Sodas aplankytas,kas auga dar nuraskyta,geles isbuciuotos,dalinuosi su jumis akimirkomis siuo metu kas darosi mano sodelyje;
Luety, kiek dar grožio ir skanumynų yr!
QUOTE(Pou @ 2022 10 31, 13:06)
<p>Luety, kiek dar grožio ir skanumynų yr!</p>
Dar yra rugstyniu,morku,burokeliu ir butter nut kokie 5 dar auga.
Salavija apskabiau,buvo issipletus labai.Pelargonijos jau pavarge,tai net nerodau.Dar dziugina aki,kai nuvaziuoji geles.
Labas rytas.
Vau Luety,kad dėjo vaizdų.Vat ko norėčiau tai tų šviežių ridikėlių. Jau taip apetitnai atrodo.
Rūžavi jurginai labai patiko. Kiek pas jus arų,matosi žemės ne daug?Ir aišku ciklamenai,nepmainamos gėlės UK. Jie perneša ir lengvą šaltuką,tai ne pas mus,turi laikyti kambaryje.Man jie patinka žydi ilgai,priežiūros minimaliai,pamiršti net juos.
Vakar vakare pareigą atlikau,kapuose senelių apsilankiau,žvakutes uždegiau,šiandien mama vistiek aplankys.Tai jau nesimalsime po žmonių gausą.Lauksiu dukrytės,kuisimės po butą.
Visoms ramių kelionių po LT.
Labas rytas,
vetra dauzesi visa nakti su lietum,ir dabar lyja ir vejas didelis.Tikriausiai Lietuvoj grazus oras,nas buna atvirksciai.
Kava kokia ukrainietiska
Ingrida,pas mus nera dvieju aru,kazkur 1,9 aro gal but.
Ridikelius sesiu dar,manau dar spes isaugt,nes pas mus laikosi apie 14-15.,jei neuzsals po Visu sventu.
Ruzavi jurginai issikerojo,cia jau veju isvartyti,o juos sodinu tvoros pakrasty,kad nesimatytu paleciu tvoros.Kas metai didinu ju populiacija.Ten dvi eiles,Kalijos priekyje(tik jos jau nuzydeje),o jurginai uz ju.Geltonas ir oranzinis pavasari sodinti ,radau nukainuotu bulvyciu pigiai,neatsimenu,atrodo 50pensu,tai pamirkiau ir pasodinau,ir suzydejo velai,bet kita meta jau bus daug.Cia nereikia iskast,as tik uzverciu meslo kibira ant kero,to arkliu meslo,jis ne toks,kaip karviu,jis liesesnis.
Ciklamenu eisiu treciadieni pirkt ir noriu dar chrizantemu,bet kiek perku,jos man nebeprazysta rudeni,isnyksta,tai ne labai suprantukokias pirkt.Broliene pirko mazus vazoniukus nukainuotu,tai isdygo vel ir visai kitos spalvos ir labai graziai isbujojo.
Gero kelio belankanciom kapus,nesusalkit.
vetra dauzesi visa nakti su lietum,ir dabar lyja ir vejas didelis.Tikriausiai Lietuvoj grazus oras,nas buna atvirksciai.
Kava kokia ukrainietiska
Ingrida,pas mus nera dvieju aru,kazkur 1,9 aro gal but.
Ridikelius sesiu dar,manau dar spes isaugt,nes pas mus laikosi apie 14-15.,jei neuzsals po Visu sventu.
Ruzavi jurginai issikerojo,cia jau veju isvartyti,o juos sodinu tvoros pakrasty,kad nesimatytu paleciu tvoros.Kas metai didinu ju populiacija.Ten dvi eiles,Kalijos priekyje(tik jos jau nuzydeje),o jurginai uz ju.Geltonas ir oranzinis pavasari sodinti ,radau nukainuotu bulvyciu pigiai,neatsimenu,atrodo 50pensu,tai pamirkiau ir pasodinau,ir suzydejo velai,bet kita meta jau bus daug.Cia nereikia iskast,as tik uzverciu meslo kibira ant kero,to arkliu meslo,jis ne toks,kaip karviu,jis liesesnis.
Ciklamenu eisiu treciadieni pirkt ir noriu dar chrizantemu,bet kiek perku,jos man nebeprazysta rudeni,isnyksta,tai ne labai suprantukokias pirkt.Broliene pirko mazus vazoniukus nukainuotu,tai isdygo vel ir visai kitos spalvos ir labai graziai isbujojo.
Gero kelio belankanciom kapus,nesusalkit.
Labos,
Luety derlius nuostabus! Ir gėlynai gražūs
bepiga tokie maži plotai .
Pas mane rudenį ridikėliai neužauga, sukirmyja.
Oras kaip vėlinėms puikus.
Luety, kaip gražuuu 😍😍 o ridikėlius kai pamačiau net pasitikrinau, ar tikrai vis dar šitoj temoj esu )) galvojau, kad reklamą kokios parduotuvės įkišo ))
Labas rytas.
Labas rytas,
Lynoja Kaune. Niuruma...
Dėkui Ingrida už kavą
Šiandiena pasportuoti, namus patvarkyti, vakare draugus aplankyti. Ryt jau darbas. Tokios trumpos tos išeiginės
Gražios dienos
Labas rytas,
laukiu duju sertifikatoriaus ateinant,jis ateina kiekvienais metais,tikrina boileri,skaitikli,visus ivadus,dar ka jam ten reikia ir israso sertifikata iki kitu metu.
Pas mus siandien nelyja tik vejuota,uztai LT lietus.
Dusia,mazas ar didelis,dirbt reikia.O su amzium ir tai taps perdaug.Jums visoms irgi Is to mazo ploto trys seimos apsirupinam vasara darzovem,ar ne grazuma?As niekada nebandziau rudeni set ridikeliu,nes ruduo budavo bjaurus,saltas,o siemet ,jei maziau lytu,butu Dievo dovana,ne oras.Na bet vasara nelijo,buvo sausra,tai rudeni turi issilyt,rezervuarus gelo vandens papildyt.
Santlina,aciu,moki tu grozetis,aciu labai.Galvojau visos mano alstramerija grozesis,o cia ridikais
Bet aciu visoms
As vakar virtuve,vonia apsikuopiau,MB salona ir miegamaji,pasidalinom darbus ,dabar ramu savaitei.
Gavau bumbulus,ruosiu foto,jei oras bus sauletas ir siunciu in Frence,nes ten jau irgi prasides salciai,pirstiniu reiks.
Grazios dienos,ilsekites.
laukiu duju sertifikatoriaus ateinant,jis ateina kiekvienais metais,tikrina boileri,skaitikli,visus ivadus,dar ka jam ten reikia ir israso sertifikata iki kitu metu.
Pas mus siandien nelyja tik vejuota,uztai LT lietus.
Dusia,mazas ar didelis,dirbt reikia.O su amzium ir tai taps perdaug.Jums visoms irgi Is to mazo ploto trys seimos apsirupinam vasara darzovem,ar ne grazuma?As niekada nebandziau rudeni set ridikeliu,nes ruduo budavo bjaurus,saltas,o siemet ,jei maziau lytu,butu Dievo dovana,ne oras.Na bet vasara nelijo,buvo sausra,tai rudeni turi issilyt,rezervuarus gelo vandens papildyt.
Santlina,aciu,moki tu grozetis,aciu labai.Galvojau visos mano alstramerija grozesis,o cia ridikais
Bet aciu visoms
As vakar virtuve,vonia apsikuopiau,MB salona ir miegamaji,pasidalinom darbus ,dabar ramu savaitei.
Gavau bumbulus,ruosiu foto,jei oras bus sauletas ir siunciu in Frence,nes ten jau irgi prasides salciai,pirstiniu reiks.
Grazios dienos,ilsekites.
QUOTE(Luety @ 2022 11 02, 09:57)
Visos ridikėlių pasiilgę ))
O kur yra altramerija? Gal ketvirtoj foto? Norėjau klaust kas per nematyta grožybė, bet per tuos ridikus pamiršau 😄 nors viskos gėlės nuostabios - ir jurginai visi (tie rožiniai net nematyti man), ir ciklamenai. Net nuostabu kai ciklamenai taip lauke auga tie iš paskutinės foto ir pas mus bujoja. Irgi pavadinimo nežinau, kaime lineliais vadina.
Ir kaip jums tiek visko dviejuose aruose sutelpa?
QUOTE(saintlina @ 2022 11 02, 11:18)
Visos ridikėlių pasiilgę ))
O kur yra altramerija? Gal ketvirtoj foto? Norėjau klaust kas per nematyta grožybė, bet per tuos ridikus pamiršau 😄 nors viskos gėlės nuostabios - ir jurginai visi (tie rožiniai net nematyti man), ir ciklamenai. Net nuostabu kai ciklamenai taip lauke auga tie iš paskutinės foto ir pas mus bujoja. Irgi pavadinimo nežinau, kaime lineliais vadina.
Tai dar tame sklype sutelpa nemelis,malkinyte puodams vazonams ir vezimelis,barbekine ,laistymo kanes,viskas ten,pavesine ir zolynelis,siltnamis 3x4.
Is rudens sodinu 2,5 -3 lysves zieminiu svogunu,ir 1-1,5 cesnaku,viso 4 lysves uzsiima,dvi lysves braskiu ir dar lieka 7 lysves.
Pasodinau pastarnokus,sudygo,nezinau,ar perziemos.
Dar petrazoliu du lysviu galai,rugstyniu vienas galas,avieciu puse patvorio,agrastas,juodas ir raudonas serbentas po viena kruma,dvi vynuoges,ir obelaite,bei gelyno gabalas,kitam patvory.prikista visko,bet uzauga,uztenka.
O alstramerija isaugo tokia is keliu daigeliu.Jos dauginasi,kaip kalijos,tokiom puslytem.Dar telpa du krumai pelyno,vienas darze,kitas uz darzo tvoros.
Tie vadinami lineliai yra cosmejos,pas mus juos irgi lineliais vadindavo.
Kai visko prikaisai,tai zoliu nesimato.Salia alstramerijos matosi ne piktzoles,o MB nenukirptas zolynas,nes,kai eme dabar lyt,tai ji auga,kaip isprotejus.
Buvom apsipirkt maisto,i Lidla nebeisiu,viskas daug brangiau,nei Tesco.Lidle uz viena tase uzmokejom tiek,kiek uz dvi tases tesco.Anksciau bakonus ar sonines tokios plonos reikutes kainavo 1,49£,dabar 2,43£ ir viskas beveik svaru brangiau.O tesko kazkaip nepastebejau ryskiu kainu suoliu.Tik paemem 8 virtuvinius ranksluoscius tokie nemazi rutuliai,kaina ant lentynos £8,35,o kasoj ismuso 21£.Craizy,turejau eit i customer service,grazint auksines kainos ranksluoscius,tai ta pardaveja tikrino visais kanalais,sako as pati negaliu patiket,kad tokia kaina.Gerai,kad apsiziurejau.Stebejau monitoriu,ziuriu viska sumuse mokesiu £40,kol neimuse ranksluosciu,tada pakilo iki £61.Nu nieko nesakiau,galvoju,nueisiu nuo kasos pasitikrinsiu,jei kas eisiu i klientu aptarnavimo skyriu ir grazinsiu.
Dabar labai reikia stebet visas kainas,nes va,buciau nusipirkus 8 rulonus virtuviniu popieriniu ranksluosciu uz rulona po £5 su kapeikom.Siaubas kazkoks.MB net nesuprato,ko as cia supanikavau,kol neisaiskinau,but ejes vienas,garantuotai but nupirkes uz tokia kaina.