Įkraunama...
Įkraunama...

PLEPESIAI PRIE ŽIDINIO

Va ir AA parašė dėl Actifedo. Bet Muka, viena kaip tu pasakoji, kita, kai gydytoja apžiūrės, paklausys, iščiupinės ir tyrimus padarys. Objektyviai įvertins. Prašau, užsiregistruok.

Atsakyti
QUOTE(Muka @ 2022 10 18, 07:08)
Labos

Grybauti neinu šaldikliai pilni nuo pernai   ax.gif o ir nėr kada sode darbų marios o jėgų nėra visai vos kojas pavelku, kosulys neduoda gyventi nei man nei MB parsivežėme zarazą man trečia savaitė  blink.gif nosis užgulta galva plyštanti... tai kiek tu sode gali krapštytis, net pirtis nepadėjo...O dar prie viso to nugara atsinaujino nei kostelti negaliu skuasmas jomajo lipk sineom, diklofenakas jau leidžiamas, tai akyse šviesiau kosėjant smile.gif ačiū die pomidorus nusiskyniau žalių ne kažką bet savaitgali užraugsiu porą kibiriukų... kitus sakiau džiovinsiu ir malsiu, ačiū Dusia priminei, neblogi prieskoniai ir į sriubą....
Luety ačiū die jau tau gerėja o TB kaip?
Pou su Ingrida grybautojos užtikrintos. Pou čiupk  4u.gif
O aš net trejus akinius pasidariau vieni skaitymui, kiti vairavimui o treti ir tam ir anam  ax.gif

Labas rytas,

Muka,nezinau ka ir patart,labai individualiai.MB gere arbata su ghee sviesto gabaliuku,jam tiko.Dabar jis tik ryte issikosti vis maziau ir maziau,o man isvis nieko jau beveik.Bet mes jokiu slogu,jokiu gerkliu,jokiu kitu persalimo simptomu neturejom,tik pirma para galvos skausma dideli,o kosulys atejo veliau.Bet ir skysciu gerem kibirais.Alijosiaus extracto i puodeli silto vandens ir gaurometii geriam iki siol rytais,man labai skanu ,o ir matyt kazkiek padeda,nes nustojau kriunyt rytais.Bet ir mankstas kvepavimo darem abu.Bo man ryte labai kosulys suaktyvedavo,bet silpnyn ir silpnyn.Jokiu tablietku negerem nuo kosulio,bo neturim.
Laikykites,mieloji,imk laisvu,trink kuom nors sonus,nes matyt tarpsonkauliniu uzdegimas,o geriausiai pas gydytoja pasirodyk,nors zinau as ju ta poziuri,bet as irgi galvojau tarpsonkauliniu,o isviso i kvd.Dichloberlas leidziamas brudu brudas,ne gydo,tik simptomus pasalina trumpam.
Jei vakar pas mus buvo silta,su saulyte,tai si ryta vos 5 silumos ir rukas.Grynai gripinis oras.
Nieko,isgyvensim,nes prieki laukia dar bankines reformos,ir ne tokios,kaip buvo iki siol.Svarbu,kad jos nepaliktu musu visu elgetom.Ypac senatvej.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Luety: 18 spalio 2022 - 09:31

Labos,

Muka sveikit :4u:  :4u:  :4u:  

Va man toks klimatas tinka...kosulys iš karto pabėgo. 

Man akinių irgi reikia, darbui labiausiai. Turiu, mokėjau daug. Nebematau smulkių skaičių. Ir mezgimui kartais vakare reikia. Vis žadu išbandyti ugniažolė hidrolatą, ar medaus tirpalą. Kartu su mankštomis būtų geras rezultatas... bet tinginystė . Pas bites jaunų vienadienių perų nebematau. Akinių nėra laiko dėliotis. 

Pou kodėl sunkus maistas kepsniai? Pats geriausias... mano supratimu. Su daržovėmis jei valgai. 

Tinginio atostogos yra gerai... bet namų jau pasiilgau.

Atsakyti

Aš trumparegė, tai nešioju akinius, kad matyčiau į tolį, bet va, viskas keičiasi. Kad matyčiau iš arti akinių man nereik, reik tik akinius nusiimti. Turėjau akinius su komforto zona, t. y. kur zona be dioptrijų. Sulaužiau, reikėjo staigiai akinių, padarė vėl vientisus, nes anuos tik per savaitę būtų padarę - reti lęšiai, iš Švedijos reikėjo siųsti. Na ir ką, vargstu. Su dvejais akiniais tai jau neprižaisiu.

Anie buvo super, nes darbe tai reikėdavo paskaityt panosėj, tai į kompą, tai tolėliau pažiūrėt.

O dabar va, jei valgau, negaliu teliko  žiūrėt. Čia pavyzdys, bet esmė aiški.

Dusia, ten kepsniukai kenksmingi :) Juokauju. Faršas, tada grybai ant viršaus, čiut sūrio patarkuot vėl ant viršaus ir šaukščiukas majonezo kepuraitė. Su daržovėm valgyt, nes labai sotūs.  Vyras pasiilgęs buvo, tai gaminau.

Atsakyti
Tai bankine sistema jau seniai daro beprociais,kad ir vakar,del techniniu kliuciu pervedimas negalimas.Ir taip daz\nai ir daz\nai.Bulgarai bent prisipaz\ista,kad sistema ruskiai nuhakino,iskaitant airporta ir cash and carry,nu kam sita ,tai neisivaiz\duoju.
Amerikos akciju birz\a seniai z\alios spalvos nemate ,o UK pensiju fondai irgi kaz\kokius keistus skaicius raso ir aiskina kad viskas puiku.
Z\odz\iu finansai ir ekonomika dabar kaz\kokie metafiz\iniai .
Graz\iausia buvo ,kai UK premjere ten kaz\ka bande reguliuot , o bankai ja staigiai atreguliavo ir parode ,kas cia virsininkas biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Pou @ 2022 10 18, 09:42)
<p>Aš trumparegė, tai nešioju akinius, kad matyčiau į tolį, bet va, viskas keičiasi. Kad matyčiau iš arti akinių man nereik, reik tik akinius nusiimti.

o prisimenu, kaip kadaise vaikystėj draugei sakiau - bet tai kaip faina, kadangi mes trumparegės, tai kai ateis tas senatvinis laikas, kai kiti arti nemato, tik toli, tai mums regėjimas išsilygins ))) t.y. matysim normaliai ir arti, ir toli biggrin.gif biggrin.gif o ji tada ir pasakė - norėtum. Nematysim nei toli, nei arti )) taip ir atsitiko.
Atsakyti
QUOTE(Pou @ 2022 10 18, 08:42)
<p>Aš trumparegė, tai nešioju akinius, kad matyčiau į tolį, bet va, viskas keičiasi. Kad matyčiau iš arti akinių man nereik, reik tik akinius nusiimti. Turėjau akinius su komforto zona, t. y. kur zona be dioptrijų. Sulaužiau, reikėjo staigiai akinių, padarė vėl vientisus, nes anuos tik per savaitę būtų padarę - reti lęšiai, iš Švedijos reikėjo siųsti. Na ir ką, vargstu. Su dvejais akiniais tai jau neprižaisiu.</p><p>Anie buvo super, nes darbe tai reikėdavo paskaityt panosėj, tai į kompą, tai tolėliau pažiūrėt.</p><p>O dabar va, jei valgau, negaliu teliko  žiūrėt. Čia pavyzdys, bet esmė aiški.</p><p></p><p>Dusia, ten kepsniukai kenksmingi smile.gif Juokauju. Faršas, tada grybai ant viršaus, čiut sūrio patarkuot vėl ant viršaus ir šaukščiukas majonezo kepuraitė. Su daržovėm valgyt, nes labai sotūs.  Vyras pasiilgęs buvo, tai gaminau.</p>

Pou,as irgi trumparege,tai suprantu tas bedas.
Dar netik kad akinius uzsisakyt,bet svarbu,kaip juos padaro.Vieni tie su dviem matymo zonom yra tokie blogi,kad galiu apvirst,jei nelaikysiu akiniu ant nosies,tai tuos nemegstu nesiot,bet mezgant,kompe ziurint,TV ziurint vienu metu,jie nepakeiciami.Vakar ryte ieskau akiniu,po visa buta,nuejau net i antra auksta prie lovos,o akiniai ant nosies.Taip dar nera buve. biggrin.gif biggrin.gif
Atrodo Lizai ne tik parode vieta ir kas valdo sali,bet ir teks palikt posta Sunakui.Ko gero nuims visas kepures nuo energijos tiekeju saskaitu,o buvo taip gerai,as net maziau mokeciau,nei anksciau. biggrin.gif
Pensiju fondu mes nebeturim,pasieme MB su ta diena,kai isejo i pensija.Bet va,vaikai,brolis,ten jau turi milziniskas sumas ir svajoja apie dangiskus migdolus.Svarbiausia,kad tu fondu negali pasiimt,kol nesueina 55m.Pasiimtum dabar ir tiek ziniu,nors ka veikt su tais popieriukais dabar,visos zmoniu svajones ,kurios dar vare i prieki tame sunkiame gyvenime,tiesiog zlunga.O kaip bus su valstybinem pensijom,kai nebebus pinigu,bus tik kazkokie CBC ar kaip jie ten dabar vadina..Zodziu laukia dideli isbandymai vel mano kartos ir ne tik jos.

QUOTE(Acqua Alta @ 2022 10 18, 08:49)
Tai bankine sistema jau seniai daro beprociais,kad ir vakar,del techniniu kliuciu pervedimas negalimas.Ir taip daz\nai ir daz\nai.Bulgarai bent prisipaz\ista,kad sistema ruskiai nuhakino,iskaitant airporta ir cash and carry,nu kam sita ,tai neisivaiz\duoju.
Amerikos akciju birz\a seniai z\alios spalvos nemate ,o UK pensiju fondai irgi kaz\kokius keistus skaicius raso ir aiskina kad viskas puiku.
Z\odz\iu finansai ir ekonomika dabar kaz\kokie metafiz\iniai .
Graz\iausia buvo ,kai UK premjere ten kaz\ka bande reguliuot , o bankai ja staigiai atreguliavo ir parode ,kas cia virsininkas biggrin.gif

Kas esat vire chrenovscina.ja verda su pomidorais,obuoliais,burokeliais,yra pomidoru,krienu pilni pakampiai sode pridyge bendruose plotuose,gal reik pasigamint?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Luety: 18 spalio 2022 - 10:05
Ta virta tai labai jau savotisko skonio,jau as megstu visokius pikantiskus dalykus,bet tas jau pernelyg .
O va raugtas visas sitas misinys visai skanu ,dar galima kopustu ,cesnaku,astriuju pipiru pridet ,gaunasi toks savotiskas kim chi.
Atsakyti
Na ten ieina cesnakai.Pomidorai,krienai,chesnakai,cukrus druska ir actas,o visa kita pg fantazija.Maciau net ant duonos tepasi.Yra visokiu varijaciju.
Atsakyti

Nea, nedarius tokio makaliūzo. Pas mus krienų nėr.

Saintlina, tai va, kad šūdskis bus. Iš arti be akinių dar gerai matau, bet metai, keli ir reiks pliusiukų.

Atsakyti
Pou,tikėsi ar ne man skaniausios žiemą voveraitės.Ir spalva graži ir visai skanu.O sezono metu svarbu skaniai paruošti,visi grybai skanūs,išskyrus raudonikius,ūmedes. mirksiukas.gif
Aišku pyragas palauks rytdienos,kol nelyja malkomis užsiėmėme. ax.gif
Turbūt senstame?Apsisukimai nebe tie........ ax.gif
Atsakyti

Pou,tikėsi ar ne man skaniausios žiemą voveraitės.Ir spalva graži ir visai skanu.O sezono metu svarbu skaniai paruošti,visi grybai skanūs,išskyrus raudonikius,ūmedes. mirksiukas.gif
Aišku pyragas palauks rytdienos,kol nelyja malkomis užsiėmėme. ax.gif
Turbūt senstame?Apsisukimai nebe tie........ ax.gif

Tikiu, tikiu, kad skaniausios. Man jos taip pat vienos skaniausių. Na dar baravykai. O kiti mišiny skanūs. Ir sutinku, man raudonikiai taip pat nelabai - tik juos rinkti mėgstu labai, nes na tokie linksmi grybai :)

Po poros savaičių gal bogatyrius jau bus skanus, reiks skardoj pakepti. Močiutė kepdavo krosnyje antaninius. Ten krosny būdavo tokia maža orkaitytė, pati ta obuolių skardai. Labai skanu. Gaila, sode antaninės obelys niekaip neužsikabina. Yra tik įskiepyta viena šaka. 

Atsakyti