Reikėtų vaikščiot man pas savo šeimistę dažniau, nei kartą per metus medicininės knygelės prasitęst, keisčiau ją tikrai. Šiandien man paminėjus priešuždegiminę mitybą, sako, dar ir tokia yra? Pamatavo spaudimą: jezus, per didelis, blogai (buvo kažkur apie 150/90). Sakau, tai gal nieko tokio, nes aš visai nieko nejaučiu, niekada jo nematuoju. Tai ji man: galima ir nejausti, vis tiek REIKIA VAISTUS VARTOT. Sakau, negersiu jokių vaistų, geriau sakykit, kad pirmiausiai svorio numest, mitybą sutvarkyt. Tai, sako, truputį gal reikia numest. Sakau, tas truputis tai 15-20 kg. Tai liepė vis namuose matuotis. Žodžiu. Jei tik būčiau galva palinksėjus ir jai pritarus, tai turėčiau receptuką vaistukams nuo spaudimo . Tikėkime mokslu...
Beje, namie grįžus iš karto pasimatavau - 138/78.
QUOTE(kavasucitrina @ 2022 03 21, 14:16)
Reikėtų vaikščiot man pas savo šeimistę dažniau, nei kartą per metus medicininės knygelės prasitęst, keisčiau ją tikrai. Šiandien man paminėjus priešuždegiminę mitybą, sako, dar ir tokia yra? Pamatavo spaudimą: jezus, per didelis, blogai (buvo kažkur apie 150/90). Sakau, tai gal nieko tokio, nes aš visai nieko nejaučiu, niekada jo nematuoju. Tai ji man: galima ir nejausti, vis tiek REIKIA VAISTUS VARTOT. Sakau, negersiu jokių vaistų, geriau sakykit, kad pirmiausiai svorio numest, mitybą sutvarkyt. Tai, sako, truputį gal reikia numest. Sakau, tas truputis tai 15-20 kg. Tai liepė vis namuose matuotis. Žodžiu. Jei tik būčiau galva palinksėjus ir jai pritarus, tai turėčiau receptuką vaistukams nuo spaudimo . Tikėkime mokslu...
tai va,priezasties neiesko,jei ir butu tas spaudomas,svarbu vaistus ikist ir pakabint ant ju amziams.
Siaip stebet spaudima reiktu.Tas kur poliklinikoj rado,toks jau ribinis i didesne puse ,o tas kur namie kaip ir normalus jusu amziuje.Gal kavos buvai ka tik isgerus,gal lapitais lipai,gal skubejai,gal jaudinaisi????Nieko neklausia,tik konstatuoja fakta.Beje,man iejus i kabineta,spaudimas visada soka bent 10-15 laipsniu i virsu,nerviskai.Pareinu namo,viskas gerai.
Iskepiau saldzia bulve farsiruota su kalakuto slauneliu gabaliukais,svogunais,paprika,suriu ant virsaus.Man skanu buna.MB vaiposi,kaip cia saldus su mesa.Sakau isivaizduok,kad su brukniu uogiene ir bus gerai.
Dusia,jo,grynas linas skersuoja ir ne labai kas pades.Galiu paieskot geru blogu akiu rastu,bet nezinau ar nori su kiaurarasciu ar tik beros blogos?
Papildyta:
https://www.youtube....
QUOTE(kavasucitrina @ 2022 03 21, 16:16)
Reikėtų vaikščiot man pas savo šeimistę dažniau, nei kartą per metus medicininės knygelės prasitęst, keisčiau ją tikrai. Pamatavo spaudimą: jezus, per didelis, blogai (buvo kažkur apie 150/90). Sakau, tai gal nieko tokio, nes aš visai nieko nejaučiu, niekada jo nematuoju. Tai ji man: galima ir nejausti, vis tiek REIKIA VAISTUS VARTOT.
Aš gal prieš penkis metus buvau, ir tai tik dėl siuntimo pas ortopedą
O dėl spaudimo - mano draugė 180/130 išvis nejuto. Net neaišku, kiek laiko buvo. Nes po to kiek matavo, panašiai ir buvo visąlaik. Vaistus nori nenori teko pradėt gert. Jos gydytoja sakė, kad labai nemažai žmonių nejunta, ir tai tikrai nėra gerai.
Ai, gi mano pačios MB ir 220 nejuto kol su širdim problemų neatsirado.
Papildyta:
QUOTE(Acqua Alta @ 2022 03 21, 17:36)
O va dabar rimtai kaip sakoma zapahlo zharennym.
Apie ką mes čia?...
As ne mes.As viena .Ir as apie rimtai priartejusia tikra gresme .Bet liubov doroze istiny i mira i voiny.Neeskaluokim sios temos kol kas.
O del kraujospudzio tai gi sakiau ,pirma paskaita santechniku mokykloje
Silpna pompa,kuri nepajegia nustumti kraujo i smulkius kapiliarus,cia nutukimas ,kai kraujagyslynas daug ilgesnis uz numatytus gamyklinius parametrus.
Antra - netinkamo diametro vamzdynas,taipogi visokie katalizatoriai netolygiai isiskiriantys ir spazmuojantys vamzdzius.
Trecia - uzsikimse filtrai.
O del kraujospudzio tai gi sakiau ,pirma paskaita santechniku mokykloje
Silpna pompa,kuri nepajegia nustumti kraujo i smulkius kapiliarus,cia nutukimas ,kai kraujagyslynas daug ilgesnis uz numatytus gamyklinius parametrus.
Antra - netinkamo diametro vamzdynas,taipogi visokie katalizatoriai netolygiai isiskiriantys ir spazmuojantys vamzdzius.
Trecia - uzsikimse filtrai.
Ex, kad jau turi patirties, pas man dvi obelis reik nugenėt ))) senovinės alyvinė ir ananasinė )))
Nu ok - įtikinot, kad galima ir didesnio spaudimo nejaust . Bet kad jau dabar normalus
Mane tik požiūris nustebino. Vaistai. Paprasta ir aišku.
Ir žodžiu, reikia gyvent spaudimo matavimo aparatą šalia pasidėjus . Kažin, kaip dar išgyvenom, kai jų nusipirkt nebuvo
O buvo laikai, kai mano spaudimas kartais net 90/50 buvo... Tą tai jausdavau - prie žemės traukdavo
Papildyta:
Ai, gavau erkinio trečią skiepą. Sakė, gali galvą skaudėt. Atsakiau, kad tuštumos neskauda. Nu ir tikrai neskauda
Mane tik požiūris nustebino. Vaistai. Paprasta ir aišku.
Ir žodžiu, reikia gyvent spaudimo matavimo aparatą šalia pasidėjus . Kažin, kaip dar išgyvenom, kai jų nusipirkt nebuvo
O buvo laikai, kai mano spaudimas kartais net 90/50 buvo... Tą tai jausdavau - prie žemės traukdavo
Papildyta:
Ai, gavau erkinio trečią skiepą. Sakė, gali galvą skaudėt. Atsakiau, kad tuštumos neskauda. Nu ir tikrai neskauda
O, pamiršau encefalitiniam skiepui užsiregistruot ))
Užtat mangųmange vaisių prisirezervavau
QUOTE(saintlina @ 2022 03 21, 21:52)
O, pamiršau encefalitiniam skiepui užsiregistruot ))
O ką ten perki? Aš tai vaisių nemėgėja, gal užtai nerandu, ką pirkti . Jaučiu, avokadai tai geri.
Išgėriau vyno. Nu nes norėjau. Pasimatavau spaudimą. 109/70. Nusprendžiau - gersiu nuolatos
Labas rytas.
Visada pas šeiminystę atėjus būna padidėjęs spaudimas.Pasėdime ir po 5-10 minučių kartojame matavimą.Nieko nejaučiu,retai kada galvą spaudžia.Vienintelį kartą miške aviečiaujant išgėriau kavos,va tada sukosi kirtimas ir pykino.Daugiau niekada negeriu miške kavos.Ir aplamai mano kava ryte tik didelis krūzas,daugiau vengiu.O kaip maniškė gydytoja sako,paskui žmonės stebisi iš kur insultas,infarktas?