AA,jau grįšime tikrai prie žibalinės.Vakar su mb net susipykome,išvažiavome į miestą,o paliko įjungtą kompą,na išsijunginėja jis,bet ateina atnaujinimai,vėl įsijungia. Va taip valdžia prives prie nesantaikos šeimose?
Dabar dilema kur pigiau džiovinti obuolių sūrius,dujinėje su balionu,ar elektrinėje orkaitėje?Nedžiūna rūpūžės.Išvirti ,juokas,bet sudžiovinti?O norisi dar virti. O pečių kurti ne tas slėgis,ačiū vakar užkūriau,VĖL KAIP PRADĖJO DŪMYTI,DABAR KOL NEatŠALS,NElESIU.
Pas mane tas buna su pomidorais,,bet dedu ant druskos,nes uz\knisa o dar supelys ilgai bedz\iovinant.
Pigiausia butu pasistatyt nauja peciu su didele orkaite,kur ugniai kurenantis but galima maista gamint.O jei dumija ,turbut reikia ir naujo kamino.
Butu ekonomiskiausia.
O siaip ,pabandyk koki viena mikrobangeje,su pomidorais ,tai gaunasi toks virto skonis ,o man patinka z\alio.Bet cesnakai tai puikiai iskepa ir dehidrotiz\uojasi.
Pigiausia butu pasistatyt nauja peciu su didele orkaite,kur ugniai kurenantis but galima maista gamint.O jei dumija ,turbut reikia ir naujo kamino.
Butu ekonomiskiausia.
O siaip ,pabandyk koki viena mikrobangeje,su pomidorais ,tai gaunasi toks virto skonis ,o man patinka z\alio.Bet cesnakai tai puikiai iskepa ir dehidrotiz\uojasi.
Och,reikia milijoną laimėti,pečiui. Gaila bilietų nenusiperkame.
Pernai išvertėme seną pečių,metalinė rusiška krosnelė dabar pajungta prie kamino.Kitame gale,gal gal kada išversime seną pečių?
Bijau mikrobangėje,iškeps. Dar baravykus reikia išdžiovinti,kazlėkus išviriau vakarienei,voveraites su ruduokėmis iškepiau.
O dūmija,kai nėra traukos,reikia dideeeeeelę kriaušę nupjauti.
Pernai išvertėme seną pečių,metalinė rusiška krosnelė dabar pajungta prie kamino.Kitame gale,gal gal kada išversime seną pečių?
Bijau mikrobangėje,iškeps. Dar baravykus reikia išdžiovinti,kazlėkus išviriau vakarienei,voveraites su ruduokėmis iškepiau.
O dūmija,kai nėra traukos,reikia dideeeeeelę kriaušę nupjauti.
QUOTE(Pou @ 2022 10 06, 10:46)
<p>Prašom nesikabinėt Nenusiteikus nei aiškintis, nei tuo labiau teisintis Ne mano tai kova. Tiesos galima ieškoti teisme, pagal norą, galimybes ir dar kitus parametrus.</p><p></p>
Nu kad nesikabinėju, tik mėgstu argumentų ir faktų kalbą. Jei sakai apie kažkokią teisę, tai man įdomu, kur ji apibrėžta. Aš tuomet visur kabinėjuosi, pvz. darbe. Jei man sako, daryk taip, nes galima ar nedaryk, nes negalima, o aš smarkiai tuo abejoju, tai iš karto klausiu: kur tas parašyta. Man šnekėt bile šnekėt tai apie orą, madas, derlių ar pan. galima. O kai sakai, kad yra taip ir ne kitaip, tai prašom įrodymus ant stalo
Ir tikrai žinau, kad dėl pažeistų piliečių teisių kai kas teisiasi. Bet šiuo metu laimėti tokius teismus vilčių turiu mažai.
Kaip pas jus oras?
Pas mus šilta vėtra.Bet tokia vėtra obuolius baigia išpurtyti,lapus nuplėšti.
Jei net avietes pradėjo laužyti,suskubau suskinti,bent dideles uogas,nuskyniau nuo jaunos obelaitės obuolius,pabijojau,kad nulauš.Sunkiai dar skynėsi,bet palikti tokiu oru?Kitą žieminė apskyniau,surinkau,lipčiau ant kopėčių,bijau kad nuneš su visomis kopėčiomis.Bus kaip bus.
Luety,kaip Jūms?
Pas mus šilta vėtra.Bet tokia vėtra obuolius baigia išpurtyti,lapus nuplėšti.
Jei net avietes pradėjo laužyti,suskubau suskinti,bent dideles uogas,nuskyniau nuo jaunos obelaitės obuolius,pabijojau,kad nulauš.Sunkiai dar skynėsi,bet palikti tokiu oru?Kitą žieminė apskyniau,surinkau,lipčiau ant kopėčių,bijau kad nuneš su visomis kopėčiomis.Bus kaip bus.
Luety,kaip Jūms?
Kava o kur ta viena tiesa ? Tik tavo, mano ar kito? Mes visi turime savas tiesas. O vienos absoliučios tiesos nėra, kam aitrinti ir t.t. Kam reikes tas susiras o plesyti drabužius barstyti galva pelenais kad įrodyti
. Aš panašiais atvejais kaip sako o kur parašyta atsakau o tu man pasakyk kur parašyta, kad aš neteisi. Oi kiek tokiu pas mane darbe ir ką mano nervu tokie kurie nori but teisus neverti
. Yra kur energija ir kitur investuoti. O kas teisus buvo ateitis parodo
.. kalbu iš savo patirties
protingas supranta o va kiti
. jų niekas nepakeis rėks vistiek apie savo tiesuma
..et
Muka, šiuo atveju aš nei apie jokią tiesą. Nei absoliučią, nei kokią kitą. Aš uždaviau vieną konkretų klausimą: kur apibrėžta teisė neužsikrėsti. Nu aš nežinau ir noriu sužinoti - negi tai kažkoks blogis?
Ir jei tu man užduotum tą klausimą, tai atsakyčiau: kai tu parodysi, kur parašyta, ką galima / negalima daryti ir kodėl, tada tavo teisumo / neteisumo įrodinėti nereikės . Aš juk tuo "parodyk, kur parašyta" nesakau, kad gaunu neteisingus nurodymus. Aš tik noriu įsitikinti, kad tai, ką man liepia daryti / nedaryti, yra teisinga, teisėta ir pan. Negaliu gi visko žinoti. Jei parodo teisės aktą / straipsnį / punktą, iš kurio įsitikinu, kad nurodymas teisingas - puiku. Man ginčytis, kad ginčytis arba kad nedirbt, ką liepia, visiškai neįdomu ir neaktualu - ne vaikų darželis gi.
Ir jei tu man užduotum tą klausimą, tai atsakyčiau: kai tu parodysi, kur parašyta, ką galima / negalima daryti ir kodėl, tada tavo teisumo / neteisumo įrodinėti nereikės . Aš juk tuo "parodyk, kur parašyta" nesakau, kad gaunu neteisingus nurodymus. Aš tik noriu įsitikinti, kad tai, ką man liepia daryti / nedaryti, yra teisinga, teisėta ir pan. Negaliu gi visko žinoti. Jei parodo teisės aktą / straipsnį / punktą, iš kurio įsitikinu, kad nurodymas teisingas - puiku. Man ginčytis, kad ginčytis arba kad nedirbt, ką liepia, visiškai neįdomu ir neaktualu - ne vaikų darželis gi.
Ingrida, senovinės krosnys yra gėris. Kodėl ardėt? Pas mae MB patvarkė, naują viršų ir puikiai veikia...
Džiovinti gerai būtų pirtyje. Riešutus greitai išdžiovinom.
QUOTE(Dusia37 @ 2022 10 06, 17:37)
<p>Ingrida, senovinės krosnys yra gėris. Kodėl ardėt? Pas mae MB patvarkė, naują viršų ir puikiai veikia...</p><p>Džiovinti gerai būtų pirtyje. Riešutus greitai išdžiovinom.</p>
Kiauras buvo,visai,dar su gulėjimu ant pečiaus,grynai senovinis.Tai permūryjo meistrai paskui,bet vistiek blogai traukė,tai pernai išardėme visai.Ramu metalinis pečiukas.
Kitame gale iš viso du kartus banrdėme kurti,sienoje pradėjo rūkti.Kai milijoną laimėsime tvarkysime kažkada namo kitą galą. Ten dar nebuvau mačiųsi tokio liukto,durelės ant viršaus. Jau ten tikrai senovinis.
Kava, juk rašiau
...
Čia aš neteigiu ir nepiktai, jei pamanytumėt kitaip. Postringauju ir tiek.
P.S. Alta, aš niekad nekalbu baimės kalba. Emocijų taip, bet jų tarpe baimės nėra. Jei bijočiau - nekalbėčiau ir nerašyčiau.
Labai sunki diena, iš įtampos vos nevėmiau. Paverkiau kaip reikalas. Turėčiau katę, turbūt kaip skrybėlę užsidėčiau.
received_1812089342476390.jpeg 231,19KB 0 Parsiųsta kartų
Pou, 06 Spa 2022 - 17:57, parašė: Kava, juk rašiau P.S. Alta, aš niekad nekalbu baimės kalba. Emocijų taip, bet jų tarpe baimės nėra. Jei bijočiau - nekalbėčiau ir nerašyčiau. Labai sunki diena, iš įtampos vos nevėmiau. Paverkiau kaip reikalas. Turėčiau katę, turbūt kaip skrybėlę užsidėčiau.Katė jei tokia kaip mano pati užsidėtų... Vokiečiuose prie Elbės vietinė katė prisistatė. Atidaviau kavos grietinėlę. Myli mane katės.