Įkraunama...
Įkraunama...

PLEPESIAI PRIE ŽIDINIO

Aha ,supratau ,kodel tu amz\inai alkana Ingrida.Nes amz\inai kaz\ka valgai,insulinas visa laika issiskiria.Tau reikia ismokt pavalgyt ilgam.Na jei pusryciams kiausiniai,tai suvalgyk tiek kiek nori tu kiausiniu,tiek kiek nori avokadu.Tol kol soti jausies.
Patiekalu sunku daug prigalvot ,todel geriau pasigamint daugiau ir daugiau pavalgyt.
Atsakyti
QUOTE(Dusia37 @ 2022 12 10, 11:08)


Ai, Dusia, gi norėjau pasakyt. Šian fb mačiau, kad medų šviežią parduoda, tik ką išsuktą. Pradžioj nepatikėjau. Paskui youtube mačiau video. Neima medaus visą vasarą, ima va dabar, kai bitės jau miega. Tipo naujos technologijos. Realu čia išvis?
Atsakyti
QUOTE(Dusia37 @ 2022 12 10, 06:39)
<p>Labas rytas, </p><p>Muka, mažylį katuką reikėjo į kišenę ir namo... mano senutei 11 metų. Bijau pagalvoti, kaip liūdesiu kai iškeliaus į katinų rojų.</p><p>Saintlina, kaip Lesius? </p><p>Mano mergytei vakare jau beveik neskaudėjo. Jaunas organizmas, greitai atsistato. O dar su mamos priežūra biggrin.gif ...</p><p>Numezgiau kepurę, liko sujungimas. Raudoną.
</p><p> Luery, šiemet madoj aukšta makuške kepurės. Į mostį bus! Graži labai. Kokios spalvos?</p><p>Gražaus šeštadienio!</p>



Labas rytas 4u.gif
m i n u s 4!!!Siaubas.Kalija jau guli paslika,nuleidus visus lapus ant zemes,vargsiuke.Gaila net ziuret.Pelargonijos arciau namo,kol kas gyvos.
Dziaugiuos,kad braskiu lovelius sunesiau i sailtnami,vis silciau nei lauke.
Ingrida,o tau gydytoja patare kazkokia dieta,ar tu cia savivaliauji?
Na,kad skaniai ir turtingai riebalu,angliavandeniu buvo tavo mityba,tai supratau is tavo postu,todel dabar sunku.Geriausia,kad koks zmogelis,suprantantis apie angliavandeniu ir riebalu kieki maisto produktuose tau sustatytu meniu,kol pati susivoksi.Bet tas susivokimas ateina perskaicius kalnus literaturos.O zmogui,niekada nesirupinusiam maisto sudetine verte turi but kosmaras.Sunku patart tikrai.Ir dirbt turesi ismokt,ne art iki kol keliais ieini i troba,o dirbt savo malonumui.
Vyras vaikai eina i antra plana.Kai as imu dietntis MB sau gaminasi.Nemokejo,ismoko ir mane pralenkia.Net si ryta kepa duona,namai kvepia,mane erzina,nes to kvapo neuzkapsuliuosi,jis sklinda visur.O as jau 7 menesiai be miltiniu patiekalu ir duonos.Be t as svori noriu nusimest.Tau to nereikia.
Gal vaikai rastu koki specialista,dietologa,kuris nusimano apie tavo diagnoze.Nezinau,sunku patart ir ar tau reikia grieztai jokiu angliavandeniu?Irgi sunku pasakyt.Mazint po truputi miltud,kruopas,cukru,bet ne badaut,nestresint organizmo.Nori kazko ir uzvalgyk,kad nebutum alkana,bet neprisilapnok.O ar as gerai patariu ar ne?Nezinau,as tik turbut ir tai tik turbut taip daryciau,o istiesu ir to nezinau.Eik i forumus,fb ju daug,gal rasi artima siela,kuri patars kaip ji dare ar dar ka nors.Tikrai sunku patart nieko nezinant.

O dusiai paraudoninau ir neatsakiau. bigsmile.gif bigsmile.gif bigsmile.gif
Dusia pataikiau su modeliu bigsmile.gif bigsmile.gif jau nusimezgiau,man tinka,patinka,graziai apgula.Spalva kaip pirstiniu,persikine.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Luety: 10 gruodžio 2022 - 11:23
QUOTE(Acqua Alta @ 2022 12 10, 11:17)
Aha ,supratau ,kodel tu amz\inai alkana Ingrida.Nes amz\inai kaz\ka valgai,insulinas visa laika issiskiria.Tau reikia ismokt pavalgyt ilgam.Na jei pusryciams kiausiniai,tai suvalgyk tiek kiek nori tu kiausiniu,tiek kiek nori avokadu.Tol kol soti jausies.
Patiekalu sunku daug prigalvot ,todel geriau pasigamint daugiau ir daugiau pavalgyt.

Lygiai tą patį pagalvojau ir jau ėjau rašyt - žiūriu, tu parašius smile.gif
Taip, Ingrida - koks dar ištisinis kramsnojimas??? Pavalgai sočiai ir laisva nuo kramtymu kokioms bent 4 valandoms.
Ir išvis - tu parašyk, kokią tu čia sau dietą taikai - kaip suprantu, sudėtinius angliavandenius pasilieki? Bus lengviau patarinėt biggrin.gif
Atsakyti

Su vaisiais, jų sultimis-jei jau valgyt labai nori, valgai ne ypu, o po trupinį. Sultis, jei geri, stiklinę ne vienu kartu, o pasidedi ir po gurkšniuką per pusdienį, dieną.

Geriau savi obuoliai nei mandarinai. Jie ir pektino turi.

Kopūstus visokio plauko valgyk, jei savus turi. Iš principo, žalios spalvos daug kas tinka. Parduotuvinių gal saikingai dėl nitratų. Jei savi, valgyk kiek telpa.

Žuvis gerai. Man sočiausia yra lašiša, silkė. Balta žuvis skanu, bet po valandos vėl valgyt noriu. Lašiša na nėra sveikiausias pasirinkimas, nes fermose auginant ir papildų jos gauna, ir antibiotikų visokių.

Va silkė, liuks. 

Avokadas liuks. Trauk iš podėlių raugintus agurkus visokius, kopūstus. 

Jei gali iš ūkininkų gaut vištų, liuks. Kišk į britvoną, ilgo gaminimo- skanumėlis. Tas pats su kiaušais. 

Jei valgai angliavandenius, tai ilgai grojančius.

Jei jau labai tos bulvės užsimanai, retai, bet virk su lupyna, kad bent naudos gaut.

Gamink su skirtingais prieskoniais, kad neatsibostų tas pats skonis. Meškinis česnakas, gelsvė, petražolė, ne miksuok, o kaskart keisk.

Suprantu, kad vyras apšokinėtas buvo, bet dabar pasidarai sau pirma valgyt, jei lieka ūpo - jam. Didelis, pakentės. O jei supratingas- pasidarys sau,  jei empatiškas, kartais padarys ir tau.

Pagrindinis principas - atsisakyk cukraus tiesiogiai ir pridėtinio per padažus, marinatus, visokius saldėkus. Balti miltai nieko gero neduoda, tik uždegiminį procesą sukelia ilgainiui, kaip ir apdoroti ryžiai be luobelės, tie patys avižiniai dribsniai (ne avižos) ir t.t. Pieno produktai taip pat didina gleives organizme, uždegimą skatina, bet jei nori rūgpienio, pasukų, kefyro - visiškai neišbrauk vien dėl fermentavimo naudos. Saldaus pieno produktų atsisakyk.

Geriau garink, jei kepi- orkaitėj į britvoną, rankovę kiška, kad savo sultyse išsitroškintų. Jei norisi kept, nusipirk taukų, to pačio ghi sviesto.

Tau nereik mažint kalorijų, kiekio, tau dėl sveikatos reik atsisakyt maisto tam šūdžiui.

Pas onkologę sužinosi, kas tau išties, kokia kilmė, koks agresyvumas, stadija. Išraše turėtų būt skaičiukai. 

Susirašyk klausimus, ką norėtum sužinoti, kas tau svarbu. Kvailų, nepatogių klausimų nebūna. Gydytojas, tas žmogus, kuris tavo kelionės su liga keliu, keliais kartu. Nesijausk nepatogiai, nebijok, jos visko prisiklauso - nenustebinsi.

Santlina, kaip Lesius?

Dusia, kaip dukriukas? Neištino? Karšto tik neleisk valgyt.

Atsakyti
Pou, dėl sulčių tai bent aš esu kategoriškai prieš. Jau tada geriau vaisius, bet ne sultys.
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2022 12 10, 11:08)
Dar nesenutė 11 metų smile.gif dar pasidžiaugsit kartu ne vienerius metus  wub.gif

Smagu, kad dukrytei jau geriau thumbup.gif protinių dantų traukimas ne tokia jau paprasta intervencija  4u.gif

Lesius, bijau prisikalbėti, jau žvalesnis  smile.gif



Kaip kieminiui nedaug 11 metų . Kaip britukei daug ... Bet taip sako mano sesė vet. gydytoja.

Gyvūnai nemeluoja! Smagu girdėti wub.gif 4u.gif





Papildyta:
Pou dukrytei ištino . Bet tai ir žadėjo. Sakė jei po 3 dienų neišsižios per tris pirštus - važiuoti pas jį. Bet ji ir šiandien sutinusi išsižioja per 3 pirštus.
Atsakyti
QUOTE(Dusia37 @ 2022 12 10, 12:03)
Kaip kieminiui nedaug  11 metų . Kaip britukei daug ...  Bet taip sako mano sesė vet. gydytoja.


Mano kilminga rusiukė 17 išgyveno. Tai ko britukė negalėtų?
Atsakyti
Ingrida , gal pažinojai ? Šiai dienai miręs, visi mes mirtingi . Bet ne nuo tos ligos ...
https://www.delfi.lt...u.d?id=58072144
https://sekunde.lt/l...rdas-papildyta/

Jadvyga :
https://www.tv3.lt/n...o-vezio-n858904

Supermamose yra daug senų Paleo temų :
https://www.supermam...owtopic=1028235
Viena narė yra aprašiusi savo SĖKMINGĄ pasveikimo istoriją 4u.gif Po šiai dienai matau ją FB. Mažai jos postų fb, nes ten visi ant keto ir svorio metimo , sveikų patarimų nedaug . O kariauti su vėjo malūnais neverta, sveikiau patylėti .
Perskaityti reikia nedaug. Kaip mano dantistas pasakojo - po konstatavimo jam cukrinio diabeto mėnesį prasėdėjo internete, nedirbo . Kol rado savo negalavimo priežastį ... O vyras mano akimis jaunas ,40 +
Niekas už Tave tokio darbo nepadarys. Neužkrauk vaikams, jiems savas gyvenimas. Pagailėk jų, jiems ir taip sunku.
Bus tų siūlų, pirštinių , sniegų, kūčiukų . Tik dabar turi sustoti, pasirūpinti savimi wub.gif

Patikėk, niekam iš Tavo artimų nereikia nei pirštinių , nei valgių ... Visiems labai reikia Tavęs sveikos.

Apie visą mitybą BŪTINAI konsultuokis su gydytoju . Kai turi daug žinių yra lengviau , gali klausti . Blogiausia kai nieko nesupranti , tai net nežinai ko paklausti.
Papildyta:
QUOTE(saintlina @ 2022 12 10, 12:29)
Mano kilminga rusiukė 17 išgyveno. Tai ko britukė negalėtų?

Tikrai galėtų . Bet tai jau būtų išimtis. Širdelė pas britukus silpnesnė .
Atsakyti

Kava, dėl sulčių aš taip pat kategoriška, bet nuo kiekvieno priklauso tas kategoriškumas.

Mano anyta vienu ypu išgerdavo stiklinę, dvi. Tai prisakiau, kad bent po gurkšniuką, ne iš kart tą stiklinę gertų, jei negali atsisakyt. Ir kompotus mėgsta, o ten tai cukrus vienas, išvis gėrio nulis. Gali sakyt kiek nori...

Bet dėl sulčių skaičiau, kad bent taip prie onko yra geriau.

Atsakyti

Dusia, sveikatos dukriukui ❤️

Atsakyti
Ir pabaigai , dėl negeriečio gali jaustis ištisai alkana. Ypač jei jis negauna lengvų angliavandenių .
AA švogeriukas prieš galą norėjo vien ant saldumynų gyventi . Negavęs piktas būdavo ...
Papildyta:
QUOTE(Dusia37 @ 2022 12 10, 13:06)

Perskaityti reikia nedaug.


Pasitaisau - perskaityti reikia labai daug 4u.gif 4u.gif 4u.gif Mano padriko rašymo klaida.
Atsakyti