Įkraunama...
Įkraunama...

PLEPESIAI PRIE ŽIDINIO

QUOTE(Dusia37 @ 2022 11 10, 12:00)
O jau Lesiaus kailinai , kaip tikra moteris užpavydėjau  biggrin.gif  biggrin.gif  biggrin.gif

biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
tik moterims nereik ir vasarą su kailiniais vaikščiot )))
Atsakyti

Luety,

juk tu slaugytoja, jei gerai pamenu. Na farmakologiją, farmakognoziją, ir chemijų galybę, tame tarpe analizinę ir toksikologinę, turėjai mokytis. Kaip galima teigti, kad nuo vaistažolių niekas neapsinuodija? Stipriai veikiančias, nuodingas žaliavas, ypač augalinės kilmės, yra sunku dozuoti ir taip "iš akies" labai lengva perdozuot. Tuo labiau ne standartizuotas, kai jose veikliosios medžiagos gali skirtis labai plačiose žirklėse. Aš mokiausi ne tik apie pramoninius vaistus, bet ir apie ekstemporalius, aprašinius. Na negalima taip neatsakingai žiūrėt :( Apie homeopatiją turiu savo nuomonę - teko labai artimai bendrauti su pradininkais Lietuvoje ir kolegiškai, ir artimai draugaujant. Ir pati juos moku gaminti.

Aš kai užsinoriu kepenų pašteto, tai nusiperku Žiežmarių mėsos gamybos sveriama jų firminėj parduotuvytėj (yra Norfų pastatuose) - man jų gamybos skaniausias.

Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2022 11 10, 12:17)
biggrin.gif  biggrin.gif  biggrin.gif
tik moterims nereik ir vasarą su kailiniais vaikščiot )))

Prisiminiau 12 kėdžių biggrin.gif Jei tikra moteris kailinis akseseuaras net vasara nemaišo tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(Dusia37 @ 2022 11 10, 13:01)
Prisiminiau 12 kėdžių  biggrin.gif  Jei tikra moteris kailinis akseseuaras net vasara nemaišo  tongue.gif

xo-xo! ))
Atsakyti
Labos smile.gif

Tik dabar baigiau darbus verysad.gif blyn ar ištemsiu ....
Košelena(šaltiena) išėjo neblogai, gal prėskoka... ir nežinau kodėl sultinys mutnas...klausiu MB pylei karštą vandenį sako nu ne... gal kuri žino kodėl. Išėjo nedaug keli bliūdukai, sueis, dar tėvam...
Kepenėles dar galima parūgštinam vandenį nutraukinti, taip yra teorijų dėl toksiškumo... Paštetas man skaniausias tik keptas, na viskas sumalta žalia ir kepti teip skaniau su morkomis atsargiai labai užsaldina kepeninę....
Kailiniai oi oi oi itališki audinės prabangūs kabo, neįlendu......
Dėl kirminų... gėriau pelyno, britkrėslę, juodojo riešuto, bet geriausiai vermox biggrin.gif reikės pavartoti....
vo tep....
Atsakyti
QUOTE(Muka @ 2022 11 10, 19:50)
Labos smile.gif

Tik dabar baigiau darbus verysad.gif blyn ar ištemsiu ....
Košelena(šaltiena) išėjo neblogai, gal prėskoka... ir nežinau kodėl sultinys mutnas...klausiu MB pylei karštą vandenį sako nu ne... gal kuri žino kodėl. Išėjo nedaug keli bliūdukai, sueis, dar tėvam...
Kepenėles dar galima parūgštinam vandenį nutraukinti, taip yra teorijų dėl toksiškumo... Paštetas man skaniausias tik keptas, na viskas sumalta žalia ir kepti teip skaniau su morkomis atsargiai labai užsaldina kepeninę....
Kailiniai oi oi oi itališki audinės prabangūs kabo, neįlendu......
Dėl kirminų... gėriau pelyno, britkrėslę, juodojo riešuto, bet geriausiai vermox  biggrin.gif reikės pavartoti....
vo tep....

Labą,
košeliena balta pasidaro, jei stipriai verda. Jei kažkiek knkuliuoja. Arba dar supjaustytą kiti pavirina. Tada visada balta. Jei ilgai ir lėtai, būna skaidri.
Į urkštą kai jau kaitinat sumaltą ir reguliuojat skonį, pabandykit cinamono įmest. Labai kukliai, ant peilio galo bet man labai tinka. Smetoninės gaspadinės pamoka. Dar pila šlakelį grietinėlės, kad šviesesnis būtų. Obet tačiau, grietinėlė nelabai su kepenėlėm. Ten kažkaip gežies reikalai susigadina, bet skoniui ir vaizdui labai tinka.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ate42: 10 lapkričio 2022 - 20:04
Dažnai susiduriu, kad žmonės bijo valgyti kepenis, nes kažkodėl tiki, kad ten susikaupia visi toksinai.
☝🏼 Kepenys yra filtracijos, o ne kaupimo organas. Iš tiesų, kepenys yra vienas iš labiausiai altruizmu pasižyminčių organų. Jos nuolat dirba arba apdorodamos gautas medžiagas, arba kurdamos naujus komponentus (baltymus, riebalus, angliavandenius ir t.t.). Kai mes kalbame apie metabolizmo pagreitinimą arba palėtinimą, pirmiausia reikėtų kalbėti apie kepenis, o ne kalorijas.
Taigi, būdamos filtru, jos nekaupia savyje apdorojamų substancijų. Išimtis - gliukozės atsargos (glikogenas). Būtent dėl to kepenys turi salsvą poskonį jas termiškai apdorojus (glikogenas savo sandara panašus į augaluose kaupiamą krakmolą).
☝🏼 Jei jau kepenys pradeda kažką kaupti, tai atneš labai rimtų problemų, dėl ko individas galiausiai mirs, jei nebus gydomas, ir tai matysis audinio struktūroje. Geriausias to pavyzdys - fuagra (suriebėjusios žąsies kepenys, praeinančios panašius procesus, kaip ir žmogus, kuriam nustatomas kepenų suriebėjimas). Tai, ką mes vadiname delikatesu iš tiesų yra liga, kuria paukščiai susargdinami prievarta, žmogaus rankomis.
☝🏼 Kol kepenys vizualiai sveikos, audinys jose vienalytis, nesimato cistų, fibrozių (randų), pakitimų - drąsiai valgykite šį super produktą. Jokia chia, balanda ir kinva net arti nestovi savo mineralų ir vitaminų kiekiais.
☝🏼 Kuo jaunesnis gyvūnas paskerstas, tuo mažesnė tikimybė, kad jo kepenys potencialiai bus nesusidorojusios su kažkokia šalinimo užduotimi. Ir net nesusidorojusios su toksinu, kepenys jį "supakuoja" ir išsiunčia į saugyklą. Žinot kur ji? Ogi tai poodinis riebalinis sluoksnis 😉
Todėl bijantiems toksinų reikėtų žinoti, kad didesnė tikimybę jų gauti valgant gyvūno odą, lašinius ir riebalus, negu vieną iš švariausių organų - kepenis.

Būk kietas su Keto, Olia Pakalniškienė
Papildyta:
QUOTE(Luety @ 2022 11 10, 10:20)

Anksciau visi gydytojai ir farmacija trimitavo visais kanalais,kad kas ta homeopatija,kada ji suveiks,kai zoliu reikia isgert kibirais,kad pasiekt toki efekta,kaip tableciu kursas.

Tai kad jūs čia gal apie fitoterapiją, o ne apie homeopatiją.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kavasucitrina: 10 lapkričio 2022 - 22:40
vartotojo įkelta nuotrauka
Labas rytas.
Atsakyti

Labas rytas,

kava, aš ne tik apie fitoterapiją, bet ir apie homeopatiją - na bent tiek tai juk suprantu. Ir kiekiai savaime aišku, kad skiriasi.

Asmeniškai man, nelabai kas įrodys, kad homeopatija yra neveiksminga, nors patys suprantat kitų abejones, atsižvelgiant į veikliosios medžiagos praskiedimus.

Ai, kas liečia kepenis - pienas ištraukia kartumą.

Va ką radau:

Ji priduria, kad prieš gaminant šviežias kepenis jas būtina bent porą valandų pamirkyti šaltame vandenyje jį vis pakeičiant. Mirkant galima įdėti šiek tiek citrinos rūgšties arba acto.

„Kalbant apie jautienos kepenis, mirkau jas piene, o ne vandenyje. Jis ištraukia kartumą ir padaro kepenis šiek tiek malonesnio skonio, panaikina tą įkyroką skonį. Piene kepenis mirkau 2–3 valandas“, – kalba N. Degutienė.

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Pou: 11 lapkričio 2022 - 08:25
Labos smile.gif

Ačiū Ate jaučiu bus viręs ant didelės kaitros, man niekad nebūna nes verdu vos vos ant mažos kaitros,ale skani vistiek 4u.gif Žodžiu gas
O va dėl kepenėlių gal dėl ir saldumo nuėmimo, pildavo rūgštelę o dėl cinamono oho reiks pabandyti 4u.gif
Šiandiena iki sodo, reikia kvietkas sutvarkyti mamai į laiptinę, dar burokus nuimti aha jie dar tipo auga biggrin.gif morkas kelias ir nusipirkti kelias galvas kopūsto mažu išeis užsiraugti sekmą dieną...
Gražios darbingos dienos 4u.gif
Mergos su tom kepenėlėm jazau jau noriu kotletų biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Muka: 11 lapkričio 2022 - 08:34
QUOTE(ate42 @ 2022 11 10, 20:02)
Į urkštą kai jau kaitinat sumaltą ir reguliuojat skonį, pabandykit cinamono įmest.

Urkštas - tai kepeninė? Visiškai negirdėtas žodis smile.gif net googlinau smile.gif
Atsakyti
Labas rytas
Kokia graži lapkritinė kava . Biški kapais kvepia biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif Dėkui Ingrida 4u.gif Ale palieku jaunesnėms biggrin.gif Ne man pyragai.
Man kažkoks šaknavaisių valgymo periodas. Pietums arba burokėliai arba morkos ... Kaune viskas pasibaigė, reikia parsivešti iš kaimo .
Muka, pas mane morkos dar irgi auga smile.gif Tik stirnos lapus nuvalgė biggrin.gif Gurmanės , kraujagysles tvarkosi prieš žiemą .
Dar darže porai , salierai , pastarnokai ir morkos .
Pelargonijų nepasiliksiu kitiems metams. Nusipirksiu pavasarį daigais . Kokiam Depe nedaug kanuoja . Ir mažinsiu vazonus . Kalijas sukišau į rūsį, taip geriausiai žiemoja.
Niurumų niuruma šitas laiko tarpas... reikia valios pastangų neužmigiti žiemos miego . Meškos genas daro savo .

Atsakyti