Įkraunama...
Įkraunama...

PLEPESIAI PRIE ŽIDINIO

Siaip is vynuogiu tai sunku pagamint toxiska vyna. biggrin.gif
O kiek as savo gimine auklejau del tu vaisiuku,bet nustojo tai kai pradejo sent ir organiz\mas nebenesdavo biggrin.gif
Atsakyti
Vynuogių pūpsi irgi.
Apėjau valdas,jurginai nuvirė kol kas tik.Reiks eiti nupjauti bent stagarus.Rankos šąla. bigsmile.gif Žiovainiai ,lobelijos dar nepasiduoda. mirksiukas.gif
Avietės irgi laikosi dar. bigsmile.gif
Atsakyti
Labos,
Česnakai pasodinti,vienas rožynas nuravėtas kitas tik nukarpytas verysad.gif mažais mažais žingsniukais į priekį. Dusia ir aš labai sunkiai dirbu rudenį tiesiog cypia kaipviską per jėgą man ruduo uždeda stop mygtuką darbamssode smile.gif Nors oras vakar ir šiandiena ( dirbu iš sodo) nuostabus bet jau šalna nubalino žolę,reikės kvietkas sunešti į šiltnamius. Kuri čia pasakojote kad palergonijas maišuose išlaikė per žeimą gal plačiau papsakosite ax.gif
O va uošvijoje nekas ... uošvienė ranką susilaužė... nežinau kaip jiems įrodyti,kad jau reikia slaugytojos uošviui... vis piktinasi, kad mes neprižiūrime... žodžiu ...

Papildyta:
QUOTE(IngridaB @ 2022 10 31, 11:49)
Vynuogių pūpsi irgi.
Apėjau valdas,jurginai nuvirė kol kas tik.Reiks eiti nupjauti bent stagarus.Rankos šąla. bigsmile.gif Žiovainiai ,lobelijos dar nepasiduoda. mirksiukas.gif
Avietės irgi laikosi dar. bigsmile.gif

aš dar revizijos neatlikau betnėra jurginų tik palergonijos tai nemanu,kad bėdos padaryta biggrin.gif
Atsakyti
Labas rytas,
pagaliau saule sviecia ir 12 silumos.Jei nepasikeis,turiu daug veiklos lauke,sode.
Salnu nera,jurginai zydi,o svogunus ir cesnakus man dar anksti sodint,kol nera salnu.Dar palauksiu. biggrin.gif
Vakar visa diena merke lietus,isardziau viena pirstine ir permezgiau,liko dar viena,permezgimu patenkinta. bigsmile.gif
Niekas nevyksta pas mane,tad geros dienos.
Atsakyti
Muka, žiemojo pernais pas mane pelargonija viena maiše, daugiabučio rusyje, pagal E-daigų savininkės filmuką.Dabar nerandu ... Man peržiemojo puikiai .
Muka dėl MB tėvuko 4u.gif
Galimybių yra daug ... Tu tik gali patarti MB , o sprendimus dėl savo šeimos turi priimti pats.

Ko jie tikisi - kaid jūs parisvešite jį į Kauną ? Ar MB komandiruosis gyventi į pajūrį ? Tu taigi dirbi.
Mano švogeris savo tėvuką buvo parsivežęs keliems mėnesiams, tai ir dabojo pats. Nelabai jis sesės prisileisdavo . Paskui teko vežti ligoninėn, namie skausmai nebeleido išbūti ...
Teutulytei kuria tik tik palaidojom iš jos pensijos buvo samdoma auklytė ... Sesė kuri ją prižiūrėjo dirba .
Senatvė yra sunki .
Imk širdele 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Mano patarimas - nesinervuok iš nesikišk - tegul sprendžia jie ... Tai ką pasako sūnus yra kitiap , negu tai ką pasako marti . Toks gyvenimas.
Atsakyti
QUOTE(Dusia37 @ 2022 10 31, 12:21)
Muka, žiemojo  pernais pas mane pelargonija viena maiše, daugiabučio rusyje,  pagal E-daigų savininkės filmuką.Dabar nerandu ... Man peržiemojo puikiai .
Muka  dėl MB tėvuko   4u.gif
Galimybių yra daug ... Tu tik gali patarti MB , o sprendimus dėl savo šeimos turi priimti pats.

Ko jie tikisi - kaid  jūs parisvešite jį į Kauną ? Ar MB komandiruosis gyventi į pajūrį ? Tu taigi dirbi.
Mano švogeris savo  tėvuką buvo parsivežęs keliems mėnesiams, tai ir dabojo pats. Nelabai jis sesės prisileisdavo . Paskui  teko vežti ligoninėn, namie skausmai nebeleido išbūti  ...
Teutulytei kuria tik tik palaidojom iš jos pensijos  buvo samdoma auklytė ... Sesė kuri ją prižiūrėjo dirba .
Senatvė yra sunki .
Imk širdele  4u.gif  4u.gif  4u.gif
Mano patarimas - nesinervuok iš nesikišk  - tegul sprendžia jie ...  Tai ką pasako sūnus yra kitiap , negu tai ką pasako marti . Toks gyvenimas.

oi nesikišu gink die, paparašys padėsiu. O juk kartu gyvena dukra, žinia ji taip pat dirba, .. bet ką mes galime padėti tik surasti žmogų kuris padėtų, ale svetimo nenori ir prasideda pageidavimų koncertas...na matysime pirmos dienos sunkios, kol susidelios o paskui manau aprims...gipsas mėnesiui mažiausiai..
dėl kvietkų laikymoreikės paieškoti 4u.gif gal šiemet taip bandysiu...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Muka: 31 spalio 2022 - 10:39

Sveikos,

graži diena labai. Važiuosim gal šiltnamį perkast. Jei šalnos stiprios užpuls, iš garstyčių nieko neliks, jau tokios gražios. Dar kapelius aplankysim pakeliui, pažiūrėsim ar spyglių neužkratė, ryt ratą apsukdami tik žvakeles uždegsim.

Muka, labai pritariu Dusiai. Priežiūra labai išvargina, o pavargusiems žmonėms sunku įtikti, tad kad neliktum dėl visko kalta, tegu šįkart pirmu smuiku vyras groja. Kaip jau jie sutars, taip tegu ir būna. Aš gal tokiu atveju dalinčiausi finansine našta, kad būtų pasamdyta pagalba, jei uošvis svetimą prisileidžia.

Mano Tėčio pusseserė jau garbingo amžiaus, turi jaunesnę seserį, kuri jai padeda, bet vis jai neįtinka. Siūlėmės sutvarkyti, kad ateitų socialinė padėt, - nenori. Vienturtis sūnus su anūku Norvegijoj gyvena - kvietė atvažiuot ten gyvent - nenori. Sunkiai vaikšto, inkstų veikla labai sutrikus, koordinacija patrikus, greit alpsta. Jai įtinka tik mano Mama. Bet aš jau griežtai Mamai sakiau save saugot. Ten yra kas padeda, tik kaprizai groja. Jai ne demecija, ne alzheimeris. Norėt galim daug ko, bet reik kad visiems būtų kuo geriau.

Atsakyti
Muka radau :

https://edaigai.lt/p...%...mas-žiemai
Man išsilaikė, girdėjau atsiliepimu , kad kai kam supuvo ...

Dėl senatvės: yra du varijantai - galima gauti socialinę darbuotoja, kuri apiperka, namus sutvarko , maistą pagamina... Valdišką. Mokėti sąlyginai nedaug. Loterija - žmogiškasis faktorius, kokia papuls .
Galima samdyti privačiai . Tetulytei provincijoje buvo įperkama, beveik (!) užtekdavo pensijos. Pradžioje turėjo "valdišką" paskui teko samdyti privačią. Gyveno viena savo bute. Su senais žmonėmis yra labai sunku , ne visi gali pampesus keisti ...
MB tetai , kuriai 72 ar 73 metai po lūžio ranka atsistatė apie 40 pr ... Tokiuose metuose sunkiai.

Atsakyti
QUOTE(Pou @ 2022 10 31, 10:51)
Jai įtinka tik mano Mama. Bet aš jau griežtai Mamai sakiau save saugot. Ten yra kas padeda, tik kaprizai groja. Jai ne demecija, ne alzheimeris. Norėt galim daug ko, bet reik kad visiems būtų kuo geriau.</p>

Kai senatvėje atima protą yra lengviau pačiam žmogui . Mano AA mama mirė visiškai aiškaus proto .
Tetai, mamos sesei buvo stipri senatvinė dimensija.
Atsakyti
Negasdinkit cia manes su ta senatve biggrin.gif Kokia senatve 70 metu?? biggrin.gif
Atsakyti

Mano Močiutė ir Diedukas iš Mamos pusės mirė aiškaus proto, o va Senelis - Tėčio Tėtis su alzheimeriu (85 m.), tik toks nepiktybinis buvo, Tėčio Mamos nepažinau, ji mirė, kai Tėčiui 9 mėn. tebuvo.

Tėčio pusseserė aiškaus proto, tik jau labai silpnos sveikatos, bet nors ir gera, bet įnoringa. Gal iš to silpnumo kaprizai atsiranda, kai pati negali savimi pasirūpint - pampių keist nereikia, bet namų ruošoj padėt pilnai reik, nunešt, parnešt, sutvarkyt, padaryt valgyt, į polikliniką nuvežt. Bet žinot, kai šviesaus proto žmogus sučiupęs už rankos maldauja "Tik nepalik manęs" - žiauriai sunku. Ji taip mano Mamai daro. O mano Mama pati silpnokos sveikatos, galų gale, pas mus šeimoj yr kas veikt.

Tai ir gaila, ir pikta šiek tiek, kad taip elgiasi...

Atsakyti
Luety nesenai LRT rodė laida su Zita. Ten 87 metų moteriškė pati susikasa daržą ir bulbas pasisodina. Bo jos vyras koks tai poetas, vienžo prie meno . Energijos jaunai pavydėti ...
Norėčiau tokios senatvės.
MB tetai eneurizmų operacijos labai smogė per sveikatą . Viskas yra galvoje ... Kai tai neveikia - stringa visas organizmas.
Visi lūžiai turi savo liekamuosius reiškinius.
Viliuosi , kad mano kaulai stiprūs . Genetika gal nepaves ?
PS iš patirties sakau - kai ateina senatvinė dimensija , susinormalizuoja kraujo spaudimas ... Nebesinervina žmogus biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Atsakyti