Įkraunama...
Įkraunama...

PLEPESIAI PRIE ŽIDINIO

Labas rytas, 4u.gif
saltokas,zvarbokas rytas ir pas mus unsure.gif
Pagaliau Indrida padare juodos kavos,aciu,brangioji. 4u.gif ax.gif biggrin.gif
Pomidorai susodinti,matysim kaip digs,ankstyvieji dygo labai gerai.Noriu jau sodo,as jo pasiilgstu,nes jis arti namu ir as nepersidirbu jame,o dirbu savo malonumui.Gal kada jis ir taps nasta,bet tik ne dabar dar.
Vakar vaziavom i ausinuku remonto centra,kur visada pataisydavo jei MN ausinukai sugesdavo ir ka,pabuciavom i duris.Iejimas tik grieztai su taloneliais,nepaklausi,nesuzinosi nieko,duotas bendras sveikatos instituciju telefonas ir emailas.Telefonu skambint neimanoma,vien paklausimui reik sedet ant jo valanda maziausiai,tad parasiau emaila,aprasiau situacija ir paklausiau,kaip gaut ta taloneli,nes ten nenurodyta.Gavau automatini atsakyma,kad isspres per 72 valandas,o jau po pietu paskambino ir pasiule taloneli penktadieniui ryte.O anksciau budavo taip lengva,atvaziuoji,sedi ant kedziu,ateina savanoris koks,paima ausinukus,nunesa meistrui i salia koridoriui esanti kabineta,isplauna juos,sutaiso,sureguliuoja,tada atnesa,pamatuoja at gerai subalansuota,jei reikia skiria taloneli i audio kabineta,kur kompu sureguliuoja pagal tavo parametrus,jau esancius nustatytus kompe ir sudie.Dar elementu idedavo,batareiku,vamzdeliu,valymo vieluciu.Matysim,kaip rytoj ten mums seksis.
Vakar,kai nuvaziavom,apacioje reikia praeiti priimamaji vienos poliklinikos,nes audio centras antram aukste,tai vieni sedi su kaukem,kiti be,bet jau kontingentas daugiausia senukai,o kosti,o krenksi,vaizdas ne koks.Va cia,savo saugumui tai jau reiktu tikrai respiratoriaus biggrin.gif ,nors kazkiek apsisaugot.Reception po rakinamais langais pasislepe,kalba tik per stikla su mikrofonu,ziauru.Nu bet kiek ten praeina serganciu,tai turi kazkaip saugotis jos,nes tos kaukes ne kazka gi.
Mergina,idek,please, foto savo virbalu,gal linka is kur pirkai,kad gerai apziuret,o paskui savo ispudzius,gerai? 4u.gif 4u.gif biggrin.gif biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Luety: 09 vasario 2023 - 10:28

Mano Tėtis dabar covidu serga. Taip kad aktuali ši liga dar.

Atsakyti
QUOTE(Pou @ 2023 02 09, 11:22)
<p>Mano Tėtis dabar covidu serga. Taip kad aktuali ši liga dar.</p>


ir mano vaikis vyresnis ką tik prasirgo, tik kelios dienos kai jau neblogai jaučiasi.
Atsakyti
Man baisu ne ligos , o kai žmogus bijo žmogaus .
Normali imuninė sistema turi dirbti , o ne atostogauti .
Be darbo laikant, sterilioje aplinkoje gyvenat ima kovoti su su savo organizmu ...
Bet tai tik mano nuomonė.
Kovidas virusas kaip virusas. Jei neisijungia baimė , tai normaliai persergi .
Atsakyti

Labas rytas  :4u: 

Luety kuriu virbalu nuotrauka idet? pas mane daug visokiu rinkiniu yra  :rolleyes:  :D 

Laukiu jau savaitgalio  :unsure: labai darbas nemotyvuoja paskutiniu metu, labai daug negeru dalyku dedasi, issunkia mane tiesiog moraliskai... tai va tas ir motyvuoja mokintis ir naujo darbo ieskoti  :unsure: 

Nelabai mezgiau dvi dienas paskutines, tai tokia jauciuosi emociskai issekus, mane mezgimas labai ramina, sudelioja mintis i vieta. Zodziu laukiu geresniu dienu  :rolleyes:​ 

Atsakyti

Bet jei rimtai, pas mus klinikoje prieš visus covidus šmovidus tokiu metu anksčiau visiems šnarpščiantiems būdavo padėta kaukių dėžutė registratūroje - dažnai jau šėldavo gripas, kiti viršutinių kvėpavimo takų virusai. O registratorės nuo pacientų visuomet buvo atskirtos stikline pertvara.

Ir dar jei rimčiau, kai prasidėjo vaistinių steigimo plėtra ir novatoriškos vaistinės oficinoje naikino tas pertvaras, daug mano kolegių labai nepalankiai žiūrėjo į tai. Visų pirma - tai fizinė pertvara, kuri sulaiko seilių lašelius (vaistinėj gali kas valandą valyt, stiklas baisus (apčiaudėtas, apkosėtas) - nesant pertvaros, viskas skrenda ant farmacijos specialistų. Atkreipkite dėmesį į žmonių elgesį, žmogus, kuris pasakoja apie konfidencialius dalykus, linkęs lenktis link pašnekovo, tad ir vaistinėje jie linksta link klausiančių specialistų. O kitas aspektas - tai fizinė pertvara, šiek tiek fiziškai sudarantį kliūtį nuo agresyvių pacientų, vagių ir visokių narkomanų.

Į gydymo įstaigą, vaistinę dažniausiai ateina pacientai ir nereikia visko matuotis pagal save - patikėkit, jų ateina visokių: ir užkrečiamomis ligomis sergantys, ir sergantys psichinėmis, ir priklausomybės ligomis, taip pat užsuka ir elementarūs vagys.

Atsakyti
https://www.youtube....h?v=W1OJfdXRzPE
Ukrainiz\uotiems netlixo z\iuretojams biggrin.gif
Nieks apie filmus nebesneka,ot tai paz\anga
Atsakyti
Pou mano mažoje klinikoje niekada nebuvo kaukių padėta ...
Tą vienintelį kartą kai rimtai virusu sirgau ( 10 ar 12 metų atgal? ) , tai MB vežė , kad kraują padarytų . Nepamenu ar klausė plaučius ? Nes kosulio neturėjau . Bandžiau iškliančyti antibiotikų, bet negavau . Liepė nuvežti mane iki infekcinės , ten pamaigė ir paleido namo arbatų gerti biggrin.gif Visi be kaukių buvo , visiems dzin ... Čia tas vienatinis kartas kai aš su virusu neturėjau jėgų iš lovos išlipti ir arbatos išsivirti. Namiškaims tik baisu buvo , anie nepratę.
O daktarai tai atsipūtę pamenu ... Dabar taip nebūtų biggrin.gif
Bet aš be žinovė medicinos įstaigų . Nepatinka anos man , ten sveikatos nerasi biggrin.gif.
Atsakyti

Pou mano mažoje klinikoje niekada nebuvo kaukių padėta ...
Tą vienintelį kartą kai rimtai virusu sirgau ( 10 ar 12 metų atgal? ) , tai MB vežė , kad kraują padarytų . Nepamenu ar klausė plaučius ? Nes kosulio neturėjau . Bandžiau iškliančyti antibiotikų, bet negavau . Liepė nuvežti mane iki infekcinės , ten pamaigė ir paleido namo arbatų gerti biggrin.gifVisi be kaukių buvo , visiems dzin ... Čia tas vienatinis kartas kai aš su virusu neturėjau jėgų iš lovos išlipti ir arbatos išsivirti. Namiškaims tik baisu buvo , anie nepratę.
O daktarai tai atsipūtę pamenu ... Dabar taip nebūtų biggrin.gif
Bet aš be žinovė medicinos įstaigų . Nepatinka anos man , ten sveikatos nerasi biggrin.gif.

10-12 metų atgal, tai greičiausiai gal ir nebuvo, bet kokius 5 metus atgal - tikrai pas mus buvo. Nes pati retą kartą su kokiu virusu nušliauždavau į skubios pagalbos kabinetą nedarbingumo su aukšta tempa, snargliu, kosuliu ir gerkle. Jei temperatūra neviršydavo 37.8, visuomet dirbau ir galvos nesukau, nebent kokią dieną namuose pagulėdavau. Toks tas mūsų mentalitetas, tokia susiklosčiusi ilgametė praktika buvo.

Bet ar tai gerai, čia kitas klausimas. O parašiau daugiau apie vaistines, nes ten tikrai žinau kaip kas. Kad farmacijos specialistui mažai džiaugsmo, jei nėra sienelės, o pacientas kosėja, čiaudo dažnai net neužsidengdamas.

Atsakyti
Patikėkite,puikiai džiūna skalbiniai vėjyje. bigsmile.gif
Neištvėriau sėdėti pas dukrą,aštuntą ryto aš jau laisva,na ką į mašiniuką ir po pusantros valandos aš jau sodyboje. ax.gif Eisiu kačiukų paieškoti,marti pageidauja,dar mano saiusiukų. ax.gif Važiuosiu atgal,kelias geras,na ko aš ten pas dukrą sėdėsiu,jie abu dirba,šanūkas miega. mirksiukas.gif O čia bent skalbiankę įdarbinu,padėjau mb sutvarkyti namuką.Rytoj grįšiu savaitgaliui,dar į kirpyklą užsirašiau,nes jaučiu plaukai,nenuslinks,bet tikrai išskys. ax.gif
Dar su sesele pašnekėjome,sakė neklausykite kalbų ne visiems būna bloga ir viduriuoja,liepė gyventi normalų gyvenimą.Taip ir darau. mirksiukas.gif
Sūnus atkrito,tikrai iš kalnų neišsigydė iki galo,o trečiadienį kelionę,kur šilta,šiandien į kardiolitą prispyriau užsiregsitruoti,nes vakar jau temperatūra nemaža užkilo,o mes bendravome.Na tikiuosi mano imunitetas dar nenualintas? bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Merginasumezginiu @ 2023 02 09, 10:36)
<p>Labas rytas  4u.gif </p><p></p><p>Luety kuriu virbalu nuotrauka idet? pas mane daug visokiu rinkiniu yra  rolleyes.gif  biggrin.gif </p><p></p><p>Laukiu jau savaitgalio  unsure.gif labai darbas nemotyvuoja paskutiniu metu, labai daug negeru dalyku dedasi, issunkia mane tiesiog moraliskai... tai va tas ir motyvuoja mokintis ir naujo darbo ieskoti  unsure.gif </p><p></p><p>Nelabai mezgiau dvi dienas paskutines, tai tokia jauciuosi emociskai issekus, mane mezgimas labai ramina, sudelioja mintis i vieta. Zodziu laukiu geresniu dienu  rolleyes.gif​ </p>



Margina,paskutiniu kur pirkai addi kojinems sakei isbandyt ir ranka masazuoja.Kaip? biggrin.gif biggrin.gif

Del tu uztvaru receptinuose,tai kai kuriose ligoninese Lietuvoje jos yra senai,bet budavo tik tarpines tokios,tai langas,tai tuscia.Cia jokiose niekur nebuvo,visur atvira,vaistinese skirdavo tik prekystalis,pardese taip pat.Jos atsirado tik prasidejus kovidui ir gerai,nors nera pilno apsisaugojimo,virusas skraido kur nori,bet nera tiesioginio seiliu kontakto dirbanciam zmogui su minia zmonu,praeinanciu pro ji.O cia buvo dar mandresni langai,uzrakinti ir mikrofonas abiejose pusese uz stiklo aklinos sienos,bet matant koks kosisntis kontingentas ten sedejo,pilnai pateisinamas dalykas.Isvis tuos kosincius reiktu ileist i patalpa tada,kada kitas jau isejes,o dabar ,sedint laukiamajam gana daug zmoniu,kiti matosi ateje sveiki su serganciu senuku,kuris kosti,snargliuoja,tikrai nesumazinsi plitimo.O sovietu laikais bigsmile.gif biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif atsimenu,jei turi virusini susirgima,sedek namie,gydytojas tavo apylinkes atvaziuos i namus pas tave.O sako kad sovietu laikais nieko gero nebuvo. bigsmile.gif bigsmile.gif bigsmile.gif buvo buvo ir nemazai,tik mes pasiemem is ten kad bloga,o palikom kas gera. biggrin.gif biggrin.gif
Atsakyti
Pou, niekada niekur iki kovYdo nemačiau kaukių padėtų. Nors patirties nedaug turiu, bet kiek turiu, tai neteko matyt. Ir čiaudėjom, ir kosėjom vieni ant kitų visuose darbuose, ir užsikrėsdavom, ir ne. Bet tragedijos ir triznos nebuvo.
O va dabar kuris laikas lydinčiosios vaidmeny makaluojuosi po gydymo įstaigas (tik naudos, deja, jokios), šiandien kitoj buvau, tai gal daugiau be kaukių, nei su. Tiek pacientų, tiek personalo. Nesidedu ir nesiruošiu dėtis.

Ingrida, nu faina, kad gerai jautiesi ir šiaip - optimizmo pilna.

Luety, nepamenu, kad prie eilinių virusų važinėtų gyd. po namus.Tik su ypač sunkiais atvejais.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kavasucitrina: 09 vasario 2023 - 16:17