Įkraunama...
Įkraunama...

PLEPESIAI PRIE ŽIDINIO

Man ir Haris Poteris, ir Žiedų valdovas labai skaniai sueina.

Va šampės tik gal negalima. Kaži, o jei kokio stipraus čiut čiut, užvers mane tos kepenos skausmais ar ne? Nesinorėtų per šventes skausmų.

Ex, na bet pasidaryk valgyt sau, brangiausiai, ko nors skanaus. Na valgyt juk reik...

Atsakyti

Yra naujos serijos - Žiedų valdovo priešistorija, ir Sostų karų priešistorija. Sostų karus sužiūrėjom,  Žiedų valdovą gal vakare pradėsim. Po seriją, kaip bambonkes. 

Pou viskio, brendžio, romo ar kt murzino stipraus manyčiau gali. Prie opų leidžia. Alaus ir vyno ne... bet vynas gerai širdžiai :D​ 

Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2022 12 20, 15:11)
kažkur mačiau, kaiušinius ir po 5 parduoda smile.gif vienas vienai Kalėdų dienai, antras kitai, trečias Naujakui, ketvirtas trims karaliams. Penktą atiduok katei pažaist, nes vis tiek iki užgavėnių nedatrauks.



O čia tai prajuokinai su tais kiaušais biggrin.gif Gerai skaičiuoji biggrin.gif

QUOTE(Luety @ 2022 12 20, 16:06)
Del saves,Ex,pagalvok,kaip seniai taves tavo mylimas zmogus nemate linksmos,su graziausia suknele.Jis mato,tik negali tau pasakyti.Cia pozityvinis veiksmas,o negatyvinis tu parasei.

Buvo kaledu man vienumoj,kai vaikai buvo toli,o MB irgi  biggrin.gif stengiaus nepaluzt,rasdavau ta gruda sa biggrin.gif u,nuotaikai pakelt,todel ir siulau taip,bet cia kiekvienam savo.Galima susirast tokio pat likimo draugele ir abiem pavakarot,tik ne pesimiste kokia  ax.gif 


Luety, netikiu..
Ir tokio pat likimo, nei kitokių draugelių nenoriu. Realiai nežinočiau ką kalbėt. O sudžiūvusį Š malt, nu, ne mano svajonė.
Šiaip, nėra ko čia manęs gailėt, aš ne pesimistė, patinka man būti su savim. Mano toks zodiakas, ir jis man tinka kaip niekam kitam. Tik va, sau valgyt daryt nenoriu.

Reiks gal paklausyt patarimo ir pirkt 6 kiaušinius jei sako, kad iki užgavėnių tiks. biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ex: 20 gruodžio 2022 - 15:41

Alaus aš nemėgėja, va šampano, vyno norėčiau. Bėda man, kad mėgstu burbulus. Aš ne apie stiprius, man ir gazuoti vaisvandeniai, mineralinis skanu.

Negalima, bet skanu. Turiu metaxos, reiks pabandyt - ji švelni, gal nieko baisiai baisaus nebus per Kalėdas.

Ex, saločių kokių pasimakaluok, ką čia su tais kiaušais - dar blogiau nei man su žuvimi. Va tą silkę keptą valgysiu, nors ir blogiau gal kiek bus, bet va man tas patiekalas labai siejasi su Kūčiomis, kai pas diedukus susėsdavom visi kartu.

Anyta šiandien atsiuntė per vyrą kliackiukų.

Sostų karų nemačius ir kažkodėl netraukia. Reiks pažiūrėt, kas naujo yra, trims mėnesiams turiu Žmonių cinema prenumeratą, Barbora padovanojo.

Atsakyti
QUOTE(Acqua Alta @ 2022 12 20, 14:21)
Dristu patart del repertuaro.O kokio MONEY HEIST  jum nervu sistema neisnesa?


Ne, per Kalėdas neišneša smile.gif be to, jau mačiau. Ir čia ne tas variantas, kuris kiekvienais metais šventinę nuotaiką kurtų smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Dusia37 @ 2022 12 20, 15:36)
<p>Yra naujos serijos - Žiedų valdovo priešistorija, ir Sostų karų priešistorija. Sostų karus sužiūrėjom,  Žiedų valdovą gal vakare pradėsim. Po seriją, kaip bambonkes. 


Kas per Žiedų valdovo priešistorija? Ką praleidau?

Drakono namus peržiūrėjau smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Pou @ 2022 12 20, 15:06)
Man ir Haris Poteris, ir Žiedų valdovas labai skaniai sueina.


Ir Fantastiniai gyvūnai, ir Hobitas thumbup.gif
Bet Sostų karus būtinai turi pažiūrėt. Manau, kad labai patiks. Na, nors vieną seriją pradėk ))
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo saintlina: 20 gruodžio 2022 - 17:35
QUOTE(saintlina @ 2022 12 20, 17:39)

Kas per Žiedų valdovo priešistorija? Ką praleidau?


Drakono namus peržiūrėjau smile.gif
Papildyta:
Ir Fantastiniai gyvūnai, ir Hobitas thumbup.gif
Bet Sostų karus būtinai turi pažiūrėt. Manau, kad labai patiks. Na, nors vieną seriją pradėk ))

Lord of the Rings: The Rings of Power
Gal irgi senai sužiūrėjai ?
(„Lord of the Rings: The Rings of Power “)

https://www.15min.lt...-musi-4-1909036

Saintlina dar yra Raganius... Nerealiai geros knygos , kas mėgsta fantazy. Serijalas labai nuo knygų nutolęs, bet žiūrimas.

Filmas kurį galiu žiūrėti ir žiūrėti yra Krikštatėvis.

Atsakyti
Teksto autore- Rita Knatauskaite

Žiekit, reik ka būtų dvyleka patiekalų. Nu i skaičiuojam:
1. Duona I bulka (galiam ir du patiekalus padaryt viens duona, kits – bulka).
2. Virtos bulbos. Arba keptos. Arba su lupynom. Arba visos trys atskiruose bliūduose, tai če jau trys patiekalai.
3. Rauginti kopūstai. Tokie tiesiai iš bačkos arba iš slovikėlio, kurių pilna visuose prekybos centruose ir kur jie kažkodėl vokiškai vadinasi zauerkrautais. Kas netingiat, galit pusę susismožyt su cibuliais ir morkom, beigi pomidorų pasta. I bus jum du patiekalai. Su bulbom - pats tas.
4. Burokėlių i pupelių mišrainė su cibuliais. Paprasčiausis dalyks žemėj. Man skaniau tie nemarinuoti, tai tik sutarkuoni, cibulio smulkiai papjaustai ir pupelių skarbonkę išpili, išmaišai su keliais lašais aliejaus ir vualia, ir kabliuok su tom bulbom ir žiuvim. Ant rytojaus, jeigu dvasios naktį nesujied, tai galiama majonezo šmurkštelt ir bus jau nebe Kūčių, o Kaliedų mišrainė.
5. Žiuvis. Nu gerai. Tik jokių ten iškamšų ir priekamšų. Pajemi paprastą šaldytą heką, nu būn ten ir ne hekas, o visokios makadamijos ir poseidonijos, koks te skirtums. Tik lai būn file, kas dažniausiai reišk, ka nebus tų ašakų, kuriomis gerklę gali persibest ir čiupinėtis visa vakarą juos iš gomuria rankiojant ir klijuojant ant lėkštutės krašto. Tai va. Pajemi tą heką. Atšildai. Apkrapini mėgstamais prieskoniais, pavolioji miltuose su kiaušinia plakiniu i kepi. Greitai ir paprastai, ir būn skanu dažniausiai. Jeigu kas čia daba bandys kabinietis, kad kiaušinia plakinys netink, tai jum i bulka tada netink, nes ten yr tikimybė, kad kiaušių yra įmakliuota. Man tink, nes aš tokion gilion religinėn ekstazėn da neįkritus.
6. Silke. Tai su ja nieka daryt nereik. Pajiemei ir patiesei iš viedriuko tiesiai. Prie bulbių – pats tas. Arba prie burokielių mišrainies. Kas netingiat, galit pakepyt morkų su cibuliais ir užklot, ka nesušaltų ar savo nuogybės nesigiedytų. A kas tingiat kaip aš, tai galiama gatavos nuspirkt su viskuo. Man net labiau patink, bo ten dažniausiai to kažko būn daugiau nei silkės, tai su bulbom ar duona, nenumirštu paragavus ir aš. Aplamai tai, jei kas mėgst tą silkę, tai Kūčios gali būt kaip 2x2. Bulbos, duona ir 10 silkių su skirtingom kaldrom: burokėlių, grybų, morkų etc. Kūčios – done.
7. Šprotai. Va. Šita žiuvis yra vienintelė žiuvis, kurią aš jiedu su pasimėgavimu. Dažniausiai viską per Kūčias ir sujiedu, bet jeigu kam liktų, tai ant rytojaus sugrūdat su majoniezu ir kiaušinia tryniu ir pridedat į kiaušinia baltymą. Nu supratot, čia tokie vieno gurkšnio krepšeliai gaunas.
8. Žuvies piršteliai. Iš vis – pfff. Pakepei 2 minutes ir sudėjai lėkštutėn. Galiama sudiet kaip tam kaladielių žaidime ka būtų. Kur apatinį ištrauki i visas bokštelis nuvirst velniop. Užtat smagu.
9. Žirneliai. Iš slovikiuko. Taip va bliūdelin supili i visks. I patiekals. I prie bulbių, i prie pirštelių. O ant rytojaus tiesiai balton mišrainėn ir kaliedinis laifhack’as.
10. Grybai. Aš jau apie juos kažkur aukščiau pasisakiau, kokius aš juos miegstu, bet ne apie didvyrius daina. Bet šampinjonų aš Kūčiom neperku ir ką jūs man. Vienžo, man patink tie marinuoti iš slovikiukų. Prie bulbų – pats tas. Bet, kad jau nebūt visai tingine, tai aš juos dar pakepu. Kol visi actai iš jų išgaruoj ir jie šokiniet iš petelnės praded. Todėl jie mane bišk nervin, tai duodu savo Apolonui kept, jeigu nedirb nabags. Tegu atsišaudo. Prieskonių jiem jokių nebereik. Pakepi, kol sukepa ir krauni bliūdelin, kol visi neiššokiniejo bekepant. Arba jiedat tiesiog marinuotus. Tokie mažiūčiai būn su kepurytėm i koteliais. Nežinau, kaip vadinas, bet gražiai atrodo ir yra jiedami.
11. Šližikai. Nuspirkau šįmet trijų rūšių ir dydžių. Tai, jeigu supilsiu vienan bliūdan, bus viens patiekals, o jei į tris, tai trys, palei mano skaičiavimus. Dar įsigijau gatavai maltų aguonų ir jei netingėsiu, tai užpilsiu saldytu vandeniu i bus da viens patiekals.
12. Kisielius. Aišku, kad spanguolių. Aišku, ka iš pakelio. Gerai ten yra su juo. Su šližikais nugurgt – pats tas.
Aš va tik nežinau skaičiuot Kristaus kūną ir kraują prie tų 12 patiekalų a neskaičiuot. Nu, ta prasme plotkelę ir vyną. Kas tingiat – skaičiuokit, o kas netingiat – neskaičiuokit. Taip, kažkaip.
Va i visks. Mano Kūčios bus greita bimbima i be jokia galvos skausma, be jokių nėriniuotų upėtakių ir lašišos trikampiukų avokado kvadratukuose. Kas tur laiko te su jais žaist, lai sau žaidž, aš kartais net ir Like’ą galiu padiet. Už ištvermę. O man už šitą jovalą prašom atleist, nu nesmi aš ideali šeiminykė. Ir jau nebūsiu
Atsakyti
QUOTE(Dusia37 @ 2022 12 20, 18:10)
Lord of the Rings: The Rings of Power
Gal irgi senai sužiūrėjai ?

Saintlina dar yra Raganius... Nerealiai geros knygos , kas mėgsta fantazy. Serijalas labai nuo knygų nutolęs, bet žiūrimas.

Filmas kurį galiu žiūrėti ir žiūrėti yra Krikštatėvis.


Nea, to nemačiau dar. Aisiu ieškot smile.gif kalėdinis siurprizas thumbup.gif

Raganiaus seriją skaičiau - aš fantasy gerbėja smile.gif serialo nemačiau.

Ir tiap - Krikštatėvis 👍
Atsakyti
Dar iš serijalų man "skanus" Paskutinė Karalystė.
Vikingai irgi žiūrimas ax.gif

Ir kas nematėt pažiūrėkit :
Rare_Exports:_A_Christmas_Tale

Supratau , kodėl įvažiavus į Suomija pirmome parduotuvėje dukra nusipirko Pepparkakor sausainių . Nors jai metų buvo apie 17... biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Atsakyti

Na reiks tuos Sostų karus pažiūrėt, gal patiks.

Va ko negaliu žiūrėt - vienas namuose.

Atsakyti
QUOTE(Dusia37 @ 2022 12 20, 19:28)

Supratau , kodėl įvažiavus į Suomija pirmome parduotuvėje dukra nusipirko Pepparkakor sausainių . Nors jai  metų buvo apie 17...  biggrin.gif  biggrin.gif  biggrin.gif


Aha, tie sausainiai ir man thumbup.gif
Atsakyti

Aha, tie sausainiai ir man thumbup.gif

Pažiūrėk filmą, visada jų namie norėsi turėti...

Atsakyti