QUOTE(Pou @ 2023 01 06, 14:56)
<p>Greičiausiai, kad yra rekomenduotina dabar, tingiu ieškot. Tačiau gydymo įstaiga gali nusistatyti savo tvarką.
</p><p>Kai man reikės, tai aš žinosiu. Žinau, kad gydymo įstaigoje, kurioje aš lankausi, ant visų durų yra įspėjamieji ženklai dėl medicininės kaukės dėvėjimo, kad šioje įstaigoje pacientai ją turi dėvėt, ir tą darau savo ir kitų saugumui be jokio kipišo. Jei koks dėdelis įeina be kaukės, mačiau, kad iškart jam duodama kaukė ir niekas neburbėjo, kam čia tos kaukės.</p><p>Tikrai nemažas procentas persirgę covidu ir žino, kad ne visiems pasiseka lengvai persirgt, siaučia gripas, kuris šįmet stipriai iškerta, kiti virusai.</p><p>O iš principo nesidėt, kad tik nebūtų pažeistos mano teisės,- kartais tie principai nei laiku, nei vietoje. Bet nesiplėsiu.</p><p></p>
Tai greičiausia, kad rekomenduotina. O dėl tos savo tvarkos tai nežinau - žemesnės galios aktai gali numatyti tai, kas nenumatyta aukštesnės galios teisės aktuose?
Ir ne visada išeina sužinoti, kai reikia. Kartais prireikia, kai nėra nei kada, nei kur susižinoti. Vėliau tik šiaip įdomumas lieka, taip sakant, bendram išsilavinimui
O be principų yra ir kitų dalykų. Ir šį kartą ne apie teises, o apie pareigas kalbu.
Ir jo - nesiplėsiu ir aš
QUOTE(saintlina @ 2023 01 06, 15:07)
Taip, Vilniuj turbūt visose poliklinikose prašoma dėvėti kaukes. Kas ateina be jų - duoda vietoje.
Kur teko būti, niekur nedavė, nesiūlė. Bet ir kaip teko patirti, nereikalavo būti su jomis
. Vienoje privačioje Kaune nei užsirašę ant durų, nei personalas nešioja, nei iš pacientų reikalauja.
Viskas, tyliu. Parašykit dar kuri, plyyyyyz, kad nebūtų mano žodis paskutinis