Įkraunama...
Įkraunama...

PLEPESIAI PRIE ŽIDINIO

Dusia,bitutės iš bado nebe mirs.Blindės žydi,net ūžia medžiai. wub.gif wub.gif
Nelabai man du karklai patinka,mb laiko vien dėl bičių. ax.gif
Vietoje dviejų šiltnamių(žemė įdirbta)atsivešiu anyžinius lofantus,mieste pridygę nemažai.Susodinsiu eilėmis,bus bitėms ir gražu,man,kai jie žydi ir arbata pamaišius skani. ax.gif
Baigiame paskutinė ketvirtą šiltnamį suresti,kol pietūs virškinasi,eisiu į pievą vienintelę prie kaimyno belikųsią šalpusnio paieškoti. ax.gif
Šokinėju nuo vieno darbo prie kito. mirksiukas.gif
Dar bačką lapų kūrenu ,senų šakų,kaimyno nėra,nesinori dūmyti žmogui. mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(IngridaB @ 2022 03 23, 09:14)
Aš miškan,kai išeinu visada pamirštu apie maistą.Nuo mašinos pvz. eiti kelis km,dar tempti maistą? bigsmile.gif Mama nešasi ant kupros kuprinytę,man jau per sunku. ax.gif Vat gerti tai blogai,kad neturiu,
Juk visada pvz.uogauti nešuosi du kibirus,be dviejų kibirų neapsimoka net eiti toli. mirksiukas.gif

o ką darot su tiek uogų? Aš tai neturiu kantrybės uogaut. Maximum litrą prirenku. Bet kai su šuniu vaikštai, po litrą (nors labiau po puslitrį) kasdien visai neblogai. Šviežiam surijimui.
Grybauti aš važiuoju su džipu. Įvažiuoju į tam tikrą vietą, aplenkiam su šuniu kvartalą aplink mašiną, grįžtam. Nuvažiuojam į kitą vietą - vėl taip pat. Nebent grybų nedaug, tada gerokai toliau galiu eiti. Bet kai yra, man jokio džiaugsmo sunkų krepšį tampyt. Aš išpilu mašinoj, tada galiu tolaiu žygiuot smile.gif Maisto niekad neimu su savim, o vanduo mašinoj yra visada. Šuniui. Bet ir man užtenka.
Papildyta:
QUOTE(kavasucitrina @ 2022 03 23, 12:46)
Jei skanu, tai ėsiu, ėsiu... Kartais biškį bloga paskui būna, bet neilgai biggrin.gif

biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif labai prajuokino biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif

Aš irgi iš tų ėdriųjų, tik bloga kol kas nebūna )))
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo saintlina: 23 kovo 2022 - 14:29
QUOTE(IngridaB @ 2022 03 23, 13:58)
Dusia,bitutės iš bado nebe mirs.Blindės žydi,net ūžia medžiai. wub.gif  wub.gif
Nelabai man du karklai patinka,mb laiko vien dėl bičių. ax.gif

Dėl bitučių wub.gif wub.gif wub.gif
Karklas past geriausias medis pavasarį 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dusia37: 23 kovo 2022 - 15:23

Aš taip pat kvartaliukais grybauju. Bet paprastai būna pilnas krepšys iš to kvartalo. Nueini į priekį ir atgal jau su pilnu.

Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2022 03 23, 14:27)

Įvažiuoju į tam tikrą vietą, aplenkiam su šuniu kvartalą aplink mašiną, grįžtam. Nuvažiuojam į kitą vietą - vėl taip pat. Nebent grybų nedaug, tada gerokai toliau galiu eiti. Bet kai yra, man jokio džiaugsmo sunkų krepšį tampyt. Aš išpilu mašinoj, tada galiu tolaiu žygiuot smile.gif Maisto niekad neimu su savim, o vanduo mašinoj yra visada. Šuniui. Bet ir man užtenka.

Aš grybauju taip pat. Tik vietoj Lesiaus MB ... Man rūpi grybą pjauti , MB kuo daugiau aplėkti ir patikrinti miško biggrin.gif
Viena galiu važiuoti visur - prei jūros , sanatorijon ar tt. Bet jei grybauti be MB išvažiuočiau tikrai supyktų bigsmile.gif
Šį pavasarį tikrinom savo baravikyną prie sodybos - iškirstas . Gaila. Reikės ieškoti kito .
Maisto neimu , net jei visai dienai į Varėną važiuojam .

Atsakyti
QUOTE(Dusia37 @ 2022 03 23, 15:17)
Aš grybauju  taip pat. Tik vietoj Lesiaus MB ... Man rūpi grybą pjauti , MB kuo daugiau aplėkti ir patikrinti miško  biggrin.gif

pas mus atvirkščiai - MB lėtai eina miške, jis atidžiai skanuoja samanas )) o va aš lekiu ir tikrinu savo vieteles, nes tokių turiu daug. Tai tik susiskambinam, kada jau grįžt man į sutartą vietą ar kur išlįst, kad jis paimtų smile.gif
Atsakyti
Sode pomidorai ankstyvieji pasodinti i siltnami ir dar 4 pasodinau del meiles kartu,kad nebut tokie vienisi.Jei oras toks isbus,kisiu ir kitus,jei tie isgyvens.Pridengiau kiek nuo saules,kad nenudegtu lapai.
Grazu grazu,kaifuoju sode tokiu oru.Vejelio jokio.Pasejau rugstynes,nes buvau jau isejus is ju.Paliejau viska.
Dusia,as lieju ridikus kasdien atejus tiesiogiai is grezinio,ten vanduo saltas,bet jau buna ne ankstus rytas.Kol kas auga,jei neatves,iseis i lapus.Reiks ieskot tu veisliu,kur nebijo silumos,jei tu sakai,kad yra tokiu.Siaip ridiku veliau nesinori,tik anksti pavasari.Darbo sode dar daug.Nematau jokio fanatizmo savo,dirbu po truputi,su pasisedejimais,nes dar nera mano koja tvirta.Ir perfekcionizmo nera,neimanoma ji padaryt,iki perfect man toli.Norisi tik,kad but ka uzkrimst ir ,kad akiai butu miela.Daugiau nieko.
Valgyt neisidejom ir nesinorejo.Uzkramtem meskinio cesnako ir buvo gana.
Atsakyti

Aš tai ratukais suku, bet greitai - daug kilometrų privaikštau, greit grybauju, bet visuomet daugiausiai ir prigrybauju. Vyras lėčiau vaikšto, ramiai parūkydamas. Bet bėda, kad jis prastai miške gaudosi, tai aš ir suku aplink :)

Atsakyti
Grybauju tik tiek toli kur masina matau biggrin.gif arba MB, orientyro nulis ax.gif maisto nesivezam o kam trim valandom nereikia. Uf susitvarkiau mesgalius MB turgun išleidau tai…. dviem kartam jaučio uodegos su kulnine, jaučio kepenų steikai, jaučio širdis plius uzsudziau gabalą lašišos …. Na ir ką sakyti biggrin.gif prašiau puskilio kepenų ir puse širdies …
Atsakyti
Mesa gerai ,dievinu osso bucco,uodegos kazule biggrin.gif Pas mane tik jaucio sonkauliai siemet ,tokia jau man dalis atiteko.Musu suva nemegsta kameros ,tik isgirsta ta garsa kai jungiama ir slepiasi biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Muka @ 2022 03 23, 17:46)
MB turgun išleidau tai…. dviem kartam jaučio uodegos su kulnine, jaučio kepenų steikai, jaučio širdis plius  uzsudziau gabalą lašišos …. Na ir ką sakyti  biggrin.gif prašiau puskilio kepenų ir puse širdies …

Lygiai kaip mano priperka )))))
Bet pas mane greit būtų surūšiuota - uodega ir kulninė šuniui, širdį pats pirkėjas verda.
Papildyta:
QUOTE(Muka @ 2022 03 23, 17:46)
Grybauju tik tiek toli kur masina matau  biggrin.gif arba MB, orientyro nulis  ax.gif

Programėlių yra, kur parveda iki mašinos smile.gif
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2022 03 23, 18:10)
Lygiai kaip mano priperka )))))
Bet pas mane greit būtų surūšiuota - uodega ir kulninė šuniui, širdį pats pirkėjas verda.

O tu tik tortais po 60 euru maitiniesi? O tas tortas stebuklus daro ar kaip?
Atsakyti