Įkraunama...
Įkraunama...

PLEPESIAI PRIE ŽIDINIO

Kaip miela.kad ir kedu yra.
O dabar mieli kaciukai,gal biski sudetingiau paz\iurim.Pav pensiju fondai,akciju birz\a.Ar jums kapitaliz\mas tik batai ir muilas?
Atsakyti
QUOTE(Pou @ 2022 12 31, 12:15)
<p>Kava, o niekas iš senelių, tėvų nebuvo "išbuožintas" Sibire? Nebuvo nusavinti namai, žemė? Neprivalėjo priverstinai dirbti kolūkyje?</p><p>O baigus neturėjai dirbti pagal paskyrimą? O ne ten kur nori? Pvz. Baigus medicinkę, kauniečiai dirbdavo Vilniuje, o vilniečiai Kaune, gimtajame mieste tik šeimos, turinčios vaikų galėjo dirbti. Ne tidėl, kad patinka, bet todėl, kad ukazas iš kadrų skyriaus.</p><p>Turi iš šeimos kažką ištremtą, studijuot negali kur nori. </p><p>Mhm, kiek gero...</p>

Nei seneliai, nei tėvai nebuvo, o apie kitus gimines nesigilinau. Ubagai buvo smile.gif
Pagal paskyrimą gi ir dirbau. Pasirinkau, kur norėjau, nes mokiausi neblogai, tai buvau sąrašo viršuje. Tada atrodė normalu, tik dabar suprantu, kad tai buvo visiškai neblogas dalykas. Manau, kad geriau turėti bent kokį darbą pagal specialybę (ar net nebūtinai) ir nebūtinai norimame mieste, nei visai neturėt. Kiek čia tos Lietuvos, kas čia baisaus kauniečiui dirbt Vilniuje - nesuprantu. Juolab, kad beveik visur bendrabučiais aprūpindavo. Kiek dabar savo noru (o gal ir ne visada) kauniečių dirba Vilniuje ir atvirkščiai? Nu atidirbai tuos du metus, gi ne kalėjime uždarė - gali ieškotis kitur. Ir garantija, kad ir kitur rasi. Taip, dirbo visi ir kai kas tikrai priverstinai - bedarbių nebuvo. O blogai? Geriau dabar pašalpinių būriai, kurie net nenori apie jokį darbelį pagalvot?

Kažkaip toptelėjo tokia mintis, kas mane dabar šokiruoja. Kai lietuvių kalbos mokytoja ima paskolą dantims susidėti, o bibliotekos darbuotoja išvis be priekinio danties vaikšto. Čia iš realaus gyvenimo. O šiaip tai daug mane šokiruojančių dalykų vyksta, kurie nesusiveda į materialinį gerbūvį. Bet, jaučiu, dar susives. Bet apie tai nepradėsiu.
Atsakyti
QUOTE(Pou @ 2022 12 31, 09:56)
<p>Sveikutės,</p><p></p><p>Aš pritariu Saintlinai, kad ta nostalgija tiems laikams dėl tik, kad jaunos buvot, sveikos, visas gyvenimas prieš akis.</p><p></p><p>Mano giminė stipriai nukentėjusi buvo, nes maniškiai buvo laisvos Lietuvos patriotai iš abiejų pusių, tai nieko gero ten nematėm.</p><p>O kas ten gero? Kai žmonės, baigę mokslus už 120 rublių turėjo dirbti? Kai jei neturėjai giminių kaime ar blato bazėj, negalėjai normalių maisto produktų gauti, viskas pagal paskyrimus, talonus. Televizorių žmonės su paskyrimu pirkdavo, baldų komplektus, dvi valandas eilėj stovėdavo batų ir imdavo bet kokio dydžio, nes kažkam vis tiek pravers.</p><p>Atsiprašant, higieninių įklotų, vatos moterys eilėse stovėdavo, kai vaistinės gaudavo... Apie vaistus patyliu. Kas turėjo pažįstamų, tas turėjo vaistų.</p><p></p><p>Bet kaip greit pamirštat...</p><p></p>


Na jus visos prisimenat tik savo 80-90 laikus.As 70 baigiau mokykla.Labai gerai,kad buvo paskyrimai,nukreipimai.Iskartb turi darbo vieta.Atidirbai 2 metus ir eik kur nori.Bet uztai tau uztikrinta gyvenamas plotas,kai atvyksti su paskyrimu.
Butus dlino,bet buvo ir kooperatiniai ir namus statesi zmones 65-75 ypatingas bumas is tu 120.Tai buvo labai geri pinigai,nes sviestas kainavo 1kg3,5,pienas kapeikos.Buvo deficitas veliau,griuvant tsrs.
Mano mamos pusbrolio seima buvo isvezta ,pusbrolis baige aukstaji,buvo gamyklos direktorius.Buvo visaip,ir gerai ir blogai.Kaip ir dabar.Mano tetes pensija buvo 120rb.,tai jis buvo karalius su tokia pensija.
Atsakyti
Visgi ,tai jau yra praeitis.
O kokia nusimato ateitis?
Atsakyti
Tai jūsų čia geri atlyginimai.Mano plikas etatas kaime buvo 85 ant popieriaus.Numirųsi badu būčiau jei ne tėvai. bigsmile.gif Paskui mieste vaikų darželyje tas pats.
Ateitis,kad tik visi sveiki būtų.......... mirksiukas.gif
Nepasigendu aš saldumynų.Na bet į kisielių spanguolių bent šiek tiek reikia. mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo IngridaB: 31 gruodžio 2022 - 13:19
QUOTE(kavasucitrina @ 2022 12 31, 12:36)
Nei seneliai, nei tėvai nebuvo, o apie kitus gimines nesigilinau. Ubagai buvo smile.gif


Jums nepaprastai pasisekė. Maniau, nelabai išvis yra tokių, kurių giminės tai nepalietė.
Atsakyti
Aš kaip žmogus prašokęs mažiausiai vieną kartą ( labai senų tėvų vaikas) , tai vėl viską kitaip mačiau ...
Pirmą kartą išdūrė Tarybos mane man negimus,kai 60 ha atėmė , kas pagal visus atidalinimus turėjo priklausyti mano tėvo šeimai ( labai labai seno tėvo vaikas ). Bet gal tada manęs nebūtų buvę ? O mažam kaime ir mažų pasišaipymų būdavo - to vaikaitė pas mane nampusę mina biggrin.gif 60 ha derlingose žemėse jau nemenkas ūkis... Abydna? Dabar ne , tada pikta būdavo.
Antrą kartą išdūrė , kaip baigus aukštą mokslą kartu su baigimu pasibaigė ir tarybos : pirma laida kurioje visus išmetė į gatvę. Siuntimai anuliavosi . Jokių paskyrimų, jokių darbo biržų biggrin.gif

Šios dienos ne kažką skiriasi nuo sovietų biggrin.gif Gerai gyvena nedirbdami tie kas prie lovio. Verslas užspaustas, vos kvėpuoja... Paaiškinta yra medijų : ką galvoti ( kas yra priešas) , ką valgyti ( mėsa blogis) , kaip gerai nieko neturėti (socialinės pašalpos būstui ) , nedirbti ( DB moka), neturėti vaikų ( žmonių per daug) ...

Tai tik mano nuomonė ir mano patirtis. Ir mano pasaulio matymas tongue.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dusia37: 31 gruodžio 2022 - 13:41
QUOTE(kavasucitrina @ 2022 12 31, 12:36)
Pagal paskyrimą gi ir dirbau. Pasirinkau, kur norėjau, nes mokiausi neblogai, tai buvau sąrašo viršuje. Tada atrodė normalu, tik dabar suprantu, kad tai buvo visiškai neblogas dalykas. Manau, kad geriau turėti bent kokį darbą pagal specialybę (ar net nebūtinai) ir nebūtinai norimame mieste, nei visai neturėt. Kiek čia tos Lietuvos, kas čia baisaus kauniečiui dirbt Vilniuje - nesuprantu.

Kažkaip toptelėjo tokia mintis, kas mane dabar šokiruoja. Kai lietuvių kalbos mokytoja ima paskolą dantims susidėti, o bibliotekos darbuotoja išvis be priekinio danties vaikšto. Čia iš realaus gyvenimo.


Aš tuo metu vaikas buvau, tai negaliu pasakyt kaip ten su tais bendrabučiais buvo. Bet puikiai pamenu, kad pas mus ištisai gyvendavo koks nors pusbrolis ar pusseserė, kurie tuo metu mokėsi ar dirbo Vilniuj. Vienas išsikraustydavo, kitas įsikraustydavo.

Na, bent jau vieną dantį tikrai galima poliklinikoj susitvarkyti. Dabar tikrai geri odontologai dirba ir ten.
Atsakyti
QUOTE(Acqua Alta @ 2022 12 31, 12:59)
Visgi ,tai jau yra praeitis.
O kokia nusimato ateitis?


Nežinojimas yra palaima tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(Acqua Alta @ 2022 12 31, 12:59)
Visgi ,tai jau yra praeitis.
O kokia nusimato ateitis?


Kad bent be karo..
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2022 12 31, 13:39)
Aš tuo metu vaikas buvau, tai negaliu pasakyt kaip ten su tais bendrabučiais buvo. Bet puikiai pamenu, kad pas mus ištisai gyvendavo koks nors pusbrolis ar pusseserė, kurie tuo metu mokėsi ar dirbo Vilniuj. Vienas išsikraustydavo, kitas įsikraustydavo.

Na, bent jau vieną dantį tikrai galima poliklinikoj susitvarkyti. Dabar tikrai geri odontologai dirba ir ten.

Man atrodo, kad studijuojant pas mus negaudavo tie, kieno tėvai netoli gyveno. Aš visada gavau. Lyg 13 rublių atvažiavus rugsėjy susimokėdavau už VISUS metus. Beje, bendrabučiai buvo ne blogesni, nei prieš 10-13 metų, kai dukros mokėsi ir gyveno. Dirbant pagal paskyrimą tiksliai nepamenu, bet jei ir ne visi, tai daugumoje gaudavo.
Nelabai nusimanau apie dabartines protezavimo technologijas, bet manau, kad neturint danties šaknų gali tik implantą ant varžto dėt, kas kainuoja ne vieną bibliotekininko algą, arba gadinti šalia esantį dantį ir daryti tiltą - lyg taip vadinasi. O poliklinikoj protezavimu irgi užsiima? Be to, nežinom gi, ar tik tas vienas matomas problema. Esmė ta, kad aš jau gana senokai negalvoju, kad be dantų tik pijokai, narkomanai ir pašalpiniai.

AA, ateitį matau su vis labiau išplautomis smegenimis. Deja.
Atsakyti
Dusia,o tu aisku manai ,kad tik tavo seima ir tave tokios problemos istiko?
Atsakyti