Pas mane obelų ir uosio lapai yra grėbiami. Visi kiti po pievas išpustomi... o daržininkavimo įpatumai pas kiekvieną kitokie... pas Ingrida ir Ate42 manyčiau žemė tokia gera kad net sodinti nereikia... pakapstei įkišai ir bujoja. Mano smėlyje kasi metrines duobes, veži žemės, laistai, mulčiuoji, popini ir vis tiek numiršta . Pou smagu girdėti , kad kažkiek gerėja, reikia laiko ...
Pas mane vieną kartą pavyko šiltnamy tokią žemę išgaut, kai buvo dvigubas garstyčių derlius.
Rudenį pasėjus, užaugo, apkasėm, bet buvo labai šilta žiema, tai rudenį nesudygusios sėklytės sudygo. Nulapsėjom vasarį su vyru iki sodo pėstute, o ten pilnas šiltnamis išbujojusių garstyčių, dar nepražydusių. Gerai, kad raktus pasiėmę buvom. Kastuvą į rankas, apkasė, o pavasarį žemę rankom žarstyt buvo galima. Ir derlius labai solidus buvo.
Dusia, geryn, geryn, vakarop atkutau kiek, gal jau žvaigždės ausyse neskambės
Kosulys atsirado, bet aš jį sutvarkysiu.
Pou, sveikatos, tau.
Mes ąžuolų ir nekompostuojam. Ir obelų negslim kompastuot, nes susimašę su ąžuolų. Tiesiog smulkina su žoliapjove ir nešam išbarstyt po tais pačiais ąžuolais. Lapų į šiltnamį tik po truputį....
Labas rytas.Žygin?
Priėjau kažkokią ribą,ketvirtą ryto ar nakties,viskas miego nesinori.Dar dar vakar sodyboje snūstelėta truputi,mieste viskas,ausys juda viską girdi,kažkas kieme išvažiuoja,parvažiuoja.............
Vakar nuo 19 valandos badavau,tai penktą man jau pilvas maršą groja.Atsinešiau į lovą kumpio,duonos,tai nors pavalgiau žmoniškai. Dieną,jei miške būnu galiu ir pabadauti,na bet nakčiai aš turiu užmigti soti. Nežinau nežinau kaip tuos įpročius reikės pakeisti?
Labas rytas,
Naktį lijo, bet šiandiena nešalta.
Darbuosimės!
Luety kur dingai?
Kitą savaitgalį reikia pasidaryti laisvą nuo kaimo. Pasikultūrinti .
Vyrai karą žaidžia ir šį savaitgalį... kitaip nebebūna? Tokio dydžio ta technika, kad mano namuką pervažiuotų nepajausdami .
Ingrida , kad pakeisti maitinimosi įpročius reikia 21 dienos. Taip sako. Jei tikrai reikia... aš iš tų mažamečių, tai niekad nedarau tragedijos anksti kėlusi. Turiu ką veikti šviesia galva.
Gražios dienos
Labas rytas.Žygin?
Priėjau. valandos badavau,tai penktą man jau pilvas maršą groja.Atsinešiau į lovą kumpio,duonos,tai nors pavalgiau žmoniškai. Dieną,jei miške būnu galiu ir pabadauti,na bet nakčiai aš turiu užmigti soti. Nežinau nežinau kaip tuos įpročius reikės pakeisti?
Labas rytas,
Ingrida isvare mus i kazkoki iskirsta kemsyna,galva ten galima nusisukt,o as jau neisiu,nes valgyt vien s...maistis ,o darzoviu savo turiu ir ne ant kelmo pjaustytu. Be to pas mus pila ,kaip uz tevyne lietus,ne jau neisviliosi manes ten
Valgyt po 18 val,tai turbut sirgciau visa nakti.Jau 15 metu,kaip vakarieniauju apie 18val taip,kad nenoret valgyt iki einant gult.Daug baltymu ir nenoresi.O jei tu koki pyrageli suvalgai,tai apsisukus ir nori valgyt.Bet cia visas mokslas ir as dar jo nemoku,mokinuos visa gyvenima.Vat pavyzdziui miske,as mielai suvalgyciau lasiniu su duona,ka tu valgai nakty lovoj.Gamtoj as visada noriu valgyt.O uzmigt po lasiniu,tai ryte buciau jei gyva,tai sutinus visa
Dusia,baisu man tie dideliu vyru zaidimai,prie gero tai neprives,sunkus laikai,Uk irgi yra grasinama uz MI6 diversijas,nera saugaus kampelio zemej.
As vakar buvau atejus,bet neturejau ka pasakyt,tai patylejau.
Prisiskynėme šaltalankio jau byra,įleidau svečius,kad nesimajakinti karpysiu uogas nuo šakučių,turėsiu darbo visam vakarui,bus poilsis.
Prisiskynėme šaltalankio jau byra,įleidau svečius,kad nesimajakinti karpysiu uogas nuo šakučių,turėsiu darbo visam vakarui,bus poilsis.
Jei isgerciau kavos kruza vakare,tai visa naktis butu be miego.kava man veikia i miega apie 7 valandas.Cia jau istirta.Todel,blogiausiu atveju,paskutine kava galiu gert 14 val.o siap geriu tik apie 10 val ryto ir uzraukiu tai dienai.
Tingejau visa diena,dabar pradejau megzt.
lauke lietus ir baisus vejas visa diena.
Labas rytas.
Luety,geriu kruzą tik ryte,paskui kaip Tu užraukiu. Ir geriu tik su pienu ar grietinėle.
Košmarų prisapnuota fek net astiminus nupurto...
Sode kaip miunhauzenas padirbėjau ale pažiūrėjus neblogai, gėlynus nuroviau, žadu lapais uždengti nes žemė vienas molis o sausa pakapsčius tai milsinu uždengsiu per žiema gal pasigerins žemė. Gėles susitempiau į šiltnamį, kitam kartui pus tvarkymas žiemai, vakare pirtelėje o vakar jau vaistai suleisti....
MB cukraligė paišoma.... šį kart kasa jau nesusitvarkė su gliukoze 11 ... šeiminstė rankom skėsčioja... sako širdis ... prie ko širdis ir kasa...
Vo tep ir gyvenam....
Jamu kavos
Dėkui Ingrida už saulėtą kavą . Saulės nėra , tai nors saulėgražos šildo Rytas buvo saulėtas, dabar vėl rudeninė niuruma.
Pou kaip šiandien sveikata ?
Muka imk MB antros grupės diabetas ? Taigi maistu reguliuojams . Išmesti angliavandenius ir viskas savaime susitvarkys. Savo dantisto istoriją pasakojau - net insulinas nepadėjo . Susitvarkė maistą ir kasa ėmė veikti . O vyras jaunas apie 40.
Aš savaitgalį sutvarkiau šitnamį. Tik dabar nuroviau pomidorus . Nes šiltnamyje prinokę labai skanūs . Šiaip tai labai daug darbų liko nepadaryta. Ko nespėsiu - ateis pavasaris Ir padarysiu ...
Ryte buvau pas gydytoją osteopatę ? Tokiu principu dirba . Aš tai sakyčiau ragana, ta gera prame.
Nes po antibiotikių gėrimo tiesiog jaučiu , kad neveikia organizmas kaip seniau .Daug papildų prirašė . MB buvo prieš metus . Jutau , kad padėjo. Rekomendavo masažistė kuri išvažaivo gyventi į kitą šalį...
Man labai tiko , nes man tinka visi daktarai kurie žiūri į visumą , o ne vieną simptomą slopina.
O iš principo tai kaip savo metuose esu gerai išsilaikiusi baba , kuri dar tik pusbabė ( pusbabė, nes mano sesės jau visos turi anūkų ). O, kad dar visai nesugriuvus gydytojos žodžiai .
Sportas ir maistas savo duoda. Daug išsikalbėjom , daug ką žinau ... dėl kai ko nesutikčiau , bet nesiginčijau . Jinai gydytoja vis tik .
PS du dalykai kuriuos pabrėžė ir patvirtino : kava su ghi sveistu žymiai geriau negu nuoga, antras dalykas - virti sultinius. Ghi sveistas tik naminis.
Daug įdomios info gavau . Yra kur pasigilinti ...
Gražios dienos
Būkit sveikos
Labas rytas,
Dusiuk, nelabai dar aš. Alpti vis norisi. Vakar ant žemės gavau pagulėt. Šiąnakt pirma naktis, kai pamiegojau, vis pabusdavau 3-4 anas naktis.
Bet nėr jėgų, kosulys, sloga dar, ausyse ūžia, galva svaigsta. Beveik neužuodžiu, bet skonis yra- dėl slogos tikriaisiai.
Nieko, susitvarkysiu.