Įkraunama...
Įkraunama...

PLEPESIAI PRIE ŽIDINIO

Greičiausiai, kad yra rekomenduotina dabar, tingiu ieškot. Tačiau gydymo įstaiga gali nusistatyti savo tvarką.

Kai man reikės, tai aš žinosiu. Žinau, kad gydymo įstaigoje, kurioje aš lankausi, ant visų durų yra įspėjamieji ženklai dėl medicininės kaukės dėvėjimo, kad šioje įstaigoje pacientai ją turi dėvėt, ir tą darau savo ir kitų saugumui be jokio kipišo. Jei koks dėdelis įeina be kaukės, mačiau, kad iškart jam duodama kaukė ir niekas neburbėjo, kam čia tos kaukės.

Tikrai nemažas procentas persirgę covidu ir žino, kad ne visiems pasiseka lengvai persirgt, siaučia gripas, kuris šįmet stipriai iškerta, kiti virusai.

O iš principo nesidėt, kad tik nebūtų pažeistos mano teisės,- kartais tie principai nei laiku, nei vietoje. Bet nesiplėsiu.

Atsakyti
QUOTE(Pou @ 2023 01 06, 14:56)
Greičiausiai, kad yra rekomenduotina dabar, tingiu ieškot. Tačiau gydymo įstaiga gali nusistatyti savo tvarką.


Taip, Vilniuj turbūt visose poliklinikose prašoma dėvėti kaukes. Kas ateina be jų - duoda vietoje.
Atsakyti
QUOTE(Pou @ 2023 01 06, 14:56)
<p>Greičiausiai, kad yra rekomenduotina dabar, tingiu ieškot. Tačiau gydymo įstaiga gali nusistatyti savo tvarką.
</p><p>Kai man reikės, tai aš žinosiu. Žinau, kad gydymo įstaigoje, kurioje aš lankausi, ant visų durų yra įspėjamieji ženklai dėl medicininės kaukės dėvėjimo, kad šioje įstaigoje pacientai ją turi dėvėt, ir tą darau savo ir kitų saugumui be jokio kipišo. Jei koks dėdelis įeina be kaukės, mačiau, kad iškart jam duodama kaukė ir niekas neburbėjo, kam čia tos kaukės.</p><p>Tikrai nemažas procentas persirgę covidu ir žino, kad ne visiems pasiseka lengvai persirgt, siaučia gripas, kuris šįmet stipriai iškerta, kiti virusai.</p><p>O iš principo nesidėt, kad tik nebūtų pažeistos mano teisės,- kartais tie principai nei laiku, nei vietoje. Bet nesiplėsiu.</p><p></p>

Tai greičiausia, kad rekomenduotina. O dėl tos savo tvarkos tai nežinau - žemesnės galios aktai gali numatyti tai, kas nenumatyta aukštesnės galios teisės aktuose?
Ir ne visada išeina sužinoti, kai reikia. Kartais prireikia, kai nėra nei kada, nei kur susižinoti. Vėliau tik šiaip įdomumas lieka, taip sakant, bendram išsilavinimui biggrin.gif
O be principų yra ir kitų dalykų. Ir šį kartą ne apie teises, o apie pareigas kalbu.
Ir jo - nesiplėsiu ir aš smile.gif

QUOTE(saintlina @ 2023 01 06, 15:07)
Taip, Vilniuj turbūt visose poliklinikose prašoma dėvėti kaukes. Kas ateina be jų - duoda vietoje.

Kur teko būti, niekur nedavė, nesiūlė. Bet ir kaip teko patirti, nereikalavo būti su jomis smile.gif. Vienoje privačioje Kaune nei užsirašę ant durų, nei personalas nešioja, nei iš pacientų reikalauja.

Viskas, tyliu. Parašykit dar kuri, plyyyyyz, kad nebūtų mano žodis paskutinis lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kavasucitrina: 06 sausio 2023 - 15:29
QUOTE(kavasucitrina @ 2023 01 06, 16:28)
Tai greičiausia, kad rekomenduotina.
Kur teko būti, niekur nedavė, nesiūlė. Bet ir kaip teko patirti, nereikalavo būti su jomis smile.gif. Vienoje privačioje Kaune nei užsirašę ant durų, nei personalas nešioja, nei iš pacientų reikalauja.

Viskas, tyliu. Parašykit dar kuri, plyyyyyz, kad nebūtų mano žodis paskutinis lotuliukas.gif

Ko plyyyz? Kad pritartų kas? Nu, pritariu. Buvau Kaune, dviejose ligoninėse, niekas man nieko dėl kaukių nesakė, nesiūlė ir nebambėjo. Mano aūle tas pats. Kaip kas nori, taip tas vaikšto, nors ir su trauzais ant galvos. Kaip ir UK lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Ex @ 2023 01 06, 16:40)
Ko plyyyz? Kad pritartų kas? Nu, pritariu. Buvau Kaune,  dviejose ligoninėse,  niekas man nieko dėl kaukių nesakė, nesiūlė ir nebambėjo. Mano aūle tas pats. Kaip kas nori, taip tas vaikšto, nors ir su trauzais ant galvos. Kaip ir UK lotuliukas.gif

Skubios pagalbos klinikoje reikia dėvėti, bet ir duoda....Kauno poliklinikoje reikia dėvėti ir nieks neduoda...
Atsakyti

Aš LSMU klinikose buvau pas šeimistus, specialistus ir priėmime. Kabo, davė, kas neturėjo, personalas nešioja.

Taip, kartais aukštesniu teisės aktu deleguojama teisė apsirašyti vidaus tvarkos taisyklėmis. Šios srities tai tikrai neišmanau, bet manau, kad galėtų būti.

Tik svarstymas. Pvz. kokiais atvejais gali būti teikiama nuotolinė paslauga - SAM įsakymas, bet kaip paslauga teikiama - patvirtinama įstaigos vadovo. Manau, kažkas tokio.

Atsakyti
Kaune klinikose reikia kaukių.
Mano mažoje klinikoje gruodžio pradžioje visi buvo be kaukių. Ir pacientai ir personalas ...
Šiandiena buvau privačioje klinikoje, konsultacijos reikėjo ... Ne man , lydėjau . Visi be kaukių. Chirurgas čiupindamas pirštines apsimauna . Tiek to saugojimosi .

Kažkaip pagalvojau šiandiena, kad aš kokių 34 buvau ligotesnė negu dabar 54... Peršalimai paguldydavo lovon kelis kartus metuose. Stuburas byrėjo, 2-3 kartus per metus tekdavo vaistus leistis, skausmai ištisiniai . Skrandis streikuodavo, pavalgau ir netinka bent kartą savaitėj ... Skausmai, vėmimai . O su amžiumi išmokau gyventi su savo bėdom.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dusia37: 06 sausio 2023 - 16:41
vartotojo įkelta nuotrauka
Labas rytas.
Kiek ėjau visur perspėjimai priklijuoti ant durų,langų-nešioti kaukes. ax.gif
Atsakyti

Labas rytas.

Ingrida, perspėjimai užklijuoti. Bet jei personalas be kaukių, drąsus,  tai ir pacientams nereikia.

Kokio baisumo oras. Šalta,  minus 9. Sninga ir pusto. O po pusnimi gali rasti leduką. Joginis pasivaikščiojimas gaunasi. Vakar buvo -12, bet jutiminė visai kita.

Eglę nupuošėm,  reikia vežti į kaimą. Bet aš neturiu jokio noro ten važiuoti. Gal MB sugalvos nuvažiuoti, pastatytų šiltnamyje kol apsipras.

Mezgu tą aukštą kepurę, kur Luety mezgė. Labai smagiai mezgasi. Nuodingos spalvos,  mažajai bus. Gal jau bus gana tų kepurių šią žiemą? Mažoji grįžusi,  tai reiks virtuvėje pamedituoti biški ilgiau. Mums senukams kiek to maisto, greitai apsisuku.  

Ex jei mano MB išvažiuoja į komandiruotę ir aš viena gyvenu, tai maitinuosi kiaušiniais, avokadais ir raugintomis daržovėmis. Bo tingiu sau gaminti maistą ilgiau negu 5 min. Tinginė esu.

Muka, kaip sveikatos? Tikiuosi nevažiuosi į sodą ar ŽS? Sveik!

Gražios dienos :4u: 

Atsakyti
Dusiuk,nepasirodei savo kepurės. ax.gif
Kaip norėčiau tik megzti,bet darbų lišnų kaip visada krūvą ir nemalonių,buhalterija.Išsirašyti sąskaitų už visus metus,dar blankų reikia važiuoti užsipirkti.Sūniukas sutvarkys deklaracijas už metus. wub.gif
Pirštines palikau sodyboje,tai nežinau į mašinų turgų reikia,gal rasiu mačiau mšinoje mb slidinėjimo,jei ką užsimausiu,be pirštinių liūdna būtų,čia kaip visada batsiūvys be batų. mirksiukas.gif bigsmile.gif
Mb tvarko palanges balkone,jaučiasi,kad šalta. bigsmile.gif Nesušalkite. mirksiukas.gif
Mes kaip niekada nurengėme vakar eglutę ir papuošėme per kūčias visos tradicijos. mirksiukas.gif Namuke,dar tegul džiūgina eglutė,kalėdiniai vainikai svečius,dar žiema už lango.
Atsakyti

Ingrida pasirodžiau privačiai  :rolleyes:

Be pirštinių  šiandien negalima.

Pas mus namie visada eglutė pagal tradicijas . Nuo Kūčių iki Trijų karalių.  Taigi namai, nereikia ilgiau.

Atsakyti
Kava , o ko bijai ,kad z\odis bus paskutinis? Baisiai cia biggrin.gif
Ko jus kirminu valgyt nenorit?
Siaip jei z\iuret is sito kampo,tai karas jau visai ir turi prasme.Maistas turbut rimtai baigiasi pasaulyje.
Atsakyti