Įkraunama...
Įkraunama...

PLEPESIAI PRIE ŽIDINIO

Labas rytas,

pas mus raso rukas,bet as per langa matau tik saulyte ir ne labai melyna dangu.Bet man saules gana,nors jau siandien 11 silumos tik.
Sodas darzas yra del geru emociju man,kaip ir mezgimas.Nu ir kas,kad kazkas neuzaugo,kad patyrei nuostoli.Nuostolis,ne karves dydzio,bet ji padengia teigiamos emocijos pavasari sodinant,priziurint,laukiant derliaus.To ravejimo ne kazka,mano plotas mazas,bet kiek malonumo sukisus rankas i zeme.Viska auginu,jei tik telpa kas.Siemet buroku turiu visu dydziu,ech,gaila,kad jus toli,atvezciua visoms norincioms,morkos pas mane irgi neuzauga dideles,bet jos savos,zinau,kaip ir ka idejau,tai ir valgau,kaip saldainius jas.Nereikia man tokiu ilgu,visa amziu tevai augino,mano vaikyste prabego prie savo darzoviu,savo bulviu,savo mesos.Kiaules buvo seriamos bulvem,lapais,runkeliais maisytais su plikytais miltais,jokiu kombikormu ilgai nebuvo.Paskui jie tik atsirado.Kiausiai savi,vistos savos.Pieno produktai is mociutes is kaimo.Vat tokio amitinimosi pasiilgstu,kai imi produkta ,o jis kvepia naturalumu.
Del Luminor,istryniau aplikacija,msm jie man nesiuncia,o aplikacijoj siusdavo i saskaitoj esanti langeli pranesimai,o as ju vistiek nematau,net likucio negaliu matyt.Paskambinsiu jiems,gal jau atblokuos,jei net atidaro internetu.Aciu.

Atsakyti
Man tai labai nesekasi su tuo luminor,ir as ne skolininke biggrin.gif
Bet kai paskaitai ,kad ir kitiems pasitaiko,ne tik man. biggrin.gif Bet tai dabar turbut toks laikotarpis,kaip pandemija,kaip karas.Bankinis teroriz\mas,laiko z\enklas.
Atsakyti
Apie savo patirtį auginant morkas ...
Pasėjus iki Joninių laikyti po agroplėvele, dėl musės . Paskui atidengus kas savaitę lapus barstyti pelenais . Geriau ryte kai drėgni .
Visos dažovės labai skanios kaime - tik iš daržo . Iki Kauno jau ne to skonio parvažiuoja biggrin.gif O jei įdedi į šaldytuvą tai iš viso nuo Lidlo dažovių nesiskiria ...
Atsakyti
QUOTE(Dusia37 @ 2022 11 14, 09:32)
Apie savo patirtį auginant morkas ...
Pasėjus iki Joninių laikyti po agroplėvele, dėl musės  . Paskui atidengus kas savaitę lapus barstyti pelenais . Geriau ryte kai drėgni .
Visos dažovės labai skanios kaime - tik iš daržo . Iki Kauno jau ne to skonio parvažiuoja  biggrin.gif  O jei įdedi į šaldytuvą tai iš viso nuo Lidlo dažovių nesiskiria ...

Pas mane tos muses nera,galiu set bet kuriuo metu,nepastebejau,kad butu.
Nesakyk,man skanios ir namie parveztos.Cia kaip nusistatai save.As ziema beveik neperku jokiu darzoviu is parduotuves.Nebent,morku,kai baigiasi.Ka auginu,visko pakanka ilgam,o ko nebelieka auginto pas mane,to ir nenoriu.
Turiu buter nutu,reik eit skaityt,ka is ju daryt.
Atsakyti
QUOTE(Acqua Alta @ 2022 11 14, 11:30)
Man tai labai nesekasi su tuo luminor,ir as ne skolininke biggrin.gif
Bet kai paskaitai ,kad ir kitiems pasitaiko,ne tik man. biggrin.gif Bet tai dabar turbut toks laikotarpis,kaip pandemija,kaip karas.Bankinis teroriz\mas,laiko z\enklas.

Bankų teroro laikotarpis smile.gif
Turiu savo tarpe žmonių , kurie gavo atlyginimą - viską pasiėmė nuo kortos . Kad bankas nematytų kur , ką ir kaip perka .

Lietuvoje labai prastas žmonių finasinis raštingumas...
Kažkada bandžiau vienam geram draugui patarti kaip nepasimauti imamt paskolą ir sutaupyti. Pasiuntė mane ant trijų raidžių . Sakė duoda - imu ir nesuksiu aš čia galvos.

Šių dienų pasaulyje nei vienas nesam saugus ( niekada ir nesijaučiau kitiap, negyvenau su rožiniais akinais ) .
Visiems papuola , kaip ten sako : ir gudri višta š**** nusidilgina.
Baisiausias bankų teroras buvo įmonėms per 2009 metų krizę.

Atsakyti
Dusia,taip prastas rastingumas.Sutinku.
O kur ismokt to finansinio rastingumo? Daug kas ir suktu ta galva.
Atsakyti
QUOTE(Acqua Alta @ 2022 11 14, 11:59)
Dusia,taip prastas rastingumas.Sutinku.
O kur ismokt to finansinio rastingumo? Daug kas ir suktu ta galva.

Mokykloje to tikrai nemoko ... Pamenu ateidavo pas vaikus iš banko kokia tai vadzybininkė paskaitų skaityti . Tai maniškai parėję manęs klausinėdavo , bo ten tik briedus pasakoja ...

Kvailelius lengviau valdyti ir apgaudinėti .

Patarimas - skaityti tai po kuo dedi parašą !!!!!
O jei ko nesupranti klausti , klausti , klausti . Nėra durnų klausimų. Klausti ir nesuprasti man NeGėda. Man gėda pasimauti ir Nepaklausti. Jaučiu malonumą terorizuoti kvailais klausimais ...
Įjungi visiška blondinę ir prisikabini kaip erkė - jie privalo atsakyti.

Luety , morkinės musės ir aš nesu mačiusi pas save. Bet be matymo žinau kad ana yra biggrin.gif Šakotos morkos vienas iš požymių . Šalia to dar kitas kenkėjas karaliauja : ima suktis morkų lapai ir nunyksta morkos . Tai nuo morkų nykimo labai gerai pamačija pelenai . Man. Bo pušys visai netoli daržo auga, kažkas ten bendro yra su tuo kenkėju . Nu nepamenu visų pavadinimų .
Nieko negali būti skaniau iš šiltą pomidorą iš šiltnamio , šiltą agurko iš lysvės ir biški žemėtos braškės ... Parnešk namo , nusiplauk - jau ne tas ax.gif
Atsakyti

Pas mane morkos nesišakoja, bet sukasi. Ir taip, kažkoks kenkėjas. Kartais gražios būna, bet tada, kai gauna papildomai pavalgyt, o kartais smulkmė visiška. Žemė įdirbta gerai, sėkla kokybiška ir veislės tikrai geros.

Dėl pomidoro sutinku, agurkas man skaniau atvėsintas :)

Atsakyti
QUOTE(Pou @ 2022 11 14, 13:18)
<p>Pas mane morkos nesišakoja, bet sukasi. Ir taip, kažkoks kenkėjas. Kartais gražios būna, bet tada, kai gauna papildomai pavalgyt, o kartais smulkmė visiška. Žemė įdirbta gerai, sėkla kokybiška ir veislės tikrai geros.</p><p>Dėl pomidoro sutinku, agurkas man skaniau atvėsintas smile.gif</p>

Pabandyk pelenus gal padės...
Gal kitas kenkėjas ?
Aš iš vieno pakučio morkų sėklų žiemai nuroviau du 20 litrų kibirus ... Nedaug. Nemažai jau buvo suvalgyta vasara- rudenį. Ne mažiau negu toks kibiras .
Agurkas man skaniau laukinis . O jei pasidedu į šaldytuvą iš viso neskanus smile.gif
Suskynus merkiu į šulnio vandenį. Kad atvėstų normaliai . Dar pakeičiu kelis kartus .
Atsakyti
Kam ten morkų trūksta? Pas mus gal.aštuoni maišai bulviniai, jei ne daugiau )) niekuo nedengtos, niekuo nepiltos. Nežinau kiek mama jų pasėjus buvo - gal tris pakelius? Nes o jei neužaugs? O užaugo kaip visada - didžiulės ir daug. Dabar vištoms racioną gerina ))
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo saintlina: 14 lapkričio 2022 - 14:00

Merginos, mano tos morkos gi užpiltos, suplaktos buvo kiek kartų šią vasarą, aną. Pas jus lengva žemė, tinkama morkoms auginti. Kiek lijo, pas jus perteklius vandens nugarma žemyn. O pas mus kai užpila, gaunasi kaip dumblas, šlynas, kuris uždusina. Tai tik tą darėm, kad purenom ir purenom. Vagoj, ne lysvėj auginam, bet jau netinkamos sąlygos gavosi. Dusia, aš iš keturių pakučių tiek pat nuroviau, kiek tu ir tokios pirštukinės, na buvo stambesnių, bet nedaug. Suvariau į kopūstų makalošę, nes tokios smulkios ir nesilaiko, vysta greit.

Atsakyti
Lauke negražios morkos,šiltnamyje-taip,gražios. ax.gif Bent jau šiemt.Ankščiau ir lauke gražios užaugdavo. blink.gif
Dar šiltnamyje ne visos nurautos.Tegul stovi žemelėje.
Atsakyti