Įkraunama...
Įkraunama...

PLEPESIAI PRIE ŽIDINIO

Pas mane obelų ir uosio lapai yra grėbiami.  Visi kiti po pievas išpustomi... o daržininkavimo įpatumai pas kiekvieną kitokie... pas Ingrida ir Ate42 manyčiau žemė tokia gera kad net sodinti nereikia... pakapstei įkišai  ir bujoja. Mano smėlyje kasi metrines duobes, veži žemės, laistai, mulčiuoji, popini ir vis tiek numiršta . Pou smagu girdėti , kad kažkiek gerėja, reikia laiko  :4u: ...

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dusia37: 05 lapkričio 2022 - 16:12

Pas mane vieną kartą pavyko šiltnamy tokią žemę išgaut, kai buvo dvigubas garstyčių derlius.

Rudenį pasėjus, užaugo, apkasėm, bet buvo labai šilta žiema, tai rudenį nesudygusios sėklytės sudygo. Nulapsėjom vasarį su vyru iki sodo pėstute, o ten pilnas šiltnamis išbujojusių garstyčių, dar nepražydusių. Gerai, kad raktus pasiėmę buvom. Kastuvą į rankas, apkasė, o pavasarį žemę rankom žarstyt buvo galima. Ir derlius labai solidus buvo.

Dusia, geryn, geryn, vakarop atkutau kiek, gal jau žvaigždės ausyse neskambės

Kosulys atsirado, bet aš jį sutvarkysiu.

Atsakyti
QUOTE(Pou @ 2022 11 05, 16:18)
<p>Dusia, na kaip, silpnumas juodai kerta. Plaukus džiovinausi sėdėdama ant žemės per du kartus, o plaukų tai nedaug ir trumpiukai. Nei kojos laiko, nei rankų iškėlus galiu laikyt, dreba viskas. Kaip mėnesį gulėjus lovoj, bet aš gi vis pašliaužioju. Širdaplakis. O šiaip, ačiū, geriau.</p><p></p><p>Ate, bet ąžuolai bent porą metų turi būt kompostuojami, nebent padėt jiems. Kas turi savy daug taninų, tai nelabai kompostavimui tinka, ilgai groja.</p>

Pou, sveikatos, tau.
Mes ąžuolų ir nekompostuojam. Ir obelų negslim kompastuot, nes susimašę su ąžuolų. Tiesiog smulkina su žoliapjove ir nešam išbarstyt po tais pačiais ąžuolais. Lapų į šiltnamį tik po truputį....
Atsakyti
vartotojo įkelta nuotrauka
Labas rytas.Žygin? mirksiukas.gif
Priėjau kažkokią ribą,ketvirtą ryto ar nakties,viskas miego nesinori.Dar dar vakar sodyboje snūstelėta truputi,mieste viskas,ausys juda viską girdi,kažkas kieme išvažiuoja,parvažiuoja............. ax.gif
Vakar nuo 19 valandos badavau,tai penktą man jau pilvas maršą groja.Atsinešiau į lovą kumpio,duonos,tai nors pavalgiau žmoniškai. mirksiukas.gif Dieną,jei miške būnu galiu ir pabadauti,na bet nakčiai aš turiu užmigti soti. ax.gif Nežinau nežinau kaip tuos įpročius reikės pakeisti? bigsmile.gif
Atsakyti

Labas rytas, 

Naktį lijo, bet šiandiena nešalta.

Darbuosimės!

Luety kur dingai?

Kitą savaitgalį reikia pasidaryti laisvą nuo kaimo. Pasikultūrinti :D

Vyrai karą žaidžia ir šį savaitgalį... kitaip nebebūna? Tokio dydžio ta technika, kad mano namuką pervažiuotų nepajausdami :D  :D  :D

Ingrida , kad pakeisti maitinimosi įpročius reikia 21 dienos. Taip sako. Jei tikrai reikia... aš iš tų mažamečių, tai niekad nedarau tragedijos anksti kėlusi.  Turiu ką veikti šviesia galva.

Gražios dienos :4u: 

Atsakyti
QUOTE(IngridaB @ 2022 11 06, 04:39)

Labas rytas.Žygin? mirksiukas.gif
Priėjau. valandos badavau,tai penktą man jau pilvas maršą groja.Atsinešiau į lovą kumpio,duonos,tai nors pavalgiau žmoniškai. mirksiukas.gif Dieną,jei miške būnu galiu ir pabadauti,na bet nakčiai aš turiu užmigti soti. ax.gif Nežinau nežinau kaip tuos įpročius reikės pakeisti? bigsmile.gif

Labas rytas, 4u.gif 4u.gif

Ingrida isvare mus i kazkoki iskirsta kemsyna,galva ten galima nusisukt,o as jau neisiu,nes valgyt vien s...maistis bigsmile.gif bigsmile.gif ,o darzoviu savo turiu ir ne ant kelmo pjaustytu. biggrin.gif biggrin.gif Be to pas mus pila ,kaip uz tevyne lietus,ne jau neisviliosi manes ten biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Valgyt po 18 val,tai turbut sirgciau visa nakti.Jau 15 metu,kaip vakarieniauju apie 18val taip,kad nenoret valgyt iki einant gult.Daug baltymu ir nenoresi.O jei tu koki pyrageli suvalgai,tai apsisukus ir nori valgyt.Bet cia visas mokslas ir as dar jo nemoku,mokinuos visa gyvenima.Vat pavyzdziui miske,as mielai suvalgyciau lasiniu su duona,ka tu valgai nakty lovoj.Gamtoj as visada noriu valgyt.O uzmigt po lasiniu,tai ryte buciau jei gyva,tai sutinus visa biggrin.gif biggrin.gif
Dusia,baisu man tie dideliu vyru zaidimai,prie gero tai neprives,sunkus laikai,Uk irgi yra grasinama uz MI6 diversijas,nera saugaus kampelio zemej.
As vakar buvau atejus,bet neturejau ka pasakyt,tai patylejau.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Luety: 06 lapkričio 2022 - 11:01
Luety,aš valgiau aoie penkias,pilvas jau nuo 19 valandos usrzgė.Paskui jau apie pusę devynių savo kruzą kavos ir grūdėtos varškės indelis su riešutais. ax.gif Aviečių bute neturėjau. ax.gif

Prisiskynėme šaltalankio jau byra,įleidau svečius,kad nesimajakinti karpysiu uogas nuo šakučių,turėsiu darbo visam vakarui,bus poilsis. bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(IngridaB @ 2022 11 06, 13:22)
Luety,aš valgiau aoie penkias,pilvas jau nuo 19 valandos usrzgė.Paskui jau apie pusę devynių savo kruzą kavos ir grūdėtos varškės indelis su riešutais. ax.gif Aviečių bute neturėjau. ax.gif

Prisiskynėme šaltalankio jau byra,įleidau svečius,kad nesimajakinti karpysiu uogas nuo šakučių,turėsiu darbo visam vakarui,bus poilsis. bigsmile.gif

Jei isgerciau kavos kruza vakare,tai visa naktis butu be miego.kava man veikia i miega apie 7 valandas.Cia jau istirta.Todel,blogiausiu atveju,paskutine kava galiu gert 14 val.o siap geriu tik apie 10 val ryto ir uzraukiu tai dienai.
Tingejau visa diena,dabar pradejau megzt. bigsmile.gif
lauke lietus ir baisus vejas visa diena.
Atsakyti
vartotojo įkelta nuotrauka
Labas rytas.
Luety,geriu kruzą tik ryte,paskui kaip Tu užraukiu. ax.gif Ir geriu tik su pienu ar grietinėle.
Atsakyti
Labos smile.gif

Košmarų prisapnuota unsure.gif fek net astiminus nupurto...
Sode kaip miunhauzenas padirbėjau ale pažiūrėjus neblogai, gėlynus nuroviau, žadu lapais uždengti nes žemė vienas molis o sausa pakapsčius blink.gif tai milsinu uždengsiu per žiema gal pasigerins žemė. Gėles susitempiau į šiltnamį, kitam kartui pus tvarkymas žiemai, vakare pirtelėje o vakar jau vaistai suleisti....
MB cukraligė paišoma.... šį kart kasa jau nesusitvarkė su gliukoze 11 verysad.gif ... šeiminstė rankom skėsčioja... sako širdis ... prie ko širdis ir kasa...
Vo tep ir gyvenam....
Jamu kavos 4u.gif
Atsakyti
Labos ,
Dėkui Ingrida už saulėtą kavą . Saulės nėra , tai nors saulėgražos šildo 4u.gif Rytas buvo saulėtas, dabar vėl rudeninė niuruma.
Pou kaip šiandien sveikata ?
Muka imk 4u.gif MB antros grupės diabetas ? Taigi maistu reguliuojams . Išmesti angliavandenius ir viskas savaime susitvarkys. Savo dantisto istoriją pasakojau - net insulinas nepadėjo . Susitvarkė maistą ir kasa ėmė veikti . O vyras jaunas apie 40.
Aš savaitgalį sutvarkiau šitnamį. Tik dabar nuroviau pomidorus . Nes šiltnamyje prinokę labai skanūs tongue.gif . Šiaip tai labai daug darbų liko nepadaryta. Ko nespėsiu - ateis pavasaris biggrin.gif Ir padarysiu ...
Ryte buvau pas gydytoją osteopatę ? Tokiu principu dirba . Aš tai sakyčiau ragana, ta gera prame.
Nes po antibiotikių gėrimo tiesiog jaučiu , kad neveikia organizmas kaip seniau .Daug papildų prirašė biggrin.gif . MB buvo prieš metus . Jutau , kad padėjo. Rekomendavo masažistė kuri išvažaivo gyventi į kitą šalį...
Man labai tiko , nes man tinka visi daktarai kurie žiūri į visumą , o ne vieną simptomą slopina.
O iš principo tai kaip savo metuose esu gerai išsilaikiusi baba , kuri dar tik pusbabė biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif ( pusbabė, nes mano sesės jau visos turi anūkų ). O, kad dar visai nesugriuvus gydytojos žodžiai .
Sportas ir maistas savo duoda. Daug išsikalbėjom , daug ką žinau ... dėl kai ko nesutikčiau , bet nesiginčijau . Jinai gydytoja vis tik .
PS du dalykai kuriuos pabrėžė ir patvirtino : kava su ghi sveistu žymiai geriau negu nuoga, antras dalykas - virti sultinius. Ghi sveistas tik naminis.
Daug įdomios info gavau . Yra kur pasigilinti ...
Gražios dienos 4u.gif
Būkit sveikos wub.gif wub.gif wub.gif

Atsakyti

Labas rytas,

Dusiuk, nelabai dar aš. Alpti vis norisi. Vakar ant žemės gavau pagulėt. Šiąnakt pirma naktis, kai pamiegojau, vis pabusdavau 3-4 anas naktis.

Bet nėr jėgų, kosulys, sloga dar, ausyse ūžia, galva svaigsta. Beveik neužuodžiu, bet skonis yra- dėl slogos tikriaisiai.

Nieko, susitvarkysiu.

Atsakyti