Tai kad aš beveik neraviu , tam yra mulčiavimas . Reikia vieną kitą žolę išrauti kas savaitę ...
Net jei ravėčiau tą vieną arą - kiek tai trunka ? 2 val ? Nežinau kokie ten hektarai to daržo pas jus ? Aš kaimietė ravėti moku
Nuvažiavau kaiman pvz rugpjūčio mėn , pietums išsiroviau keletą jaunų burokėlių , pakepiau ant keptuvės prie mėsytės... Skanumas nesvietiškas, joks Lidlas neatstos . Atvažiavo pvz draugai, išvirei ka tik pakastų bulbų katiliuką, silkės, greitinės , kastinio ( kas nevalgo sikės) - dievų maistas .
Yra skirtingi dalykai , kai tu sodini rezutatui ir sodini procesui ...
Dusia, jei aš darbo dienomis augusi mieste, o ankstyvą penktadienio popietę išvažiuodavom pas močiutę į sodybą, o grįždavom sekmadienį vakare, visos atostogos kaime, išskyrus tuomet, kai išvažiuodavom prie jūros - tai aš kas? Ir kodėl galvojama, kad augęs kaime, ravėt moka, o neaugęs - ne?
Mulčiavimui žolės pas mus pakanka tik šiltnamiui. Patikėk, aš moku ravėt , bet ir ravėt yra ką. Nežinau, man tikrai nepakanka 2 val. nuravėt visų plotų, sutvarkyt šiltnamius, palaistyt, nuimt derlių, kai prasideda, o namuose viską ir sudorot. Ir tikrai po ravėjmo dienos, aš pavargstu. Mes ten negyvenam, neatvažiuojam kaip į sodybą, atvažiuojam išties sutvarkyt viską, o jau kai šilta ir pasibūt. Sklypas pamiškėj, be galo daug grambuolių ir tikrai dėl proceso neauginsiu aš jiems maisto, tad bulvių pas mus jau nėra, braškių, česnakų taip pat. Ir aš taip pat gamtos vaikas, man reik įsižeminimo, įtampos nukrovimo, išvaikščiojimo, galų gale, kvėpuoji gamtoj kitaip, pailsi.
Mes daug keliaujam po Lietuvą, tam pačiam miške vaikštom, parkuose ir t.t. Kuo toks judėjimas blogai? Pas mane žingsnių visuomet ne vienas tūkstantis, dešimtimis jų prisisuka.
Aš nekalbu apie tave, Dusia, kai turi sveikatos, energijos. Muka skundžiasi, kad jai sunku, tai ir siūlau optimizuot viską.
Aš stebiu, kaip ji rašo apie atostogas - jas renkasi išskirtinai poilsines. Aš taip negalėčiau, nes man reik judesio, Dusia - tu greičiausiai taip pat, bet Mukai to reikia tikriausiai. Tikriausiai lėtinis nuovargis duoda savo. Uždaras ratas, kai žmogus pervargęs tiek, kad nesinori judėt, o be judesio, organizmas neatsigauna, neužsikuria regeneracijos procesai.