Įkraunama...
Įkraunama...

PLEPESIAI PRIE ŽIDINIO

O man skaniausi vokietukai ax.gif dar ir rudmėsės ax.gif
Atsakyti

Aš vaikystėje buvau toleregė, nešiojau akinius. Bet seni laikai buvo, biški erzino mokykloje. Akiniai kokie tai sudėtingi buvo, užsakydavo Rygoje, Kaune negaudavo...

Bet aš labai supykau, susitariau su savo akimis, įtikinau,  kad matau... ir ėmiau matyti. Akinių prireikė po 50, kai prastas apšvietimas ėmiau nematyti smulkių skaičių. Yra tų pratimų ir tt akim. Akiniai tai  ramentai , dedamės juos iš tingėjimo....  tokia mano vaikystės patirtis.  

Atsakyti
QUOTE(Dusia37 @ 2022 10 18, 12:42)
Akiniai tai  ramentai , dedamės juos iš tingėjimo....  tokia mano vaikystės patirtis.  </p>

tikrai ne. Tiems, kurių akys tiesiog pavargsta, padeda pratimai, poilsis ir pan. Bet trumparegiams, kurių daugumai tai yra vis dėlto paveldėta, nifiga nepadeda niekas. Gali kiek nori bandyt susitart su akim, bet tiesiog nematai lentos mokykloje net iš antro suolo, nematai troleibuso numerio, nematai kainų parduotuvėje. Jau kiek aš vaikystėj nenešiojau akinių, bandžiau matyt be jų, gulėjau akių ligoninėse su n pratimų, mankštų akims, vonelių ir pan. Jokio efekto. Tik silpnėjo regėjimas iki paauglystės, tada stabilizavosi ir maždaug toks pat laikosi iki šiol. Ir vaikai paveldėjo praktiškai identišką tiek minusą, tiek astigmatizmą.
Atsakyti

Saintlina man uždėjo akinius 7 metų. Sakė visam gyvenimui... stiprius, nes labai stiprus pliusas buvo. Žabala buvau. 

Nešiojau 4 ar 5 metus. Ir sekančius 40  metų mačiau, nors dirbau su kompu  12 valandų...

Yra tų technologijų... aš vaikas tai dariau nesąmoningai. Ps man pasakymas , kad ne tau, tu negali, kaip buliui raudonas skuduras... tai matyt man gydytojos nuosprendis "visam gyvenimui" buvo tas raudonas skuduras...

Knygos pavadinimą kur aprašytos tos technologijos parašysiu kai būsiu namie... perskaičiau apie tai po 30 metų.

Atsakyti

Dusia, su minusu kiek kitaip yr.

Atsakyti
dėl pliuso negaliu nieko pasakyt, nesu turėjus smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo saintlina: 18 spalio 2022 - 20:25
Mano didžiajam vaikiui buvo astigmatizmas.9 mėnesių buvo uždėti akinukai,įsivaizduojate tokio amžiaus?Tu išaiškink,vaikui,kad neplėšti nuo akyčių,košmaras.Gulėjome ir sostinėje ligoninėje ir į darželį specialų leidau akiniuotukų.Ten pratimai buvo specialūs atliekami.Ir linzes dėjome jau didesniam tik LT buvo atsiradę.Man reikėdavo įdėti,išimti drebančiomis rankomis. bigsmile.gif Gal kokioje dešimtoje klasėje numetė akinius,po šiai dieną gerai mato,dirba ištisai prie kompo. bigsmile.gif
Mažėliui irgi buvo uždėti pradinėse klasėse akinukai.Nežinau gal iki kokios septintos panešiojo ir dabar su viena akimi vos ne aklas,nenešioja,sako man viskas gerai. bigsmile.gif
Man antroje klasėje akinukai buvo uždėti,gal porą svaičių panešiojau,ėjau iš mokyklos,portfelis čiaukšt į sieną ,akunukai dužo ir tik dabar senatvėje skaityti reikia. ax.gif
Atsakyti
vartotojo įkelta nuotrauka
Labas rytas.
Atsakyti
Labos smile.gif

Akiniai tik antri metai, pati nesaugiai jaučiuosi vairuodama o ir skaitymui jau reikia. Dėl pratimų nežinau ar senatviniams pakitimams jie veikia... Man dar gliaukoma besivystanti, nors akiniai tai ne prie ko čia... Bet kaip sako, kad vaikam nereikai akinių tai turėjau su dukterėčia reikalų, tai mama jos griežtai jokių akinių, nes mol tik blogės nuo jų ojojoj kiek gavau nuo profesoriaus velnių, kad vaiką žabalą laikom sako tu ką nori, kad po mašina papultų ir t.t. Nuo to laiko akiniai

Atsakyti

Labos, 

Šiandien namo... pasiilgau.

Pvz aš žinau visą teoriją, bet pati turiu akinius dabar.  Nes taip paprasčiau... tinginio pantis esu.

Nieko nebandau įtikinti, tik sakau kad yra galimybės...

Gražios dienos!

Atsakyti
QUOTE(Muka @ 2022 10 19, 07:23)
Bet kaip sako, kad vaikam nereikai akinių tai turėjau su dukterėčia reikalų, tai mama jos griežtai jokių akinių, nes mol tik blogės nuo jų ojojoj kiek gavau nuo profesoriaus velnių, kad vaiką žabalą laikom sako tu ką nori, kad po mašina papultų ir t.t. Nuo to laiko akiniai

būtent tai ir noriu pasakyt. Jei minusas nežymus, gali kažkaip apsimest, kad matai, žiūrėt prisimerkęs ir pan. Bet kai jis didelis (pas mane -7) tiesiog nėra kito varianto, nes tu tiesiog nematai. Nematai veidų, nematai kompo, viskas neryšku ir per miglą. Ir tikrai laisvai gali nepastebėt mašinos atvažiuojančios. Aš okulisto kabinete net tų didžiausių raidžių pačiam viršuje nematau. Man ir gimdyti pačiai negalima buvo. Nėr galimybių atstatyti tokį regėjimą be operacijos.
Kaip jau minėjau, mokykloje irgi nenorėjau akinių nešioti, iš pradžių ir nenešiojau visai. Paskui užsidėdavau per pamokas, nes mokytis nematant nei lentos, nei vadovėlių nelabai gavosi. Stotelėse tekdavo išsitraukt ir užsidėt, nes troleibusų numerių nemačiau, nors ir labai stengdavausi. Ir tik baigus mokyklą akiniai jau pastoviai įsikūrė ant nosies, nes teko pripažint - pasaulį vis dėlto norisi matyti ryškiai. Na, bent gerokai ryškiau, nes man ir akiniais šimtu procentų regėjimo neiškoreguoja.
Papildyta:
QUOTE(Dusia37 @ 2022 10 19, 07:47)
Šiandien namo... pasiilgau.

atrodo, tik ką išvažiavot smile.gif nuotraukos gražios labai wub.gif
Papildyta:
QUOTE(IngridaB @ 2022 10 19, 07:04)

kokie pyragėliai bigsmile.gif bigsmile.gif
Atsakyti

Labas rytas,

labai tingiu ieškoti ir gražiai paaiškinti. Bet vienu sakiniu - žmogus gimsta toliaregis, augant matymas normalizuojasi iki 1. Jei nuokrypiai neatitinka normos - rega koreguojama akinukais. Maniškis vaikas jau gimė su vienetuku, tad iškart pasakė, kad bus trumparegis, taip ir yra. Mūsų atveju, trumparegystė vaikui paveldėta, abu su vaiko tėvu esam trumparegiai.

Ir pratimai, ir vonelės pas mane buvo kas pusmetį. Kurį laiką koregavosi iki vienetuko, tačiau 5 klasėj su Sese susirgom plaučių uždegimu. Kaip žybtelėjo antibiotikus, per tris savaites iki -2.5 nuriedėjo, o mano Seseriai iki -6. Jai sustabdė riedėjimą tik akupunktūra, jokie pratimai buvo neveiksmingi. Ji be akinukų na nemato nieko, norėk nenorėjęs. Mano dabar -2.25 ir -2.75  skirtingų akių.

Atsakyti