yra ne daugiau kaip 5 proc. anijoninių PAM (paviršiaus aktyviųjų medžiagų);
nėra fostafų;
nėra chloro junginių.
saintlina, ačiū už info, pabandysiu
Pou, dėl ploviklių esu išsisaugojus tokią info, kad saugios priemonės yra tos, kuriose:
– yra ne daugiau kaip 5 proc. anijoninių PAM (paviršiaus aktyviųjų medžiagų);
– nėra fostafų;
– nėra chloro junginių.
saintlina, ačiū už info, pabandysiu
Sutinku. Bet kaip vaistininkė, aš manau, kad retą kartą ploviklių, turinčių Cl junginių, naudojimas užtikriną kitokią saugą, kuri taip pat labai svarbi.
Mums mažai reikia, o aš stipri moteriškė , be to vairuojanti . Ir MB su manimi važiuoja į parduotuvę jei reikia ko daugiau . Ir pats apsipirkti moka.
Jokių pusgaminių ir tt neperku . Visada valgom namie ... Per gimtadienius ( savo ir MB ) negaminu , einam į kavinę. Geresnę kokią... Ir kelionėse valgom kavinėse.
Vyriški moteriški darbai ? Geriau juos pasidalinti ...
Bet aš puikiai moku susikasti daržą ir nupauti žolę
Jei vyras šeimoj sumedžioja mamutą, tai ir namų tvarkytoją galima pasisamdyti , ir maistą užsisakyti ir tt.
Neišbaidykim mamuto
Beje, pjaustydama gal net kokią pusę obuolio suvalgiau
saintlina, dėkui - jau skaitau vertimą, kad ir koks tragiškas jis yra
Del vaiku specifines mitybos turiu akivaizdu egzemplioriu-anuka viena.Jis su diateze buvo nuo 6 men gal iki 2 metuku.Dabar grynas pulinys mityboj.Jokiu darzoviu,viskas tik lacto free,pats sau isikalbejes ,ar jaucia,nezinau,kad jam negalima,riesutu ne,sultys tik obuoliu.Siandien mano vyriokai padirbejo stipriai gal trecdali meslo suveze,zinoma su pertraukom,ryt dar zada ateit iki pietu.padarem mesos ant barbekines,vyresnelis su pupelem ant duonos,ant virsaus kepsni,pomidoras i ranka,o mazesnis viena mesa,paskui siaip ne taip duonos prikalbinom atsikast,nei pomidoro,nieko jokios darzoves.Supjausciau obuoli,paragavo,aciu ne.Nieko,ka auginam.Girdejau,kaip dickis aiskino jam,jog jis auga didelis ir plonas,kad turi daugiau valgyt proteinu,net susake,kiek gramu kuno svoriui.As buvau uz namelio,kai jis aiskino ir zvengiau,is kur jis tiek prisirankiojes info.Nu zodziu,vyrams patiko,o mudviem nauda.Teko mazyliui net senelio guminius botus panesiot,pirma kart gyvenime,patiko sake silta ir patogu.
Esam labai laimigi del santykiu siltejimo,ledu tirpimo,sirdis dziaugiasi.Ryt vyrams mokesiu "atlygi"bet nesakiau dar,matysim ar ateis.Jei ateis,bus apdovanoti.
Daug geru emociju prisirinkau su jais,puikus vyrai auga,protingi,darbstus.
Kas dėl suaugusių ar beveik suaugusių vaikų mitybos tai ką aš žinau... Va, šiandien išverčiau puskibiriuką supuvusių kriaušių. Čia iš mamos parvežtos. Šeštadienį būnant pas ją maždaug toks pokalbis buvo:
- Paragauk kriaušę skani
- Žinau, mama, ne kartą valgiau
- Bet vis tiek paragauk, va, žiūrėk, kokia graži
Paimu, suvalgau.
- Pridėsiu tau į kibirą vežkis
- Nenoriu, mama, nėra kam valgyt
- Tai kodėl?
- Nežinau, nemėgstam, nepatinka
- Bet gi skanios
- Normalios, bet nenoriu
- Taigi reikia
- Koks dar reikia?
- Nu, sveika, vitaminai...
Išsivežiau. Jų likimą jau žinot. Versdama kaip tik apie Mukos dukros paimtus 2 pomidorus ar ir jų toks likimas neištiko
Luety, labai liuks mažylis, kad mėsą be duonos valgo. O ir kas, kad be daržovių gal jis carnivore
Maniškis autistukas. Čia jau nieko nepadarysi. Kiti visą gyvenimą valgo kažkokį vieną produktą tik.
Jei jau ėjo kalba apie gastrostomą, tai čia jau ne šiaip papi*dėjimas.
Čia jau ne tai, kad pirksiu arba nepirksiu. Nepirksiu - bus nevalgęs, mirs, bet nevalgys nieko kito. Arba jei užuos, kas nepatinka - vems. Nes tokia sensorika.
Turininga diena buvo.
https://talpix.lt/u/GJ53HgP delikatesą radau miške,geltonąją pintį,mb labai mėgsta.Vakarienė karališka gavosi. Baravykus sugalvojau džiovinti ant pečiuko.Tik gaila vakare užkūriau,kad pridūmyjo,vakar viskas buvo gerai,ne tas slėgis.Persikraustėme į namuką nakčiai.
Labai gražūs kazlėkai bus šalti su grietine,svogūnais.O važiavau voveraičių,o jas uždengė lapai,reiktų jau su grėbiu ieškoti,kažkiek parsivežiau.
Priskyniau kibirą aviečių,kur dėti ?Sueis vynan.Pačios avietės dabar. O dar galvoju didinti plotą.
Marti atvežė nemažą dėžutę,Rafaelo,negalius sustoti,kol nebaigsiu.
Labas rytas.
Kad ir dvi dienas valgiau saldainius,bet svoris jau vos 70 besiekia. Dar palakščius po miškus,visai kaip jaunystėje sverčiau.
Lygtais lietus ateina,užsiimsime konservavimu.Jau norisi kvapų,šilumos namie.
Parsivežiau vakar šuns vilnos 1.5kg babiną,kada megzti,tik prieš miegą?
Miegota kaip seniai jau,iki aštuonių.
Ingrida, o tai ką dar konservuosi? Pas mane jau tušti laukai
O aš kaip tik atsikeliu pati su tamsa, dar aną savaitę vos išsirisdavau iš lovos - taip miegas lenkė.
Gražios dienos visoms!
Mano dar burokėliai darže. Pomidorų yra pagedūsių(dar net keli melionai lauke,na nesunokę,gal šiandien suskinsiu)
Oi pjaustysiu obuolius,kriaušes,reikia Dusiuko receptais užsiimti.Slyvų kompotų padaryti,trilitrinių dar atsivežiau iš miesto.
Ko gero garinsiu dar slyvas sultims.
Dar du medelius,obelaites vakar nusipirkau.Vieną tokią negirdėta,gal kas auginate?MELROSE.Ir Bogtyr.Netelpa daugiau į mašiną,jaučiu savaitgalį,dar prigriebsiu porą. Jau 8 obelaites šiemet pasodinau.