22% reveniu.Jei susitaupei gana didele suma,tas 22 yra nemazai,bet vistiek daugelis nusiima viska ir pramogauja.Kad atimtu 45% nebuvau girdejus,gal kokios kitos kaupimo kompanijos,bet mokesciai uk vienodi visiems.
As kai dirbau viesbutyje,niekas man nesiule,o ir darbdavys tikrai nenoretu moket uz mane.Bet jei as buciau zinojusi apien tai,mane but isformave,tada darbdavys butu privalejes moket 50% nori jis to ar ne.
Kaip istiesu,reiktu skaityt istatymus,bet man neaktualu,as pasidalinau,kaip man buvo.