Įkraunama...
Įkraunama...

PLEPESIAI PRIE ŽIDINIO

QUOTE(Pou @ 2023 01 09, 12:42)
<p></div></blockquote><p>Kava, mano draugai, pusseserės dirbo raudonose reanimacijose, tad 1. tikrai žinau kaip ten buvo ne iš delfio. Kaip UK buvo - sesers pusė šeimos ten gyveno/ dalis ir gyvena ten, plius iš kolegų žinojau.</p><p>2. Kad nebuvo apie cinkus, pulsoksimetrus ir t.t. - ar tikrai nebuvo skelbiama? Juokauji? Nes visur kur įmanoma buvo tos rekomendacijos.</p><p></p><p>3. Tu neteisi, kad nei plaučių švietė, nei skyrė vaistus. Aš sirgau ir man visą tai darė. Ir sūnui, mamai darė. Tam, kam reikėjo, o mes gydomės skirtingose gydymo įstaigose.</p><p>4. Jei per patį piką patenki į ligoninę arba nepatenki, nes nėra vietos, tai gal kaltink ne medikus, kurie patys sirgo, mirė?</p><p></p><p>5. Kodėl tu manai, kad žinai tik tu, AA ar Luety, o visi kiti ne? 6. Kodėl manai, kad visi kiti skaito tik delfi, ar kitus jūsų galva niekalas, o recenzuojamų mokslinių publikacijų ne?7. Kodėl manai, kad tik tu gali logiškai vertinti informaciją ir pasidaryti išvadas, o kiti ne? Kodėl tu manai, kad žmogus turintis atitinkamą išsilavinimą, negali pasinaudoti žiniomis, o visi kiti gali? Kodėl manai, kad aš manau, kad mokslu netiki tik menko išsilavinimo žmonės, o aš tam tikrais teiginiais abejonių neturiu ir jų nepatikrinu?</p><p>Kodėl manai, kad nebuvo kviesti kiti mokslininkai ir neišklausyta jų nuomonė? Kodėl manai, kad aš nieko nepažįstu iš STI? Kodėl? Aš tau galiu su įrodymais pateikti kaip dėl vieno jų kaltės mano vaikui yra tai, kas yra ir tai yra labai raudonas signalas abejoti jo žiniomis ir teikiama informacija, kai žinai, kad jis koregavo medicininę informaciją, kad tik nuslėptų savo asmeniškai padarytą klaidą, kad išvengti atsakomybės. Tfu. Visi kiti klysta, o jie ne?</p><p></p><p>Tu labai daug ko nežinai apie mane, tačiau susidarius išankstinę nuomonę.</p><p>Tai ne mano kova su tais vėjo malūnais. Kovokit, jei jums patinka ir matykite už kiekvieno kampo baubą, kuris tik ir nori jus sunaikinti, pavergti.</p><p>Jei jau tikėti kita nuomone, visi vakcinuoti, seniai jau turėjo numirti, nes juk tik zombiai ir golemai ėjo vakcinuotis, o vakcinos čipas jau senai turėjo suveikti ir mes visi išdvėsti. Nes juk viskas vyksta, norim mes to ar ne. Kodas jau paleistas.</p><p></p><p>Ai. Visos gi viską žino, tik va tie vakcinuoti ne. Durneliai.</p>

1. o jei aš žinau kitaip? Nei tu, nei aš nežinom visumos.
2. nebuvo. Jei jau aš, pakankamai tuo domėdamasi, neradau to, tai jei ir buvo, tai nelyginkim su kitokia info.
3. man nedarė, mano vyrui, draugams, giminėms nedarė, neskyrė. Vienintelei dukrai pasiūlė persišviest.
4. kaltinu ne medikus, o sistemą
5. ne, aš nemanau, kad žinau
6. ne, nemanau ir to niekada nesakiau
7. ne, nemanau ir to niekada nesakiau
Ai, dzin toliau. Nes kuo toliau, tuo daugiau nesąmonių - kodas, zombiai, visos žino... Tiesiog ir nėra ką pasakyti.
O apie tave irgi nežinau nieko, bet man ir nėra reikalo žinoti, nes gi ne apie tave čia viskas.
Atsakyti

Man irgi įdomu, kodėl Mukai nedarbingumo galėjo neduoti. Kaip suprantu, ji tikrai dažnai jų neprašo. Tuo labiau, kad gydytoja mato ligoninės išrašą. Kaip po plaučių uždegimo diagnozės tepraėjus savaitei varyt žmogų į darbą?
Aš tokiai irgi jokio vokelio neneščiau - už ką?? Seniai laikas jos išvis atsisakyt.

Nesuprantu ir aš.

Mano šeimos gydytoja išties labai protinga, apsiskaičius, besidominti. Bet net ir ji nežino visko, tikrai siunčia, klausinėja pati. Nesakau, kad nėra taisytinų dalykų, tikrai yra, kaip ir visur. Bet kai sergu, visuomet ne tik tyrimus padaro, bet ir paklausia kaip jaučiuosi, išsiaiškina. Kaip tik bara, kad nežiūriu savęs.

Kai operavo mane, taip pat daug kas išeidavo pasikalbėti, aš ne. Ir nemanau, kad mane operavo kažkaip blogiau. Taip, vieną kartą davė suprast, kad norėtų to pasikalbėjimo, bet aš net to nesupratau :), palatos kaimynės paaiškino.

Kas liečia vaiką, tai pastaruosius 3 metus išvis tik nusilenkt prieš medikus galiu, kiek jie su manim visko kniso, domėjosi, perpatikrino mano atneštą informaciją - nes atvejis neeilinis, retas. Taip, buvo, kurie padarė klaidų, nenorėjo domėtis - juos keičiau, nes neturėjau laiko dar ir juos mokyti kaip reik dirbti. Bet buvo atsidavusių, kurie susisiekė su kolegomis ir Vokietijoj, Švedijoj, Izraelyje. Jiems patiems buvo įdomu, nes o kaip kitaip tobulėsi, jei nesidomėsi retais atvejais? Žodžiu, visokių gydytojų yra, reik nebijot ieškot to, kuris atitiks lūkesčius.

Atsakyti
Na tai jau viskas aisku ,sisteminem ir nesisteminem isiskaiciavom,emocijas isreiskem.Pakankamai mandagiai issivadinom biggrin.gif
Gal galim apie ka nors kita kalbet? Apie kara pav,nes maras jau nusibodo.
Atsakyti
Pou- 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Dusiuk,kam skaros nereikėjo,išdovanojo,tikrai žinau. ax.gif
Nedaviau vokelio onkologei,kažkaip nebuvo progos,lauksiu trečiadienio komisijos palaiminmo,kervirtadienį turi paskambinti palaiminti spinduliavimui,opreacija negalima tik spinduliavimas,antra stadija,ačiū šeiminystei,galėjo būti tik pirma. ax.gif Laukia kelionė sostinėn,bus proga vaikus aplankyti,tikiuosi labai didelių eilių nebus?
Atsakyti

Kava, tu parašei, kad vakcinuoti galvoja, kad mokslu netiki tik vatnikai ir t.t., tai aš parašiau, ką apie vakcinuotus girdėjau, kad jie golemai, zombiai, sučipuoti ir tuoj visi numirs. Ir man taip sakė asmeniškai :) Šiaip čia ironija, nemanau, kad tu taip galvoji.

Dėl viso kito diskutuotina ir kiekviena turim savo patirtį, per tai ir susidarėm nuomonę.

Dėl 3. punkto. Ar tu manai, kad tau buvo plaučių uždegimas, kad reikėjo plaučių rentgenogramą daryt? Mes persirgom visi, tėvai, mano šeima, sesers šeima. Trims pasiūlė, nes gydytojų nuomone, to reikėjo pagal esamus simptomus, kitiems ne. Sesers vyrą išvežė į ligoninę, leido ir antikoaguliantus, ir antibus. Tėčio sesuo du mėnesius gulėjo ligoninėj, mirė dėl covido komplikacijų, kai atsisakė inkstai ir kasa. Draugė palaidojo metų skirtumu abu tėvus nuo covido, jie medikai. Aš apie gimines, draugus net nekalbu. Visokių patirčių yra. Bet negirdėjau, kad specialiai nedarė tyrimų. Girdėjau ir patyriau, kad kai reikėjo - darė, guldė į ligoninę.

Vyro darbe, kur  jo filiale apie 200 žmonių dirba, buvo visko. Gamyba, darbo jie nebuvo nutraukę, perorganizavo, pamainom darė, izoliuotai, bet sirgo cechais. Ir mirčių buvo, ir artimieji mirė užsikrėtę. 

Ir čia tikrai ne emocijos, tiesiog tokia mano patirtis, tokie faktai mano aplinkoje. Ir suvokiu, kad kitų patirtys kitokios, nesuabsoliutinu.

Atsakyti

Ingrida, o kokios raidelės prie stadijos? Kodėl operacija negalima?

Atsakyti
Indrida 4u.gif
Viskas bus gerai. Tikėk. Tikėjimas kalnus verčia wub.gif Nebeverta žiūrėti atgal. Vakar jau nėra, rytoj dar nėra. Yra dabar.

AA karas blogis. Nes niekas nuo Tavės nepriklauso ... Ką ten apie jį kalbėti ?
Man smagiau kalbėti apie hobius. Pomidorus, paprikas, siūlus, bites , keliones ...
Atsakyti
Pou,pilna tų skaičiukų,jei čia radau,išraše.
T2b/IIB NO Mx.
Pagrindinė diagnozė Z01.6.
Klausiau gydytojos dėl operacijos,sakė negalima,nes kaklelyje navikas išplitęs į šonus.Tik spinduliuotė.
Atsakyti
Ne, Pou, aš nemaniau, kad man plaučių uždegimas. Kaip nemaniau prieš kokius 5-6 metus, kai truputį kosėjau, truputį buvo temperatūros ir nusprendžiau pasiimti biuletenį. Bet tada, matai, gydytojai dar gydė, tai paklausė plaučius ir gavau extra siuntimą persišviest. Nuotrauka patvirtino plaučių uždegimą, nors aš ir NEMANIAU. Manyt ar nemanyt šiuo atveju neužtenka.
Atsakyti

Ne, Pou, aš nemaniau, kad man plaučių uždegimas. Kaip nemaniau prieš kokius 5-6 metus, kai truputį kosėjau, truputį buvo temperatūros ir nusprendžiau pasiimti biuletenį. Bet tada, matai, gydytojai dar gydė, tai paklausė plaučius ir gavau extra siuntimą persišviest. Nuotrauka patvirtino plaučių uždegimą, nors aš ir NEMANIAU. Manyt ar nemanyt šiuo atveju neužtenka.

Kava, bet buvo karščiavimo klinikos, ten galėjai kreiptis. Ten kraują paimdavo, paklausydavo plaučius, gerklę, ausis pažiūrėdavo, padarydavo fotkę, kitus tyrimus, jei reikėdavo. Aš taip pat ten kreipiausi. Ne mano šeimos gydytoja mane apžiūrėjo, bet kiti gydytojai, su atitinkamomis apsaugos priemonėmis, klinika su atskiru įėjimu, ten kreipėsi visi sergantys su gydytojų nukreipimu ar jei pacientai blogai jautėsi ir norėjo išsamiau išsitirti. Esant užkrečiamai ligai visuomet srautai yra nemaišomi ar bent jau taip turėtų būti.

Atsakyti

Pou,pilna tų skaičiukų,jei čia radau,išraše.
T2b/IIB NO Mx.
Pagrindinė diagnozė Z01.6.
Klausiau gydytojos dėl operacijos,sakė negalima,nes kaklelyje navikas išplitęs į šonus.Tik spinduliuotė.

Ingrida, gydytoja paaiškino tau raideles? 

Diagnozė kita turi būti, ši reiškia radiologinius tyrimus, su ja ėjai tirtis turbūt.

Atsakyti
Nedavė pavaduojanti šeiministė iš Dainavos poliklinikos iškart siūlė neėmiau, paklausiau jeigu blogai jausiuos ar duosite sako taip, skambinu po tyrimų pakelia seselė, sako tyrimai geri, sakau bet man silpna gal daktarė nedarbingumą gali parašyti, girdžiu daktarė sako negalima reikia iš naujo registruotis, seselė užregistruoja du kart paklausiu reikia atvykti, sako ne, laukiu skambučio nepaskambina, pati skambinu pakelia gydytoja sako jūs turėjote atvykti, sakau mane informavo kad skambins, ji sako tvarka tokia reikia atvykti, sakau jau vėlu, gal galima be atvykimo ji sako ne reikia jūsų parašo, sakau nors gal išrašysite siuntimą pas reumatologą..sako ne aš jūsų nepažįstų, reikia įeiti į esveikata, aš sakau tai gerai asmens kodą pasakysiu tuomet numeta ragelį...skambinu dar kartą pakelia daktarė, sakau man silpna, ką siūlote daryti o ji ponia aš jūsų nepažįstu, jūs sveika.... na ir pokalbis baigėsi... va visa istorija... aš sakau karma turiu atidirbti su šeiminstėmis biggrin.gif
Ingrida stiprus stiprus apkabinimas 4u.gif
Atsakyti