kokia opi regejimo tema.
Akiniai pas mane nuo 11 klases.Tada buvo ne 5 egzai,o beveik is visu dalyku.Kruvis buvo zveriskas ir as emiau nematyt.Galvojau is streso,bet liko ilgam.Mano nevienodos akys 3-3,25.Trumparege as.Sunus gavo mononukleoze,tada nesciuju netyre,o mes auginom katina,gerai,kad zidinukas salia regimojo nervo,kitaip butu aklas.Jo regejimas minus 12.Dukra mokykloj irgi uzsidejo,vyras be akiniu,tik senatviniai,ir ju gal 6. Neseniai vienus pamete,nezino kur,oi,koks triuksmas buvo namie. Pameta akinius bet kur,per ta dauguma nebezino kur,i dezute nededa,su sniureliu ant kaklo nenesioja,zodziu nesaugojimas(jam atrodo,kad labai saugo}.Mes galim gaut nemokamus vienus akinius kas du metai,tik ne tuos vadinamus bifokalinius.Paprastus akinukus su dioptrijom.arba nuo saules akinukus.Kadangi mano regejimas beveik nekinta,man nereikia,o jam reik,daug akiniu,jis sako,kad jo blogeja regejimas.Va tokios musu patirtys.
Sunu vedziodavau i pratimus akiu raumens stiprinimo,namie darem,bet as nemaciau rezultatu,gal todel,kas aiski priezastis .
Salia kaimyne taise stoga,dabar ardo pastolius,oi,koks triuksmas,greiciau uzbaigtu.Bet atrodo des i kiemo puse,dar kazka ten pas ja remontuos.Is kieme,tiek jau to,bet kada salia miegamojo lango stovi svetimi pastoliai,baisu ir langa atsidaryt nakti.
oho, čia jau labai rimtas minusas.. sunku su tokiu.
Mano vyras analogiškai )) prisipirkęs n tų pliusinių, o kai reik tai amžinai neranda ))
Pou žinau apie vaikų toliregystę, aš neišaugau. Buvo tiek man, tiek dukrai prieš mokyklą + 5... ir man dar kažkokia bėda buvo, nepamenu, ir neturiu ko paklausti... iš karto pasakė, kad akinių ieškoti Rygoje. O ten gamindavo du mėnesius. Mačiau dvi pirmas eilutes abiem akim. Jokių ten pratimų, vonelių ir kt mano vienkiemyje nebuvo. Aš pati labai nenorėjau nešioti akinių... kiekvieną vakarą atsigulus įsivaizduodavau kaip matau visą lentelę pas gydytoją. Susitariau su savo akimis, jos nustojo tingėti. Fizinių pakitimų nebuvo. Tik kažko nenorėjau matyti...
Man rodos Narbekovo yra knygos ir paskaitos LT vyksta. Nusiima žmonės akinius po jų. Jei dirba.
Dukra turi akinius. Skaitymui užsideda kartais. O šiaip mato, bent pati taip sako.
pas mus tai sustojo progresuot savaime maždaug į paauglystės pabaigą (tiek pas mane, tiek pas vaikus). Bet taip gydytojai ir prognozavo.
Šiaip dabar gerai, kad pasirinkimas didelis tiek akinukų rėmų, tiek lęšių, galima plonint, derint, atspindžius nuimt ir pan. O kadaise kokius baisius gavai, tokius ir nešiot turi Pamenu, kokią strošnybę iš Maskvos buvo užsakę - baisuma o mokslo stebuklas buvo tuo metu ))
Pou žinau apie vaikų toliregystę, aš neišaugau. Buvo tiek man, tiek dukrai prieš mokyklą + 5... ir man dar kažkokia bėda buvo, nepamenu, ir neturiu ko paklausti... iš karto pasakė, kad akinių ieškoti Rygoje. O ten gamindavo du mėnesius. Mačiau dvi pirmas eilutes abiem akim. Jokių ten pratimų, vonelių ir kt mano vienkiemyje nebuvo. Aš pati labai nenorėjau nešioti akinių... kiekvieną vakarą atsigulus įsivaizduodavau kaip matau visą lentelę pas gydytoją. Susitariau su savo akimis, jos nustojo tingėti. Fizinių pakitimų nebuvo. Tik kažko nenorėjau matyti...
Man rodos Narbekovo yra knygos ir paskaitos LT vyksta. Nusiima žmonės akinius po jų. Jei dirba.
Dukra turi akinius. Skaitymui užsideda kartais. O šiaip mato, bent pati taip sako.
Dusia, aš tik sakau, kas su trumparegyste kiek kitaip.
Kiekviena liekam prie savo nuomonių.
Pou , būtent ta teorija tinka tiek toleriagims, tiek trumparegiams... ir dar visokių randų gydymui. Reikia pridėti ir padaryti. Apie randus rašiau?
Pou , būtent ta teorija tinka tiek toleriagims, tiek trumparegiams... ir dar visokių randų gydymui. Reikia pridėti ir padaryti. Apie randus rašiau?
Nea, nepamenu.
Papasakosiu ryt prie kompo sėdėdama apie randus...
buvo atostogos nebėra. Neatsimaudžiau, ledų vieną kart tevalgiau. Senatvė žiaurus dalykas, nebespėji kaip vaikystėje...
Dusia, na kokia senatvė.
Lauksiu, turiu baisokų randų.
</p><p>buvo atostogos nebėra. Neatsimaudžiau, ledų vieną kart tevalgiau. Senatvė žiaurus dalykas, nebespėji kaip vaikystėje...</p>
Laba,
Ramiai, Dusia, grįžtam visi. Pirma į paauglystę paskui vaikystėn.
Va, kad greita būsi sugrįžus- nepažadu nors atmesti negaliu.
Nebera del ko ir kam skubet. Vaikams pietu ruost nebereikia,ju nebera,patys kada pavalgom,tada gerai,i darba nereikia,nu zodziu laikas nebereikalingas,tai ir skubet ner kur.
Pas mus treciadieni ir sekmadieni toks verslininku turgelis buna mieste,tai ten vienas kitas ukininkas atvaziuoja.Buna senuciukas su labai skaniais obuoliais.Ejom nusipirkt.Nors man ir ne labai galima,fruktoze ir t.t.,bet mane tiek traukia jie,tokie sultingi,kvepiantys naminiai,kad as negaliu atsilaikyt.Suvalgau viena per diena,veikia i svori,nu bet baigsis man tas norejimas ir sugrysiu vel i sena svori.Juk ne sudmaistis koks,ne chipsai,ledai,sokoladai.
Labas rytas.