Įkraunama...
Įkraunama...

PLEPESIAI PRIE ŽIDINIO

Labas rytas,

mano tik dabar pradėjo nosis kišti. Prieš ligą sudėjau ant vatos padelių daigintis, bet gi daug per tas temperatūras peraugo, įsimazgė į vatos sluoksnelius, šaknelės traukiant nulūžinėjo - anksčiau neturėjau sveikatos į žemę sukišti. Tai kiek liko, su vyro pagalba sukišau į keletą daigyklėlių. Dar niekad vyras nedalyvavo pomidorų sėjoj. Ot.

Dusia, jei to ukrainietiško kokį atliekamą daigelį turėtum, gėda prašyt, bet labai norėčiau. Vis ieškau rožinio pomidoro, niekaip nepavyksta susidraugaut. Pernai hibridą rožinį sėjau, bet užaugo ne rožinis.

Turėjau senovinius bulvialapius avietinius, bet sėklas labai geron vieton padėjau, kad pati nerandu.

Niekaip nesusidraugauju su galvos svaigimu :(

Atsakyti
Esu pasodinus su visom iaugusiom saknim ir vata.Augo ,bujojo,paskui saknis peiliu atidalinau ir uzaugo kaip dideli biggrin.gif
Atsakyti

Esu pasodinus su visom iaugusiom saknim ir vata.Augo ,bujojo,paskui saknis peiliu atidalinau ir uzaugo kaip dideli biggrin.gif

AA, aš tik vėliau pagalvojau, kad kvailai padariau, jog bandžiau ištraukti. Bet ko norėt iš žmogaus su perkaitinta smegenine. 

Atsakyti
Niekada nežaidžiu su tokiom smulkiom sėklom, dėliodama ant vatos padelių. Nu ne man toks vargas biggrin.gif
Maniškius jau taip reikia pikiuot, jau taip reikia... Nu ir ką - nėra kada dabar, turės sulaukt sekmadienio. Gal sulauks unsure.gif
Beje,vienus ridikėlius netyčia daigintus pasėjau biggrin.gif. Vieną maišelį galvojau sėsiu vėliau ir palikau šiltnamyje, prie sienelės. Sugalvojau aną dieną ir šitų kažkiek pabert, atplėšiu sudrėkusį maišelį - o ten, pasirodo, nėra antro mažo maišelio, o sėklos pradėję dygti biggrin.gif. Nu ką - gavau suberti visas. Tai jau kad prisisėjus ridikėlių... rolleyes.gif
Atsakyti
Labos smile.gif
Plaukuosena padaryta ax.gif sėdžiu kėdėja jazau mislinu kokia strahaliūda čia in mani žiūri .... jo kg duoda tai.... ai...
Pikiavau ... na ne viską bet didesnė dalis čilių ir paprikų išpikiuota. Tas dryžuotas baklažanas nežinau ar išgyvens nes jau toks sūsna ir iš 10 sėklų 2 verysad.gif O pomidorai tik dygti pradėjo tai nesuku dar galvos ax.gif Reikia dar susimedžioti dėže ir pabaigti pikiuotis paprikas, labai nedaigios tikrai o va iškrapštytos kaip rozas neblogos kaži ar gerai ves tai klausimas smile.gif Dusia .... ar liktu man vienas tas avietinis ax.gif Pou jeigu kas išdoigs tikrai pasidalinsiu užteks manau visoms. Va vienasi metais mirtis ištiko mano rasodą ir ką Dusia Ate pasidalino ir derlius buvo ogogo. Mergai o aš pikiuoju su MB keli metai iš eilės bo mano raštas neįskaitomas o anas dailyraščiu bet va su pavadinimais jeigu sakai tai gaunasi labai jau naujoviški biggrin.gif Ai kas turite patirties su tais auginimo maišiukais gal vietoj bokaliuku mislinu ju pirkti... nes žiū mano senieji jau susidevėjo nors jau ne vienus metus naudoju ax.gif
Atsakyti
Man tie maišeliai nepatiko.Ne taip stabilūs kaip vazonai. ax.gif
Aptvarkiau braškes,nes vėjai buvo bardaką padarę.
Česnakų žemė aplinkui suskilųsi kaip Sacharoje,reikia verkiant lietus. blink.gif
Atsakyti

Mukut, išsiversiu aš, gi jau lenda po trupinį maniškiai - na bus vėliau, jei ką, nusipirksiu turguje. Tik va rožinio patikrinto, tai norėčiau. Gal Dusia kokią papildomą sėklą įkiš.

Dėl indelių, vis tik man labiausiai pasiteisino normalūs keturkampiai vazonėliai su normaliom skylėm. Talpiai susidėlioja, gražiai viens prie kito priglunda. Man super.

Atsakyti
QUOTE(Acqua Alta @ 2022 03 29, 04:53)
Luety ,as turiu tuos shpalerinius medelius ,obelaites ir kriause.Su dizainu tai blogai ,nesekasi man suformuot ,bet vaisius tai veda,tik visi klausineja kas cia per obelys ir kriauses krumai? Bet labai skanus ,turbut buvo skirti intensyviems pramoniniams sodams ,nes trasa tai megsta.Is senos vistides toki sluoksni meslo islupau ir apdejau nesmulkinus ,tai ir mulcas ir trasa.O suformuot tai graziai man neiseina,kai zydi apgeniu vaisines sakeles tas mazas ir tiek.Bet reiks suvirint ir atramas ,gelezis jau trys metai kaip nupirkta kepso.Kriausei buvo kazkoks gabalas armaturos savartyne rastas,bet siemet jau isaugo ir siaip taip atlaisvinau ir nuemiau.Reiks naujo.

labas rytas,

mano brolis augina tokia,kaip as,kad pirkau.Braeburn kazkokia veisle,pagal aprasyma atrodo gera.
Ju sheipui daryt nereikia jokiu geleziniu atramu,jos labai mazutes,galima augint vienu aukstu arba dvien,kaip nori.Jokiu problemu su saku islenkimu nera,kai tik ima augt,palieki viena centre,mazutes,kur tau netinka,ne i ta puse isaugo,nukerpi,o sonines risi prie atramu.\pas mus medines bus,ir pas daug ka sode maciau medines.Jos aukstos nebuna,yra skirtos kaip tvorele kokiam nors zolynui ar takeliui https://www.youtube....h?v=_gO0dOjrpuw
Paauginsim,pamatysim,bet turesiu bedu,nes vakar pasodinom,o si ryta pasirode prognozes,kad atsals savaites vidduryje oras naktimis iki -1,tai jau sode bus daugiau,kazin ar agro isukimas pades jai islikt?Ir pomidorus vakar antra eile sukisau i zeme siltnamyje.Nu zodziu,darbo bus dangstant.
Is to ankstaus sejimo,tai turiu dvi paprikas su jau treciu vainiku,o kitos,ispikiuotos dar tik leidzia pirmus lapeliu is vidurio.Bet paskaitau jus,galvoju,jei jus dar tik pikuojat,gal ir as dar nesusivelinsiu su saviskem.
As ,kiek bandziau i tuos tamponus,tiek man nepasiteisino.Tiesiai i zeme visada kisu,uzdedu plevele,dedu ant radiatoriaus kol sudygsta.Jei dygsta,tai dygsta greitai,jei ne,reik perset,Pomidorai visada sudygsta,tik va su paprikom beda.
Pikuoju i savo sutaupytus nuo grietines,nuo jogurto tokius puslitrinius puodelius plastnasinius,jie labai luzineja po ziemos,tai vis pasitaupau pakeitimui per metus,isduriu dugne skyles ir gerai,nors kvedratiniai vazoneliai but perfect,bet pirk dabar,ai ,gerai ka turiu,mano nedaug tu pomiku,nors siemet irgi daug pasisodinau,beveik dvigubai,tai bandysiu sodint dar viena eile palei siena,kur paprikos augdavo,o paprikas i lauka,i tuneliuka kist.Cia taip mastau,o kaip iseis nezinau. biggrin.gif biggrin.gif

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Luety: 29 kovo 2022 - 11:25

Pomidorų pasėjau nemažai,  užteks visoms. Jei tik dygs, nes sėklos senai rinktos.  Mokausi nuo ryto... 

Atsakyti
QUOTE(Pou @ 2022 03 29, 08:09)
</p><p>Niekaip nesusidraugauju su galvos svaigimu verysad.gif</p>

man galva svaigo ilgai. Pati jau kurį laiką neblogai jaučiausi, o galva vis svaigo. Kokias porą savaičių.

Mano ankstyvieji.

vartotojo įkelta nuotrauka
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo saintlina: 29 kovo 2022 - 12:05

Saintlina, ne silpnųjų nervų žmonėms... labai gražūs daigai :4u:​ 

Atsakyti

man galva svaigo ilgai. Pati jau kurį laiką neblogai jaučiausi, o galva vis svaigo. Kokias porą savaičių.

Mano ankstyvieji.

Na porą savaičių ištempsiu, bet tikiuosi, kad ilgiau netruks. Į šonus mėto, net pykina. Iš ryto kol normaliai sufokusuoju vertikalę...

Gražuoliai!

Dusia, ačiū!

Atsakyti