Įkraunama...
Įkraunama...

PLEPESIAI PRIE ŽIDINIO

Niam kaip skaniai skamba.Nieko est nera,teks svogunu su kiausiniu pasikept ir valgyt su marinuotais pomidorais.
Vakar is drauges parsinesiau pomidoru seklas ,jai vistiek nesekasi ,dar nieks neisdygo.Na netalentingas ji zmogus ,bet nekvalilifikuotiems darbams geras.
Siandien jau darysiu didiesiems pomidorams mini siltnami is plytu ir traktoriaus stiklo.Toki kur but galima kaldrom apklot ,reikalui esant.Nedaug tu didziuju yra,bet labai jau istyso.
Atsakyti
QUOTE(Acqua Alta @ 2022 03 23, 09:12)
Niam kaip skaniai skamba.Nieko est nera,teks svogunu su kiausiniu pasikept ir valgyt su marinuotais pomidorais.
Vakar is drauges parsinesiau pomidoru seklas ,jai vistiek nesekasi ,dar nieks neisdygo.Na netalentingas ji zmogus ,bet nekvalilifikuotiems darbams geras.
Siandien jau darysiu didiesiems pomidorams mini siltnami is plytu ir traktoriaus stiklo.Toki kur but galima kaldrom apklot ,reikalui esant.Nedaug tu didziuju yra,bet labai jau istyso.

mano uošvis inspektais vadindavo ir tokiuose tik iš durų su stiklais ir augindavo paprikas. Jooo kike procės jis įdėjo į tą sodą ir niekam nereikėjo teko parduoti žinia pardavus prisireikė tam kuriam visia nereikėjo ... ai ...
Atsakyti
Labos,
Kai buvau jaunesnė ir tik nusipirkom sodybą taip lėkdavau iki nukritimo kaip EX . Nemy***.
Dabar nebe smile.gif Ne todėl , kad sveikatos nebeturiu , bet nebesinori ... Ramiai , pamažu, bet su malonumu ir pasidžiaugiant . Ne dėl rezultato , o dėl proceso mudu su MB ten dirbam...
Pas mane sodas išgenėtas, liko dalį šakų sumalti . Labai geras mulčas maltos šakos .
Ingrida pas Jus pašalo nėra, jei žinius pasėjai ? Smagu Tau . Pas mane sekmadienį žemė sušalusi buvo . Mirtinai mano kaime lietus reikia ... Palis tik tada atsigaus žemė .
Muka, valgyk kas Tau skanu 4u.gif Kodėl smerkti reikia ? Blogiausia kas gali būti - smerkti valgomą maistą blink.gif Reikia džiaugtis ir dėkoti už kiekvieną kasnį. Taip mus mokė TKM kursuose. Nenuodyti maisto savo mintimis 4u.gif Jei valgai šokaladą ar pyragėlį ir džiaugiesi - tai maistas ir vaistas, jei grauži save , tai nuodas. Saikas kiekyje ir dažnume žinoma reikalingas . O ne savęs graužimas ax.gif
Gražios dienos 4u.gif

Atsakyti
Mano seneliai tokius irgi turejo irgi inspektais vadino.Senovines raudonos plytos akumuliuoja saules siluma,jau pastebejau ,kad tie augalai kur gauna prie sienos prisiglaust geriau auga.
Suniukas valge kiausini ir net jau apsilaizyt moka biggrin.gif
Atsakyti
Vat ir nesuprantu, vat ir niekaip nesuprasiu, kaip galima neturėti laiko pavalgyt. Nu jau šitam reikalui 5-10 min laiko visada atrasiu biggrin.gif. Gerai – gal būna išimčių kokį 1-2 k. per metus, bet daugiau iš triznumo, kai atrodo, kiekviena minutė brangi, nes nespėsiu iki griežto dedlaino darbo padaryt, o ir kartais tokiais atvejais iš nervų ir noras valgyt praeina. Kitas visas 360 su viršum dienų aš VISADA tam randu laiko. Nes nu kiek laiko reikia pavalgyt? 5 minutes. Jei nieko pagaminto nėra, lašinių nėra, o sasyskų šaldytuve irgi niekada nebūna, tai dar 5 min. kiaušinių išvirimui ar iškepimui.
Va taip mąsto ir daro stora maisto mylėtoja tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(kavasucitrina @ 2022 03 23, 09:05)
Vat ir nesuprantu, vat ir niekaip nesuprasiu, kaip galima neturėti laiko pavalgyt. Nu jau šitam reikalui 5-10 min laiko visada atrasiu biggrin.gif. Gerai – gal būna išimčių kokį 1-2 k. per metus, bet daugiau iš triznumo, kai atrodo, kiekviena minutė brangi, nes nespėsiu iki griežto dedlaino darbo padaryt, o ir kartais tokiais atvejais iš nervų ir noras valgyt praeina. Kitas visas 360 su viršum dienų aš VISADA tam randu laiko. Nes nu kiek laiko reikia pavalgyt? 5 minutes. Jei nieko pagaminto nėra, lašinių nėra, o sasyskų šaldytuve irgi niekada nebūna, tai dar 5 min. kiaušinių išvirimui ar iškepimui.
Va taip mąsto ir daro stora maisto mylėtoja tongue.gif

Aš miškan,kai išeinu visada pamirštu apie maistą.Nuo mašinos pvz. eiti kelis km,dar tempti maistą? bigsmile.gif Mama nešasi ant kupros kuprinytę,man jau per sunku. ax.gif Vat gerti tai blogai,kad neturiu,bet gi visada yra uogų,pavalgai ir troškulys praeina.Kai būna labai karšta,tai nešuosi gerti,bet palieku butelį miške,sunku beparnešti. ax.gif
Juk visada pvz.uogauti nešuosi du kibirus,be dviejų kibirų neapsimoka net eiti toli. mirksiukas.gif Grybauti irgi kur dėsi tą maistą,kai nešiesi krepšį,kur paskui dėti grybus?Juk kartais dar maišiuką užpildai grybais. ax.gif
Dusia priešais namą pietų pusė jau žemelė atleista.Vakar kasiau avietėms pievą,tai irgi po pietų žemė įšilųsi. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Acqua Alta @ 2022 03 23, 09:57)
Mano seneliai tokius irgi turejo irgi inspektais vadino.Senovines raudonos plytos akumuliuoja saules siluma,jau pastebejau ,kad tie augalai kur gauna prie sienos prisiglaust geriau auga.
Suniukas valge kiausini ir net jau apsilaizyt moka biggrin.gif

o jazau tuoj nepastebėsi kaip siusios koją pakėlęs biggrin.gif
Dusia žinau, kad maistas turi nešti malonumą ir t.t. ale kažkaip smegenyse fiksai uždėti... manau nuo ko reikia ir vaduotis 4u.gif
Valgyti pamiršti nu ne niekada blink.gif aš ir budama vaikas niekad to nepamiršdavau ... kviesti valgyti ... ką tai reikškia rolleyes.gif
Jo gyvenimas padelioja ir tempus ir t.t. dabar jau mažiau plėšausi, nors tas ale plėšymas nepalyginsi su ankstesniu prieš 15 metų... kūnas duota ir čia stop biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(IngridaB @ 2022 03 23, 09:14)
Aš miškan,kai išeinu visada pamirštu apie maistą.Nuo mašinos pvz. eiti kelis km,dar tempti maistą? bigsmile.gif Mama nešasi ant kupros kuprinytę,man jau per sunku. ax.gif Vat gerti tai blogai,kad neturiu,bet gi visada yra uogų,pavalgai ir troškulys praeina.Kai būna labai karšta,tai nešuosi gerti,bet palieku butelį miške,sunku beparnešti. ax.gif
Juk visada pvz.uogauti nešuosi du kibirus,be dviejų kibirų neapsimoka net eiti toli. mirksiukas.gif Grybauti irgi kur dėsi tą maistą,kai nešiesi krepšį,kur paskui dėti grybus?Juk kartais dar maišiuką užpildai grybais. ax.gif
Dusia priešais namą pietų pusė jau žemelė atleista.Vakar kasiau avietėms pievą,tai irgi po pietų žemė įšilųsi. ax.gif

Nu tai gal kažkada išlendi iš to miško biggrin.gif
Uogaut tai neuogauju, bet grybaujam nu kiek - kokias 4-5 valandas, ir dar į tą laiką iki mašinos sugrįžtam, į kitą vietą pavažiuojam. Va ir pavalgau biggrin.gif
Aš ne apie tokį valgymą, kai lesiojama kas 2-3 val. Bet bent 1 k. per dieną man šventas reikalas pavalgyti sočiai. Kitas kartas ir užkanda gali būt. Žodžiu, mano mintis buvo tokia: pilvo vergams niekada nebus problemų tą pilvą prikimšt. Tik nevalgios moteriškės gali teisintis laiko stoka, užtai jos ir lieknos, kaip nendrės biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(kavasucitrina @ 2022 03 23, 10:25)
Nu tai gal kažkada išlendi iš to miško biggrin.gif
Uogaut tai neuogauju, bet grybaujam nu kiek - kokias 4-5 valandas, ir dar į tą laiką iki mašinos sugrįžtam, į kitą vietą pavažiuojam. Va ir pavalgau biggrin.gif
Aš ne apie tokį valgymą, kai lesiojama kas 2-3 val. Bet bent 1 k. per dieną man šventas reikalas pavalgyti sočiai. Kitas kartas ir užkanda gali būt. Žodžiu, mano mintis buvo tokia: pilvo vergams niekada nebus problemų tą pilvą prikimšt. Tik nevalgios moteriškės gali teisintis laiko stoka, užtai jos ir lieknos, kaip nendrės biggrin.gif

Aha biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Muka @ 2022 03 23, 09:31)

Nu va - tokia tokią visada supras biggrin.gif
Atsakyti
Vadinasi savaitgalį ir pas mane bus atsileidusi žemė . Galėsiu sėti žirnius, pastarnokus, ridikėlius lauke. Luety , ridikėlius galima auginti visą vasarą - dabar yra gerų veislių. Vienintelė gudrybė - anksti ryte palieti labai šaltu vandeniu . Pas mane šuliny 8 laipsniai ... Tokiu ir lieju .
Grybaujant neštis maistą sveikam žmogui nemanau , kad verta biggrin.gif Puiki iškrovos diena.
Pats geriausias dalykas metant svorį - nepirkti užkandukų. Pinigų sutaupai ir svorio numeti . Pasigamini , suvalgai ir daugiau nėra blink.gif Iki kitų pietų .

Aš vėl prikepiau lėtu kepimu kiaulės kūno namie ax.gif Tinginė esu , dabar valgysim 3 dienas .

Apie vyną ir spaudimą : asmeniškai man baltas vynas muša spaudimą , raudonas kelia. Išbandyta. Todėl mėgstu raudoną... Nebet vasara , kai karšta balto skiesto su ledu . Arba Ipos alaus ax.gif Puikiai Ipos alus dorojasi su karščiu. Lietuvoje taigi būna virš 30 vasaromis . Ne taip kaip vaikystėje .
Atsakyti
Aš labai vaikystėje nevalgi buvau,ne kaip dabar.Su sriuba iš viso nedraugavau,babytė lakstydavo po kiemą su bliūdu iš paskos.Girdė vaiką ir alumi dėl apetito. biggrin.gif Visa giminė žinojo,kaip pasodinta prie sriubos ašaromis laiščiau lėkštę.Dabar nei už ką vaiko nekankinčiau. ax.gif
Kaip penktadienį rasti laiko eklerams,sūniukas atvžiuoja,maskarponė jau antra savaitė šaldytuve,kiaušinių pilna.Bet gi kiek terlionės.Kaupsiuosi anksti ryte kol žemė sušąlųsi. ax.gif Ir pati pasiilgau eklerų. ax.gif
Atsakyti