Įkraunama...
Įkraunama...

PLEPESIAI PRIE ŽIDINIO

Labas rytas,
Esu mezgusi kažkada dovanų tokius šiltukus puodeliui. Nepatogūs ir nepraktiški , bet gražiai atrodo . Dovanoms visai faina...
Luety, tokių kojinių nenešiočau... Per gražios 4u.gif Meno kūrinys 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Dėl kepinių, uošvių ir viso kito - niekas manęs sergančios nepriverstų kepti , gaminti , važiuoti . Kažkuriuo gyvenimo metu , kai vaikai buvo maži man ėmė striginėti sveikata. Tada perverčiau galvą. Persidėliojau , kas svarbu . Viskas yra paprasčiau paprasto : svarbu yra mano pačios sveikata. Kad normaliai funkcijonuoti ... Tam reikia išmokti pasakyti NE.
Be jėgų, be įkvėpimo ir tt gamini ne maistą, o nuodą. Energetiškai .
Vaikai tokio maisto nevalgo , suaugėliai suvalgo ir serga...
Čia tiems kas tiki 4u.gif Tiek aš skaičiau savo protingose kantičkose ...
Mano senelio sesuo mokėjo gaminti nerealiai skaniai . Nei priekonių kokių ten šustų naudodavo , patiekalai paprasti , bet skonis dieviškas. Matyt meilės įdėdavo ?
Saintlina, aš šiltų kraštų žmogus. Man žiemos užtenktų savaitės , nuo gruodžio 23 iki sausio 2. Kokie 5 cm sniego , o šalčio iki -3. Viskas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dusia37: 14 gruodžio 2022 - 10:00

Labas rytas,

Ingrida, žinoma, kad registruokis pas psichiatrą. Tau jau po truputėlį slūgsta pirminis šokas, dėl to tokia organizmo reakcija. Buvai šoke, dabar jau ateina žinia ir į smegenis. Viskas gerai.

Muka, prašau dar duok mintį šeimistei dėl kepenų, kad nepražiūrėt. Gal hematomos visai kito pagrindo. Kaip pas tave su krešumu?

Atsakyti
QUOTE(Dusia37 @ 2022 12 14, 09:58)

Dėl kepinių, uošvių ir viso kito - niekas manęs sergančios nepriverstų kepti , gaminti , važiuoti .  Viskas yra paprasčiau paprasto : svarbu yra mano pačios sveikata. Kad normaliai funkcijonuoti ...
Be jėgų, be įkvėpimo ir tt gamini ne maistą, o nuodą. Energetiškai .


Mano senelio sesuo mokėjo gaminti nerealiai skaniai . Nei priekonių kokių ten šustų naudodavo , patiekalai paprasti ,  bet skonis dieviškas. Matyt meilės įdėdavo ?

Saintlina, aš šiltų kraštų žmogus. Man žiemos  užtenktų savaitės , nuo gruodžio  23 iki sausio 2. Kokie 5 cm sniego , o šalčio iki -3. Viskas.


mano požiūriu gal ne nuodas, bet turi turėti noro tuo užsiimti. Jei psichologiškai sunku, gal neverta savęs papildomai apkrauti? Gal užteks simboliškai kažką pagaminti, o visa kita juk galima nusipirkti, svečiai atvažiuodami atsiveš ar atvažiavę patys gamins. Nebent pasiruošimo procesas padeda užsimiršti smile.gif na, bet vis tiek tai nuvargina, o Ingridai to nereikia.

Mano viena močiutė nepaprastai skaniai gamino. Kažkokius kursus buvo baigusi. Ir tikrai prieskonių anais laikais gi tiesiog nelabai buvo. Ypač kaime. Bet turėjo tą Dievo dovaną gaminti wub.gif

Tai tau reiktų kažkur pietuose gyventi ir pas mus kalėdinių atostogų atvažiuoti )))
Atsakyti
QUOTE(Pou @ 2022 12 14, 10:58)
<p>Labas rytas,</p><p></p><p>Ingrida, žinoma, kad registruokis pas psichiatrą. Tau jau po truputėlį slūgsta pirminis šokas, dėl to tokia organizmo reakcija. Buvai šoke, dabar jau ateina žinia ir į smegenis. Viskas gerai.</p><p></p><p>

Pou,tu kaip psichologė viską sudėlioji. bigsmile.gif bigsmile.gif Žinai dabar pradedi savęs gailėti.Atrodo mb per mažai man skiria dėmsio,iai jis po klubo operacijos buvo,lakščiau kasdien su termosiukais naminio maisto,į,Likėnus kas antrą dieną.O atrodo man mažai dėmesio?Tikrai reikia raminančių. ax.gif MB išėjo sniego kasti,matyt kad nesimaišytų man po kojomis.Ir dar kai dviese 24 valandas per parą,gal ir sunku? ax.gif
Aš irgi mezgiau kažkada tokius megztukus puodukms,dar vienas voliojasi,gražu,bet tikrai nepatogu. ax.gif
Man patinka kepti.Tikrai kepsiu meduoliukus,grybulus,riešutėlius,kūčiukus.Juk kasmet giminė apdovanojma.Padės užsimiršti.Čia gal daugiau buvo Mukutei skirta?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo IngridaB: 14 gruodžio 2022 - 10:34

Saintlina, prasilenkė mūsų žinutės. Kai tik uždedi, sureaguoja su eksudatu (žaizda išskiria skystį), isšsiskiria sidabro jonai ir pradeda veikt antibikrobiškai. Pagrindinis skirtumas, kad ne tik sudaro palankias sąlygas gijimui, sugeria eksudatą, bet ir veikia antimikrobiškai.

Atsakyti
QUOTE(Pou @ 2022 12 14, 10:58)
<p>Labas rytas,</p><p></p><p>Ingrida, žinoma, kad registruokis pas psichiatrą. Tau jau po truputėlį slūgsta pirminis šokas, dėl to tokia organizmo reakcija. Buvai šoke, dabar jau ateina žinia ir į smegenis. Viskas gerai.</p><p></p><p>Muka, prašau dar duok mintį šeimistei dėl kepenų, kad nepražiūrėt. Gal hematomos visai kito pagrindo. Kaip pas tave su krešumu?</p>

Pou jo būtinai duosiu mintį... dėl to pagrinde ir rašiausi...
Na nežinau kokia čia raraza mani užpuolė verysad.gif
Dusia žmonės gyvena ne šalimais ... visko nežino o ir nepasakoju....savo bėdų iki kaklo...dar uošvienė gipse... tai kaip pasakyti žinot dėjau ant jūsų prašymų... nes blogai jaučiuosi... nieko aš moku susikaupti man svarbu labai tikslus veiksmų planas 4u.gif kantičkose irgi rašo, kad seni žmonės gali tau daug blogo mityse prilinkėti net nežinodami....taip kad jokių neigiamų emocijų o tik veiksmų planas 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Pou @ 2022 12 14, 10:34)
<p>Saintlina, prasilenkė mūsų žinutės. Kai tik uždedi, sureaguoja su eksudatu (žaizda išskiria skystį), isšsiskiria sidabro jonai ir pradeda veikt antibikrobiškai. Pagrindinis skirtumas, kad ne tik sudaro palankias sąlygas gijimui, sugeria eksudatą, bet ir veikia antimikrobiškai.</p><p></p>


o tai kurį geriau naudoti? Tas su sidabru (toks plonytis, lengvutis) žymiai geriau laikosi, tuo jis man labiau patinka smile.gif Prie žaizdos prilipo, kraštus prie kailio segtukais prisegiau. Vakar uždėjau, šiandien dar vietoj, tai nė nejudinau. O tas kitas, storas, slysta žemyn.
Ir neįtariau, kad jie skirtingi. Aš pirkau, man davė vienus. MB davė kitus. Tik tada ir pamačiau, kad nevienodi smile.gif
Papildyta:
QUOTE(IngridaB @ 2022 12 14, 10:31)
Atrodo mb per mažai man skiria dėmsio,iai jis po klubo operacijos buvo,lakščiau kasdien su termosiukais naminio maisto,į,Likėnus kas antrą dieną.O atrodo man mažai dėmesio?


lakstys ir jis smile.gif tiesiog ne visi vyrai moka parodyti, kaip jiems rūpi. Bet parodys, patikėk. Ir jis dar nesusitaikė su ta mintim ir galbūt nelabai žino, kaip elgtis.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo saintlina: 14 gruodžio 2022 - 11:08

Ingrida, vyrai iš esmės nėra tokie empatiški. O mes, moterys, prie viso to dar turim ir motinystės jausmą. Ir dar. Mano anyta mėgsta apšokinėti, viską daro pati ir jai "pagalbos nereik". Aš gi sakau, kad man pagalbos taip pat nereik, tačiau reikia vyro, kuris darytų viską drauge. Dusia, žinau, žinau :) - mūsų nuomonės čia išsiskiria.

Ir nieko čia didvyriško viską tempti pačiai. Mano anyta pirmą kartą vėžiuku susirgo įkopus į ketvirtą dešimtį ir ji man pasakoja, va, buvo talka, tik atsikraustėm į kooperatinį butą, visi darbavomės, po to kaimynai pasėdėjom, bet aš tik trumpai, nes prastai jaučiausi... Kur gi ne, kai pažastiniai limfmazgiai pašalinti, viskas išmėsinėta, krūties dalis pašalinta. Aš šiuo atveju griežta. Nėra ko vaidinti didvyrės. Dar ji ir užuolaidas skalbė. Atrašiau velnių, kad visai jos neguosiu. Tų laikų moterys viską pačios, kad skanu, kad švaru, kad vaikai, kad vyras... Oi, meskim šitus bajerius.

Bent jau mano vyras sako, kad jam reik pasakyt, įgarsint lūkesčius, nes kitaip gali ir nesulaukti :) Gal ir taviškis taip?

O kad kepsi Kalėdoms - sveikinu. kiek pamenu, tu su didele meile apie kepinius pasakoji, akivaizdu, kad tau tai maloni veikla. Va ir reikia užsiimti tuo, kas malonu.

Ir dar, kai kurie vyrai myli darbais. Mano vyras ir atsiprašo darbais. Nemoka, tiesiog ypatingai retai, jau kai dangus griūna, išstena "atsiprašau"  :D Bet jis atsiprašo kitaip.

Muka, Brangioji, bet jei pajūrys nežino, kad tau nesveikata, kad tikrai sušiktai jauties, tai jie ir elgiasi atitinkamai, ir lūkesčiai didesni, užsakymai pasipila. Galų gale, kasdieniai rūpesčiai vyro seseriai. Gal ji net tyliai mintyse paburnoja, kad iš jūsų pagalbos nedaug tesulaukia... Reik aiškiai pasakyt, kad pas jus pačius sveikatos byra ir vos susigraibot. Būtinai. Nes gali būti, kad tyliai kenčiat skirtinguose Lietuvos galuose ir tyliai nesusikalbat. O to tikrai nereik.

Labai graži diena. Vaikui geriau. Tyrimus paėmė, žiūrėsim, ką turim. Vakar poprasčiai buvo. Uf.

Atsakyti

o tai kurį geriau naudoti? Tas su sidabru (toks plonytis, lengvutis) žymiai geriau laikosi, tuo jis man labiau patinka smile.gifPrie žaizdos prilipo, kraštus prie kailio segtukais prisegiau. Vakar uždėjau, šiandien dar vietoj, tai nė nejudinau. O tas kitas, storas, slysta žemyn.
Ir neįtariau, kad jie skirtingi. Aš pirkau, man davė vienus. MB davė kitus. Tik tada ir pamačiau, kad nevienodi smile.gif
Papildyta:

lakstys ir jis smile.giftiesiog ne visi vyrai moka parodyti, kaip jiems rūpi. Bet parodys, patikėk. Ir jis dar nesusitaikė su ta mintim ir galbūt nelabai žino, kaip elgtis.

Man pirma mintis, kad su sidabru. Bet pasitark su daktare, ji tikrai praktiką turi, aš šiuo atveju tik teoretikė.

Atsakyti
Saintlina, aš tikrai sutikčiau visą žiemą pragyventi šiltoj šaly biggrin.gif

Dėl gaminimo , aukojimosi ir tt tik šiap savo nuomone pasidalinau , niekam konkrečiai netaikiau . Aš mėgstu visokias kantičkas paskaityti : Svijašas, Norbekovas, Louise L. Hay. Paklausyti lietuvio Žydrūno Sadausko . Arestovičių per karą atradau ... Yra gerų jo paskaitų , tik velniškai sunkios.
99 pr man gaminimas malonumas. Visa kita - visi turi rankas . Jei tingi yra kavinės ir parduotuvės. Ir kiaušinių šaldytuve tongue.gif

Ingrida vyrų galva veikia kitaip. Daugumos vyriškų vyrų . Jei yra probelma - jis turi sumedžioti sprendimą. Jei jo negali sumedžioti ima pykti ... Jaučiasi bejėgis.
Tavo mintys biški nuodingos - o aš tiek , o man nieko... Mesk. Aš sakau , tavo artimiesiems labai labai sunku dabar... Ir vaikams ir MB. Mano mama daug sirgdavo , aš žinau . Mano pažadas buvo vaikystėje - nematys manęs mano vaikai sergančios. Na ir beveik išpildžiau , per 27 metus vieną kartą yra buvę, kad kokias 2 dienas gulėjau paslika, visusas.
Gaminu , skalbiu tvarkausi su dėkingumu - turiu kam ir turiu sveikatos tą daryti . Gyvenimas yra trapus wub.gif Visada taip nebus .
Ingrida, padėkok dievui , visatai ar kam ten kuo tiki - kad kai MB sirgo tu buvai sveika ir galėjai juo pasirūpinti.
Mano mintys kas kažkas ištinka mane yra tokios - kaip gerai , kad tai man. Aš esu stipri , aš galiu tai pergyventi . Kaip gerai , kad ne mano artimus tos nelaimės puolė ...
Ui nusifilosafau . Tai tik mano požiūris ... Šiuo gyvenimo metu .Po metų gal galvosiu kitaip...
Atsakyti
Pou,gl Tave Pačią reikia paguosti?Čia mes su savo bėdomis. ax.gif
Linksmiau,vakar sunešiau obuolius arčiau šilumos.Mb pdėjau suvežti iš ūkinio į namą 9 butelius po 25 litrus vyno.Va kur linksmumas bresta. biggrin.gif biggrin.gif Ruošiamės šalčiams. ax.gif
Pūsto,kaip rytoj iš ryto reikės į miestą išvažiuoti,mb tik nukasa takelius,einu jau vėl baigia užpūstyti. bigsmile.gif Nebūtų bėdų ,sėdėtume apsnigti kelius ir galvos nesuktume. ax.gif
Atsakyti
Laba.

Muka, žinok šiurpu skaityt.. blink.gif Palaikau būtent Pou patarimų postus skirtus ir tau, ir Ingridai. Bandykit įsiskaityt, išgirst.

Lesius tikras vyras. Jaunas, greit sveiksta, jei mergos jau rūpi.

Luety, aš mąstau, kaip įspūdingai pramiegot šitas visas šventes. Labai sunki užduotis sau. Nes nesiruošiu nei Kūčioms, nei Kalėdoms, nei naujiems metams. Nieko neperku, nei maisto, nei dovanų, nepuošiu namų. O kam, kad paskui tvarkyt? Niekur nevažiuosiu ir nieko nelauksiu.

Puodelis su megztiniu gražus tik pažiūrėt, bet tikrai nepraktiškas, tokio net dovanoti nereikėtų.
Atsakyti