Įkraunama...
Įkraunama...

PLEPESIAI PRIE ŽIDINIO

Muka,atsakyk saz\iningai ,ar dabar tesiog pakilus galetum nueit du kilometrus?
Atsakyti

Jei pavargsti,daryk svadas biggrin.gifbiggrin.gifskaityk ne tik oficiozus,jau senai aiskus ju tikslai,todel ir zinios atitinkamos. biggrin.gifbiggrin.gif

Ir as einu dyyyrbt. ax.gif4u.gif4u.gif

Luety, nežinau, kas ten tau aišku, bet tikrai ne tas pats, kas man. Atleisk, na bet negaliu patylėt. Aišku, kad bent dalis jūsų mane apipuls, kad neteisi esu ir t.t.

Nėra ta mano tokia trumpa atmintis, kad neprisiminčiau, jog metus bijojai viruso ir bijojai lankytis visur. Kai jau pirmoji stipri banga praėjo, kai atsirado skiepai, medikai daugiau sužinojo apie patį virusą, užsikrėtimo kelius, gydymą, tada jau ir su perkeline kauke pradėjai vaikščioti.

Kažkodėl visi labai greit pamiršot ištisas globos įstaigas išmirusias. Toj pačioj UK, kai mirdavo tos pačios šeimos asmenys, vienas pirmam, kitas antram aukšte, kai nebuvo kam atvažiuot, kai ligoninės buvo užkimštos ligoniais tiek, kad reikėjo juos rūšiuoti, kas labiau vertas išgyventi... Luety, jei jau taip viską žinai, kodėl užsikrėtus Omikronu, vyras bijojo ir primygtinai norėjo antibiotikų? Omikronu, kuris ne toks "piktas"? Kodėl nesimatėt su šeima metais? 

Keista, kai neigiama akivaizdūs faktai. Ir lyg nesuprantat, kokiu keliu virusas mutuoja iki "mažiau kenksmingos" formos.

Bet taip, geriau tikėti pilku cepelininiu dangumi, kad visus nori sučipuoti ir valdyti. Čia tik kvaili žmonės tiki mokslu.

Posle bytvy, kulokami nemašūt. O va visi drąsuoliai, kai grėsmė praėjo. Kažkodėl, kai pikas buvo, patekę į reanimacijas, gydytojus už rankų čiupdavo ir maldaudavo, kad tik juos išgelbėtų. Tie, kurie netikėjo mokslu. Ai.

Kas liečia mokslą, mediciną, farmaciją, esu susidūrusi ir su šviesia puse, ir su tamsia. Tikrinu, perpatikrinu, ko nesuprantu - klausiu to, kas supranta.

Dusia, kam tie kyšiai, kai galima pakeisti gydytoją? O jei gydytoja neįvertina paciento būklės, galima dėl jos sprendimo kreiptis į gydymo įstaigos vadovą.

Ar visiems kaišant kyšius kas nors pasikeis? Kai gydytojas pradės į pacientą žiūrėt, kaip į pajamų šaltinį, o ne ligonį?

Ir akivaizdu, kad Muka yra ne jos šeimisto kompetencijai, nes daug visko užleisto.

Ir dar... Muka, nepyk, Brangioji, na bet ir pati esi sau kenkėjas, gydytojui taip pat su tavim nelengva. Jei sako, kad reikia patausot save, pagulėt, ką darai tu? Sako gulėt, tu su plaučių uždegimu važiuoji per šalčius į sodą. Kurių velnių? Ar be bulvių neišgyvensi? Ko lakstai į darbą, lyg ten darbe negalėtų be tavęs? Galėtų. Va, pažiūrėk, kiek per savaitę mirė. Paverkė, pagedėjo ir dirba žmonės savo darbus toliau. Jei yra blogai, skambini šeimistei ir sakai, blogai, darykit ką nors, negaliu dirbt. Pervargimas taip pat diagnozė ir jai reabilitacinis gydymas priklauso. O kad tu nusivarius nuo kojų, daugiau nei akivaizdu. Jei šeimistė nereaguoja, skundies jos darbu arba keiti šeimistę. Kam nešiot viduj tą nepasitenkinimą? Ar ji nuo to pasikeis?

Kiek mačiau, tai dėl prirašymo teritoriniu principu, buvo kalba, kad problema dėl noro prisirašyti visiems pvz., į Santaros Šeimos kliniką, kai pacientai gyvena Vilniaus rajone, o jų centrinė poliklinika pustuštė. Natūralu, kad tokiu atveju viena gydymo įstaiga plyšta nuo eilių, pacientai nepatenkinti, o kitoj gali patekti greitai, bet nieks nenori... Man atrodo, kad kalba turi eiti apie kokybę ir išsiaiškinti priežastis, kas su ta rajono poliklinika yra negerai, kad ten žmonės nenori kreiptis ir registruotis pas šeimistus.

Dusia, labai gražus kepuriukas. Garstyčių spalva labai graži, kai tinka.

Na va. Galit sakyt vėl, kokia esu neteisi.

Atsakyti
Ingrida sėkmės 4u.gif
Spalva yra nei žalai nei geltona. Vos ne kaip liemenė , kurią mašinoje privaloma vežiotis. Dukra turėjo tokios nuodingos spalvos ir panašaus modelio kepurę, dar UK pirktą. Labai jai tiko . Pametė ar nusibaigė nežinau , tai užsiprašė panašios. Mezgasi smagai , pagavau raportą tai greitai . Tik tas nuleidimas - kiekvieną eilę video tikrinti . Nepatinka man taip, NeMeditacija toks mezgimas biggrin.gif
O aš tai ir vaikus gimdžiau susitarusi ... Vienžo vokelių fėja.
Nei karto nebuvo - nereikia biggrin.gif
Atsakyti
Labas rytas, 4u.gif 4u.gif
Kokia vetra buvo nakti,net lango negalejom atidaryt,dar ir dabar vejas siaubingas ir jau tik 5 silumos.
Dusia,as nebuvau isejusw is seimos,turiu daug darbu.Daug zaislu metosi dezese,vakar visus issitraukiau,reikia fotkint,det i pardavima.Be to noriu megzt,o uzsiimt irodinejimais nesinori.
Atsakau Pou.Pirmus menesius,(virusa paskelbe kovo men.o birzeli as viska buvau issiaiskinusi)kol suradau info kas vyksta,bijojau ir tai normalu.I pardes ejo MB,as namie plaudavau pakuotes parnestas.Ir tai normalu.Gyvenime nebuve tokiu dalyku,zmogus saugaisi.Po to atvere akis kitokia info nei TV,argumentuota su irodymais ir dejo man per smegendeze,nes info buvo ne vien apie virusa.Ji sutapo su mokslo pagrindais,su tuo ka zinojau is medicinos,labao padejo susigaudyt situacijoj,suprast,kas vyksta.Buvo sokas,kai viskas ka gyvenime vertinai kazkaip,atsistojo kitu kampu.O po to jau buvo lengva apsisprest visame kame.Ka rasai apie UK tai tik oficiozines zinios is visu TV.Istiesu tokiu dalyku nebuvo.Buvo pagauti net aktoriai vaidinantys senelius.Jus daug ko nezinote,nes oficiali sudasklaida to nerode,rode viska atvirksciai.Seneliu namai ismire ne del viruso.Del ko,galiu tik akis i aki pasakyt,viesai tampa pavojinga kol kas.Seimos susitikimu nebuvo del kitu priezasciu.Daugiau neturiu ka pasakyt ir nenoriu svaistyt energijos.Neirodysi mieganciam zmogui.Ir nesistengiu,daugiau nerasysiu sia tema.
Dusia kepure puikiai isejo.Tas uzdarymas pabaigos laiko kepures gala kiek pakelta,neleidzia jam nuknebt.As nesioju,man labai ji smagi.
Siandien i pasta reik eit per tokia audra,net baisu pasiziurejus per langa,kaip palmes lenkia prie zemes.
Mukute,Ingrida,sekmes.Viskas bus gerai. 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
Istorija, kaip aš patapau kyšinike ...
Dukrai kai maža buvo labai reikėjo sanatorijos... Bet viena gydytoja mūsų poliklinikoje vis neduodavo siuntimo. Vaikų gydytoja siunčia, ten užkliūnam. Pradėjo dukra lankyti daželį. Išsikalbėjau su viena mama, pasakė kiek ir kam. Du metus vasara išvažiavau sanatorijon Palangon. Specialistai nuostabūs - baigėsi visos ligos mergytei žiemom. Nusipirkti sanatorininį kelialapį nebuvo už ką , pigiau papirkti vieną tokią moteriškę...
Kitas pvz - mergytei operuoja apendicitą. Po operacijos MB pasikalba su daktare. Dėmesys - dvigubas. Ryte, vakare ir per pietus patikrina kaip laikosi . Penktadienį neoficialiai išleidžia namo , lova lieka . Duoda ameninį tel. , jei ką skambinti ir važiuoti į skyrių. Pirmadienį atvažiuojam išsisimti siūlus ... Be eilės mus priima ir tt. Susimokėjau už dėmesį.
Aš visada už vokelį gydytojui. Nes pati esu labai labai išranki.
Nepyk Ingrida, bet naminio vyno aš negerčiau , kepinių nevalgyčiau , skarų nenešiočiau ... Medaus turiu pati biggrin.gif
Aš dažnai pagalvodavau , jei ne gera gydytoja su kuria buvom susitarę , tai ko gero sūnus būtų gimęs pridusęs. Buvo prie manęs, leido pati vaistus ir tt. Ir tik truputį įtarimas , kad kažkas negerai - per 20 min paruošė mane operacijai .





Papildyta:
QUOTE(Luety @ 2023 01 09, 10:58)

Dusia,as nebuvau isejus is seimos,turiu daug darbu.Daug zaislu metosi dezese,vakar visus issitraukiau,reikia fotkint,det i pardavima.Be to noriu megzt,o uzsiimt irodinejimais nesinori.

Siandien i pasta reik eit per tokia audra,net baisu pasiziurejus per langa,kaip palmes lenkia prie zemes.



Smagu girdėti 4u.gif

Nėr blogo oro, yra bloga apranga biggrin.gif Lietuvoje tokio vėjo kaip mes sutikom Velse nebūna biggrin.gif
Atsakyti
Siaip jau ta pandemija atskleide tikruosius z\moniu veidus labiau nei tas karas.
Nors gal ir buvo toks tikslas.
biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Acqua Alta: 09 sausio 2023 - 11:32
O-pliaaa... skaitalai bigsmile.gif

Kepurė įdomi, gražu pažiūrėt, spalva gera, man tokios spalvos patinka.

A.Alta, ir kokie gi tie tikrieji veidai? Mano akimis, niekas nepasikeitė, kurie žmonės buvo normalūs, tokie ir liko, kas buvo trenktas, tas kitokiu netapo. Na, dėl skiepų susipjovė. Nu, nebūna vienodų nuomonių. Daugiau nieko neįžvelgiu tuose veiduose.
Atsakyti
QUOTE(Acqua Alta @ 2023 01 09, 11:26)
Muka,atsakyk saz\iningai ,ar dabar tesiog pakilus galetum nueit du kilometrus?

Manau vangiai...
Atsakyti
Pou, klausimas. Kodėl ligoninės buvo pilnos (o gal ir nelabai)? Atsakymas - todėl, kad gydė telefonu, tiksliau, nebuvo ligos sekimo ir priežiūros, nebuvo plaučių švietimo, antibų skyrimo, kai jau reikėjo. Kodėl daug mirė ligoninėse? Dauguma todėl, kad pateko labai užleistos būklės ir nebuvo reikiamos priežiūros. Mano draugė, kai susirgo jos labai garbaus amžiaus tėvai, važiavo pas juos, praktiškai 24 val. straksėjo apie juos – masažai, arbatos, kvėpavimo pratimai ir t.t. Tėvui buvo gana prastai – skolinosi ar nuomavosi kokį tai deguonies aparatą (nepamenu jau dabar, kaip jis vadinasi). Ir žiauriai bijojo patekimo ligoninėn, nes nemanė, kad iš ten grįš gyvi. Po to, aišku, pati užsikrėtė.

Klausimas. Kodėl visos medijos tik gąsdino ir skalambijo už brangiai (matėm, už kiek reklamos, viešųjų ryšių priemonės buvo perkamos) apie mirusius jonus ir onas, apie tai, kaip geri vaikai nelanko tėvų ir t.t. vietoj to, kad skelbtų elementarius dalykus, ką daryti susirgus: vit. C, D, cinkas, deguonis kraujyje ir dar viso kito reikalingo ir naudingo? Atsakymas – nes reikėjo bet kokia kaina suvaryti vakcinuotis.

Klausimas. Kodėl nebuvo susitinkama ir kalbamasi su kitais mokslo žmonėmis, turinčiais kitų įrodymų, duomenų, tyrimų rezultatų, nei Slušnys, Strioga ar duomenų mokslinYkas? Kodėl atvykus STI žmonėms į seimą, dauguma demonstratyviai paliko salę? Atsakymą susigalvok pati.

Ir dar klausimas. Iš kur žinai, kaip buvo UK, jei net nežinai, kaip buvo čia?

Ir sakai, kad „mokslu netikėjo“ tik plokščiažemiai, žemo išsilavinimo ir mažų pajamų durneliai, tie, kur su kroksais ir sharanais? Daugybė mokslininkų ar šiaip išsilavinusių žmonių „tikėjo mokslu“ - tik kitu. Tiksliau – nei tikėjo, nei netikėjo – tiesiog ieškojo atsakymų, o ne aklai klausė propagandos ir melo.

P.S. kvailesnio posakio, nei „tikiu mokslu“, dar reikia paieškoti.
Atsakyti

Pou, klausimas. Kodėl ligoninės buvo pilnos (o gal ir nelabai)? Atsakymas - todėl, kad gydė telefonu, tiksliau, nebuvo ligos sekimo ir priežiūros, nebuvo plaučių švietimo, antibų skyrimo, kai jau reikėjo. Kodėl daug mirė ligoninėse? Dauguma todėl, kad pateko labai užleistos būklės ir nebuvo reikiamos priežiūros. Mano draugė, kai susirgo jos labai garbaus amžiaus tėvai, važiavo pas juos, praktiškai 24 val. straksėjo apie juos – masažai, arbatos, kvėpavimo pratimai ir t.t. Tėvui buvo gana prastai – skolinosi ar nuomavosi kokį tai deguonies aparatą (nepamenu jau dabar, kaip jis vadinasi). Ir žiauriai bijojo patekimo ligoninėn, nes nemanė, kad iš ten grįš gyvi. Po to, aišku, pati užsikrėtė.

Klausimas. Kodėl visos medijos tik gąsdino ir skalambijo už brangiai (matėm, už kiek reklamos, viešųjų ryšių priemonės buvo perkamos) apie mirusius jonus ir onas, apie tai, kaip geri vaikai nelanko tėvų ir t.t. vietoj to, kad skelbtų elementarius dalykus, ką daryti susirgus: vit. C, D, cinkas, deguonis kraujyje ir dar viso kito reikalingo ir naudingo? Atsakymas – nes reikėjo bet kokia kaina suvaryti vakcinuotis.

Klausimas. Kodėl nebuvo susitinkama ir kalbamasi su kitais mokslo žmonėmis, turinčiais kitų įrodymų, duomenų, tyrimų rezultatų, nei Slušnys, Strioga ar duomenų mokslinYkas? Kodėl atvykus STI žmonėms į seimą, dauguma demonstratyviai paliko salę? Atsakymą susigalvok pati.

Ir dar klausimas. Iš kur žinai, kaip buvo UK, jei net nežinai, kaip buvo čia?

Ir sakai, kad „mokslu netikėjo“ tik plokščiažemiai, žemo išsilavinimo ir mažų pajamų durneliai, tie, kur su kroksais ir sharanais? Daugybė mokslininkų ar šiaip išsilavinusių žmonių „tikėjo mokslu“ - tik kitu. Tiksliau – nei tikėjo, nei netikėjo – tiesiog ieškojo atsakymų, o ne aklai klausė propagandos ir melo.

P.S. kvailesnio posakio, nei „tikiu mokslu“, dar reikia paieškoti.

Kava, mano draugai, pusseserės dirbo raudonose reanimacijose, tad tikrai žinau kaip ten buvo ne iš delfio. Kaip UK buvo - sesers pusė šeimos ten gyveno/ dalis ir gyvena ten, plius iš kolegų žinojau.

Kad nebuvo apie cinkus, pulsoksimetrus ir t.t. - ar tikrai nebuvo skelbiama? Juokauji? Nes visur kur įmanoma buvo tos rekomendacijos.

Tu neteisi, kad nei plaučių švietė, nei skyrė vaistus. Aš sirgau ir man visą tai darė. Ir sūnui, mamai darė. Tam, kam reikėjo, o mes gydomės skirtingose gydymo įstaigose.

Jei per patį piką patenki į ligoninę arba nepatenki, nes nėra vietos, tai gal kaltink ne medikus, kurie patys sirgo, mirė?

Kodėl tu manai, kad žinai tik tu, AA ar Luety, o visi kiti ne? Kodėl manai, kad visi kiti skaito tik delfi, ar kitus jūsų galva niekalas, o recenzuojamų mokslinių publikacijų ne? Kodėl manai, kad tik tu gali logiškai vertinti informaciją ir pasidaryti išvadas, o kiti ne? Kodėl tu manai, kad žmogus turintis atitinkamą išsilavinimą, negali pasinaudoti žiniomis, o visi kiti gali? Kodėl manai, kad aš manau, kad mokslu netiki tik menko išsilavinimo žmonės, o aš tam tikrais teiginiais abejonių neturiu ir jų nepatikrinu?

Kodėl manai, kad nebuvo kviesti kiti mokslininkai ir neišklausyta jų nuomonė? Kodėl manai, kad aš nieko nepažįstu iš STI? Kodėl? Aš tau galiu su įrodymais pateikti kaip dėl vieno jų kaltės mano vaikui yra tai, kas yra ir tai yra labai raudonas signalas abejoti jo žiniomis ir teikiama informacija, kai žinai, kad jis koregavo medicininę informaciją, kad tik nuslėptų savo asmeniškai padarytą klaidą, kad išvengti atsakomybės. Tfu. Visi kiti klysta, o jie ne?

Tu labai daug ko nežinai apie mane, tačiau susidarius išankstinę nuomonę.

Tai ne mano kova su tais vėjo malūnais. Kovokit, jei jums patinka ir matykite už kiekvieno kampo baubą, kuris tik ir nori jus sunaikinti, pavergti.

Jei jau tikėti kita nuomone, visi vakcinuoti, seniai jau turėjo numirti, nes juk tik zombiai ir golemai ėjo vakcinuotis, o vakcinos čipas jau senai turėjo suveikti ir mes visi išdvėsti. Nes juk viskas vyksta, norim mes to ar ne. Kodas jau paleistas.

Ai. Visos gi viską žino, tik va tie vakcinuoti ne. Durneliai.

Atsakyti
Mukute mano šeimistas labai lengvai biliotenius dalina. O Tau kuri instancija biliotenio nedavė ?
Net įdomu pasidarė.
Arba aš moku labai gerai meluoti biggrin.gif 30 metų darbas su valdiškomis institucijomis išmokė biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Tokių gražių kojinių siūlų užsivežė viena parduotuvytė LT. Kaip atlaikyti siūlų drakono nepamaitinus ?
Atsakyti
Ko jūs tą 'mokslą' įsikandot? Nėr apie ką pakalbėti daugiau? Tai stenkitės keisti situaciją, jei viskas blogai. Burbėjimas ir kritikavimas nieko nepakeis.

Pou teisi. Situacija buvo nestandartinė, nieks nežinojo kaip su ja tvarkytis, bijojo turbūt visi. Taip, nieks nesiginčyja, kad negalima buvo visko uždaryti. Bet tuo metu aš labai gerai pamenu, kaip pažįstami žmonės isterikavo, kad išeis iš darbo išvis, jei vers dirbti - darželyje su vaikais, ligoninėj su ligoniais, parduotuvėj su klientais.
Dėl kaukių burbuliavau ir aš, bet nenumiriau viešose vietose užsidėjus (darbe nieks nevertė).
Papildyta:
QUOTE(Dusia37 @ 2023 01 09, 12:45)
Mukute mano šeimistas labai lengvai biliotenius dalina. O Tau kuri instancija biliotenio nedavė ?
Net įdomu pasidarė.


Man irgi įdomu, kodėl Mukai nedarbingumo galėjo neduoti. Kaip suprantu, ji tikrai dažnai jų neprašo. Tuo labiau, kad gydytoja mato ligoninės išrašą. Kaip po plaučių uždegimo diagnozės tepraėjus savaitei varyt žmogų į darbą?
Aš tokiai irgi jokio vokelio neneščiau - už ką?? Seniai laikas jos išvis atsisakyt.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo saintlina: 09 sausio 2023 - 12:57