Įkraunama...
Įkraunama...

PLEPESIAI PRIE ŽIDINIO

Turime tų atsargų,tarybiniai žmonės.Kaip kitaip? ax.gif
Geltonų slyvų vynelis,kaip sidras,nereiktų ir šampės.Bet turiu nuo kalėdų butelį alus su 0.3 procento cukraus nealkoholinio,likau vietoje šampės.Čia dukra man spec užsakymą buvo padariusi,gaila parduotuvėje nėra nusipirkti. ax.gif
Pas dukrą tema,ką mes tarybiniais laikais svajojome,Naujųjų metų nakčiai.Konsultuojasi su manimi kita dukra,ką apsirengti,mb pasakė svajojome apie ateitį kosmose.Aš tai net nesugalvoju apie ką mes svajojome?
Labai gerai mezgasi sūnui pyniuotis megztinis.Galvoju dar užsisakyti,jei turės tokių siūlų.Mielu noru sau nusimegščiau,tik balta spalva storintų,gerai būtų tokie siūlai juodi.Tuo labiau juoda metų spalva.Tai per naktį turėsiu ką veikti,vienas šalikas užskaitytas jau,nuobodu tik. ax.gif Megztinis įdomiau. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Luety @ 2022 12 31, 10:50)
Pabaigai,Santlina,tu prisimeni ta laika,kai jau griuvo sovietu sajunga,ir tai vaikas buvai.As daugiau prisimenu..

Einu ruostis.Jei neateisiu,Laimingu Nujuju Metu


Manau, kad bet kuriuo atveju geriausi prisiminimai išlieka iš jaunystės laikų smile.gif nes tiesiog buvom jauni su viltimis ir svajonėmis ir visu pasauliu po kojomis.

Laimingų Naujų wub.gif
Atsakyti
Ingrida, kiek teko skaityti apie eritritolį, tai mažai ištirtas reikalas dėl saugumo. O hipotezių ir prielaidų yra visokių. Taigi, nei aš jo vartoju, nei kitiems pateisinu. Nu kam tau ta skonio receptorių masturbacija? KAM? Duodu kokius 90 proc., kad jei nevalgytum saldžiai bent 2 savaites, to saldumo ir nebenorėtum. Bet aišku - tavo teisė rinktis.

saintlina, tarybiniais metais tėvai po Amerikes skraidė - tai gal neblogai? biggrin.gif Ir šiais laikais 13-mečių vaikų vienų turbūt nelabai paliktų, o jei paliktų, tai grįžę rastų vaikų teises pasidarbavusias ir pas kokius globėjus vaikus įtaisytus biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kavasucitrina: 31 gruodžio 2022 - 11:29
Kas ta amerika,jei muilo nebuvo.
Tai gal visai vienu nepaliko,gal gi kokie giminaiciai z\iurejo.
Atsakyti
QUOTE(Acqua Alta @ 2022 12 31, 11:30)
Kas ta amerika,jei muilo nebuvo.
Tai gal visai vienu nepaliko,gal gi kokie giminaiciai z\iurejo.

tai gal tie giminaičiai ir muilo parūpino biggrin.gif
nu va niekaip nepavyksta prisimint, kad trūko muilo. O per talonines kruopas pirmą kartą gyvenime sužinojau, kas yra maistinės kandys biggrin.gif. Stovėjo stovėjo, kol sukandyjo. Jaučiau, kad stovės, nu bet kaip neišnaudosi talonų DEFICITUI biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kavasucitrina: 31 gruodžio 2022 - 11:34

Sveikutės,

Aš pritariu Saintlinai, kad ta nostalgija tiems laikams dėl tik, kad jaunos buvot, sveikos, visas gyvenimas prieš akis.

Mano giminė stipriai nukentėjusi buvo, nes maniškiai buvo laisvos Lietuvos patriotai iš abiejų pusių, tai nieko gero ten nematėm.

O kas ten gero? Kai žmonės, baigę mokslus už 120 rublių turėjo dirbti? Kai jei neturėjai giminių kaime ar blato bazėj, negalėjai normalių maisto produktų gauti, viskas pagal paskyrimus, talonus. Televizorių žmonės su paskyrimu pirkdavo, baldų komplektus, dvi valandas eilėj stovėdavo batų ir imdavo bet kokio dydžio, nes kažkam vis tiek pravers.

Atsiprašant, higieninių įklotų, vatos moterys eilėse stovėdavo, kai vaistinės gaudavo... Apie vaistus patyliu. Kas turėjo pažįstamų, tas turėjo vaistų.

Bet kaip greit pamirštat...

Atsakyti
Pou, prisimenu puikiai - baigiau ir nereikėjo į darbo biržą registruotis, alga 140 rublių gamybinėj didelėj įmonėj, suteikiamas bendrabutis, darbe jokių plėšymųsi, visą laiką grįžti iš darbo laiku, jokių po darbo ar savaitgalinių darbų, išeiti atostogų galėjau kad ir mėnesiui ir nerasdavau grįžus kalnų nepadarytų darbų - tiesiog buvo pakankamai žmonių ir pavaduoti buvo kam. Tik va - kažkaip nepamenu to bado. Sakau - kruopas išmest turėjau. Taip, su vatom buvo prastokai, bet kažkaip užtekdavo. Ir dar pamenu, kad mokykloj pavydėdavau draugėm, kurių tėvai įdomesnę drapanėlę "talkučkėj" galėjo nupirkt, nes mano tėvai negalėjo. Dar pamenu, kad visada švęsdavom Kalėdas, valgydavom kūčių vakarienę. Dar prisimenu, kad tėvams Nauji metai ne šventė buvo - o man taip norėjosi, kad būtų smile.gif. Ai, daug ko prisimenu. Tiek gero, tiek blogo.
Atsakyti
QUOTE(kavasucitrina @ 2022 12 31, 11:34)
tai gal tie giminaičiai ir muilo parūpino biggrin.gif
nu va niekaip nepavyksta prisimint, kad trūko muilo.


Taigi iš tiesų, paskui visuose siuntniuose bubo ir Dove muilo įdėta ))
Atsakyti

Kava, o niekas iš senelių, tėvų nebuvo "išbuožintas" Sibire? Nebuvo nusavinti namai, žemė? Neprivalėjo priverstinai dirbti kolūkyje?

O baigus neturėjai dirbti pagal paskyrimą? O ne ten kur nori? Pvz. Baigus medicinkę, kauniečiai dirbdavo Vilniuje, o vilniečiai Kaune, gimtajame mieste tik šeimos, turinčios vaikų galėjo dirbti. Ne tidėl, kad patinka, bet todėl, kad ukazas iš kadrų skyriaus.

Turi iš šeimos kažką ištremtą, studijuot negali kur nori. 

Mhm, kiek gero...

Atsakyti
QUOTE(kavasucitrina @ 2022 12 31, 11:26)
saintlina, tarybiniais metais tėvai po Amerikes skraidė - tai gal neblogai?  biggrin.gif Ir šiais laikais 13-mečių vaikų vienų turbūt nelabai paliktų, o jei paliktų, tai grįžę rastų vaikų teises pasidarbavusias ir pas kokius globėjus vaikus įtaisytus biggrin.gif


Ne taip lengvai išskrido smile.gif užtruko, kol išleido. Vizų į Maskvą važiavo. Tai jau toks atlaisvėjimas gi tuo metu buvo.
Močiutė kažkuriuo metu buvo manęs prižiūrėt. Bet kažkodėl ne visą laiką.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo saintlina: 31 gruodžio 2022 - 12:23
Visos cia buhalteres,bet su matematika ir logika nedraugaujat.
Visko truko ,nes z\moniu buvo per daug.O paskui visi iz\vaz\inejo,like daugintis nustojo ir voila -muilo visiems uz\tenka.
Atsakyti
QUOTE(Pou @ 2022 12 31, 11:56)
dvi valandas eilėj stovėdavo batų ir imdavo bet kokio dydžio, nes kažkam vis tiek pravers.


Priminei )).išties man kedus mama nupirko 39 dydžio, nes kol atstovėjo eilę, kitų nebebuvo )) nešiojau 36 tuo metu.
Atsakyti