Įkraunama...
Įkraunama...

PLEPESIAI PRIE ŽIDINIO

Luety , labai gražios kojinės 4u.gif
Balandėlių nekepinu , mano šeimynai taip skaniau . Į mėsa dedu ryžių , ir tušinu . Pabaigoj reikia pomidorų pakeptų ar padažo kokio pomidorinio.
Negaminau 100 metų , nemoku mažai pagaminti. O vaikas kai atvažiuoja vis kugelio prašo biggrin.gif
Gerai , kad priminėt, reiks pagaminti savaitgaliui .

Atsakyti

Aš specialiai balandžių gaminimui rudenį užsišaldau krapų kotų. Troškinant dedu morkų, krapų kotų, paprikų, baigiant supilu pomidorų padažą (savo dedu prieskoninį) su grietine sumakaluotą. Geras, naminis maistas.

Dusia, jei gaminsi, dalį į šaldiklį sudėk. Tik reik per mėnesį suvalgyt, nes vėliau tas kopūstas nebūna toks skanus. Reiks man savaitės pabaigoj išsitraukt taip pat.

Šiandien vėlyviems pietums grybus iš šaldiklio ištraukiau.

Atsakyti

Mergina ir man in dukras tiktum smile.gifTiesa balandėlius ar kepate prieš troškinant ir ar darote su ryžiais. Aš kepu ir be ryžių ax.gif

As esu bandzius kepint, dabar vakar padariau nekepinus. Realiai skonio skirtumo nepajauciau pakepinus, o veliau ir prisiminiau, kad mociute su mama tai niekad nekepinus tai ir as nebezaidziu... I farsa dedu ryzius, morkas dedu jau i puoda ant balandeliu, kartu su sultiniu ir skardine pomidoru, tada ilgai letai viska troskinu. I pabaiga grietinele supilu  :rolleyes: dar deciau daug krapu ant virsaus, bet vyras nemegejas krapu tai jau tiesiog i lekste ant savu uzsidedu  :D 

Mergina su mezginiu,daug mezgi vienu metu,ar tik viena daikta?Maciau viena video,kalbejai apie zaisliuku naujametiniu lyg mezgima,ar as ka maisau?Maciau ir vaikams zaisliukus nerei.Man jau jie atsibodo,nebegaliu net paziuret.


Kojines bus cia https://www.instagra.../p/CGZd-ZrAUdB/

As megeja po viena procesa turet, bet buna turiu kelis. Tokia nerasyta taisykle pas mane iki nauju metu uzbaigt turiu visus procesus ir naujus metus pradet be mezginiu su naujais procesasi  :rolleyes:  

Zaisliukus neriau mamai dovanu vyro seimai buvo pasiprase, viso man atrodo apie 8 ar 9 gavosi, nebenorejau jau ziuret i juos veliau  :rolleyes:  :D 

Naujametiniu zaisliuku nemezgu  :4u:​ 

Atsakyti
AA dar rado ir šitą zarazą Chlamydia pneumoniae. Aš tikiu, kad viskas bus gerai, juk mergai kitaip nemažnia kad būtų smile.gif
Mano mama niekad nekepa, bet man dėdė iš Belgijos parodė kaip svečiavosi, nu man laaabai patiko, o ryžių pradėjau nedėti kaip ant keto tupėjau ir patėkėkite tikrai nepasigendu ...dar kartais faršiuka su grybais pamaišau laabai skanu ax.gif O tušinant būtinai pomidorų padažo naminiško 4u.gif pou pas mane suvakumuota dvi porcijos 4u.gif anie nesidaro po 4 vnt., vistiek lapų tai daug. oi oi dar žinau kad prieš kepant apvolioja miltuose tada padažas gaunasi skanus...
Atsakyti
QUOTE(Pou @ 2023 01 30, 12:32)
....dalį į šaldiklį sudėk. Tik reik per mėnesį suvalgyt, nes vėliau tas kopūstas nebūna toks skanus.


man tai nepatinka šaldyti. Bet pas mane nesvarbu kiek išverdu, vis tiek nelieka ką šaldyt biggrin.gif
Ir šiaip šaldikly vien mėsa šuniui, nelabai ką daugiau įkiši ))
Atsakyti
Labadienasuvištiena.

Žiūrau žiūrau, kad aš viena likau nemezgėja, ne pyragų kepėja, ne virėja.. Čia kaip skaitosi - ana ten durys? blink.gif Ot sėdžiu, ir nepastumsit.. Bent paskaityt ateisiu.

Kavute, ką ten pliurpi apie mano prirašymą? Kokia aš jums naujokė blink.gif koks šampanas ir tortas.. per tiek metų senoj troboj pomidorų neprisikimšot?? biggrin.gif

Vakar ir šiandien braidžiojau po visą savo aūlą, ieškojau savo šuns. Pėsčiom ėjau visur, tikėjausi, kad geriau viską matysiu eidama. Šiandien dar toks oras fainas, vėjas su šlapiu sniegu į akis drebia, kol visur apėjau, grįžau namo kaip sniego senis. Neradau šuns. Žmonės sako, gal vilkai suėdė, gal pasiklydo, gal šunys sudraskė, gal šuniui dimensija ir pasiklydo...🤦‍♀️ Ko tik neprigalvojo. Tik blogai, kad vis prisninga, jei šuniui kas atsitiko, tai nerasiu jo kai tiek sniego. Pavasarį gal..

Sunervino čili jalapenų sėklos. Pirkau sėkluvos ir žalios stotelės. Skirtingų pakuotojų. Na vsiakij slučij.. Ir špyga - nei viena sėkla nesudygo. Tai nenuotaika biškį. Bet ką nors sugalvosiu.

Muka 4u.gif
Ingrida 4u.gif
Pou 4u.gif

Mezgėjoms first.gif
Atsakyti
QUOTE(Ex @ 2023 01 30, 13:16)
Žiūrau žiūrau,  kad aš viena likau nemezgėja


na, aš irgi nei vienos eilutės nenumegzčiau smile.gif

Šuniuko gaila.. cry.gif
Atsakyti

Ex, ir aš nemezgu. Virbalus turiu, siūlus turiu, bet kad užmarinavusi jau nežinia kiek metų.

O šuniukas paklaidžiodavo ir anksčiau? Gal sugrįš nabagas namo.

Saintlina, aš juos į šaldiklį paporcijuoju nevirtus, susuku gražiai, suštabeliuoju šaldymo maišeliuose ir liuks. Turiu tokį nemenką puodą, kiek atlieka bededant netilpusių, tiek ir sudedu atsargoms. O iš puodo išvirtus dar padalinu tėvams. Labai priklauso, kokio dydžio kopūstas.

Atsakyti
Ex čiliai gali dygti mėnesį. Anie užsispyrę.
Jie pamirkyti kokiam "gėryje" , kas skatina dygimą , paskui parai ar dviems į dažovių skyrių šaldytuve su šlapiu skurliu maišelyje , gal pažadinsi sėklas? Man yra pavykę taip išsiprašyti kad sudygtų viena paprika. Bo baisiai reikėjo biggrin.gif Laiko dar yra.

Dėl šuniuko gaila 4u.gif

Nešaldysiu aš tų balandėlių , ne ką veikiu , galiu pasigaminti . Esu gyvenime šaldžiusi , ne tas jau skonis. Šaldydavau žalius. Palauksiu kol vaikas atlėks į Kauną, visi būsim laimingi . Darau su ryžiais, nes mano vyrams taip skaniau . Iš manęs toks valgytojas ... du balandžius be ryžių pasodinu į puodo kampa ir gana smile.gif Jei toks laikas kai "bijau" tų ryžiųsmile.gif
Iš vidurio kopūsto, kas lieka nuo balandėlių vedu sriubą. Arba pakepu su garstyčiomis prie mėsos.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dusia37: 30 sausio 2023 - 13:41
Dėkui, šuniuko gaila. Nejaunas jau buvo, bet dar vikrus, sveikas. Tiek ilgai niekur nebuvo išėjęs. Jau savaitė kaip nėra. Bet dar lauksiu, gal pareis. Ieškosiu.

Dusia, čili nedygsta jau dvi savaitės. Dabar jau niekur tų sėklų nei šaldysiu, nei mirkysiu. Pasėtos, tegu stovi. Bet ot, sunervavo. Šiaip čili geriausiai dygsta šviežios, t.y. vienerių metų sėklos. Savos rinktos sėklos. Pardėj kur, tai neaišku kada surinktos. Užtat bezpridielas su jom.

Įsivaizduojat, nusipirkau lauko pomidorų sėklų. Tik neužmuškit - rusiškų biggrin.gif Nereikia raišiot, guli ant žemės daigai išsidrėbę, tipo taip turi būti, taip jiems patinka.. Ne sau pirkau, žmogui, kuris neturi šiltnamio. Aišku, pora daigų pasiauginsiu ir sau. Pabandymui.

Reik kavos kalt, nu galvą skauda, šuns paieškos ir čiliai visus nervus ištampė. Ot jautri, a...
Atsakyti
QUOTE(Pou @ 2023 01 30, 13:24)
Turiu tokį nemenką puodą, kiek atlieka bededant netilpusių, tiek ir sudedu atsargoms. O iš puodo išvirtus dar padalinu tėvams. Labai priklauso, kokio dydžio kopūstas


Mes turguj perkam kopūstą, pasakom, kad balandėliams. Tai visad labai geri būna, skanūs ir su daug plonų lapų. Ir visad dideli )) man į tą kopūstą min du kilai maltos mėsos sueina plius ryžiai. Į didelį puodą net netelpa, dar atskirą mažesnį puodą troškinu. Ir viskas dingsta ))) mano mažiukas triskart per dieną balandėlius gali valgyt. Po keturis iškart. Sakau, yr buvę, kad MB net paragaut nespėja iš tokio kiekio )))
Papildyta:
QUOTE(Ex @ 2023 01 30, 13:55)
Dėkui, šuniuko gaila. Nejaunas jau buvo, bet dar vikrus, sveikas. Tiek ilgai niekur nebuvo išėjęs. Jau savaitė kaip nėra. Bet dar lauksiu, gal pareis. Ieškosiu.


Gal kokia rujojanti kalaitė apylinkėj pasimaišė? Kitaip nu nėr ko jam dingt. Nebent mėgsta kokias lapes pavaikyt ir nuklydo?
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2023 01 30, 15:01)

Gal kokia rujojanti kalaitė apylinkėj pasimaišė? Kitaip nu nėr ko jam dingt. Nebent mėgsta kokias lapes pavaikyt ir nuklydo?

Mano šuniukas - kalytė. Seniai nerujoja ir šuniukų neveda. Visai jauna būdama vieną kartą šuniukų turėjo, ir psio, daugiau niekada. Nesterilizuota.
Atsakyti