Įkraunama...
Įkraunama...

PLEPESIAI PRIE ŽIDINIO

Bet ta Giuletta ne rūgšti, man rods.

Dusia, o kaip ta mano slyva? Ji antocianas, bet viduj rūžáva. Bet derlinga ir tiktų džiovininui. Tik nepamenu ar ji rūgštoka. Dusia, a? Būt už ačiū.

Atsakyti

Priedas  received_531497025408692.jpeg   253,4KB   4 Parsiųsta kartų

 

Nežiūrėkit, bais apsitaškę, po audros su atidarytais paliktais langais, po atostogų. Bet kad vaizdelį matytumėt.

Atsakyti
Pou slyva mažesni pomidoriukai. Saldesni už Giulietą. Daugiau darbo pjaustyti džiovinimui . Ir hibridas visada už veislę derlingesnis kokis du kartus tongue.gif . Be to veislę reikia skubiai sudoroti , o hibridas gali pastovėti kol laiko rasi. Giulieta mažiausiai iš mano augintų pailgų hibridų reikli kalciui. Lyginant su veislėmis visai nereikli . Tavo slyvą auginsiu , valgymui puiki . O džiovinimui jau tingiu auginti ...
Asfaltas mano rajone ledas, buvau jogoj ... Tipo apsimečiau ponia , nuvežė parvežė smile.gif Esu vairavusi žymiai slidesniais keliais, ir ryt reikės vairuoti . Bet gerai pabūti ir blondine. Kartais.
Ex smagu girdėti , kad tyrimai geri 4u.gif
Atsakyti
vartotojo įkelta nuotrauka
Labas rytas.
Tai su trejų karalių švente. 4u.gif wub.gif
Džiovinimui tik pailgus auginu,Giuletą irgi mėgstu.Nenusimanau labai apie veisles,kasmet bandau vis naujų.Reikės susirašyti jūsų rekomenduojamas. ax.gif
Išbandžiau vakar naują šeiminystę.Patiko aplinka Affidea,kur laukti pas gydytoja,ramu,jokios grūsties,švaru,šviesu,tyli muzikytė groja,galvojau užmigsiu.Ir spaudimas normalus įėjus,ne kaip pas buvusią gydytoją,pilna žmonių nervai ima užsiregistravus dar laukti valandą dvi už durų. bigsmile.gif Įeini visą laiką jau kaip bulius su dideliu spaudimi. blink.gif biggrin.gif
Gavau siuntimų tyrimamas,gyvenime nėra siūlę echoskopijos krūtims.Tik mamogramą pagal programą.Tiesiosios žarnos prevencijai visą laiką makaluodavome kaip nėščioms brūkšniukus,dabar nešiu dėžutę senoviškai. mirksiukas.gif Siūs pas kardiologus išsitirti,kai pas senąją du metus prašiau siuntimo.
Apie hepatito C tyrimą net pamiršųsi buvau,pati gygytoja pasiūlė.Nuo pernai yra tyrimas naujas,pasinaudokite. ax.gif
Važiuoju pas psichologę,labai vilčių kažko ne dedu,dukra nori,kad lankyčiausi,bet man............ unsure.gif
Atsakyti
Labas rytas,
Ingrida, smagu girdėti . Nors man pas gydytoją už durų visada sunku sėdėti . Už pusės minutės suprantu , kad esu sveika ir nieko man nereikia biggrin.gif
Klinika kurioje lankausi ne pati pačiausia . Siuntimus gausi jei paprašysi . Gerai , kad mudu nesergam... Dulkelė stumia projektą , kad šeimistą sunkiai bepakeisi. Jei prastums, reikia suskubti ieškoti gero šeimisto biggrin.gif Kaip visi gąsdina senatvei ... Aš labai viliuosi , kad senatvėje nepasidarysiu ligų maišas.
Vis tiek lieku prie savo nuomonės, kad pigiau protingai maitintis ir sportuoti negu sirgti ...
Vakar vakare pavyko pabaigti kepurę. Reikia kailinio bumbulo, visai tiktų biggrin.gif Toms retoms dienom , kai būna šalta. Vešiu medų pagal užsakymą, pakeliui yra parduotuvytė tokių reikmenų. Tikiuosi rasiu tinkamą . Man tinka visokios murzinos spalvos. Nusimezgiau šviesios balintos kakavos. Gražiau už raudoną ar baltą. Reikėtų ir pirštines nusimezti , dar nesugalvojau kokių noriu ... Noriu smagių smile.gif Kad būtų šiltos reikėtų 2 siūlais.
Gražios dienos 4u.gif
Atsakyti
Ingrida ,vaistu miegojimui kas nors jau israse?
Atsakyti
Labos smile.gif

Nedarbingumo nedavė, nes CRB 10, karkalų girdėti, bet ponia ko norėti juk po pneumonijos... o kad vos velku kojas ... na trečiadienį pas savo šeiministę...žiūrėsiu ką sakys ji...juolab rekia papulti pas reumatologą...nes kojas vis paskaudena:(Ot taip...gerai, kad kompą pasiėmiau padirbėsiu iš namų...
EX man jau senai griežia smuikeliu vienoje ausyje ...gydymo nėra, bent man taip sakė neurologas...
Ingrida džiugu, kad pataikei ant geros šeiministės 4u.gif
Nenoriui jokių pomidorų....
Atsakyti
Dalinuosi info iš fb:

Sausio 3 d. Europos Komisija priėmė naują reglamentą (Dokumentas 32023R0005), kuriuo įteisino ES naują maisto produktą svirplių Acheta domesticus miltelius. Įsigalios šis dokumentas nuo 2023.01.24.
Miltelių gamybos procesas
Neišdarinėti, su visais viduriais ir chitininiu kiauto turiniu svirpliai nešeriami 24 valandas, kad pratuštėtų žarnynas. Tada nužudomi šaldant. Po to plaunami, termiškai apdorojami, džiovinami, iš jų mechaniškai išspaudžiami riebalai. Galiausiai sumalami.
Žymėjimas
Norėta nežymėti maisto produktuose šio pagardo, bet dėl galimos alergijos žymėjimo išvengti nepavyko – šie milteliai produktų sudėtyje bus žymimi.
Produktai, kuriuose bus naudojami
Daugiagrūdė duona ir bandelės;
Krekeriai ir duonos lazdelės;
Javainių batonėliai;
Premiksai, skirti kepiniams (sausi);
Sausainiai;
Makaronų gaminiai;
Padažai;
Perdirbtų bulvių produktai, ankštinių augalų ir daržovių patiekalai, picos;
Išrūgų milteliai;
Mėsos pakaitalai;
Sriubos ir sriubų koncentratai ar tirpiųjų sriubų milteliai;
Iš kukurūzų miltų pagaminti užkandžiai;
Į alų panašūs gėrimai;
Šokoladiniai konditerijos gaminiai;
Riešutai ir aliejingosios sėklos;
Užkandžiai, išskyrus traškučius;
Mėsos pusgaminiai.
Ar žinote, kodėl kai kurios kirmėlinės infekcijos sukelia didžiulį uždegiminį atsaką? Dėl chitino. O chitino svirplių miltuose yra nuo 4 iki 8,5 proc. Organizmas atpažįsta chitiną kaip parazito komponentą, surengia jam imuninį atsaką – uždegiminės ląstelės suaktyvina ląsteles invaziniame audinyje, kad padidintų chitiną neutralizuojančio fermento gamybą. Chitinas sukelia uždegimą kvėpavimo takuose. Tiriamoms pelėms ši medžiaga sukėlė stiprų uždegiminį atsaką plaučiuose.
E.A.K.


Sveikesnio maitinimosi "drambliai "
1. Išmesti sėklų aliejų ( ir nenaudoti alyvuogių aliejaus , jei jis spaustas ne šaltu būdu)
2. Nepirkti produktų kurių sudėtyje daugiau negu 3 komponentai .
Čia ne mano sugalvota... nusikopinau .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dusia37: 06 sausio 2023 - 10:21
Ir dar...

Jei maisto sudėtyje bus apie 0,5 g labai nesveikų ir žalingų trans-reibalų, tai pagal leistiną šiuolaikinį žymėjimą bus užrašyta "zero"! Tai blogio nutylėjimas!
Atsakyti
Labas rytas,

buvau jau girdejusi apie tuos kirminus visokius musu maiste.Uk jau yramaisto produktu su jais.O kiek bus be jokiu zymu,vienas dievas zino.Sukusim greit,jei nemirsim nuo pneumoniju.Dar vienas samokslo teorija issipildys.
Perskaciau,bet nesupratau,kaip riesutuose juos patalpins:Riešutai ir aliejingosios sėklos; bigsmile.gif
Pas mus +6,kol kas nelyja.
Dziugu,kad Ingridai pagaliau bus pasiseke su seimyniste.Muka,keisk savaja. 4u.gif
Atsakyti
Labas rytas.
-13. Sniego mažoka, beveik nėra. Bet šiaip oras liuks.

Ingrida, puiku, viskas tau eina kaip per sviestą. Smagu skaityt.

Muka, neįtikėtina ir nuostabu! Gali jau nebesivoliot lovoje, pasveikai, reiškia. Medikai geriau už tave žino kaip jautiesi. Darosi pikta kažkaip.

Dėl savo smuikinio koncerto galvoje vistiek dar eisiu ieškot kažko. Echoskopas nieko blogo nepamatė, kažkokių plokštelių nėra.. kaži gal jų reikia? Daktarė išrašė cavinton, sakė kraujotaką pagerins. Bet dar nepirkau, neapsičiupinėjau kas tai per vaistai.

Įkaliau kavos. Nu ir š*das, neskanu.. kaip aš ją iki šiol galėjau gerti kibirais..

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ex: 06 sausio 2023 - 10:40

Sveikos,

Ingrida, dėl hepatito jau man darė nemokamą tyrimą.

Kokie tavo planai toliau?

Muka, o ENG koks pas tave? Jei kojų nepavelki, turėtų būti nemažas... Beje, jis ir prie autoimuninių padidėja. 

Dusia, kodėl sėklų aliejus išmesti? Yra juk ir labai labai gerų, pvz. juodagrūdžių s. aliejus.

Atsakyti