Niekas gamtos dėsnių neatšaukė...
Norėčiau padiskutuoti plačiau. Nes man atrodo, kad gamtos dėsnių išaiškinimas šiek tiek yra pakoreguotas vyrų.
Nežinau ar labai jau čia teisinga, kai šiais laikais realiai mamutus atneša abu, o dažnai ir moteris didesnį, kad moteris dar turi ir praktiškai viską daryt, kad tik įvyktų energijų mainai.
Žuvį ar kotletus dar galima ir ant alyvuogių aliejaus iškepti , ar sveisto , nes nereikia karščio .
O pvz steiką ? tik Ghi sveistas , kokoso aliejus arba gyvulinai riebalai ... Kur gauti gerų ?
tai vadinasi, teisingai naudoju )))
Steikų nekepu, nes elementariai nemoku jų kepti. Nutariau nebebandyti ir nebegadinti geros mėsos
O iš gyvulinių riebalų turiu vištos taukų, puikiai tinka kepimui. Mamikė gi broilerius augina iki penkių kilogramų, tai taukų nemažai po sezono būna.
Diskutuoti nenoriu .
Nes galiu pasakyti per daug . Jau esu temoje prisikalbėjusi .
Nieko nenoriu įžeisti
Papildyta:
O iš gyvulinių riebalų turiu vištos taukų, puikiai tinka kepimui. Mamikė gi broilerius augina iki penkių kilogramų, tai taukų nemažai po sezono būna.
MB pas mane kepa steikus. Aš tik iš bėdos ...
Dėl vištos taukų , tai labai didelis gėris ... Čia pagal mano supratimą apie maistą kas yra sveika.
Papildyta:
Pou labai neblogos yra jo paskaitos :
https://www.youtube....drunasSadauskas
Aš tai nusiperku kiauliuko taukų - naminių jau nėr iš kur gauti, kartais kokie bulviniai blynai labai skaniai sueina. Steiko nekepam Jei mėsos gabalą, kišu į rankovę ilgam kepimui orkaitėje. Žuvį taip pat dažniausiai orkaitėj kepu. Na lieka dar kotletai arba pasišildyt ką greitai ar trumpam pakepti kitam patiekalui, kuris troškinasi, tai kepu ant išspaudų aliejaus arba rapsų. Kartais saulėgrąžų specialų perku.
Sviesto skonis man pernelyg įtakoja patiekalo skonį. Kažkaip va taip.
Gaila, Dusia, kad nenori padiskutuoti, bet ką jau padarysi.
Bet,kai neturiu ka veikt,paskaitau Fb santykiai poroje grupe,nu tai ka as zinau.Ten,jei drugeliai nebeskraido taip,kaip per pirma pasimatyma,jei dominuoja vyras,o ne moteris,reikia skirtis.Jokio darbo del santykiu tobulinimo ten jaunos nedaro,neapsimoka,gyvenimas trumpas,as noriu but laiminga.Vat taip.Mase nusiskundimu,vyras nenori,sexo,o ir negali,nors jam 25-30!Tai jau apie mamuta nera net sansu,nes guli ant sofutes ir zaidzia zaidimus telefone.Moteris nesa mamutus.O jei atvirksciai,tai moteris iesko nauju santykiu uz seimos,nes nuobodu,namie.Pasikeite viskas ir mastanciu,kaip issaugot seima,kad reikia del to dirbt,kartais nusileist,daug sneketis,net nera kalbos.Turi but tobula,cia ir dabar,kitaip skyrybos.Todel musu seimos jau yra kaip iskasenos.Issilaiko tos kartu,kurios dirba laimes labui.
Patiekalas pagaminamas per 6 min , sotu visai dienai . Aš kai su ištisine mažakaujyste, tai būna tokių dienų kad jo užsimanau, kad net silpna
Kepenėles gamindama visada stengiusi jas "nutraukinti" . Tarmiškas žodis. Taip baba mokė ( kaimietė aš, kiaules pjaudavo ) , taip skaičiau kai mokiausi paleo mitybos. Seni žmonės žinodavo .
Pou mane gyvenimas mokė ... aš iš matriarchato , mama labai stipri moteris. Gavau stiprų vyrą . Kuriam aš nepavadovausiu. Sakyti kad nežliumbiau , nenorėjau pabėgti ar nužudyti - meluočiau ( čia hiperbolizuoju ir juokauju ) . Aš visą gyvenima mokausi ... Gal kai ką ir išmokau . Jei pradėčiau temoje dėstyti savo patirtis galiu kai ką įžeisti ...Žmonės patys turi atrasti savo tiesas, arba neatrasti .
Kepenėlėms ką darai? Kas tas nutraukinimas? Mes piene mirkom, teisingiau Mama, nes tokių kaip ji - niekas nepagamina.
Steikas skanu, bet valgau ne namuose.
Dusia, Tavo Mamytė anksti našlė tapo, jei neklystu.
Man tik va keista ta pozicija, kas stiprus vyras yra tas, kuriam nepavadovausi. O kam vadovauti, kuo blogai yra sinergija? Ir kam būtina vadovauti, kai galima daryt bendru sutarimu?
Aš taip pat nemažą laiko tarpą buvau atsakinga už savo mažą šeimą, nes kito žmogaus nebuvo. Tai ir priimi sprendimus viena, ir prioritetizuoji. Bet va kai jau labai ilgą laiko šmotą kartu darom, tai ir atsakomybėm pasidalinam, ir pareigom, ir teisėm - kartu.
Dėdavo jas į šaltą vandenį ir iki užvirimo kaitindavo .
Ir taip kokiais trimis vandenimis - ketvirtam leisdavo užvirti . Paskui darydavo kepeninę dešrą arba paštetą kepdavo.
Niekas kepenėlių ant keptuvės nekepdavo. O aš esu ne kartą ir taip ruošusi . Dabar neberuošiu. Nes viena lietuvių kilmės dietologė, paleo mitybos propaguotoja gyvenanti JAV priminė savo straipsnyje .
Pupelės ir žirniai nemirkyti nuodas.
Šparaginės neblanširuotos nuodas.
Labas rytas.
Brikrėslė irgi nuo kirminų?Nors nesu gėrųsi,pelyną tik.