Visada buvau prieš visokius miltukus ir tabletes metant svorį. Visada man buvo baisu tie Mukos ir Luety miltukai, ypač su tokiu kcal kiekiu. Metimas nekenkiant sveikatai, mano nuomone, tai tik pilnavertė mityba su kuo mažiau perdirbtų produktų, su visų pirma pakankamu kiekiu baltymų, na, o angliavandenių-riebalų santykis tai jau kaip kam geriau. Man asmeniškai tai tik min anglių, nes kitaip nepažaboju apetito. Valgymo kartai, laikas tai vėl kaip kam patogiau. Man daugiau ir rečiau. Kalorijų skaičiavimas tai nebent pradžioj, jei visai nesigaudoma, kiek kas maždaug jų turi. O šiaip tai tos kalorijos šakėm ant vandens net pvz. bananas skirtingo sunokimo skirtingai kcal turės. Man vėlgi su min anglių tikrai žinau, kad kcal nepadauginsiu, galiu tik pamažint, nes apetitas kažkur pradingsta. O pamažint nuolat vėlgi nieko gero, nes metabolizmui grėsmė sulėtėti. Ir apskritai su kokiu 800 1000 kcal numesti galima tikrai, bet galimai tai paskutinis metimas. Judesys bet kokiu atveju gerai metant, palaikant ar auginant. Žodžiu, kad daryčiau taip, kaip parašiau, būčiau kaip nendrė
Altos kūdikis labai mielas. Ir aš tik už sterilizaciją ir kastraciją, nebent šunys ir katės griežtoj kontrolėj ir dauginimasis negresia. Pvz. mūsų kalė rujoja tik kartą per metus, teritorija užtverta, bet ir tai per rują iš akių nepaleidžiam. Tikrai ruošiausi sterilizuot, bet kai pamatėm, kad tik kartą į metus ruja, tai nusprendėm geriau paganyti.