Įkraunama...
Įkraunama...

PLEPESIAI PRIE ŽIDINIO

QUOTE(Dusia37 @ 2022 11 09, 11:25)
Mukute ghi sviestą verdu senai , gal 10 metų ? Sultinius irgi ...
Tik bėda dabar su manimi darosi - ateina "sulervėjimas" , nes vaikų nebėra  biggrin.gif  biggrin.gif  biggrin.gif  Pusfabrikačiu  neperku , bo MB alkanas sėdėtų . Seniau sviestas būtų išvirtas  prieš laiką , kai pamatau kas senasis baigiasi  biggrin.gif Su sultiniu tas pats mirksiukas.gif  O einamu laikotarpiu ir maistas gaminamas  kuo paprasčiau ... Vaikai parvažiuoja tada pasistengiu smile.gif
Va pakalbėjau su gydytoja , tai net gėda dėl savo "sulervėjimo" pasidarė  biggrin.gif
PS man ir kalio trūkumas organizme dėl mano energingumo ... adrenalinas sudegina. MB pagalvoja aš jau padariusi.
Kas be energijos - pasibandykit bičių duonelę ar žiedadulkes gerti. Dar patarimą davė įsidėti riebalo , ty kokoso , kas nemėgsta ghi sviesto . Nes duonelė ar žiedadulkės rūgština organizmą, nors aš apie tą rūgštinimą nelabai tikiu. Bet einamu momentu klausau daktarės. Vitamino  B šaltinis ( nervams ) ir daug  kito gėrio . Matysit , iki vakaro energijos nepritrūks  4u.gif

aš ne apie virimo laikotarpį, aš apie tą patį procesą su ugnele viskas... o ghi, taukai ir sultiniai tik naminiai 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Muka @ 2022 11 09, 10:31)
aš ne apie virimo laikotarpį, aš apie tą patį procesą su ugnele viskas... o ghi, taukai ir sultiniai tik naminiai  4u.gif


Mukute tu geresnė gaspadinė smile.gif
Aš esu pirkusi ir ne kartą ghi sveistą...
Ir kavinėse mokam pavagyti , kai užsiknisiu namie gaminti . Užtenka vieno karto ir vėl namie skanu biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Atsakyti
O čia šiaip pamąstymas ... Kodėl pas vienus viskas labai skanu , pas kitus nelabai .
https://www.zmones.l...ile-ljBRjevdBxq

Apie tai paskaitą klausiau truputi rimtesnių žmonių .
Atsakyti
a jums skanus tas ghi sviestas? Kelis kartus bandžiau - suėjo tik kepimui.
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2022 11 09, 12:03)
a jums skanus tas ghi sviestas? Kelis kartus bandžiau - suėjo tik kepimui.


Pirktą bandei ar pati gaminai ?
Ir kur naudojai jei nepatiko ?
Atsakyti

Man tas sviestas taip pat nelabai, bet aš pirktinį bandžiau kažkokį. 

Dusia, bet kavinėse juk skanu - daugelis šefų gamina maistą, nes jie mėgsta tai daryt, su užsidegimu tai daro. Bent jau man, tai išties dažniausiai skanu.

Mes namuose negaminame dėl to, kad reikia, neprievartaujam savęs - tuo labiau, kad abu gaminame ir tikrai dėl to nesiskundžiam - kam yra ūpo, tas ir gamina. Jei nėra - tokiu atveju puikiai mėsos šmotelis ir kokia daržovių užkanda sueina. Bet kai vyras gamina, nors jis išties skaniai gamina, dažnai man į pabaigą sako, kad eičiau dar paburti virš puodų. 

Atsakyti
Labos,
pagaliau nelyja,saule sviecia,kaip smagu,o dar Ingridos kava tokia prabangi,nuotaika pakelta biggrin.gif biggrin.gif Aciu
Ghi sviesta gaminu tik namie,nesu pirkus niekada.Naudojau kazkada puse arb,saukstelio i kava,kepam viska ant jo,o MB dar ir i savo sausainius kepant deda,jis blogai toleruoja pieno baltyma.
Del varskes,tai as ja labai myliu,bet dabar varske su tais stabilizatoriais-konservantais,del kuriu varske gali stovet metus saldytuve nesugedus,eina sau,bjauri kaip kazkas.MB valgo rikota,o kai kepa varskes pyraga,tai rikota su ta bjaure varske perpuse deda.Rikota man nini,nes kazkoks kremas,man reikia naturaliu gumuliuku varskes.Zodziu,kas pirkta PC ,daugelis yra pusnuodziai.Sunku kazka ir issirinkt atejus.Dar LT gal yra kazkokiu naturalesniu,o cia,organika tik darzoves,o jei organika mesa ar koks kefyras,tai tas pats s...tik kainos uzlauztos.Organine vista geltona,bet serta specialiais kukuruzais,o kukuruzus purskia pesticidais stipriai.
Zodziu,reik gryzt prie istaku,manau greit ir grysim.
Sultinius irgi verduosi,pilstau i ledu kubeliu maiselius,kai atvesta ir i saldikli.
Dusia,gal paguosiu,bet as numezgiau uzvakar nauja kojine,tokia su zuikiu,pg nauja schema(pirkau,nes labai patiko),vakare tiko,ryte isardziau visa,buvau numezgus iki kulno pabaigos.Vakar pradejau is naujo,bet ties kulnu vel sustrigau,nebeatitiko akys,tai teko isardyt gal kokia 10-15 eiliu ir pradet naujai.Si ryta nebepatinka spalvos biggrin.gif biggrin.gif bigsmile.gif todel emiau nert antra kojine,paziuret,gal kitos spalvos ziuresis geriau.Zodziu gimdymas daugiavaisis,cia kurybines kancios,bet,kai isgauni ta ka nori,pasitenkinimas buna puikus. bigsmile.gif bigsmile.gif O ardyt sveika,sakoma,kokia kojine numegzta neardyta,tai ne kojine. biggrin.gif
Mukute,Pou,kaip dziaugiuosi,kad judviem geriau.Imkit 4u.gif 4u.gif 4u.gif Linkiu pilno pasveikimo.

Kavinese tikrai uztenka karta pavalgyt,kad suprastum,jog namie skaniausia,nors ten irgi skanu,bet ...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Luety: 09 lapkričio 2022 - 13:01
QUOTE(Dusia37 @ 2022 11 09, 12:09)
Pirktą bandei ar pati gaminai ?
Ir kur naudojai jei nepatiko ?


pirktą. Žuvį kepam ant jo, kito vartojimo būdo nesugalvojau. Dar nesunaudojom indelio.
Papildyta:
QUOTE(Luety @ 2022 11 09, 13:00)

Del varskes,tai as ja labai myliu,bet dabar varske su tais stabilizatoriais-konservantais,del kuriu varske gali stovet metus saldytuve nesugedus,eina sau,bjauri kaip kazkas.


kad visai greit sugenda ta parduotuvinė varškė pas mus. Aš šiaip jos nemėgėja, bet kartais sugalvoju, kad reiktų gal kokius varškėčius pasigamint. Nusiperku, paskui kol susiruošiu tuos varškėčius daryt, varškė jau tik vištoms smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Pou @ 2022 11 09, 12:29)
bet kavinėse juk skanu - daugelis šefų gamina maistą, nes jie mėgsta tai daryt, su užsidegimu tai daro. Bent jau man, tai išties dažniausiai skanu.


man irgi skanu smile.gif šį rudenį kažkaip nemažai restoranėlių teko aplankyt - visur labai skanu buvo. Tiesa, visus rinkomės iš anksto pagal atsiliepimus.
Atsakyti
Pou - žinau keleta kavinių Kaune kur nesugadinas maistas ir porą labai brangių kur geras.
Paskutinis kartas MoMo restorane nuvylė, ir tokiom kainom...
Paprastai kavinėse prasti aliejai , salotose bele kiek cukraus . Kinietiškuose smirda tuo prastu aliejumi .

Maistą namie gaminu aš . Yra keletas patiekalų kur MB gamina... Nesikišu. Tegul jis medžioja mamutą, jį darinėja , o aš kotletus iškepsiu .
Taip sveikiau , energetinai mainai turi vykti ...
Ghi sveistas sveikatai , o ne pontui .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dusia37: 09 lapkričio 2022 - 13:32
Pirktinis baisus man tas ghi sviestas,smirdi neplautom kojinem biggrin.gif ,o savo gamybos kazkokias riesutukais. bigsmile.gif
Mes turim keleta megstamu restoraneliu,bet kainos ir skonis neatitinka pusiausvyros ir kuo toliau to labiau,todel namie gaminta abiem labiau patinka.Yra toks ant juros kranto Beach head restoranelis,ten isidedi kokiu nori priedu pats,darzoves,bulves ar kas nori,o mesa virta arba kepta dideliu gabalu,pvz,kaip kiaules kumpis,jaucio kumpis,avies koja,pjausto barmenas.Atpjauna riekutem gryna mesa isidedi ir turi savo rinkini.Zinai,kad gryna mesa valgai.Bet tai ne kasdien,nes nu nesinori trenktis is namu kad pavalgyt.Tai buna tam tikra proga,ar koks ypac noras ir tiek.
Siandien gaminsiu as,bus avinelio kepeneliu smulkiai pjaustytu toks patrovas.Smulkiai,smaulkiai,kiek ymanoma.reik supjaustyt.Tada pamarinuoji su cesnaku,imbieru ir turmeriku valanda,tada aliejaus,apkepi svogunus,ipili truputi puse puoduko balto vyno,pavirini,sudedi kepeneles,apkepa,dedi prieskonius,ka turi daug petrazoliu,du saukstus grietines ar jogurto ir dar pakepi,galima dar su svogunais pakept kelis pomidorus,kam skanu,as dedu pastos,nes pomidoru skaniu jau nebeturiu,truputi chiliuko ir ualia.
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2022 11 09, 13:30)
pirktą. Žuvį kepam ant jo, kito vartojimo būdo nesugalvojau.  Dar nesunaudojom indelio.


Pirktas tik kepimui.
Žuvį ar kotletus dar galima ir ant alyvuogių aliejaus iškepti , ar sveisto , nes nereikia karščio .
O pvz steiką ? tik Ghi sveistas , kokoso aliejus arba gyvulinai riebalai ... Kur gauti gerų ?

Atsakyti

Pou - žinau keleta kavinių Kaune kur nesugadinas maistas ir porą labai brangių kur geras.
Paskutinis kartas MoMo restorane nuvylė, ir tokiom kainom...
Paprastai kavinėse prasti aliejai , salotose bele kiek cukraus . Kinietiškuose smirda tuo prastu aliejumi .

Maistą namie gaminu aš . Yra keletas patiekalų kur MB gamina... Nesikišu. Tegul jis medžioja mamutą, jį darinėja , o aš kotletus iškepsiu .
Taip sveikiau , energetinai mainai turi vykti ...
Ghi sveistas sveikatai , o ne pontui .

Mano draugė yra šefė ir gera, tik jau ne vienerius metus Amerikėj gyvena ir dirba. Aš pagal ją ir matuoju. Niekuomet nesistengiu blogiausio kaip pavyzdį  turėt. Bet ar išties daug to cukraus į salotas deda? Dėl aliejaus sutinku, kad ne visi gerą naudoja.

Bet ir aš kažkokio fantastiško nenaudoju, nes kepimui tokio ir nereik. Apskritai, daugiau troškinam maistą arba orkaitėj be riebalų kepam.

Sviesto aš nevartoju, teisingiau ypač ypač retai - pyragų gamybai.

O mes gaminam, ir aš, ir vyras. Mamutų jis nemedžioja. Apskritai, kai taip pasikeitę viskas, nėra vyriško ir moteriško, o yra gali/ negali.

Man energijos mainai vyksta, kai viskas daroma su noru, meile ir atjauta.

Atsakyti