Įkraunama...
Įkraunama...

PLEPESIAI PRIE ŽIDINIO

QUOTE(Pou @ 2022 11 14, 10:40)
<p>Dusia, jau sveika, ačiū! </p><p>Aš taip pat tapkių nemėgstu, mėtosi visur, jei išsitraukiu. Vėliau ganau po kambarius, kur palikau.</p><p></p><p>Muka, kai tokia byranti sveikata, apskaičiuok, ką apsimoka auginti. Nedera burokėliai, neaugink, rudenį jie tikrai nebrangūs, kaip kad ir morkos. Normalesnių morkų sėklų pakelis virš euro kainuoja, o užaugintų morkų kg apie 35 cnt. Jei sveikatos būtų prūdai, sakyčiau augink, nes žinosi, ką į burną dedi, bet jei jos nėr, tai nesiplėšyk...</p><p>Mano burokėliai buvo peipenos, bet vėliau atkuto. Ir pati daug sukišau į stiklainius sau dviems metams, ir Tėčiui padariau, ir vyro dukrai, ir Sesei priroviau.</p><p>Bet sode šakniavaisiams reik mėšliuko, kad jie būtų neblogi, o anas labai jau nepigus...</p><p>Kitais metais, jei dar auginsiu, tai morkų pusvagę šviežiam valgymui, nes neužauga, reik tręšt, o ar pas mane tręštos bus, ar ūkininkų - koks skirtumas tuomet. Planuoju agurkus, pomidorus, svogūnus ir žalumynus augint, na gal dar morkų paberti kiek ir viskas. Agurkų taip pat mažiau auginsiu. Pomidorus vienam šiltnamyje tik. Ir tai žiūrėsiu, jei nebus sveikatos - nebus ir daržų. Dėl pomidoro nesisuksiu į ragą.</p>

Oi rudenį proto turiu pavasarį pametu verysad.gif... nors šiemet vėl atimta nemaža dalis šilauogiems... na gauna jie pas moneis komposto iš sliekyno, žemė gal ir gera ai tuščia jo... vistiek kelis norisi turėti sode, kad nereiktų iš miesto temti, o burokėlių sriubą mėgstame 4u.gif juolab sode vasarą būname... bet duok die proto pavasarį 4u.gif
Dusia na ... ne kažką su sveikatomis... jau ir pirtyje neišbuvau:( silpna pasidarė... išsilaižysiu unsure.gif
Atsakyti
Vat norėčiau pasiginčyti apie Mukos daržą ir sveikatą...
Mukos daržas vasara gyvenimo dalis - darbas sėdimas, vakarais grįžus nėra sunku kelias žoles išrauti , paravėti - vis judesys , vis sveikata . Geriau negu prisėsti ant kelmelio . Mano daržas tas pats - vis tiek ten vasaromis daug būnu , darbas sėdimas ... Aš į tai žiūriu kaip į meditaciją , judesio terapiją ir tt. MB kai ima burbėti , kam man tas daržas - aš taip ir atsakau - negi sėdėsiu atvažiavus ? Lašinį tik auginsiu ?
Pas mane sodyba ne daržui , o daržas prie sodybos, prie buvimo ten ...
Luety Luminoras vis reklamuojasi , kad sąskaitas atidaro nuotoliniu būdu . Suvakarėjo galų gale Lietuvos bankai , žmogus nebereikalingas biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif Gal jau susitvarkei ?
Papildyta:
Apie pirtį:

Ar žinote, kokios yra pagrindinės naujai atrastos pirties naudos Žmogaus organizmui? Apie tai - trumpai!
Pirmoji nauda: po vienos ar po kelių pirties kartų padidėja milijarduose kūno ląstelių mitochondrijų skaičius. O tai užtikrina geresnį riebalų panaudojimą, kaip energijos šaltinį; sumažėja lokalių uždegiminių procesų Žmogaus kūne; sumažina riziką susirgti daugybe lėtinių ligų, kurios yra susietos su uždegiminiais procesais (pvz., Alzheimeris, demencija, vėžys, širdies ir kraujagyslių sistemos ligos).
Antroji nauda: padidėja Žmogaus kūno audiniuose kraujotaka, nes kūno šildymas pastimuliuoja naujų kapiliarų gamybą (šildymas "pagamina" kūne "karščio šoko baltymus", kurie stimuliuoja kapiliarų gamybą). Pagerėjus kraujotai, pagerėja ir viso kūno organų darbingumas bei sveikata.
Trečioji nauda: pagerėja miljardų kūno ląstelių (nuo raumeninių, riebalinių iki nervinių) gliukozės panaudojimas (padidėjja jautrumas insulinui). Tada sumažėja rizika susirgti diabetu, nutukimu.

Ketvirtoji nauda - kūno šildymas labai gerai išvalo iš kepenų blogą riebalų ir pastimuliuoja gero riebalo gamybą. Tada sumažėja metabolinis sindromas pasireiškimo tikimybė, kuris yra "rykštė" daugybei lėtinių ligų kilti.

Albertas Skurvydas, FB
https://www.facebook...71DMVJpedmWKcfl
Atsakyti
Dusia,maloniai prasau man atleisti,bet del banku tai tavo z\inios truputi netikslios.As turiu ir tikras vakarietiskas ir rytietiskas ir ta minetaji tavo,kad ji kur.Taigi objektyviai galiu lygint.
Ir tu esi tos srities profesionale.Taigi nesilygink su megejais. biggrin.gif
Vakar pasvajojau apie kelione istambulan ir va tai tau- kurdai eme sprogdint miesto vidury.
Nesakau kad man baisu ,bet vistiek nekaz\ka.
Dusia,na paskaityk pati bent ka ten ikeli biggrin.gif
Tikrai nenoriu kelt jokiu konfliktu ,bet kai kas jau visai be rysio biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Acqua Alta: 14 lapkričio 2022 - 10:23

Dusia, dėl daržo - sodyboje, sode yra to judesio ir be burokėlių auginimo, kai ravi, ravi ir gaunasi pigiau nusipirkti nei sėklas. Tuomet už sėklų kainą geriau Lidle išvirtų kg nusipirkt ir sriubą pasidaryt, mišrainę ir vargo nematyt. O daryt per negaliu ir dar į nuostolį, man tai nesusikalkuliuoja. 

Man jau tokiu atveju geriau levandas ravėt. 

Va mano vyras visuomet burba dėl gėlių, kad man sąnarius skauda, o gėlynus turiu - aš visuomet atsakau, kad man jie suteikia daugiau džiaugsmo, sveikatos ir atokvėpio nei morkos, nes morkas man pigiau nusipirkt nei augint (šįmet ant jų supykus :) ).

Atsakyti
QUOTE(Acqua Alta @ 2022 11 14, 10:20)
Dusia,maloniai prasau man atleisti,bet del banku tai tavo z\inios truputi netikslios.As turiu ir tikras vakarietiskas ir rytietiskas ir ta minetaji tavo,kad ji kur.Taigi objektyviai galiu lygint.
Ir tu esi tos srities profesionale.Taigi nesilygink su megejais. biggrin.gif
Vakar pasvajojau apie kelione istambulan ir va tai tau- kurdai eme sprogdint miesto vidury.
Nesakau kad man baisu ,bet vistiek nekaz\ka.
Dusia,na paskaityk pati bent ka ten ikeli biggrin.gif

Kokios mano žinios netikslios? Žina buvo viena - Luminoras reklamuojasi , kad galima sąskaitą atsidaryti nuotoliniu būdu .
Niekaip nesuprantu kam reikia keikti bet naudotis ? Užsidarei sąskaitą nepatinkančiame banke, persikėliai įsipareigojimus į patinkantį banką ...

Ir kas Tau nepatinka Alberto Skurvydo poste ?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dusia37: 14 lapkričio 2022 - 10:56
QUOTE(Dusia37 @ 2022 11 14, 11:18)
Vat norėčiau pasiginčyti apie Mukos daržą ir sveikatą...
Mukos daržas vasara gyvenimo dalis - darbas sėdimas, vakarais grįžus nėra sunku kelias žoles išrauti , paravėti - vis judesys , vis sveikata . Geriau negu prisėsti ant kelmelio . Mano daržas tas pats - vis tiek ten vasaromis daug būnu  , darbas sėdimas ... Aš  į tai žiūriu kaip į meditaciją , judesio terapiją ir tt. MB kai ima burbėti , kam man tas daržas - aš taip ir atsakau - negi sėdėsiu atvažiavus ? Lašinį tik auginsiu ?
Pas mane  sodyba ne daržui , o daržas  prie sodybos, prie buvimo ten ...
Luety Luminoras vis reklamuojasi , kad sąskaitas atidaro nuotoliniu būdu .  Suvakarėjo galų gale Lietuvos bankai , žmogus nebereikalingas biggrin.gif  biggrin.gif  biggrin.gif  Gal jau susitvarkei ?
Papildyta:
Apie pirtį:

Ar žinote, kokios yra pagrindinės naujai atrastos pirties naudos Žmogaus organizmui? Apie tai - trumpai!
Pirmoji nauda: po vienos ar po kelių pirties kartų padidėja milijarduose kūno ląstelių mitochondrijų skaičius. O tai užtikrina geresnį riebalų panaudojimą, kaip energijos šaltinį; sumažėja lokalių uždegiminių procesų Žmogaus kūne; sumažina riziką susirgti daugybe lėtinių ligų, kurios yra susietos su uždegiminiais procesais (pvz., Alzheimeris,  demencija, vėžys, širdies ir kraujagyslių sistemos ligos).
Antroji nauda: padidėja Žmogaus kūno audiniuose kraujotaka, nes kūno šildymas pastimuliuoja naujų kapiliarų gamybą (šildymas "pagamina" kūne "karščio šoko baltymus", kurie stimuliuoja kapiliarų gamybą). Pagerėjus kraujotai, pagerėja ir viso kūno organų darbingumas bei sveikata.
Trečioji nauda: pagerėja miljardų kūno ląstelių (nuo raumeninių, riebalinių iki nervinių) gliukozės panaudojimas (padidėjja jautrumas insulinui). Tada sumažėja rizika susirgti diabetu, nutukimu.

Ketvirtoji nauda - kūno šildymas labai gerai išvalo iš kepenų blogą riebalų ir pastimuliuoja gero riebalo gamybą. Tada sumažėja metabolinis sindromas pasireiškimo tikimybė, kuris yra "rykštė" daugybei lėtinių ligų kilti.

Albertas Skurvydas, FB
https://www.facebook...71DMVJpedmWKcfl

man jau labai sunku po darbo, nes darbas sėdimas, bet labai emociškai išderina mane, grįžtu visa ištampytą, kol susirenku jau laikas gulti:(
Atsakyti
QUOTE(Pou @ 2022 11 14, 10:23)
<p>Dusia, dėl daržo - sodyboje, sode yra to judesio ir be burokėlių auginimo, kai ravi, ravi ir gaunasi pigiau nusipirkti nei sėklas.

Tai kad aš beveik neraviu , tam yra mulčiavimas . Reikia vieną kitą žolę išrauti kas savaitę ...
Net jei ravėčiau tą vieną arą - kiek tai trunka ? 2 val ? Nežinau kokie ten hektarai to daržo pas jus ? Aš kaimietė ravėti moku biggrin.gif
Nuvažiavau kaiman pvz rugpjūčio mėn , pietums išsiroviau keletą jaunų burokėlių , pakepiau ant keptuvės prie mėsytės... Skanumas nesvietiškas, joks Lidlas neatstos . Atvažiavo pvz draugai, išvirei ka tik pakastų bulbų katiliuką, silkės, greitinės , kastinio ( kas nevalgo sikės) - dievų maistas .
Yra skirtingi dalykai , kai tu sodini rezutatui ir sodini procesui ...
Atsakyti
Mukute,emocine kriz\e po darbo labai palengvintu fiz\inis kruvis.
Z\mogaus kunas tai reakciju laboratorija, ar kaip cia issireiksti,fiz\inis kruvis kaip kataliz\atorius.
Atsakyti
QUOTE(Muka @ 2022 11 14, 10:39)
man jau labai sunku po darbo, nes darbas sėdimas, bet labai emociškai išderina mane, grįžtu visa ištampytą, kol susirenku jau laikas gulti:(

Muka aš gamtos vaikas - kai atvažiuoju ištampyta, tai rankos į žemę arba avilin ... Visas įtampas nuima . MB juokiasi , kad mašina nespėjo sustoti aš jau iššokau ir darže arba šiltnamyje biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Acqua Alta @ 2022 11 14, 11:52)
Mukute,emocine kriz\e po darbo labai palengvintu fiz\inis kruvis.
Z\mogaus kunas tai reakciju laboratorija, ar kaip cia issireiksti,fiz\inis kruvis kaip kataliz\atorius.

gal taip ir yra... bet negaliu prisiversti....
Dusia kaip turi kuom mulčiuoti, o mano žolės nupjautos neužtenka ir ne šienas, kuris geriausiai tinka ... ir ką padarysi esu miesčionka ... nemoku ravėti greitai...
Atsakyti
QUOTE(Muka @ 2022 11 14, 11:07)
gal taip ir yra... bet negaliu prisiversti....
Dusia kaip turi kuom mulčiuoti, o mano žolės nupjautos neužtenka ir ne šienas, kuris geriausiai tinka ... ir ką padarysi esu miesčionka ... nemoku ravėti greitai...

Man patinka smulkia žole mulčiuoti , ypač kol maži augaliukai. Greitai supūna , patrešia dažoves.
Mukut visi mes skirtingi žmonės . Imk 4u.gif
Šaip tai visi hobai brangūs biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Atsakyti

Tai kad aš beveik neraviu , tam yra mulčiavimas . Reikia vieną kitą žolę išrauti kas savaitę ...
Net jei ravėčiau tą vieną arą - kiek tai trunka ? 2 val ? Nežinau kokie ten hektarai to daržo pas jus ? Aš kaimietė ravėti moku biggrin.gif
Nuvažiavau kaiman pvz rugpjūčio mėn , pietums išsiroviau keletą jaunų burokėlių , pakepiau ant keptuvės prie mėsytės... Skanumas nesvietiškas, joks Lidlas neatstos . Atvažiavo pvz draugai, išvirei ka tik pakastų bulbų katiliuką, silkės, greitinės , kastinio ( kas nevalgo sikės) - dievų maistas .
Yra skirtingi dalykai , kai tu sodini rezutatui ir sodini procesui ...

Dusia, jei aš darbo dienomis augusi mieste, o ankstyvą penktadienio popietę išvažiuodavom pas močiutę į sodybą, o grįždavom sekmadienį vakare, visos atostogos kaime, išskyrus tuomet, kai išvažiuodavom prie jūros - tai aš kas? Ir kodėl galvojama, kad augęs kaime, ravėt moka, o neaugęs - ne? 

Mulčiavimui žolės pas mus pakanka tik šiltnamiui. Patikėk, aš moku ravėt :), bet ir ravėt yra ką. Nežinau, man tikrai nepakanka 2 val. nuravėt visų plotų, sutvarkyt šiltnamius, palaistyt, nuimt derlių, kai prasideda, o namuose viską ir sudorot. Ir tikrai po ravėjmo dienos, aš pavargstu. Mes ten negyvenam, neatvažiuojam kaip į sodybą, atvažiuojam išties sutvarkyt viską, o jau kai šilta ir pasibūt. Sklypas pamiškėj, be galo daug grambuolių ir tikrai dėl proceso neauginsiu aš jiems maisto, tad bulvių pas mus jau nėra, braškių, česnakų taip pat. Ir aš taip pat gamtos vaikas, man reik įsižeminimo, įtampos nukrovimo, išvaikščiojimo, galų gale, kvėpuoji gamtoj kitaip, pailsi.

Mes daug keliaujam po Lietuvą, tam pačiam miške vaikštom, parkuose ir t.t. Kuo toks judėjimas blogai? Pas mane žingsnių visuomet ne vienas tūkstantis, dešimtimis jų prisisuka.

Aš nekalbu apie tave, Dusia, kai turi sveikatos, energijos. Muka skundžiasi, kad jai sunku, tai ir siūlau optimizuot viską.

Aš stebiu, kaip ji rašo apie atostogas - jas renkasi išskirtinai poilsines. Aš taip negalėčiau, nes man reik judesio, Dusia - tu greičiausiai taip pat, bet Mukai to reikia tikriausiai. Tikriausiai lėtinis nuovargis duoda savo. Uždaras ratas, kai žmogus pervargęs tiek, kad nesinori judėt, o be judesio, organizmas neatsigauna, neužsikuria regeneracijos procesai.

Atsakyti