Įkraunama...
Įkraunama...

PLEPESIAI PRIE ŽIDINIO

Ingrida, bučkis. Ot vijurkas - kaip džiugu skaityt. Jei nebėga plaukai, tai nebūtina gi jų kirpti - gal tau jie augs gražiausiai. 

Mano Tetai buvo gimdos vėžiuks, trečia stadija. Po operacijos (viską išėmė - sunki operacija) kitą dieną ji užsimanė kažko namo, į butą per balkoną lipo (pirmas aukštas), nes raktus pamiršo palatoje. Tu man kažkuo ją primeni. 

Atsakyti
Ingrida, taip ir toliau 4u.gif Smagu Tave girdėti wub.gif
Luety mano laikais tik vaikus lankydavo sergančius.
Kiek pamenu smile.gif
Klausimas - ar galėjai prie tarybų nesiskiepyti ? Nemanau ... Kaip ir nedirbti . Gausi parų biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif Ar bandyti vaiko nepaskiepyti ? Tikrai su policija nuvežtų tongue.gif
Atvažiuodavo į mokyklas ir subadydavo. Be jokių ten tėvų sutikimų biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif Ką darytų supermamytės ?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dusia37: 09 vasario 2023 - 16:25
QUOTE(kavasucitrina @ 2023 02 09, 14:15)
Pou, niekada niekur iki kovYdo nemačiau kaukių padėtų. Nors patirties nedaug turiu, bet kiek turiu, tai neteko matyt. Ir čiaudėjom, ir kosėjom vieni ant kitų visuose darbuose, ir užsikrėsdavom, ir ne. Bet tragedijos ir triznos nebuvo.
O va dabar kuris laikas lydinčiosios vaidmeny makaluojuosi po gydymo įstaigas (tik naudos, deja, jokios), šiandien kitoj buvau, tai gal daugiau be kaukių, nei su. Tiek pacientų, tiek personalo. Nesidedu ir nesiruošiu dėtis.

Ingrida, nu faina, kad gerai jautiesi ir šiaip - optimizmo pilna.

Luety, nepamenu, kad prie eilinių virusų važinėtų gyd. po namus.Tik su ypač sunkiais atvejais.


Jei turi auksta temperatura tik tada.Zinoma prie slogos nevaziuodavo.O dabar ar vazineja gydytojai dar i namus.Zinau,kad MB pussesere gydytoja Kaune,per gripo epidemija gryzdavo labai velai namo,budavo daug iskvietimu i namus,o pries tai jau 4 val budavo atidirbus poliklinikoje.
Atsakyti
QUOTE(Luety @ 2023 02 09, 16:27)
Jei turi auksta temperatura  tik tada.Zinoma prie slogos nevaziuodavo.O dabar ar vazineja gydytojai dar i namus.Zinau,kad MB pussesere gydytoja Kaune,per gripo epidemija gryzdavo labai velai namo,budavo daug iskvietimu i namus,o pries tai jau 4 val budavo atidirbus poliklinikoje.

Matai, anksčiau gydytojas buvo pagal gyv. vietą - nepasirinksi. Ir jam važinėjimas tuomet įmanomas, nes vis pacientai vienoj vietoj. O dabar gydytojas vienur, o pacientas gal net kitam mieste. Neprivažinės.
Atsakyti
QUOTE(Dusia37 @ 2023 02 09, 14:24)
Ingrida, taip ir toliau  4u.gif Smagu Tave girdėti wub.gif
Luety mano laikais tik vaikus lankydavo  sergančius.
Kiek pamenu smile.gif
Klausimas - ar galėjai prie tarybų nesiskiepyti ? Nemanau ... Kaip ir nedirbti . Gausi parų  biggrin.gif  biggrin.gif  biggrin.gif  Ar bandyti vaiko nepaskiepyti ? Tikrai su policija nuvežtų  tongue.gif
Atvažiuodavo į mokyklas ir subadydavo. Be jokių ten tėvų sutikimų  biggrin.gif  biggrin.gif  biggrin.gif  Ką darytų supermamytės ?



QUOTE(kavasucitrina @ 2023 02 09, 14:29)
Matai, anksčiau gydytojas buvo pagal gyv. vietą - nepasirinksi. Ir jam važinėjimas tuomet įmanomas, nes vis pacientai vienoj vietoj. O dabar gydytojas vienur, o pacientas gal net kitam mieste. Neprivažinės.


Na tu apie 20 metu jaunesne uz mane ne ka atsimeni is tu laiku bigsmile.gif
Nedirbt galejai,mano mama,kai mus augino,nedirbo,kai mes paaugom isejo darban,nes reikejo pinigu ir jokiu baudu nebuvo,jei nedirbi.Mano klasiokiu kelios mamos nedirbo valdisko darbo,turejo karvyte,vazinedavo i valdzios isskirta ganykla ju melzt,pieneli pardavinejo kaimynam,sviesta turguj ir niekas nieko.Tai buvo galima.
Del vaiku nenoro skiepyt,nezinau,niekam nekildavo tokiu minciu,nes pati vakcina toli grazu skyresi nuo dabartiniu vakcinu.Vaikai,pries vakcinuojant pagal plana mokyklose budavo tikrinamos temperaturos,apziuredavo pediatras,kad nebutu kokiu kontraindikaciju.Zinau viena atveja,kada sesele savavaliskai paskiepijo vaika,nepatikrinus temperaturos,o jam issivyste koma,bet cia jau buvo visai subyrant sssr.
O kodel ta toki paskirstyma apylinkemis reikejo naikint,jei gydytojui buvo patogu.Griaut viska griovem,tik ar pastatem?
Atsakyti
Mano a.a. babytė visą gyvenimą nedirbo,mieste gyveno,senelis stalius iš namų dirbo, išlaikė.Aš galvoju kaip tarybiniais laikais taip galėjo? bigsmile.gif Ai dar senelis zakrastijonu dirbo viename etape. mirksiukas.gif
Dabar žinovės sakykite apie naują madą,gerklės prideginimą?Sūnui pasiūlė,sakė daug norinčiu,pridegina,po dviejų savaičių vėl,ne taip gerklės ligos puola?Rado pagal tyrimą virusinis,tai nei antibiotikų neskyrė.Nes nu anginą išsioperavo,bet vistiek vargsta su gerkle.Dar pertvarą nosies aš jam šaukiu išsioperuoti,gerai per nosį nekvėpuoja sportuojant ir prisigaudo šalto oro,nors virusinė liga?Keista? bigsmile.gif
Atsakyti
Niekas mokyklose tų temperatūrų nematuodavo biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif Kiek aš pamenu. Atvažiuoja komanda, suskiepija konvejeriu ir tiek žinių.
Ir tie skiepai su gyvsidarbiu , ne toks jau gėris ...
Pamenu , kai bernai pabėgo iš pamokų bo bijojo skiepytis koks širšalas buvo biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif Tėvus kvietė, svarstymai ir tt.
Sistema sugriuvo, kai pradėjo leisti žmonėsm rinktis gydytoją. Pas "gerus" daug žmonių , kiti pypkę rūko .
Bet viskas greitai pasibaigs, gerbiamas ministras dulkelė stumia ( ar jau ) , kad keitimas gydytojo bus sunkus. Vėl pagal gyvenamą vietą.
Luety , tarybiniais laikais tu buvai jauna, ir tai buvo gėris... visa kita ten supuvę. Po kokių 2 valandų toje sistemoje imtų kailis šiauštis.
Man užteko nuvažiuoti į Baltarusiją kokiais 2008-2009 metais.
Rekomenduoju pažiūrėti serijalą Černobilis , pirmos dvi serijos labai tikroviškos . Tiek autentikos sudėta. Ar kas nors gali pasiilgti to ?

Papildyta:
Ingrida, mano baba irgi buvo beveiks nedirbus.
Pensijos gaudavo lygiai 20 rublių. Pasakykit kaip pragyventi ?
Kita: ar būdavo toks dalykas tarybiniais laikais kaip pašalpos ir socialiniai būstai? Duoda būstą kur gyventi , bet dirbti turi!!!!
Pagaus valkautaujantį, nuskus , nupraus, daoboklėj palaikys, atlups, ir įdarbins:)
O kur žmogaus saviraiškos laisvė biggrin.gif
Ingrida, apie prideginimą nežinau .
Mano vaikai maži atsisirgo , darželiniai .

Atsakyti
QUOTE(Dusia37 @ 2023 02 09, 15:06)
Niekas mokyklose tų temperatūrų nematuodavo biggrin.gif  biggrin.gif  biggrin.gif Kiek aš pamenu. Atvažiuoja komanda, suskiepija konvejeriu ir tiek žinių.
Ir tie skiepai su gyvsidarbiu ,  ne toks jau gėris ...
Pamenu , kai bernai pabėgo iš pamokų bo bijojo skiepytis koks širšalas buvo  biggrin.gif  biggrin.gif  biggrin.gif Tėvus kvietė, svarstymai  ir tt.
Sistema sugriuvo, kai pradėjo leisti žmonėsm rinktis gydytoją. Pas "gerus" daug žmonių , kiti pypkę rūko .
Bet viskas greitai pasibaigs, gerbiamas ministras dulkelė  stumia ( ar jau ) , kad  keitimas gydytojo bus sunkus. Vėl pagal gyvenamą vietą.
Luety , tarybiniais laikais tu buvai jauna, ir tai buvo gėris... visa kita ten supuvę.  Po kokių 2 valandų toje sistemoje imtų kailis šiauštis.
Man užteko nuvažiuoti į Baltarusiją kokiais 2008-2009 metais. 
Rekomenduoju pažiūrėti serijalą Černobilis , pirmos dvi serijos labai tikroviškos . Tiek autentikos sudėta. Ar kas nors gali pasiilgti to ?



Nieko as ne jauna buvau,sssr 42 metus.Maciau ir gero ir blogo.Kai dirbau savo mieste,labai daznai vaziuodavom i Sovietska(tilze)i Kaliningrada ir nieko ten baisaus nemaciau.Blogesnes gatves,labiau apsepe namai,bet centras grazus,kaip ir pas mus,kad buvo.
Maciau ta Cernobyli,nepateisinu,as dirbau san epid stoty tuo metu ir vyr.gydytojas nepasidalino su darbuotojais apie tai,tik po savaites kazkam prasitare,kad negerkit kuri laika pieno,pirkit geriau kondensuota,kuris pabamintas dar pries cernobyli.
Bet Dusia,kiek dabar aferu daroma,ir su energetika ir su privatizavimu,labai netoli tesam pazenge nuo tu laiku.
Atsakyti
Luety , jei pagyvenęs vakaruose papultumei į Baltarusiją suprastumei , kad visai nepasiilgai . Prie tarybų visi buvom lygūs. Tuo laiku ...
Serijalą prisiminiau dėl autentikos. Daiktai , buitis... Detalės. Ne dėl turinio. Daug detalių sugaudyta, vaikams reikėjo paaiškinti , kad tikrai neperspausta.
Tai kas vyksta dabar LT ne kažką skiriasi kas buvo seniau. Nebe viską gali sakyti ir rašyti ...
Kai vaikai mokėsi mokykloje aš vadovėlius pavartydavau . Juokingiausi būdavo istorijos. Viskas taip pat tik atvirkščiai biggrin.gif
Atsakyti

Dusia, kad man atrodo, neleis skirtingose savivaldybėse prisirašyt negu kad deklaruota gyvenamoji vieta. Bent jau taip supratau iš vieno straipsnio - su projektu tikrai nesusipažinus. Bet pavyzdys buvo Vilniaus ir Vilniaus raj. sav. - kad Vilniaus miesto gydymo įstaigos perpildytos, o rajone vėjai švilpauja.

Ir dabar gydytojai lanko namuose, kai yra indikacijos.

Kava, aš nežinau kaip kitur, bet kalbu apie savo Šeimos kliniką - ten med. kaukių dėžutė padėta būdavo/ yra. Rudens- žiemos- pavasario sezonu visi snarglėti gaudavo ir būdavo siunčiami į skubios pagalbos kabinetą - taip sureguliuoti buvo ligonių srautai. Ir dabar, jei žmogus karščiuoja, nukreipiamas į tą kabinetą. Iš ryto su vienais negalavimais, karščiuojantys, jei reik apžiūros ar nedarbingumo - priimami po pietų.

Mano komplikuotas nėštumas buvo, buvo būtina Klinikų specialistų priežiūra, tad turėjau prisiregistruoti ir jų Šeimos klinikoj, tai ir likau, negrįžau vėliau į ankstesnę šeimos kliniką - anksčiau su Klinikomis buvo susisiekimas labai geras, tad jokio skirtumo. Plius retai ten ir lankydavausi.

Luety, galima buvo nedirbti 3 metus, išlaikydavo darbo vietą, bet jokių pajamų tuo metu negaudavo, kai baigdavosi motinystės atostogos. Ir dabar taip galima. Tik dabar stipriai ilgiau moka išmokas. Kas liečia motinystę, be jokių kalbų - dabar yra labai palankios sąlygos, niekad tokių nebuvo.

Atsakyti
QUOTE(Pou @ 2023 02 09, 15:51)
<p>Dusia, kad man atrodo, neleis skirtingose savivaldybėse prisirašyt negu kad deklaruota gyvenamoji vieta. Bent jau taip supratau iš vieno straipsnio - su projektu tikrai nesusipažinus. Bet pavyzdys buvo Vilniaus ir Vilniaus raj. sav. - kad Vilniaus miesto gydymo įstaigos perpildytos, o rajone vėjai švilpauja.</p><p></p><p>Ir dabar gydytojai lanko namuose, kai yra indikacijos.</p><p></p><p>Kava, aš nežinau kaip kitur, bet kalbu apie savo Šeimos kliniką - ten med. kaukių dėžutė padėta būdavo/ yra. Rudens- žiemos- pavasario sezonu visi snarglėti gaudavo ir būdavo siunčiami į skubios pagalbos kabinetą - taip sureguliuoti buvo ligonių srautai. Ir dabar, jei žmogus karščiuoja, nukreipiamas į tą kabinetą. Iš ryto su vienais negalavimais, karščiuojantys, jei reik apžiūros ar nedarbingumo - priimami po pietų.
</p><p>Mano komplikuotas nėštumas buvo, buvo būtina Klinikų specialistų priežiūra, tad turėjau prisiregistruoti ir jų Šeimos klinikoj, tai ir likau, negrįžau vėliau į ankstesnę šeimos kliniką - anksčiau su Klinikomis buvo susisiekimas labai geras, tad jokio skirtumo. Plius retai ten ir lankydavausi.</p><p></p><p>Luety, galima buvo nedirbti 3 metus, išlaikydavo darbo vietą, bet jokių pajamų tuo metu negaudavo, kai baigdavosi motinystės atostogos. Ir dabar taip galima. Tik dabar stipriai ilgiau moka išmokas. Kas liečia motinystę, be jokių kalbų - dabar yra labai palankios sąlygos, niekad tokių nebuvo.</p>

Mano laikais,kai as gimdziau vaikus,jokiu ismoku nebuvo,isskyrus dektretinius pinigus,baigesi dekretas,i darba,jei negali,niekas nelaike tavo darbo vietos kelis metus,neini po dekreto,rasai pareiskima iseit.Gal kad veliau kas nors,bet 1974-1976 to nrbuvo,o jri dar pagimdei ankciau,tavodekretas visai mizeris.
Lietuva dabar labai mazai moka moterims,bet UK daug daugiau gauna.Prancuzija irgi nieko nemoka,jei nesi mazai apmokamu grupej.Baigesi dekratas ir i darba.Taip,kad nereikia nei sssr,ir europa ne vieninga ir islaidi motinoms.
Atsakyti
vartotojo įkelta nuotrauka

Labas rytas.
Žada ir šiandien ,bent vakar žadėjo,gražų orą?Jau kačiukai sprogsta po truputi. wub.gif
Siūlų pardavėja primetė visokių spalvų šilkinių siūlų babinomis,galvoju ar man reikia?Kaina gera,kaip man.Nieko nepamezgu,tikėjausi na bus laiko,bet vis kažką veikiame,vakar pas dukrą kitą vakare arbatos,po miestą pavežiojo dukra,nu gi gražus miestas,bet gyventi ni ni. biggrin.gif
Vakar pradėjau nuo viršaus mėtinį dukrai,tikiuosi per išeigines sodyboje pamegsiu? ax.gif
Atsakyti